The Internship – másfél órás Google reklám

Ja nem is ez a reklámos volt az alcíme. Na mindegy. Szóval a Gyakornokok az, ami miatt elhiszem, hogy sokaknak egy Millers a nyár vígjátéka.

az internship főszereplő hármasa egy képen

Arról szól, hogy két technikai analfabéta sales veterán a jövőjébe invesztálba kénytelen a Google gyakornok programjában részt venni, hogy utána állást szerezzen a cégnél. Na most ami a történt ezen gyors összefoglalásáról klisé eszedbe jut, az mind benne van a filmben. A fiatalok cikizik őket, a technikába szépen beletanulnak On The Line, az öreg rókák bulizni viszik a geekeket és a többi.

Mindezt elmondani nem tudom mennyire idegesítően szuperjónak lefestett Google környezetben. Komolyan elhiszem, hogy jó lehet ott dolgozni, de ezt a film elég rosszul emelte ki. Nyilván az sem segített, hogy a poénok többsége a Big Bang Theory magasságú geekséget súrolta, azt amikor 50-esek próbálnak írni a fiatalokról. Amit tetéznek a tipikus konfliktusok és életbölcsességek…

Valójában az Internship tökéletesen bemutatja Vince Vaughn karrierjének állását is, csak ő nem tanul belőle. Ebben a másfél órában tisztán látszik, hogy a nagy dumás karakter, ami egy Bárbarátokban még tökéletes volt, a Wedding Crashersben pedig még elment, az már nem működik számára. Azért őt emelem ki, mert Owen Wilson szokott próbálkozni mással is.

Az egyedüli, amit a film előnyére tudnék írni, az a folyamatos pozitivitás. Lehet pár embernek ez is kihúzza a gyufát, de ahogy az őket érő kritikákat lereagálják a szereplők az működik. Ennek megfelelően olyan 4/10 magasságába lőném be, de mindenképp kerülendő.

human
írta
2013. 11. 05. 17:44
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “The Internship – másfél órás Google reklám” bejegyzéshez

  1. Enélkül is simán a This is the end a nyár vígjátéka nálam – de szerintem sokaknál szintén.

  2. Bennem meg éppen sokszor olyan benyomást keltett, hogy a Google-nél csak arrogáns, szabályhoz kötött, rigolyás emberek dolgoznak (mint a főnök, vagy az ott dolgozó csaj karaktere…). Bármikor bármilyen lazaság akart bekerülni, akár a prezentációkon, a főnök azonnal lehúzta azt…

  3. Egyedül a Professor Charles Francis Xavier részen nevettem jót, a film többi része teljesen felejthető volt.

  4. nekem nem volt vele ekkora bajom, lehet hogy a nagyongyenge minőségi és mennyiségi felhozatal a hibás.
    Egy könnyed esti filmnek teljesen rendben van, pláne ha a páros korábbi filmjei ültek.

  5. Még a moziban néztem meg, jól szórakoztam rajta, egyszer nézhetőnek simán elmegy. Amúgy fun fact, nem is forgattak a Google székházában, hanem átalakítotak egy Georgiai egyetemet arra a célra. Sőt az egész filmet Georgiában vették fel.

  6. Pozitív kisugárzású, senkit bántani nem akaró filmecske. Tényleg egy önpromó, de legalább őszintén be is vállalják, már a marktinggel is. Egyedül az nem tetszett, hogy a főszereplők 50-es a üdös életbe nem kapnának semmilyen megbízást ott, de még gyakornokit sem. Leszokhatnának erről az amerikai álom dologról. Hiszen az a hajó már rég elment, manapság már nincs ilyen.

    Viszont a jól működő páros és 1-2 ötlet miatt 6/10.

  7. Aranyos kis semmiség, nem tesz hozzá semmit az ember életéhez, de szerintem is vesz el sokat. Egyszer simán meg lehetett nézni, és még jópofa poénok is akadtak. Vince Vaughn-t meg manapság sajnos divat utálni…

  8. Párommal néztem meg, szerintem tűrhető volt, jókat nevettünk rajta. :) Annyira nem kell komolyan venni és akkor rendben van.

  9. ” poénok többsége a Big Bang Theory magasságú geekséget súrolta, azt amikor 50-esek próbálnak írni a fiatalokról.”

    ezt nem értem:! mi a baj a Big Bang Theory-val? kb a legjobb sorozat az elmúlt évekből.

    ON: a film egy kalap fosh egyébként, eleve az alapszitu nagyon gáz. nincs az az isten, h valaki gyakorlatilag nulla képzettséggel bekerüljön egy ekkora céghez.

    sztm egyáltalán ne jó promó ez a Google-nak, inkább idióta tökfejnek tűnnek, arrogáns főnökökkel az élen.
    a gyakornokok sztereotip bemutatása is elég durva öngól.

  10. Nekem az tetszett ebben a filmben, hogy nem volt olyan ordenáré mint Adam Sandler újabb filmjei. Nyilván teljesen baromság, hogy két középkorú pasas (akik egyébként semmit nem tudnak a geekekről) majd összehozza a tutit a Google-nél, de maga az üzenet, maga a pozitív kisugárzás az, ami miatt érdemes volt megnézni ezt a blődséget. És Vince Vaughnt is bírom, főleg az ilyen nagydumás szerepekben :) A poénok többsége ült, néhány kifejezetten szellemes volt. Nálam simán 10/7 volt.

  11. Egyébként az itthoni premier után láttam pár héttel, teltházas (!) moziteremben, ahol mindenki röhögött az egész film alatt…

  12. Nekem is tetszett. Vince Vaughn mostanában tényleg trotty filmekben szerepelt, de itt egész jó volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.