Blockbuster watch: Steel University Z

Kezdjük a Pixarral, hiszen idén egy Prequellel vették be a nyarat, A Monsters University nem meglepő módon 82 millióval nyitott hazájában. Ehhez a világ többi része nagyjából 55 milliót tett hozzá. Hát.. gratulálunk? Eddig csak a Toy Story 3 nyitott erősebben tőlük. Gondolom ez megerősíti őket abban, hogy az eredeti ötleteket kell kivitelezni.

Viszont közben a World War Z nem bukta. Az eddigi legerősebb Brad Pitt nyitány, és oké, 190 millióba került, viszont nem folytatás vagy prequel vagy hasonló, hanem “első film”. Ennek fényében az Amerikában hozott 66 millió jó (főleg, ha az újraforgatások baljós előjelét figyelembe vesszük), és ehhez a világ többi része már 45,8 milliót tett hozzá.

Elég erős a héten a versengés, ami még jobban árnyalja a számokat, hiszen a Man of Steel második hetében 41,2 milliót hozott Amerikában, ami egy hatalmas, 67,5%-os esés az első hétvégéjéhez képest, de komolyan, a WWZ és a MU nyitott ellene. A film már 210 milliónál jár hazájában, és ki lehet beszélni a kritikánál.

15 hozzászólás a “Blockbuster watch: Steel University Z” bejegyzéshez

  1. Nekem mind a két film meglepő, mármint MU és WWZ is. Bár, hogy a WWZ bukta-e azért azt még nem lefutott, olyan 400 millió körül kellene hoznia (és akkor lehet, hogy alábecsültük, mert ebből a filmből aztán folyt ki a pénz rendesen). Pixar meg bevonzza az embereket, kb ennyi, nem kell nekik megerőltetni magukat, mondjuk nem is erőltetik. Rókabőr, de eladható.

    Man of Steelnek talán azért is ilyen nagy az esése, mert nagyon magas volt a nyitó. Nem lesz világmegváltó, ami nem jó hír a WB – DC vonalnak. A sorsa mindenesetre már az USA-n kivül van, onnan kell összelapátolni még legalább 150milliót, hogy nullásra kihozzák, de szerintem ők azért nem ebben gondolkoztak, szerintem a siker olyan 700milliótól kezdődne. Amúgy pont az előző blockbusternél írtam, hogy nem is értem miért így hozták ki, nem tudják rendesen kifuttatni a filmet, mert pont a WWZ és MU támad rá egy héttel a bemutató után. Nem túl jó stratégia.

  2. A WWZ-től lehet nem tartottak, elég nagy buktának tűnt elsőre. Plusz ugye a gondolom jó előre kitalált marketing tervet ők gondolom tartották, és elég jól fel is építették. A WWZ meg csúszott, szóval szerintem érthető hogy nem tartottak Pittéktől. A Pixar meg animáció, oda gyerekkel mész, más a célközönség. Gyereket nem viszel olyan filmre, ahol két szereplő vonatokat meg épületeket vagdal a másikhoz. Másik piac, elférnek egymás mellett. Szintén hozzátenném, hogy az én véleményem csak :)

  3. Amúgy vicces, hogy imdb ratingben a Z világháborút, Szemfényvesztőket megelőzi a Halálos Iramban X, és csak két tizedre van a Szörny Egyetemtől. A Star Trek végül is bukta lett? Nem igen hoz már nagy lovékat.

  4. engem érdekel mindkét film, a World War Z-t biztos nézem, egyedül a túlzásba vitt számítógépes zombik aggasztanak kicsit

    de lehet, hogy a szörny egyetemet is meg fogom, mert szuper volt az első rész, és azon animációs filmek egyike, amibe még egy csipetnyi lelket is sikerült belecsempészni, reméljük ezt a 2. részre is áthozták

  5. Én teljesen le vagyok döbbenve mostanság a számadatokon.

    Most már minden évre jut legalább egy film ami egymilliárdot összeszed, és igen sok van ami e küszöbérték környékén keres.

    Még, hogy Hollywood válságban van (mondjuk ötletekből hiány ban sokszor, valóban)…

  6. Az valóban igaz, hogy minden évben van olyan film, ami átlépi az 1 milliárdot (tavaly 4 is, durva), de nem veszed figyelembe az inflációt és a jegyeladást. Évről évre csökken az eladott jegyek száma. Ezek a számok valóban jól mutatnak papíron, de valódi profit csak a későbbi tv-s jogokból és a dvd/blu-ray eladásokból jön össze (moziköltségek, adók, budget, stb.)

  7. phoenixflee

    A profit nagyobb része mindig is veideóból jött össze, de az nincs is benne ezekben a bevételi adatokban.

    Ekkorát meg nem inflálódott a dollár. Most ilyen 15 évvel ezelőtti számadatokra gondolok, kb.

  8. Viszont közben a World War Z nem bukta. Az eddigi legerősebb Brad Pitt nyitány, és oké, 190 millióba került, viszont nem folytatás vagy prequel vagy hasonló, hanem “első film”.

    – Első film az igaz, de ez is könyvadaptáció, meg népszerű zombis téma. Igazán összehozhatnának már valami újat, és nem a posztmodern értelmezés szerinti újat.

  9. A pixart nem erősíti ez meg semmiben sztem csak a nyilvánvalóban. Nem kell pánikba esni mert a némó2 mellett már most készül náluk pár eredeti ötlet is, függetlenül a mu2-től. Másrészt meg a legrosszabb filmjeiket nem a folytatások között kell keresni, a filmet meg a kritikusok véleménye alapján sem folyatáskként ami szerintem +.

  10. *A filmet a kritikusok véleménye alapján folytatásként kell kezelni ami sztem pozitív*. Már kiváncsi vagyok, mivel most nem drámáztak hanem a poénokra feküdtek rá inkább.

  11. Anthonz: A konyv pont emiatt kulonleges. Kicsit masfajta megkozelitesbe helyezi az egesz temat. En orulok, hogy eddig nem bukta a film, azert joreszt a “zombi termekek” is egyfele retegnek keszulnek, mint a csillogo vampirok.

    kakapitány: Tulzasba vitt zombik? Nem igazan ertem a CGI minosegere vagy a megjelenitett mennyiseggel van a baj? Minoseggel nem tudok vitatkozni, nekem a Blade 2-es Nomak fight is tetszett pedig ott is kilog joparszor a CGI, ez izles es pofon sztem. A mennyisegnel meg tudni kell, hogy azert ugye a fold lakossaganak donto hanyada atalakult, ergo milliardos tetelrol van szo, itt nem a “borton korul lezeng 20 nagyon ehes zombi totalis apokalipszis utan” a szitu. No mindegy az MU nem erint WWZ meg a MoS viszont ennyi pozitiv kritika utan tutira nezos cucc.

  12. kindzsal : hát úgy értem, hogy így egymás hegyén-hátán folynak, ilyet még nem láttunk

    de én is nagyon várom, és remélem szuper lesz

  13. kakapitány: Az a baj, hogy jobbara az embernek elkepzelese sincs milyen lehet mikor egy ekkora tomeg mozgasba lendul (es ugye ezek nem feltik sem a sajat sem masok testi epseget).

  14. A Star Trek amúgy nem lett bukta. 190m budget plusz csapjunk hozzá vagy 60-70 reklámbüdzsét, az 250m és 430mnál tart az összbevétel. Ha majd hozzátesszük a tévés jogokat (FX már meg is vette), meg dvd-bluray eladást, esetleg a franchise-t, lesz rajta kb. 300-400 millió tiszta haszon. Nem rossz.

    A MU nem meglepő, Pixar még sosem bukott el filmet, és egy darabig nem is fog. Nagyon ritka az anyagi bukta animációs film.

  15. A Man of Steel már visszahozta az árát a termék elhelyezésekkel (Nokia, Sears, Budweiser, Nikon, 7-eleven stb…) és az első heti bevételekkel. 225 millióba került és 160 milliót szerzett csak reklámokkal még mielőtt bemutatták volna. Érdekes, kíváncsi leszek trend lesz-e ebből.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.