Blockbuster-watch: Expendables, pl. Bourne

A The Expendables 2 rosszabbul nyitott, mint az első rész: 29 millió tesztoszterondollár jött össze. Erről talán a Bourne Legacy is tehet, ami bár nagyot esett a második hetére, azért 10 nap alatt összehozott 70 milliót. Mármint két akciófilm versengett most kb. egy nézői csoportért.

10 hozzászólás a “Blockbuster-watch: Expendables, pl. Bourne” bejegyzéshez

  1. Én nem hiszem hogy egy a közönség, mégha akciófilm is mindkettő. Az Expandables nekem rettentő agyatlan, a Bourne trilógia viszont minőségi akciófilmsorozat volt (az újat még nem láttam).

  2. Bourne nem érdekel, ha már fizetek valamiért azt szeretném is látni.
    EX2 meg így se rossz, sok múlik a 2. héten. Szerencsére kritikusok és nézők szerint is jobb mint az első rész.

  3. SPOILER

    2 tényleg nem lett rossz, de az a gond, hogy jobb sem. Megragadtak az első rész szintjén. Hiába van sokkal több helyszín, meg ellenfél. Persze nagyobbak a robbanások, meg több a poén – de sokuk pont emiatt erőltetett is. A nagy együttállások jól ülnek, Van Damme még mindig arc – kár, hogy kevés ideig tudja kamatoztatni tudását. Oké, röhög az ember a sok utaláson, meg más karakterek szájába adott beszólásokon, mint jipikájjé, meg rambo, de pl Norrisnál a zenei aláfestés sokadikra már kicsit unalmas lett, így kicsit izzadtsgászagú pózolás lett az egész film, mivel sok az erőltetett felesleges utalás és párbeszéd, annak ellenére, hogy simán nézhető és korrekt régi stílusú akciófilm. Félreértés ne essék, simán nyomok rá 9-est, mert szétrobbantja a mozit, de sajnos közben sokszor facepalm volt…

    Ja aki beszólna, hogy hogyan láttam… én általában nem szégyellek autóba pattanni és átlépni a határt egy-egy jó filmért – pl Prometheus is így volt meg anno, így Horvátország volt a megfelelő célpont (meg egyúttal az ember már leugrott Senj-be a tengerpartra is :D ). Ma már ez nem távolság… Itthon meg dögöljön meg a sok letöltögető idióta, hogy miattuk később jönnek be a filmek.

  4. Kameraman: Nekem ezzel az Expendables dologgal az a bajom, mint az összes ilyen nosztalgiára játszó filmre, mint mondjuk az American Reunion a mostanában látottak közül, hogy ha önálló filmként próbálnám értékelni, egy nagy nulla lenne, csak a régi időkre, régi filmekre való visszatekintgetés a magja az egésznek. Ez meg szerintem kevés.

  5. kameraman: szerintem meg nyaljál sót amiért csak úgy átugrabugrálsz horvátországba aztán azokat baszogatod akik ezt nem tehetik meg.

  6. Ha azt nézem, hogy az első rész mik ellen ment anno odakint, és ez meg most a Bourne ellen megy, akkor egész jó számok ezek. Remélem legalább egy harmadik rész még belefér majd :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.