Blockbuster watch: sokat hozott a Jurassic Park 4 – frissítve

Megérte megnyitni a látványosságokat tartalmazó szigetet. Amerikában 204,6 millió dollárt hozott a Jurassic World, világszinten 511,8 milliónál jár. Egy hétvége alatt. Ez az Age of Ultronnál jobb nyitás kicsivel, legalábbis odakinn, és majdnem hozta az első Avengers szintjét.

Frissítés kijöttek a végső adatok: 209 millió Amerikában, ezzel minden idők legjobb nyitóhétvégéje. Világ szinten már amúgy is első volt.

Közben a régimódi katasztrófafilm, a San Andreas 119,3 milliónál jár Amerikában, és 308-nál a világon összesítve. Ez tippre korrekt eredmény, a Spy pedig 113,4 millió szedett össze a Földön, ami R besorolású komédiaként ha jól tudom korrektnek számít.

A nyár eddigi legszomorúbb vesztese szerintem a Tomorrowland. 177,1 milliónál jár összesítve, 190-ből készült, szóval a TV jogok után lesz a Disney nullán talán, és így még kevesebb kedvük lesz eredeti ötletekkel kísérletezni. Hiába volt közepes Clooney kalandja, ez mindenképp rossz hír a nem folytatásokért rajongó mozibajáróknak.

29 hozzászólás a “Blockbuster watch: sokat hozott a Jurassic Park 4 – frissítve” bejegyzéshez

  1. Ez a bevétel a JW-nél kb garantált folytatást jelent, nem igaz?! Én személy szerint örülök neki.

  2. A JW konkrétan minden idők legjobb nemzetközi nyitányát produkálta, szóval nem kell tartani attól, hogy folytatás nélkül maradunk :D Én nem bánom, mert élveztem az új fimet, csak a következő felvonásra szakadjunk el a szigetektől.

  3. Én azért nem vártam ekkora első hétvégét ennél a filmnél. Úgy 130M-t USA-ban és összesítve 250M-t maximum a világon. A végét meg max 700-730M-ra tippeltem.

  4. engem nagyon meglepett ez a nyitás… én azt hittem h a film összesn hoz vagy 500 millát :) nem hogy az első hétvégéjén XD

  5. Jaaaj, miért nem készülnek már normális filmeeek?
    Hát ezért bazzeg. Mert nem is kell többé jó filmet csinálni. Elég ha jól hangzik a címe és a majom csődül a moziba. Köszi!

  6. Egy közepes film, ami sehol nem lenne ha nem JW lenne a címe. Ez minimum azt jelenti, hogy egy új trilógiának nézünk elébe.

  7. Akit nem érdekel az nem nézi meg se ezt, se a folytatásokat. Egyáltalán minek olvas róla bármit is?

    Ez a rinyálás, hogy nem készül normális film és hollywood végnapjai bla bla blaaaaaaa, már rohadtul unalmas srácok.

  8. ProMixer04: hát aki szereti az eredeti ötletre épülő látványos filmeket, annak nem sok film készül. Évi 1 talán, míg folytatás és reboot rengeteg. Persze kisfilmek között még van kreativitás.

  9. Meg lesz az amerikai rekord is. Ma reggeli box office infok alapjan a vasarnap 10 szazalekkal jobb mint a becsult adat (52,1 millio helyett 58 millio koruli). Ez 210 millios hetveget jelent. Igy az Avengers 207,4 millios rekordjanak is annyi. Pontos szamok este lesznek.

  10. azért ne Maota és barátai döntsék már el, hogy milyen filmek készülhetnek lol. majd a majom tudja, hogy mire csődül. én, és felteszem még sok millió főemlős társam kifejezetten jól szórakoztunk. és a folytatásra is beülünk. mik mak mak.

  11. Ezeket az elemzéseket olvasva mindig az jut eszembe, hogy vajon mi lesz decemberben a Star Wars nyitánykor, ha már most, az amúgy szintén nem kis nevek (Fast7, Ultron, JP) is sorra döntik a rekordokat.
    ott fog csak felrobbanni a kassza igazán :D

  12. entourage 25 milliója milyennek számít? gondolom elég bukó, de ha azt nézzük hogy rated és egy HBO-s sorozaton alapul..

  13. Az épületes arculcsapástól eltekintve örülök, hogy JW ilyen jól szerepel, még a gyengébb 3. részt is szívesen nézem újra időnként, hangulatosak, ettől az újtól sem várok többet, és remélem, jön a folytatás.

    Szerintem az egyedi filmeknek már jó pár éve lőttek, nem ez az újabb bukta ítéli halálra őket a blockbuster szezonban. Sajnos az általam régen szeretett b-filmek is egyre jobban elfutószalagosodtak az elmúlt években hála a köcsög asylumnak, a kreatív ötleteknek ott is rég reszeltek. Már csak a kettő közti kisebb (független) filmek tartják magukat.

    Régen is sok folytatás volt, mégis elfértek tőlük az egyedi filmek, de most már tényleg olyan, mintha csak azt tartanák szem előtt a stúdiók, hogy megdöntsék a korábbi bevételi rekordokat. Így esélyük sincs.

  14. Human, esetleg a Nyilvános vetítésben, lehetne néha, hogy ajánlotok filmeket a blockbuster-ek helyett. Szerintem is itt a válasz arra, hogy miért készül ennyi reboot, remake, folytatás, stb, mert bőven megtérül az ára. Néha tesztek ki rövidfilmeket, amik nagyon tetszenek és biztos, hogy magamtól nem találnék rájuk, csinálhatnátok ilyesmit rendes filmekkel is. Na mindegy csak egy ötlet.

  15. Én úgy veszem észre, hogy egyre inkább nézik az emberek a kritikákat és a alpján döntik el beüljenek-e egy filmre. Ma már nem elég egy jó nevű színész, hogy bevonzza az embereket, hanem meg is kell csinálni azt a filmet.
    Az egyedi ötleten alapuló filmekkel az a baj, hogy nem sikerül egyiket se normálisan megcsinálni.
    Tudom Human, hogy te vártad a Tomarrowlandet, de nekem egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésemet. Már az előzetes alapján is gagyi volt, a Jupiteres valami meg egyszerúen borzalmas…
    Ezeket én még itthon se fogom megnézni nemhogy moziban!

    Nem tudom, hogy a stúdiók, hogy látják a dolgot, de ha ilyen egyedi filmek jönnek mint az utóbb időben, akkor inkább ne is erőlködjenek vele. Akkor inkább legyen Mad Max, vagy Jurrasic Park, ha abból tudnak élvezhető sztorit összehozni!

  16. LowSkillNinja: Ha az emberek néznék a kritikákat, akkor bukott volna az összes Transformers folytatás, az összes Twilight, a Fifty Shades, meg a Young Adult cuccok fele. Bejáratott névvel bármit el lehet adni, ismeretlenre meg akkor sem ülnek be ha jó.

  17. Azért az mutat valamit, hogy egy ilyen szemétdombra való film ennyi bevételt tud produkálni. Van még lejjebb?

  18. UEVCS +1

    Van még hely azon a nosztalgiavonaton, ami elvitte a Worldöt a hátán…
    Az EP VII akkorát fog kaszálni, amekkorát világ nem látott még (:

  19. A Jurassic Park + Jurassic World után a 3. rész csakis Jurassic Work lehet. Már látom ahogy a dínók elkezdenek társadalmat építeni…Stonehenget és piramist…nah meg persze a zsarnok elnyomó t-rex ellen lázadnak a majmokkal együtt, de a bosszúállók visszaverik öket…Q. Tarantino rendezésében.
    Nah erre beülnék !

  20. szerintem ez a film egy rakás sz.r,A cgi egy förtelem 1993 as 1000 szer jobban néz ki,mert ugye ott még bábtechnika is létezett ,nem ugy mint ma,ennek a filmnek nulla story – ja van,egyedül a frissen ünnepelt és kb pár év mulva elis tünö Chris Pratt mutatott fel valamit,akkora ordas baromságok voltak ebben a filmben, hogy az már csak nyereséges film lehet,én mindenesetre nem a nagyszerü forgató könyvben látom a szép bevételt,akkor jöhet 5-6-7-6-10000.

  21. Akik a CGI-t fikázzák nézzák már újra a régi filmet full HD felbontásban!! Mai szemmel nézve már igencsak béna, a vak is kiszúrja, hogy az ott CGI és nem élő. A JW-ben igenis sokkal jobb a CGI! Ami miatt a régi film jobb, hogy sokkal több bábot és megépített robotot használtak, míg az újba nem.

  22. Nem volt panasz a cgi-ra! 99%ban tökéletes a minőség. Egyébként nem volt csalódás a film. Azt kaptam amit vártam, és örülök, hogy nem olvasok kritikákat….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.