Thor: The Dark World: non-stop action?

Gondolom feltűnt már, hogy Thor nekem közel sem a legkedvesebb Marvel karakterem, így természetesen alig sem vártam, hogy újra moziba lássam. Ezt csak úgy alapozásnak az alábbi sorokhoz.

thor a dark world című második részben

Tipikusan olyan folytatás, ahol a nagyobb és több dologra pörögtek rá. Ezúttal nem kellett tökölniük Thor világának az építésével, rögtön az akcióba vágtak, hiszen az kell a népnek, na meg poénok, amiket elsütnek előre a trailerben. Ezt komolyan lehet venni, nagyjából az összes vicces jelenetet előtték előre, kivéve egy cameo-t és Loki pár arckifejezését.

Ha már szóba került: Loki. Még egy film amit lenyúlt magának, ezúttal sokkal hátrányosabb helyzetből, hiszen köze nem volt a főgonoszhoz. Többnyire Asgard egyik tömlöcében dekkolt, amíg nem kellett a segítsége (ezt is tudtuk előre természetesen). Még így is felüdülés volt minden jelenete, hiszen a Dark World tényleges főgonosza egy hatalmas nulla volt.

Nem Christopher Eccleston alakítását akarom leszólni, hiszen az elvileg torzított hang (szinkronosban ugye ez mindegy) és a mozdulatlan álarc mögött szinte bárki lehetett volna, hanem úgy konkrétan a karaktere volt zéró. Klisésen nagyjából annyi volt, hogy ő a gonosz aki gonosz dolgot akar tenni az univerzummal. Ennek az útjába kerül Thor meg a csaja meg Asgard.

Kicsit olyan volt az egész, hogy ők is tudták mennyire semmilyen és tét nélküli a történet, így viszonylag komolytalanra vették a filmet, hiába halnak meg benne elég sokan. De most komolyan, ha a Pacific Rimen kiakadunk butaság szinte, akkor az éterre (Aether) szinte tök véletlenül akadó “Thor Csaja” mennyire nevetséges forgatókönyvírói megoldás? Véletlenül pont Londonban van és a “Comic Relief” mellékszereplő pont odarángatja egy vicces randiról. Jó alapozás annak, ami utána jött.

Azt viszont el kell ismernem, hogy a végső csata odacsapott. Általában azokon szoktam a legnagyobbakat ásítani (a napokban lesz is szó egy tipikusan rossz végről), még az Avengersnek is talán az a leggyengébb harca, hogy az Iron Man 3 robotorgiáját ne is említsem, viszont itt végig ámultam. Sikerült ötletesre és követhetőre összehozniuk. Ez kicsit fel is dobta a filmet.

“Ez is megvan”, nagyjából így tudnám összefoglalni a Thor: a sötét világot. Semmit nem vesztettem volna, ha kihagyom, amivel tökéletesen illik az idei év blockbusterei közé.

71 hozzászólás a “Thor: The Dark World: non-stop action?” bejegyzéshez

  1. Nekem teljesen jó szórakozást nyújtott.
    Bár én a This Is The End-en tudtam volna elaludni.

    Szerintem látványos, vicces, és amennyire komolynak kell lennie, annyira komoly is volt.
    A trailereket messzire elkerültem, talán már meg sem kellene lepődni, hogy mindent besűrítenek 2 percbe.

  2. Így van. Én se néztem egy trailert sem, mert tudtam, hogy úgyis megnézem, akkor meg csak az élményt rombolja.
    Nem vártam tőle sokat, és így remek szórakozás volt. Simán jobb volt mint az Ironman 3.

  3. 1 trailert láttam, szóval nekem bőven volt ismeretlen jelenet a filmben. Szórakoztató és vicces, csak éppen azzal a történettel és Jane & Malekith karakterével voltak gondok. Aki az eddigieket is szerette, ezzel sem lesz semmi fennakadás. Inkább az univerzumot bővítette, mint Thor történetét. A stáblista után meg szokás szerint érdemes maradni.

  4. Nekem nagyon jó szórakozás volt a film. Jobb volt, mint az első része, az Iron Man 3-at pedig kenterbe verte. Egy-két hibától eltekintve nagyon klasz kis film volt.
    Spoiler
    Van benne egy avengers-tag cameo. Na ez annyira kreatívan és viccesen van megoldva, hogy le a kalappal. :D Zseniális volt.

  5. “Spoiler
    Van benne egy avengers-tag cameo. Na ez annyira kreatívan és viccesen van megoldva, hogy le a kalappal. :D Zseniális volt.”

    talán, ha leírnéd, hogy ki, mert ez így nem spoiler.

  6. Én nem értem miért akarjátok halál komolyra venni a képregényfilmeket…meg mély mögöttes tartalmakat beleképzelni…Ez képregény, jön a gonosz aki gonosz dolgot akar tenni és jön a jófiu aki jófius dolgokat akar tenni összecsapnak, gonosznak kampó jófiu happy és megkapja a csajt! Ezért nézünk szuperhős filmet és látványfilmet. Legalábbis én. Ha komoly drámai mondanivalót akarok akkor keresek egy olyan filmet vagy előveszek valami megfelelő könyvet.
    Én rettentően élveztem a filmet, határozottan jobb volt mint az IM3.
    És nem hiszem, hogy Loki lopta volna a iflmet…de itt az Avengersel szemben sokkal jobban megvillant a számító, alattomos stilusa, így az ő része kifejezetten jó lett.

  7. Szerintem ez az eddigi legjobb Marvel film az Avengers mögött, pedig Thor-ért egyáltalán nem rajongok, az első részt pedig nem is tudtam értékelni. A haverommal batár jól szórakoztunk rajta. Véleményem szerint is gyakorlatilag nulla volt a gonosz, de nekem speciel csak ennyi problémám volt a filmmel. :)

  8. Én se hinném, hogy Loki vitte volna a filmet! Sőt!! Néhol már butyután sok volt a beszólása, erőltetett volt! Átlátszó! A sztori jó volt, látványos az egész film! A végső harc király! S igen, annyira kell komolyan venni a képregényfilmeket, mint a többit!
    Nem is értem az olyan embert, aki hasonlatot próbál venni egy olyan filmmel, ami a mai világban felfogható dolgokkal tarkítva hihető!!

  9. Nekem kifejezetten tetszett a film. Látványos, humoros, néhol még izgalmas is. Mindenképp jobb mint az 1. rész, és ezermilliárdszor jobb, mint a kritikában említett Pacific Rim. Simán megérte a mozijegy árát, pedig utóbbi nem sok filmről mondható el az utóbbi pár hónapban. (Így hirtelen csak a Gravity jut eszembe, ami mostanában volt, és szintén megérte a jegy árát.)

  10. Én baromi jól szórakoztam és úgy jöttem ki a moziból, hogy “Na ezt még párszor újranézem!” Nem kell ide agysebészet és nem is akarja magát az egész komolyan venni. Megalapozza a karaktert még jobban és szerethetőbbé is teszi az egész Thor világot, ami valljuk be az első részben nem volt ennyire domináns. Itt sokat segített.

  11. Shalafi: Mert talán aki a képregényeket is olvassa és ismeri, hogy milyen kerek és fantáziadús sztorikat tudnak ott írni, valószínűleg szívesen látná azt a vásznon is. Ld: Thor God of Thunder című képregény, amiben több a fantázia meg a szív, mint az össze eddigi Marvel filmben együttvéve.

  12. Most nem értek egyet humannal, szerintem klasszisokkal jobb volt az első résznél, a Vasember 3-nál és az Amerika kapitánynál is. Hogy a Hulk-filmekről ne is beszéljünk…
    Bár tény, hogy nem ültem be rá túl nagy elvárásokkal…de én is úgy jöttem ki a moziból, hogy ez igen, jól össze volt rakva, pörgött végig, volt akció, volt humor, nem voltak nagyon vészes vagy ciki jelenetek és még erőltetettnek sem éreztem a fordulatokat.
    Nálam simán ment a filmre egy 7-7.5/10.

  13. Én igazán jól szórakoztam a filmen. Az első gyengécske részhez képest látványosabb, mozgalmasabb, izgalmasabb filmet kaptunk, ami sztoriban is jóval erősebb lett. Persze nem a legobb marvel-film, de nálam a jobbak közé tartozik. Volt egy-két faszántos jelenet mind Asgard megtámadása meg a végső csata, és pár igazán jó poén is amin hangoosan röhögött a mozi. Nálam ez 8/10 mert sokat javult az egyhez képest, de az IMDb-s 7,7 pont teljesen reális szerintem.

  14. Mi csak egy dolog miatt fanyalogtunk a vetítés után. Magán a filmen egész jól szórakoztunk, de mikor jött az első stáblistás jelenet akkor az elején egyszerűen lekapcsolták a vetítőgépet és mindenki mehetett a búsba magyarán. BÉKÉSCSABA, CENTER MOZI fuck

  15. Nem komoly drámai mondanivaló kell egy ilyen képregényfilmnek mint a Thor, csak lehetnének nem ilyen tekebábu szerüen két csapással tizet lezúz ellenfelek, mert rém gyengék, a két főgané is elég hamar haza lett baszva.
    Nem kell, hogy egy forest gump vagy egy Tégla szerű csavaros meg lelkes sztori legyen, de jobban örülnék, ha egy kidolgozottabb, érdekesebb nem sablon szar eseménysort tolnának mindig.
    Zéró izgalom , maximum kiszámíthatóság, és még annyira pofátlan,hogy egy spoileres: statisztahalált sem adnak be, nemhogy főbb szereplő odakozmáljon. Tipikus tinifilm érzet, bár még egy dragonball részben is több jó karakter elhalálozás van, pedig az is dedó! Ez a film sokkal jobb is lehetne, ha nem ez a marvel-disney mézes mázos 13 éves ovisoknak legyártott szar lenne. De hát a pénz nagyúr. Egyébként a karakterek jók, Thort is nagyon bírom, de elős perctől megmondom mi lesz film.
    Kár hogy nem csinálnak már egy igazán véres képregényfilmet. Bár igaz, ilyentől kár ezt elvárni. Ha rajtam múlna minden horror volna alapből.

  16. A film összességében szerintem is nagyon jó volt,a cameon mi is nagyot röhögtünk. Loki jó fej, végre talán kicsit több köze volt ebben a filmben a mitológiai alakjához, jó volt, hogy többet használta a varázserejét (ha már van neki). Az meg abszolút üdítő volt, hogy Thor már nem annyira ostoba, kevésbé irritáló.
    Malekithről még nem tudom, hogy mit gondoljak. Tényleg kicsit kevés volt, de igazából csak szerette volna visszaállítani a világot olyan állapotra, amilyenben eredetileg ő élt, mert úgy érezte jól magát, csak éppen senki más nem. Kellemetlen:D

  17. Szerintem is jobb volt az egynél, pedig nekem az már az is tetszett. Ugyan akkor főgonosz egyszerűen borzasztó gyenge volt, Portman is jobbára csak szép díszlet és a mellékszereplők többségével is csak a kötelező körös jeleneteket futják le.
    Legközelebb több Sifet és Warrior Threet, kevesebb földi mellékfigurát.

    SPOILER

    A végső csata látványos volt, de azért az még ebben a könnyedre vett filmben is elég idétlen volt, hogy az Asgardot maroknyian hazavágó sötét elfek csak teletubi módjára szaladgálnak Jane és a barátai után.

    Lokit nekem az húzta le, hogy kedélyesen útbaigazítja az über ellent, aki láthatóan nem város nézni jött, majd nagyon gyászol és bosszúszomjas anyu halála kapcsán, amitől az ember már azt hiszi, hogy ettől végre tényleg levetkőzte a fellengzős gőgös stílusát. Erre aztán a végével visszatért ugyan oda, hogy minden és mindenki le van szarva, csak ő ülhessen a trónon. Ezért kellett Frigát feláldozni?

    Az első cameo baromi jó volt.

    Heimdall adja be a felmondását.

    Az elején az óriás elintézése szerintem szépen szemléltette, hogy miért vannak ellentmondásban az egyéni hősös filmek, meg a Bosszúállók. Tony mit kínlódott az Extermises emberkékkel Thor simán lepofozta volna őket és amíg itt a más bolygós sztori miatt simán kilehet hagyni a SHIELDet, vagy a többi hőst, addig a földi sztoriknál mindig felfog merülni bennem, hogy hol a SHIELD, hol vannak a többiek?

  18. Megbontom a sort: szerintem rém közepes film volt. Egyáltalán nem éreztem azt, hogy jó szórakoztam. Kliséhegyek, kiszámítható poénok és “fordulatok”, ezerszer látott sztori. Egyedül a végső csata volt ötletesen megoldva.
    Egyetlen pozitívum, hogy bővíti a Marvel filmes világot.

    Max 5/10.

  19. Szerintem is sokkal jobban sikerült az első résznél. Jobban élveztem mint a Vasembert tavasszal. Vicces, látványos, jóféle agykikapcsolós mozi, az eddigi marvel filmek közül csak az Avengers jobb nála. Hátha az Am.Kap is hasonló minőségben jön majd. :)

  20. SPOILER

    Asgardon nagy népi hagyománya lehet ennek a mindenkit lezúzós békefenntartósdinak. Múltkor a jégóriások, most a sötét elfek.

  21. SPOILERES

    Ez az egyik legszarabb, és mégis a legjobb Marvel film eddig.
    Mikor elkezdődött csak néztem, mennyi baromságot és hülyeséget voltak képesek összehozni. Az első, amin leesett az állam… egy néger sötételf. Egy NÉGER. Jó, értem én, hogy már jogszabály írja elő, hogy minden hollywoodi produkcióban szerepelnie kell egy afroamerikainak, és még Heimdall el is megy, megbarátkoztam vele az első rész alatt, de bazmeg egy sötételf? Akiknek ugye a világuk miatt, ahol sosem süt a nap, minden poros, szürke és sötét, sápadttá vált a bőrük, a hajuk fehér lett… erre beraknak egy négert.
    Aztán jött a vanaheimi csata, ahol ugye konkrétan dúl az utolsó HÁBORÚ, de miután leverték az ellent, öt perccel később már vidám kisgyerekek szaladgálnak meg nevetgélnek a csatatéren. Öt kibaszott perccel azután, hogy véget ért egy HÁBORÚ… Az már említést sem érdemel, hogy francnak ugrándoznak meg karddal vagdalkoznak, mikor van vállról indítható RAKÉTÁJUK, az asgardiaknak meg odahaza badass ágyúik vannak, de nem, jó lesz oda kard meg balta… fuck logic.
    Fogtam a fejem, mondom, ennél már nem lehet lejjebb.
    De lett… a poénok szarok voltak, senki sem nevetett, inkább kínos volt, mint megmosolyogtató… Mindenki kapott valami standard, de kötelező szöveget, amit egy filmből sem lehet kispórolni. Egyszerűen nagyon gáz volt az egész.
    Aztán miután megölik Thor anyját, hirtelen mintha 180 fokos fordulatot vett volna a film. Hirtelen lendületet kapott, ütöttek a poénok, jöttek a jobbnál jobb jelenetek, elkezdtek érdemben foglalkozni a karakterekkel… esküszöm, attól a jelenettől elkezdett libabőrözni a hátam, a zene, a látvány, a hangulat… és onnantól kezdve kezdődött el számomra az eddigi legjobb Marvel film.
    Loki jelenetei hatalmasak voltak, nagyszerűen volt megírva a karakter, jöttek a jobbnál jobb fordulatok (bár a lokisat túl hamar ellőtték sajnos), jöttek a ténylegesen EPIC csatajelenetek… És ismételten csak kerestem az állam a földön, hogy mi a faszért nem ezzel indítottak.
    Tetszett ez a fantasy – sci-fi összemosás a lézerágyúktól kezdve a hatalmas csatahajókig, jó volt, hogy sok jelenet játszódott Asgardon és Svartalfheim kietlen pusztaságain.

    Nem bántam meg, hogy moziban néztem, BD-n tuti vevős lesz, megy az első rész mellé. A zene nagyon jól el lett találva, jók voltak a karakterek, a leszámolás, végén már a poénokon is hangosan nevettem, és volt íve az egész sztorinak.

    Stáblista utáni jelenetekért is megérte bent maradni.

    Nálam olyan 7/10 környékén van a film, az elejéért nagy kár, viszont a vége kárpótolt azért, amekkora faszságokat a képembe toltak az első 30-40 percben. Pár fokkal még így is jobb, mint az első rész.

  22. STÁBLISTA JELENET SPOILER

    A GotG-ban most akkor a Collector lesz a fő ellen, vagy ő csak Thanosnak segít az Infiniti Gauntlet ügyben? Az egyébként nem Thor páncéltermében volt az első filmben? A látottak alapján Asgardnak lesz vajon nagyobb szerepe a GotG filmben?

    A heti SHIELD epizódnak vajon az elfekhez lesz köze, vagy a konvergencia után itt maradt jégszörnyhöz?

  23. komolyan mondjátok, hogy már a gonosztól sem várunk el indokot? “régen sötét volt, legyen újra sötét” Ennyi elég? Leborul a szülőföldjén és kész, meg van alapozva a karakter? Nézzük már meg Lokit az Avengersben mennyivel jobban fel van építve, de ennél még az Iron man 3 főgonosza is jobb volt, az a film máshol vérzett. Nehogy már az túl nagy elvárás legyen részemről, hogy normális a főgonosz egy jó vs rossz harcban… Hihetetlenek vagytok néha.

    SPOILER

    arra már direkt nem tértem ki, hiszen szőrszálhasogatásnak vennék sokan, de látom Bachstein is említi: csomószor mennek karddal valamiféle lőfegyverek ellen. Fuck logic.

  24. én nagyon megörültem hogy Ecclestone bácsi lesz a főgonosz, de ezek szerint súlytalan lett. :(

    és mit tippeltek az új Amcsi kapitány jobb lesz ?

  25. SPOILER

    Erre írtam máshol, hogy:

    Az egyben, meg a Bosszúállókban legalább tudtuk, hogy Loki mit akart elérni. Na, de itt Malekith? Mit akart azzal, hogy a sötétséget visszahozza az univerzumba? Mindenkit kinyírni? Uralkodni a semmin a maradék 30 emberével? Vagy, ha csak nem bírta a fényt, akkor miért nem szerzett egy Riddickes napszemcsit?

    A lőfegyver vs kard kérdés engem annyira nem zavart, azt mutatták is, hogy a pajzs állta az energia lövést, más kérdés, hogy azért leszedték őket. Ettől szerintem sokkal viccesebb volt, hogy Fandral vagy valaki az elején lóhátról harcolt, meg az első részben is lovagoltak, Thor még a Földön is azt keresett közlekedési eszközne, erre mikor űrhajón támadják őket rögtön előkapták ők is az űrcsónakot.

  26. a legelső előzetest láttam, azt is jó régen, alig emlékeztem valamire belőle. annyit mondtam akkor magamnak, hogy kb az lesz, mint az első rész. jobb is, hogy nem láttam több előzetest, mert így pozitív csalódás lett a film. simán veri az idei felhozatalból a vasembert, sőt nekem az acélembernél is jobban bejött.
    portman filmbe rángatása kicsit suta volt, de hamar túltettem magam ezen a dolgon. egyébként ő továbbra sem volt annyira jó karakter, mint a mellette gyakornokoskodó darcy. vicces, hogy kat dennings kb ugyanaz a mindenkinek beszólós karakter, mint a 2bg-ben.
    viszont a főellenség tényleg nagyon béna volt. tudtuk, hogy kikap meg minden, de akkor sem volt épkézláb története, hogy miért is teszi azt amit. annyi a magyarázat, hogy ő egy sötét angyal vagy mi.
    asgard szép volt, a rész közbeni temetéses rész szintén kellően ütött, pedig a távozó karakter egyáltalán nem érdekelt. a csata részek úgyszintén jók voltak. ami még tetszett, hogy kevesebb volt a földi jelenet, de ami volt azt megpróbálták elég poénosra írni. ja és a cameo is elég jó lett.
    bár az éter beindításának helye nevetséges volt, ki gondolta volna, hogy a Földön lesz? :D
    de összességében egy nagyon kellemes csalódás volt, pedig az az első trailer nem volt meggyőző. thor nem is kedvencem, ezután sem lesz, de elég jó kis 2. részt kapott.

  27. Szerintem jó volt, sőt inkább kellemes. Kikapcsolt végig, néha nevettem is, akinek tetszett az első annak ez is fog. És igazából így kell hozzáállni. Akinek nem tetszett az első rész az nem fog elmenni megnézni a másodikat amúgy sem.
    Ja egyébként mit vártok egy olyan csávótól aki kalapácsot lengetve menti meg a világokat? Én komolytalanságot leginkább. És az itt van ám bőven :D

  28. Spilller (szerűség)!!

    btw: az ÉTER nem a földön volt. A világok már összeálltak annyira, hogy lehetett portálgatni jobbról balra, az egy másik világon volt. Még a nagy kardos néger is megmondta h Jane eltűnt a Földről :)

  29. Vki spoilerben letudná írni h az utójelenet mit jelentett? Nem vagyok otthon a képregényben, de érdekel h ott mi mire akart utalni:)

  30. Krisz

    VÉGE SPOILER

    Az Aeter is, meg a Tesseract is egy un. infinity stone, amik egyesével is nagy erejű cuccok, mint láttuk, együtt viszont még komolyabbak és szinte korlátlan hatalmat adnak annak aki használja őket. Valószínűleg ez lesz a fősztori a Gardians of the Galaxyban, illetve még inkább az egész Marvel 2 fázisban, ami majd a bosszúállók kettőben fog kicsúcsosodni. Erre alapoznak most.

  31. Első résztől jobb, nekem egy ilyen filmben annyi elég, hogy azért gonosz a gonosz, mert gonosz és kész, nem trollkodásképpen, de nekem a TDK-ban is megfelelt ugyanez Ledger/Joker-től, ott valahogy nem volt baj a motiváció hiánya?!
    IM3 meg fel se merném hozni + példának, inkább lapos és 0 motivációjú legyen egy gonosz, mint hogy bosszút álljon egy szivatásért :-P
    jó szórakozás, jó poénokkal, egyszerű sztorival, jó Lokival, jó harcokkal
    teljesen jó blockbuster, idei év popcorn (amit láttam) filmjeit lazán veri, egyszerűen azért mert sehol nem éreztem magam kínosan, se poénnál, se drámánál, se akciónál, hogy aki ezt lemerte írni a scriptbe leköpném
    8/10

    Marvel azért tud valamit amit építget az király, nem tudom mennyire volt tudatos az elején, de hogy még a phase 1 és 2 is összefügg és egy sokkal nagyobb dolgot építenek az beszarás. Dícséretes!!! Stáblista utáni jelent király volt, pedig semmi extra. Warner meg szerencsétlenkedik!!!

  32. Rém csalódás volt. A kritikával egyet tudok érteni. Bár még ezeken felül is volt rengeteg hibája. Annyi talán, hogy a végső csatát a “nagy megoldás” miatt szintén nem tudtam már komolyan venni, mert ez már a tudományos hablaty legalja volt. Részemről simán az új Marvel era legrosszabb filmje lett. Kár pedig lett volna benne potenciál, de a tálalás és az, hogy a legtöbb karakter csak skicc-ként működött nem tett jót neki. Pedig az első rész tetszett. Az olyan 7/10 volt. Ez itt most a poénok miatt (mivel nem néztem előzeteseket igazán) olyan 5 és 6 pont között volt.

  33. Elvitték bugyuta irányba a viccelődéssel sajnos. Loki volt az egyetlen értékelhető a filmben szerintem. Kár érte.

  34. “és mit tippeltek az új Amcsi kapitány jobb lesz ?”

    Az előzetesből sima terroristás akció lesz, minimális különleges képességekkel…

  35. Látványos,mozgalmas film, ennyi nem több!Izgalmat viszont még nagyítóval sem találni benne!De ez mondjuk igaz minden szuperhős és blockbuster filmre, az X-man kivételével!:)

  36. Épp Jude Law mondta nemrég egy interjúban, hogy az ő korában ezek az “event” filmek felnőtteknek szóltak. Ott van ugye a Keresztapa, a Szarvasvadász, és a többi. Manapság meg gyerekmatinéket nézhetünk a blockbusterekben. Ha animációsra cserélnék a filmet, fel sem tűnne számomra, hogy ez valaha élőszereplős volt. Bonyolultságban versenyeznek egymással…

    És egyszerűen tényleg nem tudom elhinni, hogy sokszor megelégedtek ennyivel… Ugyanazokat a hibákat, amik a Pacific Rimnél feljöttek, itt most erénynek tartjátok. Nem azt mondom, tetszett a film, jobbnak tartottam, mint az első részt, de még így is alig ütötte a 6/10-et, talán 7/10-et. El kell ismerni a film hibáit, valóban a gonosz egy nagy nulla volt, sokszor ez az egész asgardosdi is sántított, valamint a történet megint nem volt túlbonyolítva (bár több volt, mint a Bosszúállók). Én személy szerint normális szórakoztató filmekre vágyom, lehet ezt okosan is csinálni, alá Jurassic Park, Indiana Jones, The Dark Knight (bár ez valóban más kategória).

    Az meg, hogy a Marvel-t soka dicsérik, hogy jó amit csinál, szintén nem értem. Olyan szinten biztonsági játékot űz, sohasem mer semmilyen merész lépést tenni, kb. ugyanazokat a filmeket hozza évről évre, és ez kezd nagyon unalmassá válni. Nulla tét, nem izgulunk a karakterekért, mindig van egy nagyon erős tárgy, amit vissza kell szerezni egymilliárd generic alien ellen…

  37. Fiúk-lányok, inkább azt kérdezném:
    1, Ki látta feliratosan?
    2, Szinkronban is támadtak a SÖTÉT TÜNDÉREK?? Fogtam a fejemet, amikor az amúgy is több sebből vérző feliratban konstans, visszatérő elem volt a “tündér” szó.

  38. A tündéresdi tényleg elég wtf volt. Előre várom a Warcraft filmet, ott vajon mi lesz az elfekből majd?

  39. Én ezzel a “ne várjunk képregényfilmektől mélyebb mondanivalót”-al úgy vagyok, hogy a film előtt nincsenek már elvárásaim. Fölösleges. Egyszerűen beülök és az első 5-10 percben úgyis kiderül, hogy milyenre vették a figurát. Mikor az elején látom, hogy itt nem mélyen szántó mondanivalót akar a film átadni, akkor a hozzáállásom is úgy idomul. A Thor azért tetszett mint az Avengers. Nem vette magát komolyan, és így vicces, humoros volt. Ezen kívül nekem a CGI is tetszett.
    A Man of Steel meg pont azért nem jött be mert ott láthatóan komolyra vették a figurát, viszont ezt nem tudták átadni, legalábbis nekem (btw, Vasember 3-nál is hasonló érzésem volt). A Nolan-féle Batmannél, épp ellenkezőleg, sikerült komolyabb filmet letenni az asztalra és át is jött a mélyebb mondanivaló (leginkább a TDK-ban).
    Szóval számomra az a konzekvencia, hogy jelenleg kétféle módon lehet jó képregényfilmet csinálni: vicces, lazára fogott Avengers, Thor módon vagy komolyabb, amolyan realista stílusban mint a Batman. Az utóbbi úgy tűnik nehezebb.

  40. Borisz: Harmadikfélleképpen is lehet jó képregényfilmet csinálni, komolyan és nem realista stílusban, mint pl a Sin City.

  41. Nyílméregbéka
    “Harmadikfélleképpen is lehet jó képregényfilmet csinálni, komolyan és nem realista stílusban, mint pl a Sin City.”

    Igazad van, arról el is feledkeztem. Képregényhű volt és mégis bitang jó lett. :)

  42. Nekem a magyar feliratban a kedvencem már az első párbeszédnél megvolt, amikor Odin Loki tárgyalásán: “I will speak with him alone” és jön a felirat, hogy “négyszemközt beszélek vele”. Touché…

    ÉS amugy én négyféle képregényadaptot különböztettem meg:
    1 – a realista (TDK, MoS)
    2 – a panel-to-panel (300, Sincity, Watchmen)
    3 – a komolykodni részben akaró, de képregényes mivoltát nem tagadó, poénkodós (Thor, Thor2, Ironman, Spiderman, minden ami campes)
    4 – a full retard, komolytalan, mint az első Supermanek, a Schumacher féle Batman, Steel, Meteorman, első Hulk, amiben érződik hogy a rendező nem tudta hova tenni magát és az alapanyagot, neki a comicbook csak gyerekesség és sulytalanság.

    A Dark World a közepéig teljesen jó, kivéve, hogy semmi sulya nincs az univerzum sorsának, a véletlenszerüen megtalált éternek ugye, és hogy az inditja el asgard lerohanását, és amugy Thor a film végéig abban a hitben van, hogy Malekith kiirtotta a fél családját. Eléggé sulytalan a végjáték igy. JObb karakterfelvezetéssel és hosszabb, kalandosabb, egymás közt veszekedősebb úttal a sötét világba, ahol aztán Thor, Loki, Malekith és a Kursed egymásnak esnek, Janeben meg elszabadul az éter. Még a csavar is jobban ütött volna. Ellenben laza volt a film, és szép, látványra megfelelt. Csak elgondolkodtató, hogy az amerikaiakkal mi baj lehet, évről évre butább filmeket csinálnak, ahol a látvány az úr. Emlékszem még mikor az Avatart szidta mindenki. Nos, a látványa már nem nonplusz ultra, de sztoriban már multák alul nemegyszer azóta. Aztán lehet tényleg az az út, hogy jön mindig egy jobb író vagy rendező, aki kielégiti a világ többi részét, amerika meg ugyis csámcsog a butaságokon, techdemónak bármi megteszi.

  43. A gonoszrol meg annyit hogy nem nulla hanem “ennyi”. Minden képregényfilm annyit ér, mint a főgonosza. ÉS minden főgonosz annyit ér mint az eredettörténete.

    Loki job volt, persze, mert a főhős testvéreként nevelték, és eleve trükkös figura, már a mitologiában is. Nagyobb téren mozoghat a szinész, van benne fájdalom.
    Most egy sötétségből jött sötét elf, akinek a létezésének értelme az univerzum elsötétitése, mit csináljon? Nem nagyon lehet szint vinni egy karakterbe, aki nem őrületből(Joker, Osborn) gonosz, hanem igy született, ezzel a céllal. Vagy sírjon és a plafonra meredve üvöltsön monológokat, mert ellopták az étert? És az rohaadtul nem ellenére válik, hogy Frigga elpicsázta. Egy asgardi nőről van szó, igazábol AZ asgardi nőről, a házasság istennője, Odin neje. A valkűrök már durvák voltak, akkor a főmuff ne legyen? 20 tonnát kinyom, mint egy normál asgardi. Persze hogy elpáholta a tizezer éveket átaludt elfet. Nem ettől “nulla” Eccleston karaktere, hanem mert ő igazábol tényleg ennyi. Sötétségből jött sötételf aki el akarja sötétiteni az univerzumot, és nem drámázhat mert egy vezető harcos, igy a szinész is tökmindegy lett volna,annyiban igaz a nullaság. Ebbe Ledger se vitt volna szint.

  44. yosha: de a Thor képregényekben biztos vannak jobb gonoszok, akiket választhattak volna a második filmhez. Nyilván sok év alatt minden képregényben voltak közepesen béna rosszfiúk, de azért nehogy már a második filmben már őket kéne erőltetni. Tessék, Loki-t jól választották.

  45. Igaz! :)
    Loki elengedhetetlen Thor mellett. A hős eredettörténete, valamint a legelső Avengers sztoriban, ’63ban is ő a főgonosz, és a képregényben a karakter a mai napig nem emésztette meg hgoy gyakorlatilag őmiatta állt össze egy csapat hős. Őt nem választották, ő egy muszájgonosz volt. Családtag.

    A sötét elfek viszont a többi világ bemutatásához kellettek volna, ami alig történt meg, pont magam ellen szólok hogy Malekith sokkal vagányabb volt a képregényben, annyira mondjuk nem, közepes volt eléggé, ennél a jelenlegi filmesnél persze jobb, de itt viszont ennyit birt el.
    Sajnos egy filmben szinészkedni is kell a szöveg mellé, egy comicban elég egy rajz és melléférhet akár tiz mondat is egy buborékban. Az az érzés jött a filmmel, hogy Malekith karakterrajzát a vágószoba padlójáról a sarokba seperték.
    De hogy Frigga kicsipkézte, azért be kellett védjem. :)

    A második filmre lehetett volna valami karakteresebb, jobb gonosz, ahogy mondod, de igy hirtelen ha belegondolok a párszáz füzetbe amit olvastam, nem tudok. Talán Enchantresst behozhatták volna, vele még szerelmi három vagy négyszöget is csinálhatnának. Földi viszonylatban pedig Szivacsember és titánia, vagy a Roncsbrigád lenne a nyerő, velük csomo bunkó poénban kiélhetnék magukat a a készitők. Vagy a pont most magyarul megjelent Ego az élő bolygó – Collector sztori se semmi.

    A Korg nevü kőlényről ne is beszéljünk, akit a film elején egy svunggal szétcsap, neki aztán van története rendesen.

  46. Amúgy pont azon gondolkoztam, hogy a Sötét Elf úrnak volt ám komoly motiváltsága. Sötétségbe akarta taszítani az univerzumot, hogy ismét legyenek dark elfek. Mi ez, ha nem motiváló erő? :D

  47. Szellemi fogyatékosoknak kiváló szórakozás (lehet). Már az 5. percben a kijáratot sasoltam fél szemmel…

  48. Lazer, már ha 5. PERCBEN azt kerested, nem tudom mit kerestél a filmen…na inkább az a fogyatékosság

  49. Nekem nagyon tetszett a film. Alapból nagyon bejönnek a Marvel filmek, de ez most nagyon tetszett. Főleg az Iron Man 3 csalódása után (privát vélemény)

    SPOILER
    Egy dolog bántotta szemem :) Amikor Thor felakasztotta a fogasra Mjölnirt. :) Ezt leszámítva minden klappolt. Szép munka.

    A felirat néhol nem tetszett, volt pár olyan elfordítás ami tök felesleges volt.

    Ajánlom a filmet, annak aki vacilál még :)

  50. Sokak írták, hogy képregényfilmektől nem kell sokat várni. Na ez a leggyengébb kifogás arra, hogy miért nem jó egy film, attól, hogy nem várok el VALAMIT egy filmtől, nem azt jelenti, hogy SEMMIT sem várok egy egy filmtől.

    Példa: az Avengers nem azért jó film, mert annyira művészi, mély, eredeti vagy mittomén. A leghülyébb állat is tudja, hogy a filmnek az lesz a vége, hogy a jó győz, a gonosz meg nem. Az a kérdés, hogy 1. ez hogyan történik meg 2. ezen kívül ad-e valamit a film. Annak a filmnek a hatalmas teljesítménye, hogy egy halom marhára domináns karaktert (akik mellesleg előtte marha átlagos filmekben voltak) úgy szerepeltet együtt, hogy kihasználja a köztük lévő ellentéteket. Ettől lesznek a párbeszédek frappánsak és érdekesek és ettől lesz súlya az akciónak. Meg legalább Loki a családi kapcsolata/helyzete révén érdekes villain (ami kellett is, mert azok a fostos alienek, amiket magával hozott, halálosan érdektelenek). Attől a filmtől azt vártam, hogy a tipikus evil-loses sztori mellett építsen fel érdekes csapatdinamikát és bejött.

    Én a Thor-tól nem tudtam mit várok el konkrétan, de reméltem, hogy valami plusz legalább lesz benne a hero-wins alapszerkezeten felül, vagy legalább átélhetően lesz előadva, de egyszerűen semmi. Van abban a filmben bármi is, amit még nem láttam, vagy legalább átérezhetően van előadva? Az egyetlen tényleg értékelhető része az utolsó csatánál az oda-vissza teleportálgatós trükk, az kreatív. Meg sokan említették Loki-t, aki tényleg vicces néha, de amúgy rohadtul izzadtság szagú.

    És akkor itt jönnek az olyan megjegyzésekkel, hogy “mit-vársz-el-egy-képregényfilmtől”, hát baszki, azt hogy legalább BÁRMI legyen benne, ami miatt nem olyan, mint 800 másik film, vagy legalább PRÓBÁLJA MEG. Sokan lehúzták pl. az Iron man 3-at, ami tényleg nem olyan jó, de legalább a karakterének van konkrétan egy belső válsága, amire hangsúlyt fektetnek. A Captain Amerika film szabályosan szar, de legalább a főhőse tényleg egy elvakult idealista és a hősiesség élő szimbóluma, és látható erőfeszítéseket tesznek, hogy ezt bemutassák.

    Erre mit csinál ez a szaros Dark World? SEMMIT. Ki a franc az a Thor egyáltalán? Azon kívül, hogy egy jó fej God, tud valaki bármiféle jelzőt adni rá? Tipikusan olyan film, amit a sablonok hajtanak: Thor meg Jane szeretik egymást. Át lehet ezt érezni? Nem, de tudom, mert máshol már láttam. Veszélyben van az univerzum, mert valami random villain felébred. Át lehet érezni? Nem. De tudom, mert máshol már láttam. Van valami random izé, ami szuperfegyver. Érzem én, hogy ez veszélyt jelent? Nem. De tudom, mert máshol már láttam. Meghal Thor anyja, aki 10 percet, ha szerepelt a két filmben összesen. Átérzem a veszteség súlyát? Nem, de a komor zene meg a szánalmasan szar temetési jelenet az arcomba vágja, hogy ITT LEGYÉL SZOMORÚ.

    Engem nem érdekel, ha valaki élvezte a filmet, egészségére, néha még én is élvezek szar filmeket. De aki olyan filmes oldalra kommentel, ahol a legtöbben az átlagnál több filmet láttak és szeretnek komolyan beszélgetni filmekről, az könyörgöm ne írjon olyanokat, hogy nem kell elvárni semmit egy filmtől. Teljesen más elvárni egy BIZONYOS SZÍNVONALAT és SEMMIT.

  51. A film végén voltak rajzok, azokat le lehet tölteni valahonnan? Én nem találtam, vagy nem tudtam hogy rájuk keresni, de nagyon tetszettek.

  52. Úgylátszik azért a többség elvárásainak egesz jól megfelelt a film, mert az összes eredetfilm közül, csak az Ironman első része áll jobban az IMDb-n, és a kritikák többsége is pozitív a Thor2 kapcsán (RT 66%/85%).

  53. harmadik legjobb Avengers film eddig (maga az Avengers és az Iron Man 1 után), a végső csata pedig nagyon ötletesen van megcsinálva.

    Malekith amúgy nem “sötétségbe akarta borítani az univerzumot”, hanem kvázi egy korábbi univerzum fizikai jellemzőit akarta létrehozni (sötét anyagból álló univerzum), amely a sötét elfek eredeti lakhelye volt (és amelyikben valószínűleg otthonosabban érezték magukat és jóval nagyobb számban voltak jelen). A filmben többször is utalt rá, hogy ennek az univerzumnak nem is szabadott volna létrejönnie. Ezt próbálta már megvalósítani a film eleji csatánál is, csak hát akkor elbukott.

  54. A végső csata mint epic, ami jobb az Avengersnél . . . muhaha . . szerintem cseréltess ízlést :D Ugyancsak gyenge és lapos volt, minden szuper effekt ellenére, akárcsak a Vasember 3 vége. Elfogyott a játékidő, aztán jött a főcím, semmi különleges.

  55. Nekem a kedvenc jelenetem, amikor berepülnek a támadó hajók a városba. Hihetetlen szép látványt hoztak össze, mert ha megfigyelitek a hajókat, az épületeket, de még a dekorációt a tárgyakon és a CGI padlón, az mind egy nagyon szépen kidolgozott művészi háttérre utal. Számomra ez volt az igazi felüdülés a filmben, amikor az ilyen vizuális művészet ki tud bontakozni megfelelő anyagi támogatással. Úgyhogy ha a StarWars is ilyen szépen kidolgozott lesz, akkor nem lesz okunk fanyalogni. ;)

  56. Borzasztó volt, bár eleve thor karaktere is egy semmi. Én nem tudom milyen poénokról beszélnek itt sokan, én egyszer se mosolyogtam el semmin.

  57. Nekem Tetszett!

    Jó kis Thor-os kalapácsos képregény film. Az Iron Man 3 is tetszett. Nem értem miért kellene minden filmnek mélyen szántani. A gonoszokat verjék el a jók. Legyen robbanás, meg trükkök, 1-2 klisé meg elfér. Ráadásul a Stark által említett Shakespeare-összesből, még mindig nem bírtak kilépni. A film számomra mindent teljesített amit a trailer igért, kivéve a fogasra akasztott Mjölnirt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.