Blockbuster watch: szomorú szerelmesfilm üti a sci-fi-t

A The Fault in our Stars korunk egyik legnépszerűbb bestsellere alapján készült, és úgy tűnik a reklámkampány eltalálta a könyv rajongóit mert a film 48,2 millióval nyitott odakinn. A világ többi része ehhez 17,1 millióval járult hozzá. Ez el is verte ez utóbbi évek nagyobb romantikus blockbustereit: The Vow ($41,2), Dear John ($30,5).

A hétvége második helyén a Maleficent áll, pedig az már 10 napja megy kinn. Ennyi idő alatt amúgy 127,4 milliót hozott Amerikában, és 208,1-et a világ többi részén. A Disney megint belenyúlt a jóba, hiszen hiába került a film 180 millióba, ez még bőven fog hozni, mire lekerül a vászonról.

És a végére jön a viszonylag rossz hír, hiszen a korrekt sci-fi, az Edge of Tomorrow csak most nyitott odakinn (Amerika előtt láttuk:), és mint látjátok, csak a 3. helyre tudott felkapaszkodni 29,1 millióval. Ez a bukta (anyagilag) Elysium és John Carter szintje, de még az Oblivionnál is kevesebbet hozott így. A helyzeten szerencsére javít a világpiac, hiszen ott 111 milliót hozott már a film, ebben a ti 1800 forintotok is benne van.

És közben az X-men a hatalmas siker még, hiszen Amerikában 189,1 milliót szedett össze, a világpiacon pedig 420,5-öt, szóval potom 609,6-nál jár. Legalább az eddigi nyári jobb filmekből az egyiknek bejött.

16 hozzászólás a “Blockbuster watch: szomorú szerelmesfilm üti a sci-fi-t” bejegyzéshez

  1. hát igen, sajnos Cruise már nem vonzza úgy be a népet a moziba egy eredeti filmmel (nem MI), mint régen. Ettől még tök szórakoztató hülyeség az Edge.

  2. És mennyire érdemes felvenni ehhez a filmhez a 3Ds szemüveget?Vagy maradjon a 2D?

  3. Med: 2D mindenképpen. Mi azért mentünk Szegeden félnégyes matinére. Semmi nem indokolja a 3d-t.

  4. Hát, azért a Godzilla sem panaszkodhat a maga 400 milliójával világszinten. :)

  5. Népnek nem kell az ami minimális gondolkodást vagy fantáziáit igényel. Csak mindent rakjanak a szánkba.

  6. nem értem a népet. láttam az edge of tomorrowt és elég jól sikerült sci-fi. semmi új, semmi extra, de a szintet hozza. és azok az újrák…. hát néhol meg kimondottan szórakoztató volt.

    az oblivion túl patetikus volt. ez lazább hangvételű, és inkább popcorn mozi, mint a másik.

    az oblivionhoz sorolnám a különvéleményt.
    az edge of tomorrowhoz pedig a starship trooperst.

  7. Ha már az USA nem kedveli annyira amt Tom Cruise alkot se baj, a filmeket többnyire a bolygó neve Földre gyártsák…ott lesz bevétele rendesen. Nem egy MI de nem fog szégyenbe maradni összesítésben

  8. Edge of Tomorrowra menjen el aki még esetleg vacilál, nem bánja meg. Hátha össze jönne egy szebb nemzetközi bevétel neki.

  9. Nagyon tetszett az edge of tomorrow, én is csak ajánlani tudom mindenkinek
    Az amerikaiak meg biztos letöltötték torrentről és úgy nézték meg, azért voltak olyan kevesen a mozikban.

  10. Egymás után néztük az X-ment és az edge of tomorrowt szerintem sokkal szórakoztatóbb volt az utóbbi sajnálom hogy az amcsiknak nem jött be!

  11. EoT nekem bejött, imaxba néztük, annyira nem volt 3Ds érzésem mint a Gravityn de jó volt, látványos, és sok helyen vicces/laza. Néhány részen hangosan felnevettünk, és van benne zúzós akció rendesen. Érdemes moziba megnézni.

  12. Az Edge of Tomorow-nak nem is volt esélye a héten az USA-ban. A sci-fi eleve rétegműfaj csak kevés film tudja áttörni a nézettségi határait, a másik, a nők többsége nem szereti a sci-fit, így ha egy pár a moziba készült, esélytelen volt a Demóna és egy romantikus drámaval szemben. Mindig a nők győznek! :)

  13. Csakis 3D-ben erdemes nezni. Nagyon adja magat az elsötöl az utolso percig.

    Aki szerint ez szajbaragos ostobasag volt, az mit nezett ugy öszinten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.