Blockbuster watch: Iron Man mindent tarolt

Úristen, iszonyat brutál számokkal nyitott Amerikában az Iron Man 3, és ugye közben a világon már megy egy hete, szóval lássuk a kb. számokat, innen már nincs nagy eltérés:

Amerika: $175 millió az első hétvégén
A világ: $505 millió 12 nap alatt

Ennél csak az Avengers nyitott erősebben így az utóbbi 10 évben. A második hétvége érdekes lesz, de ez a film így nem kicsit van messze a bukta fogalmától. Innen lesz a 4. rész tárgyalásait elkezdeni a stúdiónak a színészekke.

44 hozzászólás a “Blockbuster watch: Iron Man mindent tarolt” bejegyzéshez

  1. Én arra tippelek, hogy a Disney nem hülye, és már megvan a pacsi RDJR-al, csak persze nem beszélnek róla, amíg pörög a film. Ha mégsem, akkor Tony Stark egy mocskosul szemérmetlen ajánlatot tehet.

  2. Robert fiam….ugye tudod hogy még kér a nép..belőled…lény nagylelkü léggyszi’!!!!:))))))))))))))))

  3. Ennyi pénzért megérdemeltünk volna egy igazán jó Vasember filmet…
    Ahogy olvasgattam a visszajelzéseket külföldi forumokban is, több a csalódott ember, mint aki teljesen meg volt vele elégedve.

  4. RDJ csak az Avengers-nél rengeteget keresett(50 millió),pedig ott nem is főszereplő volt,azért van az a pénz amit már neki sem fognak kifizetni.A lényeg,hogy szerintem neki már nem számít a pénz,ha azt mondja,hogy nem akar többször Tony Stark bőrébe bújni,akkor az ne ma pénz miatt lesz.

  5. szerintem ezt itt kellene abbahagyni. tegnap lattam a filmet es fenyevekkel tbbet vartam tole. meg a masodik resz szimvonaat sem uti meg…

  6. Jól nyitott, de azért nem voltak elájulva annyira tőle, mert az IMDb-n esett 0.2 pontot a rating két nap alatt, pedig az első napokban a fan-szavazatokkal megugrani szokott általában. A premier óta (8.5) mára 7.8-re esett.

  7. Hááááát, nem volt valami nagy dobás! Nem bánom, ha folytatják, de a forgatókönyv íróját sürgősen cseréljék le!

  8. Megint egy példa arra, amikor a bevételek nem tükrözik a minőséget…

  9. Én teljesen elégedett voltam a film minőségével, marha jól szórakoztam rajta. Meg érdemli a sikert, várom a többi Marvel filmet is :D

  10. az egesz Iron Man 3 arrol szolt hogy csak ne a masodik Iron Man-re hasonlitson ( ha jo szamoltam a filmbe kb. 20-30 mp olyan jelenet van ahol nincs jelen Tony Stark – allitolag a II. resz egyik nagy hibaja volt hogy nem karakter kozpontu volt a film)

  11. Ez mutatja, hogy mennyire lent van a nézők igényszintje sajnos. ameddig ezeket befogadják, addig az ilyen gyenge folytatások is kaszálni fognak és termelik a hasonlóan gyenge filmeket.

  12. Számomra az Iron Man és a folytatása a ruháról szólt, a körül forgott az egész. Most meg mindha Tonyról szólt volna, és csak ezköz lett volna a ruha, legalábbis számomra(amúgy nagyon bejött). Egy negyedik rész viszont már sok lenne. Valaki leül megnézni egy Bosszúállók maratont, és nézzen meg 4 Vasember filmet, többiből meg kevesebbet..Én nem bánom ha Tony visszatér az Avengers 2-ben vagy a 3mban de egy 4. rész már nem lenne frankó

  13. Nem értem hogy a bevétel hogyan tükrözi azt hogy a nézők igénytelenek.Az 1-2t aránylag szerették az emberek, de egyértelműen az avengers dobta meg nagyon a népszerűséget. Trailer és a hype alapján egyértelmű volt hogy sokan fogják megnézni.Nyilván nem tudja előre senki hogy végül mit fog kapni.Ha pedig haver/ismerős lehúzza a filmet a legtöbben úgyis megnézik mert azt gondolják hogy csak nekik nem tetszett de amúgy jó a film.Ha megnézés után fizetné az ember a jegyét megérteném, de senki nem úgy megy hogy na megnézek egy szar folytatást.

  14. qpak

    Mondjuk én. A második rész csalódása miatt, ezt a részt nem is vártam, de azért haverokkal elmentem rá moziba és hát, kegyetlenül jól szórakoztam rajta, nekem nagyon bejött. A story is, poénok is, látvány is. Több meg nem is kell.

    Persze ha valakinek nem tetszett a film, bármilyen okból, azt is elfogadom, az enyém is csak egy álláspont. ;)

  15. van iron man kritika, oda spoilerezzetek már magáról a filmről, ide még jelölve is idegesítő. ha már spoilerezni kell akkor tippre nem ide illik :)

  16. Én nem értem mi a gond az Iron Man 2-vel… nekem bejött az is. De ez nem érdemel meg ilyen szép bevételeket, mert nagyon gyenge volt.

  17. Ha őszinték akarunk lenni, akkor itt nem történik más, mint “brand” értékesítés. Tehát, ahogy az i-termékeknél, itt is arra építenek, hogy a hype elviszi a dolgot és működik is. Már az Avengersnél érezni lehetett, hogy gyakorlatilag nulla forgatókönyvvel és cselekménnyel képesek voltak brutális bevételt produkálni, így biztos lesz még egy-két film ilyen volumenü bevétele. Mondjam azt, hogy divat megnézni? Itt ezt sokan nem szeretik hallani, de akkor mivel magyarázhatjuk ezt a bevételt? Mert ez a film 2-3 év múlva senkinek eszébe sem jut majd (ahogy az eddigiek sem tudtak klasszikussá válni, nem volt olyan groundbreaking hatásuk kultúrálisan, mint mondjuk anno a 89-es Batman-nek). Nem tudott újat, egyedit, különlegeset nyújtani. Ezek szerint a középszer ma már elég a nagyobb tömegeknek, hiszen a WoM sem fejtett ki olyan hatást, hogy eltántorítsa a nézőket. (És félreértés ne essék, SENKIT nem akarok minősíteni, hogy megnézte, de ekkora bevételnél és ilyen szintél nagyon érdekes megvizsgálni, hogy mennyiben származik ez magától a film minőségétől és mennyiben a brand-től és a “győztes felé húzástól”.)

  18. Talán azért ennyi a bevétel mert jó film. Az embereknek tetszik, valószínű ez van a dolog hátterében!

  19. Ugyanmar. Aki az Iron-Man-t nem a kepregenyekbol ismeri hanem a filmekbol (a kepregeny eladasa valahol 50.000 korul forog uj szamokra, marciusban az iden 44000 peldany volt!) annak semmi baja a csavarral. Az IMDB-n a szavaztok 85.9%-a 7-es vagy az folott adott jegyet, 44.6%-a 9 vagy 10-et adott. Ez azt hiszem mindent elmond, nem? Igen, kepregeny rajongoknak zavaro lehet a csavar, de en rajongo vagyok es nem zavar. Hogyha az eredeti felfogasat akarom a Mandarinnak vasarolhatnek Iron man kepregenyt. Ez a film univerzum, es igy szorakoztato ahogy van. A film nagyon jo, van benne porges, akcio, humor szoval nagyon jol ossze van rakva, es hat ez a film verzioja a Mandarinnak es kesz. tema lezarva, johet a kovetkezo film. Nem lehet 3 film alatt felepiteni azt amit 40 ev kepregeny felepitett, es figyelembe kell venni ezt es egy kulon univerzumot megteremteni. Nekem maga a film 8/10

  20. Mondjuk 89 óta sok minden változott. Hirtelen abból az időszakból a Dick Tracy, meg a BAtman jut eszembe mint képregény film. AZóta kicsit megszaporodtak. Pl magyarországon elötte nem sokan tudták ki az a Batman, utána igen, de a hatás nem volt olyan fenomenális ahogy én emlékszem. Pl emlékeim szerint Réz Andrást fagatták a filmről, aki bizonygatta milyen marha jó film, de a riporter nem igazán értette miért is. Őszintén mikor megnéztem én se meg ismerősi körömbe senki se. A Terminátor meg a Hegylakó nagyobb hatással volt piciny életünkre mint Tim Burton Batmanje. Megnéztük és értetlenkedtünk, hogy ez meg miért jó, azóta rájöttem, de akkor gimnazistaként nem forgatta fel a világom. Aztán a második Tim Burton Batman film után meg még azis fanyalgott akinek az első bejött. Egyébként ha a mai képregény filmek infantilisek, meg buták (már ami nem túl darkos ugye, mert az is baj meg ez is baj) akkor az mi volt? Rakétát cippelő pingvinek, aha.
    A mai képregény filmek is hatnak a kulturára pl a Big Bang Theory tele van utalásokkal mai képreghény filmekre, addig a korai Batman filmekről így hirtelen egy jut eszembe a Jó barátokból. SZerintem ma inkább a mindenapunk részei mint 89-ben. Az USA-ban nem éltem az ottani 89-es helyezetről nem tudok nyilatkozni. De mintha mai filmek többet utalgatnának képregényekre mint az akkoriak. Persze lehet csak a memóriám romlik rohamosan.
    Vagy személy szerint nekem 89-ben egy darab képregényen alapuló polóm se volt most van 3.

  21. Annyira szánalmas, hogy ez a Vasember lesz a legsikeresebb….. Az első etalon volt. A második, mega gagyi. Ez a harmadik valamit javított, de komolytalan lett. Ah World ……

  22. A bevételeket befolyásolja a 3 meg 4d! Az húzza fel rendesen!
    Én 4d-ben láttam és nagyon tetszett!

  23. Persze, nem lett rossz film! De az amerikaiak már csak ilyenek! Amit nagyon várnak, azt úgyis sokan megnézik! Majd dönt, a többi hét bevétele, amikor már kezdenek arról csámcsogni az emberek, hogy jó volt a film, de valahogy mégse annyira!

  24. még nem láttam a filmet, de eddig szinte csak rosszat hallottam róla.

    sztm Downey jobban járna ha már csak a bosszúállók 2-ben öltené fel a páncélt, amíg ilyen gagyi forgatókönyv írókkal csinálják a vasember filmeket, addig nem sok értelme van erre pazarolni a tehetségét.
    mondom ezt úgy, hogy nála talán nincs tökéletesebb választás a szerepre.

    ha már Tim Burton Batman-je előkerült.
    hát legutóbb megnéztem őket. hát valami elképesztően szörnyű mindegyik, pedig gyerekként imádtam. most meg olyan volt nézni, mintha egy bóvli paródia lenne. rettenetes mindegyik, hiába jók a színészek, az egész egy pocsék valami, aminek köze nincs Batmanhez.
    utána muszáj volt helyreállítani a lelkemben megtört egyensúlyt a Sötét lovaggal… hehe

  25. kamera: szerintem az Iron Man 1 maradandó szuperhős film, bár az sem az ellenség miatt. Az Avengersnek pedig a poénok és Loki volt a szerencséje. Senki sem arra emlékszik hogy Thor és Iron Man bunyózott az erdőben.

  26. azt sajnálom a legjobban hogy RDJ “idejét” (mert már nem lesz fiatalabb) a 3. részre pazarolták, még ha ez a Disney-nek hatalmas anyagi plusszal is jár. vagy hagyják abba (ami esélytelen, akár Downey-val, akár nélküle) vagy legyen az összes Avengers/Iron Man 1 szintű. a film hatalmas csalódás, sajnos, pedig nagyon akarom szeretni…

  27. Nekem bejött, blockbustert nézünk, nem művészfilmet. Itt a látvány, RDJ, meg a poénok a lényeg. Gyakást akarsz látni meg vizuális effekt orgiát, nem oscar díjas történetet nem? Ha meg mégis inkább jó story-ra vágysz, játsz videójátékokkal, vagy nézz sorozatokat. :)

  28. kameraman: Az Iron Man első része mindenképpen úttörőnek számít, azóta is emlegetik rengeteg helyen. Elindította azt a franchise-t, ami mára talán az egyik legnagyobbá nőtte ki magát + lehetőséget adott a Marvel Studios megalapítására, visszahozott egy rég elfeledett, lecsúszott színészt, és Hollywood egyik legbefolyásosabb figurájává tette. Filmtörténeti szempontból is jelentős, egy új, friss megközelítésben kezelte a képregényfilmet, mint alaptémát.

    Az, hogy mennyire nem volt jó a második rész, már más kérdés. Nekem sem tetszett a folytatás annyira, ez tény, eléggé kiábrándító sequel, arra mentek rá, amire nem kellett volna, akció alig van benne (22 perc, ami egy akciófilm esetében nem szerencsés), és a frissesség is hiányzik belőle, meg úgy a forgatókönyvvel alapjában véve bajok vannak, de a karizmatikus főszereplő itt is elvitte a hátán a mozit, meg lehetett éppenséggel nézni, nem nevezhető kifejezetten rossz filmnek, csak egy hibás közepesnek.

    A harmadik rész ezzel szemben számomra frissítő újítást hozott a szériába, érezni lehetett Favreau fáradt kezének eltűnését és Black friss felfogásának az érzetét. Az akciójelenetek kielégítőek voltak számomra, elegendő számuk volt, a gonoszok pedig helyytállóak voltak. Külön tetszett, hogy egészen részletese karakterábrázolása volt a filmnek, szinte alig látjuk Tonyt ruhában, itt most az ő lelke, belső folyamatai, ember/gép viszálya volt a főtéma, pont akkor, amikor Tony testét/lelkét a technika bekebelezné szinte teljesen. És ne feledjük, egy olyan meglepetést húztak meg a film közepe és a vége felé is, ami nagyon üdítőnek számít a manapság annyira formulaalapú blockbusterkészítés terén (főleg a Marvel képregényfilmeknél).

    Az pedig, hogy divat miatt nézik meg az emberek (bár korántsem akkora számban, mint ahogyan azt páran feltételezik), nagyon sok esetben igaznak bizonyul. 10 évvel ezelőtt még ciki volt képregényrajongónak lenni, ma már minden 2. ember az. 3 éve még senki nem tudta, ki az a Thor, ma már mindenki Thoros káposztás viccekkel jön… Viszont szerintem bevételek alapján a film minőségét lehetetlen, nevetséges meghatározni, kivéve egy két, kivételes esetet.

    Ambivalens érzéseim vannak azzal kapcsolatban, hogy folytatni kellene-e ezt a szériát, vagy békénhagyni, így, ahogy van, hiszen szinte már minden területet bejártak. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de én ennyivel szerintem megelégednék.
    Iron Man: 9/10
    Iron Man 2: 6/10
    Iron Man 3: 8/10

  29. nekem az nem világos, hogy hogy a fenében lehet az, hogy amikor én még kissrác voltam, egy tv csatorna volt, egy párt volt, a telefont még tárcsázni kellett, számítógépben az enterprise volt a király mert azon volt joystick, mégis egy csomó kissrác tudta ki az a pókember, thor, amerika kapitány, hulk, vasember, viszont amikor kezdett bejönni a képregényfilmek új hulláma, akkor azon ment a filozofálás, hogy ezek a figurák mennyire ismeretlenek a magyaroknak, csak egy kis réteg érdeklődik a képregények iránt, ők nem fogják nyereségessé tenni a filmeket itthon.

    tudom, hogy egy iskolán belüli “felmérés” nem túl reprezentatív, de a korombelieknek egyáltalán nem ismeretlen dolog, hogy egymásnak adogattuk a külföldi képregényket(ederkoppen rulez), amiket rohadtul nem értettünk, mégis odavoltunk értük, míg egy mai gyereknek ott az egész internet és mégis sok gyerektől hallottam, hogy nem ismerte ezeket a figurákat. ma már persze boldog-boldogtalan felismeri őket, tényleg divat lett a képregény, de szerintem ez egyszerűen csak egy hullám, ami le fog csengeni pár film után. aztán marad az a pár száz vagy ezer fős rajongói mag, a filmeket meg úgy fogjuk emlegetni, hogy “ja láttam pár éve, jó volt de már annyira nem emlékszem rá”

  30. Első hétvége nem jelent semmit, csak azt hogy várta a jónép (nagy valószínűséggel az Avangers miatt)

  31. Azért megérne egy misét, hogy a képregényeladásokon látszik-e ez a fajta rajongás, amely az utóbbi években pattant ki.

    Azt aláírom, hogy az első valamilyen szinten megteremtette az alapot a Brand-nek, írtam is valahol, hogy így gondolom, de én konkrétan a harmadikra és annak – szerintem – túlzó bevételére értettem azt, hogy nincs arányban az (nem létező) átütő erejével és jelenlétével a bevétele. De tényleg nem kötekedni akarok.

    A “vasárnapi rajongók” mindig is ott voltak, ahol sikert szimatoltak az emberek. Ez a “győzteshez húzás”, az a fajta lélektani dolog, amikor a csoporthoz tartozás erőt adó érzése felülírja az egyéni irányelveket. (Erre nagyon jó példák a választások utáni közv.kutatások, ahol mondjuk valaki 60%-al nyert, de a megkérdezettek 80%-a szavazott rá – elmondása szerint :D) Ma ez sokszorosára erősödik a közösségi média által, ezért is nehéz összehasonlítani 20-30 évvel ezelőtti sikerfilmeket a maiakkal, más hatások, más motivációk érik a potenciális nézőket, más “érdekek” hajtják őket a moziba.

    Ez a mostani képregényes hullám azért sokkal hosszabb kifutású, mint az megjósolni lehetett volna. Szerintem maguk a készítős sem számítottak ilyen erős rajongói visszacsatolásra a mozipénztáraknál, így a következő 3 év szerintem biztosított a filmek terén, jelenleg nem lehet bukni, maga a Marvel brand ami bevonzza az embereket most már. Tehát bőven benne van minimum 1 harmatgyenge is, mert az is eladható, átlagolható bevétel terén. Hogy meddig lehet folytatni? Mikor fullad ki? Azt nyilván nem tudni, de a közösségi háló nagyon gyorsan teremt és intéz el “hősöket” az elhasználódás sokkal gyorsabb, mint akár 6-8 évvel ezelőtt is. Emlékezzünk Szalacsi pl jó fél évet kihúzott, ma egy GNStyle alig 1-2 hónapot.(nyilván ezek nem éppen filmes példák, de szemléltetik mit szeretnék mondani) Ez a Marveles dolog nagyon szépen felfutott, és van esélyük topon vinni ebben az évben, az viszont igaz, hogy pár év múlva nem igazán emlékszik majd a filmekre senki – nem tudnak klasszikussá válni, szerintem az első Vasember sem.

  32. a III.-ik Iron Man nem klaszikus szuperhosfilm, s ezt a tenyt a rendezo (Shane Black) ezt sulykolja a mozizonak az egesz film alatt, hogy most itt nagyon mas dolgott kapunk amihez eddig hozzaszoktunk.
    Oszinten a film nagyon jo , de en egesz masra szamitottam es ez nagyon nem tett jot az elvezetnek

  33. De miért fontos az, hogy egy film klasszikus legyen, vagy hogy klasszikus filmeket “gyártsanak”? A filmnézés is egy szórakozás, olyan mint a hullámvasút, beülsz rá (vagy fel), jó esetben kis adrenalinbomba (vagy hányás), színtiszta szórakozás (most művészfilm ágat nyilván ne soroljuk ide). Manapság annyi film van, kis túlzással heti szinten jönnek a nagyobbnál nagyobb filmek, kell nekünk az hogy mind “klasszikus” legyen? Meg amúgy is ez annyira szubjektív dolog.
    Meg annyira nagy divat már ezt is mondani, hogy a buta nép beül megnézni az esztelen filmet és ezzel támogatja a hálivudi szargyárat. Most ide beszúrhatnám megint a második mondatomat. De ez a buta nép ült be egy Eredetre is pl. Akkor most wtf?

  34. Dennis-nek mondanám ,hogy a bevétel nem teljesen azt tükrözi, hogy tetszik az embereknek :). Én is azért mentem el mert érdekelt de csalódottan jöttem ki. Ugy nem is lehet elmenni egy filmre h tetszik mig nem láttad :D

  35. Nekem is tetszett, az Avengers is tetszett a jó filmeket leszarozzák de attól még jók maradnak:)

  36. K…a jó kis film volt. Dőlt a mozi a nevetéstől a poénos részeknél, és nagy kuss volt az akciók alatt.
    Ebből is gondolom hogy csak nagyon kicsi rétegnek nem tetszett.
    Általában azok is adnak ennek hangot a fórumokon :)
    Én védem a filmet mert nagyon tetszett.
    Jöhet a folytatás :)

  37. Szerintem is a poénok jók voltak. :) Akció résznél meg párszor elhagyta a számat a B betűs szó. :D Mondjuk kíváncsi leszek hogy mi lesz a sorsa a repülő tankban feszítő milliomosnak. :)

  38. nehogy a linkelt (és későbbi avengers-ironman4 hírknél linkelendő) beszámolónál adjatok hangot annak h tetszett a film, inkább a random bevétel posztnál ami örökre el fog tűnni 1 hét alatt. Főleg, hogy a beszámolónál még jó is lenne a pozitív hang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.