Inside Out (Agymanók)

Zseniális film.

Egy ideig csak a fentit akartam írni róla, mert ezt muszáj látni, méghozzá további tudás nélkül. A Pixar újra egyedi filmmel jött, és az Inside Out könnyedén odakerült a legjobbjaik közé. Pedig a trailereket, és igazából a figurákat látva nem ez lett volna az első gondolatunk, de azért látszott a reklámkapányban, hogy meg az altatás, és megérte részükről ez a húzás.

A történet ugye annyi, hogy egy kislány agyában levő érzelmeket látjuk aranyos figuraként. Egymással beszélgetnek, ők vannak az agy irányítótermében. És ebből hogy lesz film? Majd a moziban megtudjátok, mert szerintem kötelező a megtekintése még felnőtteknek is (bár ők lehet majd a blu-raynél, bár ezzel biztos vesztenek).

Rendben, a történet is szép, és szerintem aki csak azért megy az is jól jár, de ennyire ötletes filmet ezer éve nem láttam vásznon. Ahogy a Pixarnál kitalálták az agyat, ahogy teletömték apróságokkal, egyszerűen lepetéztem a nézése közben.

Nehéz szavakba önteni túlzó jelzők halmozása nélkül, de megpróbálom: lenyűgözött az Agymanók kreativitása. Minden sarkon olyan meglepetés, vagy ötlet várt minket, amitől szinte tátottam a számat. Mondom, ezen kívül is aranyos film és lehet más nem fog így érezni közben, de húúú.

Nagyon örültem, hogy nem lőttek el mindent a trailerek, és mégis siker lett a film. A kommentekkel vigyázzatok, már ronthatják az élményt, hiszen mint látjátok, én próbáltam minden konkrétumot kerülni, amúgy sem a spoilerésről vagyok híres, de más lehet nem így lesz ezzel.

26 hozzászólás a “Inside Out (Agymanók)” bejegyzéshez

  1. Szerintem is kiváló darab. Én sem írok többet. (ezt megnézve vicc egy Hős6os oscar)

  2. totmate: Az már abban a pillanatban vicc lett, hogy a Lego még csak jelölve sem lett.

    2 éve nem láttam a moziba 10/10-es filmet. Egészen tegnapig. Hatalmasakat tudtam nevetni rajta, miközben ámulatba ejtett a film mögött burjánzó kreativitást. És nem tagadom, kétszer nagyon erősen kellett nyelnem a könnyeimet (csak egyszer jártam sikerrel).

  3. Nehéz elhinnem, hogy van (nekem) jó Pixar termék. Nem vagyok egy kifejezetten savanyú fajta, de nekem kínosak voltak mindegyszálig amiket láttam. Talán csak a Wall-E kivétel ezalól. Tudom ezek elsősorban gyerekfilmek és amiket felhozok ellenpéldaként azok egy fokkal idősebb kölköknek készültek, de hozzám közelebb állt a 9 (2009) vagy a Coraline ha már animációs dolog. Ahhoz hasonlóakat tudtok esetleg? Bocs az offért, ha ennyire fényezitek ezt akkor teszek majd egy próbát és kikölcsönzöm idővel :)

  4. Zyklus: a Fel az egyik kedvencem szomorkás rajzfilm kategóriában, csak ajánlani tudom. Kicsit az is idősebb korosztálynak készült, és tény, hogy többet lehet rajta sírni, mint önfeledten nevetni – úgyhogy át kell gondolni, mikor/kivel ülsz le megnézni. Ahogy öregszem, minden nézésnél többet könnyezek rajta.

  5. Nem hinném, hogy igazán veszélyes a tartalom, de a biztonság kedvéért- SPOILER
    Én a film első negyedénél arra számítottam vagyis talán abban reménykedtem, hogy egy felnövéstörtènetet fogunk látni. Egy olyan általános cselekményt az agyban, ami mindenkinél hasonlóan megy végbe, tehát egy igazi mély mondanivalóval rendelkező Pixar filmet vártam. Valószínű ezért éreztem csalódást, amikor egyértelművé vált, hogy “csak” egy aranyos kis sztorit gyártottak a karaktetek köré. A kreativitást természetesen nem tagadom egy percig sem, de sajnos az én agyam többet vár, ha Pixarról van szó, pláne mióta az Up! első 5 perce olyan hatást váltott ki belőlem, mint nem sok élőszereplős dráma.

  6. Zseniális, és kreatív. Ez az a két szó, amivel legjobban le lehet írni a filmet. Én is csak ámultam, minden új jelenetnél, hogy ezt hogy lehet ennyire jól kitalálni. Kötelező, tényleg.

    SPOILER

    Nekem talán az tetszett a legjobban, mikor a vacsoránál a többi érzelem próbálta utánozni a hiányzókat. És ugye pl. Undor próbálja elmondani, jó volt az iskolában a napja a gyereknek, amiből aztán az sül ki, hogy ilyen flegmán válaszol az anyjának. Meg hasonlóan a többi érzelemmel is. Egyszerűen zseniális.

  7. SPOILER

    Rauer: akkor te nem tudom mit néztél, mivel az volt. a “csak a boldogság” gyerekkorból eljutott az élet kevertségéhez.

  8. Köszi a tippet, ez a film valóban nagyon jól sikerült!

    SPOILER

    Én amúgy egy kicsit csalódottan felsóhajtottam, amikor kiderült, hogy már megint egy felnövéstörténet…(kicsit sokat láttam ilyenből mostanában), de aztán ezt gyorsan el is felejtettem és vitt magával a történet végig. Szuper ötletek szuper megvalósítása. A végén pedig, hogy még az is kiderült mi van a macskák fejében…zseniális! :D
    Felnőttek is nyugodtan fizessenek be rá, tényleg nagyon megéri.

  9. Jó volt, de még jobb lett volna ha jut idő a későbbi évek bemutatására. Majd talán egy második részben! Így sem szólt túlzottan a gyerekeknek, léphettek volna még egyet a komolyság felé.

  10. k.dave: Ebből egy olyan zseniális franchise-t lehetne csinálni szerintem. Annyi területe van az életnek, amit fel lehetne tárni ilyen metodikával.

  11. Play: Pontosan, ez az a film ami folytatásért kiált. Kérdés, hogy mennyire tudna a Pixar eltávolodni a gyerekektől, mint célközönség.

  12. akkor nincs olyan előadás? mi honnan tudnánk többet, mint a port.hu ahol az összes előadás kinn van.

  13. Érdekel, de csak otthon, agyfaszt kapok a moziban attól, hogy mindenki akkora teli pofával röhög – ha már vígjátékra adta ki a kis a pénzét – , mintha muszáj lenne, a legszarabb, legkisebb poénon is, amitől a következő 2 mondatot nem hallom. Elkacagok inkább otthon, egy vígjáték vagy mesefilm úgy is ugyanúgy üt bármilyen képernyőn…

  14. srácok, én nem tudom ti mit toltatok a film előtt de kérek belőle!:D

    nekem ez egy 10/5 vagy inkább 4es mesefilm, egyszer meg lehet nézni, de semmiképp moziban

  15. laccer mitől 5 vagy még inkább 4 pont. Számítógépes animációs mese kategóriaban mi az a hatalmas nagy hiba ami miatt egy tízes skálán 4-es? Szerintem is 9,5/10.Kreativ,minőségi, vicces, az embert néha megmozgato igényesen megalkotott film

  16. Rohadt jó, mi mindenre gondoltak a készitök. :) tetszett CSI Miami Horatio kikacsíntás is :D

    Leveszi a szemüvegét a zsaru: Hagyjad, már köddé vált. (valami hasonló volt)

  17. +1 Rauernek.

    Nem akartam moziban nezni, de mivel a Pixar nagy favorit (Nemo nyomaban, Up!, WALL-E) es elolvastam az itteni kritikat, megtettem. Orulok, mert tenyleg nagyon kreativ, de valahogy az alaptortenet elvette az egesz zsenialitasat. A kozepe nagyon leult, a “jussunk vissza es mentsuk meg a gyerekkorat” szal nem volt elegge otletesen kidolgozva, plusz a klises “minden probalkozas kudarcba fullad” mentalitastol is falnak megyek mar. Nekem osszessegeben vicces sem volt, inkabb aranyos – kiveve a vegen a macskas jelenet, az utott.

    Szoval osszessegeben tetszett, de nem okozott akkora Pixar elmenyt, mint vartam. Ennek ellenere meg igy is az osszes mas nem-Pixar filmet kenterbe ver otletesseg teren.

  18. Ja es hogy lehet azt forditani, hogy “Hova a csudaba tunt? Kerdezd meg Banatot!” a magatol ertetodo “Hova a banatba tunt?” helyett?

  19. Csak most tudtam megnézni a filmet a gyerekekkel. 10/10.
    A “Lava” című elő-filmről nem esett szó. Na az viszont nálam 0/10. Valami borzadály ! Minek kellett ? És a “zene” alatta ???!! Unalmasan szánalmas, majdnem végig egyetlen nyávogós férfi énekhang (nem tudom, ki a magyar előadó, bár meghallgattam az eredetit, az is pocsék), gitárkísérettel (nem egy mély, dörmögős hang illik egy öreg vulkánhoz ??!). A képvilág még rendben, persze, de sztori, történet, akármi ??! Hosszú volt az az 5 perc, majdnem kitéptem a hajam az ismétlődő refrénen. A valaha leggyengébb Disney elő-film szvsz.

  20. Haohmaru: igazad van, de igazságtalan lett volna elrontani az inside out kritikám ezzel :)

  21. Csatlakozom, a film szenzációs, de a Láva.. 1/10 se..
    A férfi magyar előadó az Szolnoki “Bon-Bon” Péter.
    Szégyen egy Prestora, gólyásra, hóemberes/üvegömbösre, meg az összesre nézve..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.