Blockbuster watch: A Martian újra az élen…?

Miután a szemétlerakattal könnyedén asszociatív képzettársításokat előídéző szeptembert nagy sóhajtásokkal körítve végre letudtuk, csak beütött az év egyik legszánalmasabb hétvégéje, ahol az Esőember rendezője Bill Murray-vel együtt kapitulált, Vin Diesel a falnak ment, a varázslatos G.I. Joe 2 alkotója meg kis szerencsével szakrálisan öngyilkolta magát országosan és még a Jobsot is sikerült magukkal rántaniuk.

steve-jobs-movie-2015-holding

Vin Diesel nem kis rajongótábort kalapolt magának az elmúlt években konstans közösségi médiás jófejkedésével, követői úgy szórják neki a like-okat, ahogy a dollárokat pont nem: a The Last Witch Hunter, így csupa nagybetűvel 10.8 millió dollárra húzta le a közönséget kb. 100 millió befektetés mellett. A kopasz fiatalember bejáratott filmuniverzumai mellett „eredeti“ alkotással 2008 óta most próbálkozott először, akkor a Babylon A.D. vette el a kedvét egy időre, most meg a milliárdos, korábbi Disney főmufti Michael Eisner igen csak jóképességű fiának filmje okoz nem kis törést az életében. Ami annyira igaz, minthogy Breck Eisner rendező túlélné az első kört egy magyar tehetségkutató műsorban, mivel Diesel kb. egy Furius filmmel tesz annyi zsét zsebre, mint amennyi a Witch Hunter komplett amerikai bevétele lesz (valahol 25 millió körül). Hogy miért éreztek ellenállhatatlan kényszert arra a Lionsgate fejesei, hogy emléket állítsanak az I, Frankensteinnek, az meg legyen az ő pszichológusaik problémája (elsőre csak tippeltem, de tényleg azt is ők forgalmazták).

Hogy az amerikai közönség mentálhigiéniáján véletlen se maradjon fehér folt, megkínálták őket a boszorkányvadászat mellett még egy jó Paranormal Activityvel is, ami így hatodik alkalommal annyira éhgyomorra jött, hogy a 8 milliós nyitással talán még 20-ig sem vergődik el, ami azt jelentené, hogy az utolsó három rész együtt nem éri el a nyitó epizód összbevételét otthon.

Na várjál, de a java most jön. Barry Levinson neve a mai korosztálynak már nem cseng túl hízelgően, pedig ő az, aki egymás után rendezett egy Esőembert és Jó reggelt Vietnámot, valamint az elmúlt 20 év egyik legzseniálisabb politikai szatíráját is neki köszönhetjük a Wag the doggal. Aztán a Gömbbel valami nála is elpattant, azóta 15 év alatt összesen nem hozott 100 milliót 8 filmmel, és a mintába lelkesen besorolt a filmbuzin is már egész csinos potenciállal megénekelt Rock the Kasbah is. 2000 moziból 1.4 millió 3 nap alatt simán katasztrofálisként aposztrofálható, és csak azért nem rúgok bele nagyobbat a bevételébe, mert akkor a Jem and the Holograms még a végén megsértődne.

Pár hete jól kiröhögtem a We are your friendst, hogy 2000 vászon felett az elmúlt 30 évben csak 3 film nyitott nála pocsékabb átlaggal, na ez a Rock the Kasbah mellett a Jem and the Hologramsnál is kihívásként jelentkezett, előbbi az ötödik, utóbbi a negyedik helyre kúszott ezen az előkelő listán 1.3 milliós bevétellel, és 570 dolláros átlaggal. John Chu így a végtelenül dinamikus G.I Joe folytatás és a Justin Bieber mozi után ismét nagyot homorított, csak verné valaki tarkón egy jó nagy szívlapáttal, hogy egyenesedjen ki mielőtt elkezdi a Now you see me 2-t.

Felejtsük is el az újakat, szerencsére a korábbi bemutatók jóval több izgalmat tartogattak az elmúlt pár napra. A Martian negyedik hétvégéjén ismét első lett, és robog az amerikai 200 millió fölé, míg Spielberg és Hanks a Bridge of Spies-szal a top10 legjobb esését hozta, és a félszázra még mindig lehet esélye. A Jobs viszont döbbenetesen karcsú széleskörű bemutatót produkált, a moziszáma majd’ 42szeresére emelkedett, a bevétele viszont még a négyszeresére sem, ez haverok között is gyengécske. Ez így összesen 7.1 milliót ért, amit nem lehet úgy szépíteni, hogy ne tűnjön csalódásnak, mivel ugyan ésszerűtlen átlagot országos terjesztés mellett senki nem várt tőle, de ennek a dupláját simán teljesítenie kellett volna. Érdekességként pedig még jöhet az Antman, ami karnyújtásnyira van a kínai bemutató után a globális 500 milliótól, ami egy harmadvonalas hőstől sztárok nélkül ismét egy nagy győzelem a Marvelnek.

23 hozzászólás a “Blockbuster watch: A Martian újra az élen…?” bejegyzéshez

  1. Diesel filmjének talán máskor több esélye lett volna, ki tudja, én pl. szeretem a műfajt, de mostanában annyi hasonló volt, hogy az első hírnél ment a kaptafa kategóriába.

  2. Mammut: Vagy ha jó lett volna a film, akkor talán nem bukott volna meg. Nincs abban semmi meglepő, amikor gyenge filmek buknak meg.

  3. Sajnalom Diesel buktajat, mert nem volt ez rosszabb film, mint a nagy atlag blockbusterek manapsag (olyan tipikus 6/10). Raadasul nem franchise, folytatas hanem uj sztori (nyilvan meseltek el mar hasonlot mashol mashogyan). A felvazolt vilagban is lett volna boven lehetoseg a tovabbiakban. Kar erte.
    Ha tenyleg nem tortenik semmi kirivo, akkor a The Martian siman be fogja huzni a 200at az USA-ban ami azert durva.

  4. Barry Levinson bukásán csak az lepődik meg, akinek hat anyja van. :D Az elmúlt 10 évben minden filmje megbukott, nem is értem hogy miben bízott a stúdió. Ráadásként még megpakolták pár kiöregedett (Murray, Willis) és pár szimplán tehetségtelen (Deschanel) színésszel – ettől sikert várni?

  5. a Rock the Kasbah elsőre szerintem egész jónak tűnt, érdekes plot, Bill Murray, meg hát Levinson hiába bukik 15 éve, valahol mégis reménykedik az ember, hogy kiköhög magából még valami jót. és attól függetlenül, hogy rossz lett, ez az 1000 alatti mozis átlag baromi gáz, ekkorát ritkán taknyol országos bemutató (hiába ez a harmadik ilyen pár hét alatt :) ). ezt max 500 moziba kellett volna küldeni, kicsit rápróbálni mit tud, de ha tudta a stúdió, hogy ennyire gáz, akkor a széles terjesztéssel csak simán kidobták a pénzt az ablakon, pusztán hülyeség volt – rutintalan az Open Road Films az tény, de luxus ez az idiótaság.

  6. Amikor megláttam a Boszorkányvadász nyitónapját gondoltam,hogy még a 9 millát se éri el!! Nagyon bèna egy film! Majdnem bealudtam rajta! Vin Diesel-nek kicsit pihentetni kéne a karierjét mert nem sokat tud felmutatni az izmain kivül!

  7. Martiant nem csodálom, végre sikerült ránézni és a könyv után hatalmas pozitív csalódás volt, élveztem basszus minden percét. Majdnem.

  8. nem csodálod, hogy a bemutatójának 4. hetében a bevételi lista élére ment újra? hát hallod, durva megérzéseid vannak akkor.

  9. Azokat kérdezem akik látták az utolsó boszorkány vadászt.
    A 7. fiúhoz képest jobb v roszabb esetleg ugyan olyan?

  10. Nekem nem sok Vin Diesel film jut eszembe, ami jó.

    Pedig az egyszerűbb akció- bosszú filmekbe belepasszolna, de nem akar össze jönni neki.

    Azért ne sajnáljuk nagyon $ zegényt ?! :-)

  11. @Gyula: Ha az “Azért ne sajnáljuk nagyon $ zegényt ?! :-)” nekem szolt, akkor en nem Diesel-re, hanem magara a filmre ertettem (erdekesre sikerult ez a vilag az egyhaz-okkultizmus-boszorkanyok haromszoggel meg ugye ki tudja mi jott volna kesobb). Ha nem akkor meg se szolaltam :)

  12. deni: Engem meg épp az lepett meg, hogy két filmet is csináltak Jobsról. Nincs ebbben a témában annyi kraft. Én például nem adnák pénzt egy Jobsról szóló filmért. Szerintem sokan vannak még ezzel igy.

  13. sajnálom, hogy a martian nem bukott meg, botrányosan felszínes és üres film, rettenetesen unalmas szarhalom, egy fillér bevételt nem érdemelne

  14. human: Hát lehet hogy most tényleg igy történt. Ugye elmentek az emberek az első Jobs filmre vagy megnézték más módon, de nem tetszett nekik,csalódtak. Most minek nézzenek meg ugyanarról az emberről még egy hasonló témájú filmet? Gondolom mindkét filmre főleg az Apple és Jobs fanok mentek el.

  15. Mert ez mondjuk nem egy másodrendű Aston Kutcher, hanem Fassbender, Sorkin és Boyle, amire aztgondolná az ember, h húzó, főleg, h S. Jobsról van itt szó. A Trailer szerintem kurva meggyőző is volt, én simán nézném szó nélkül a filmet, és nem azért mert Apple buzi vagyok vagy valami. Egyszerűen nem értem

  16. he? milyen megérzés? csak azt írtam, ami most van, hogy jön ehhez a megérzés? nem jósoltam semmit.

  17. deni: Az átlag nézőt marhára nem érdekli, hogy ki irta a filmet. Lehet az Sorkin vagy akárki más. Szerintem a számok pont azt mutatják, hogy akit érdekelt ez a téma az elment a filmre. A többi embert pedig hidegen hagyta.

  18. NBZ85- nem hozzád kötöttem a megjegyzést, csak úgy írtam. Sokan cserélnek Diesel “bácsi” életével.

    Színészi kvalitása nyilván a csak akció sztárokkal vethető össze, nem egy Denzel W. Aki mindenben jól teljesít és egy sima akcióhoz is hozzá tud tenni rengeteget. (nin csimt Denzel)

    Ha már itt lehúztak a Martiant , akkor én egy Nagy pozitív voksot adnék le rá. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.