The Purge: Anarchy – több akció, ugyanannyi ész

A Purge folytatása abba a hibába esett, amibe az eredeti is belesétált párszor: nem mertek tényleges szatírát csinálni a társadalmunkról. Viszont most horror helyett inkább akciófilmet kaptunk.

Szóval az a film alapja, hogy minden évben van egy 12 órás időszak Amerikában, amikor szinte mindent szabad. Gyilkosság, rablás, nemi erőszak, ami a perverzek fejében megszületik azt meg is csinálhatják. Az átlagemberek többnyire a kicsinyes bosszúikat tolják, többnyire vérengzésbe torkollva, a gazdagok meg mindenféle játékot, már azok akik nem rejtőztek el a házukban, mint az első rész szereplői.

A lényeg, hogy a folytatásban egy a Purge során lerobbanó kocsis párt, egy “random” anyukát és lányát, na meg a fő badassunkat követhetjük. Ez utóbbi igazi céllal bóklászott az utcán, de a jó szíve végül oda sodorja, hogy segít az előbb említett duóknak. És innentől igazi ötletkavalkádot kapunk.

A film rendelkezik valami szerkezettel, de inkább csak “mi történhet egy ilyen purge alatt” gondolatok vannak benne összefűzve. Avagy most apróbb fejezetekben láthatjuk, hogy ki-mivel üti el az időt, miközben hőseink sodródnak az árral és próbálnak életben maradni az utcákon. Akadt pár érdekesebb ötlet ezek között, de valahogy szétesett a film.

Mindezek mellett sajnos a társadalomkritika megint elmaradd. Vagyis van, mielőtt valaki rám támad a kommentekben, de az ilyen elsős módon van a képünkbe tolva. Amire esetleg csak utalgattak az első részben, azt itt egy random szabadságharcos ki is mondja. Azért a film végi csattanó tetszett, még ha lehetett is sejteni előre.

Minden hibája ellenére mégis ajánlom akciófilmbuziknak, mivel Frank Grillo eléggé durván odacsap közben, még akkor is, ha B-filmes az egész, van valami bája.

human
írta
2014. 08. 12. 17:38
megjelenés
3
hozzászolás


3 hozzászólás a “The Purge: Anarchy – több akció, ugyanannyi ész” bejegyzéshez

  1. Szörnyü volt.

    Az elsöre meg azt mondtam, hogy videkre parasztnak elmegy, de ez szerintem kritikan aluli volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.