Sharnado: csak haveri társaságban

Szóval végül csak megnéztem a legnagyobb twitter cunamit elindító tévéfilmet, amit az Asylum gyártott vagy 1 millióért vagy 250 ezerért, és a Syfy le is vetített a tévében, mert szarnak ők már a farmra scifire.

Haverokkal nézve a Sharknado egy elég nagy vígjáték. Akkora baromságok vannak benne, hogy mi többször is szakadtunk rajta. Ami nekem külön tetszik, hogy a stúdió szarik mindenbe. Megnézed Deakins hogy komponál egy jelenetet, ezek meg lebasszák a kamerát a színészek mellé, aztán csak lesz valami. Kitakarások, koncepciótlan “párbeszédek”, mármint nem csak szövegileg, és a többi.

Ezt tetézik azzal, hogy nincs két egyforma felvétel. Különböző bevilágítások és színek akkor is, ha elvileg csak más szögből veszik, már ha épp akad két kamerájuk, mindezt teljesen random jelenettek tarkítva. Egy cápa belesett a medencébe? Nosza valami 30 méter mélyen fotózott fehércápa 3 másodperc, aztán megint jöhet az uszony a medence vizében. És ilyenek, szakadni lehet rajta végig.

Nagyon szétesett a Sharknado, gondolom direkt rájátszva már, mert ennyire trasht nem lehet félig komolyan sem csinálni. És ezt technikailag értem, hiszen a pisztollyal skeetelt cápák között igazából a kitalált agymenésen felesleges lenne egy pillanatra is fennakadni.

4 hozzászólás a “Sharnado: csak haveri társaságban” bejegyzéshez

 1. Nekem kedvencem volt, mikor mentek a kocsival a 20 centis vízben, ami kb. a kerekek feléig ért, de mellettük ugráltak a cápák mint a delfinek… :D

 2. Egyértelműen vígjátéknak kell ezeket tekinteni és abban a kategóriában verik a blockbustereket. A Sharknado pedig még meglepetéseket is tartogat, igaz zsánerfilm.

  SPOILER

  Az, hogy a srác kivágja magát egy láncfűrésszel már-már sablonos, kiszámítható lépés volt. De… ahogy visszafordul és khúzza a kis csajt maga után, az valami zseniális. Mi leállítottuk a filmet, kellett pár perc, hogy lenyugodjanak a kedélyek.

  SPOILER OFF

  Ha nem láttad még a Kétfejű cápa támadást nézd meg mindenképpen, egyszerűen zseniális. Carmen Electra nagyot alakít benne. Majdnem akkorát, mint a Monster Islandbe, ami véleményem szerint kimagaslik még a “ZS”-kategóriás filmek közül is.

 3. Ez a volt ott lett elrontva, hogy az első pillanattól kezdve szándékosan szar filmnek lett csinálva.

  Gondolom ők is tudták, hogy rajongótábora van az “olyan rossz, hogy már jó” filmeknek, de az ilyen filmek szépsége abból fakad, hogy azokat komolyan gondolták. Jó filmet szerettek volna csinálni ÉÉÉSS ez lett a végeredmény.

  De a Sharknado-féle “LOL XD DIREKT SZAR LÁJKOLD FACEBOOKON” filmekből csak az izzadságszag jön le.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.