Star Trek Beyond-előzetes: IT’S A SABOTAGE

Úgy tűnik JJ. Abrams távozása, és közepes második része után magára találhat ismét a franchise. Na jó, nem a klasszikus rajongók fognak rácuppanni, hanem az első rész funságát kedvelők. Nagyon elszállt a Beyond előzetese, de a jó értelemben.

stbeyondfirstteaserscreenshot

A rendezői székben ezúttal Justin Lin, a Fast and Furious (4-5-6 fűződik a nevéhez) felélesztője. A színészek meg, hát akik eddig. A Kar Urbanos poénon szakadtam.

Videó a tovább mögött.

78 hozzászólás a “Star Trek Beyond-előzetes: IT’S A SABOTAGE” bejegyzéshez

  1. nagy kedvencem az elso resz, a masodik egyaltalan nem tetszett, de azert ennek adok egy eselyt. looks like fun

  2. Első kettőt nagyon szerettem, ez azért elüt a megszokott komorságtól. Csak legyen jóóóóó <3

  3. Jónak tűnik, de ez már inkább akció, mint sf. Fehérbőrű csajszi jól mozog. Pegg a MI forgatási szüneteiben megtanult sziklát mászni Cruise-tól.

  4. Ez aztán mérföldkő lesz a franchise történetében… not. Egyedül Karl Urban jelenete tetszett:(

  5. huu, az első-másodikat még védtem, mert látszott, hogy igyekszik hű maradni valamennyire az eredetihez és abból építkezni, de ez, hehe… :D ez már csak tényleg azért Star Trek, mert ott az Enterprise, meg úgy hívják a szereplőket, ahogy. ettől függetlenül mozis program lesz, alap.

  6. Tudtam hogy létezik olyan h star trek :D de csak az előző kettő résztől kezdve kapcsolódtam be a történelmébe, addig valahogy nem mozgatott meg :D

    A bemutatóból sugárzik hogy Justin Lin keze munkája a film.
    Nem tudom hogy milyennek kellene lennie egy “igazi” star trek filmnek, de nekem a trailer alapján nagyon bejött.
    Sokkal jobban mint a függetlenség napja 2 :D

    A zene szerintem se kimondottan illik a star trekhez, inkább egy fast and fourioushoz :D

  7. Nálam épp hogy az első rész volt rémátlagos, az Into Darkness meg baromi szórakoztató.
    Reméljük ez jó lesz, de kicsit túl műnek tűnik így elsőre.

  8. A zene már az első Star Trekben (2009) is benne volt, amikor gyerek Kirköt “mutatták be”.

  9. Youtube comment:
    “Haha no but seriously where’s the real Star Trek trailer?”

    Rohadt életbe, remélem csak ezt a trailer vágták meg úgy, hogy még véletlen se legyen benne semmi Star Trek feeling.

  10. human: igen, rájöttem, csak sokan nyavajognak, hogy nem illik a trailerbe ez a zene… lehet, de annál a jelenetnél nagyon működött

  11. Ez kicsit olyan furcsa lett, mintha a Mad Maxet ötvözték volna a scifivel. Hiányoltam a klasszikus ST dallamot is a trailerből.

  12. Uhh, ez nagyon nem fogott meg. Az új Star Trekekben az volt a jó, hogy amellett, hogy tényleg fun, jól eltalálták a drámai pillanatokat, és bármennyire a legelcsépeltebb szó, amit egy filmre mondani lehet, de volt egy epic, larger-than-life jellege az egésznek. Ez a kettősség eddig nagyon jól működött, ehhez képest ez most tényleg csak egy akcióvígjátéknak tűnik… reménykedjünk, hogy félrevezető a trailer. Ami még nagyobb baj, hogy az alapján, amit az alapszituációból láttunk (ami tény, hogy nem túl sok), az sem tűnik valami érdekesnek…

  13. Hááááááááááááát nem tudom. Lehet csak a trailer “túlzsúfoltsága” miatt érzem kicsit erőltetettnek és csicsásnak. Elég érdekes most erről se rosszat se jót nem nagyon tudok mondani.
    Vagy talán annyit, hogy egyáltalán nem csigázott fel xd

  14. Úgy néz ki az egész, mintha vágtak volna egy hatalmasat a költségvetésen, és nem maradt pénz az igényes űr CGI-re ezért letették egy bolygóra, olcsósági szempontból. Kicsit olyan mint a Narnia 1-2 után a 3.

  15. Csak én érzem úgy, hogy nagyon erőltetetten akarnak a Guardians-ra hasonlítani ezzel a trailerrel…?

  16. Az elsőtől epilepsziás lettem a sok vakutól, a második részben viszont Benedict Cumberbatch az utóbbi évek legbadasebb gonosza volt Smith ügynök után.

  17. Szerintem az Into Darkness semmivel sem volt rosszabb mint az első (sőt, Cumberbatch főgenyája köröket ver az első részre), ez viszont rettentő gagyinak tűnik.

  18. Fasz kivan azzal, hogy mindig tönkrekúrják az űrhajót! Miért nem lehet űrcsatázni, meg hajóval menni ide oda? Anélkül egy átlagos sci-fi. Mintha a Star Warsban nem lennének jedik.

  19. Ha megengeditek, én is ekézném az új ST filmeket, de kissé más szemszögből: valóban ennyi fantáziája van csupán az alkotóknak, hogy egy értelmes idegen lény kinézetét csak úgy tudják elképzelni, mint egy embert, aki magán felejtette a velencei karneváli maszkját?

  20. Nem azt mondom, hogy bölcs dolog egy előzetes alapján megítélni egy filmet, Pl. az Into Darknessnek nagyon tetszett az előzetese, a film maga is totál ígéretesnek tűnt, aztán nagyot csalódtam benne. A film maga lehet egy kellemes csalódás, a trailerben is volt pár jobbnak mondható jelenet, de összességében számomra ez elég silányra sikeredett.

  21. trickster: a sorozatokban is a lények 90% emberformájú, 2 kezű ,2 lábú, 1 fejű volt. Nagyon ritkán voltak más lények, mint pl.: 8472-es faj. Ettől függetlenül persze lehetne, manapság könnyű lenne megalkotni.

  22. https://www.youtube.com/watch?v=TkZFWr0vR8Q

    Ezen a teaseren anno besírtam örömömben.Aztán nem történik benne semmi kb.
    Nem azt mondom, persze azóta haladt a sztori, meg pörögjön a dolog, de ezzel a zenével egyszerűen sok lett (és pont ezért kevés) így kezdésnek.
    Lehet egy 4-5. fun trailernek adta volna, ha már lettek volna előtte olyanok amikből sugárzik az a “szív” amit J.J. rajongóként belerakott.

  23. Kakaó: Többek közt pont ezért nem tudtam nézni hosszú távon a sorozatokat sem… egyszerűen dühített, hogy az ilyen szintű ötlettelenség ennyire népszerű legyen. De valószínűleg nem is én vagyok a megcélzott közönség.

  24. trickster: Hatalmas +1
    Sorozatoknál még valamennyire megérti az ember (idő, meg pénzhiány ugye), de amikor 100 milliós blockbustereknél is eljátsszák az már kicsit ciki. Rosszabb esetben még csápok, kopoltyúk, csontok felragasztásával sem vesződnek, hanem egyszerűen befestik valamilyen élénk színre, aztán nesze neked alien (khmmm, Guardians of the Galaxy)…

  25. A TNG-ban kitalálták az irók a megoldást erre a problémára: az első humaniod faj szétszórta a DNS ét a galaxisban, amiből évmilliókkal később kialakult a többi ( ha jol emlékszem )

  26. Tényleg szegény hajót részről részre egyre jobban szétkapják. A flotta zászlóshajója, de amint nagyobb bajba bajba kerül szegény akkor már cumi van, ha jól látom itt már darabokban lesz a bolygón :D

    Ez az első előzetes valamiért nem fogott meg. Egy kicsit sem. Visszanéztem az előző részek összes kiadott előzetesét és azoknak se tetszik/tetszett az első verziója. Ettől függetlenül tetszett mind a kettő, sőt kifejezetten élveztem őket. Viszont a rendező miatt akkor is pesszimista vagyok és ez az FF részek után hagyott rossz szájíz miatt.
    De majd moziban kiderül mennyire lesz jó döntés jegyet váltanom rá.

  27. Közepes második rész?…
    Kegyetlen jó volt az első és a második is szerintem.
    Ez egyelőre nem tűnik túl érdekesnek, de amíg nem látom párszor a Star Wars-t addig semmilyen űrős filmnek nincs esélye. Ez van.

  28. Utolsó gondolatként a humanoid alien témakörhöz: kevésbé lenne zavaró, ha simán emberi karakterekkel töltenék ki ezeket a szerepeket, és ha már spórolni akarnak a cgi-vel, akkor inkább legyen kevesebb, de hitelesebb idegen.

  29. Ez fog a Star Wars eőtt menni? Mert akkor értem miért annyira az akció felé vették az irányt itt. Nekem az első ebből az újból jobban tetszik, mint az Into darkness sokkal, de az sem teljesen érzem ST filmnek. Remélem most itt etetnek a sok akcióval, amivel nincs bajom, de végre kapok valami olyat ezen jelenetek között, ami átadja az ST feelinget végre. Remélem Peggék nem teljesen folytatják a JJ/Roberto Orci vonalat…mert nem bánom én az akciókat és megértem miért is kellett ezzel bevonzani a mai fiatalokat, de hiányzik eddig az a fajta morális elgondolkodtatás, ami még egy “egyszerű” tv sorozatban, 40 perc alatt is olyan jól összejött legtöbbször. Akciódús trailernek szerintem jó, a Sabotage jól szól hozzá és továbbra is várom. De remélem a következő előzetessel egy más oldalt is tudnak majd kínálni. A Bonesos poén nagyon jó volt. A Kingsmanes csajszi meg tudtam, hogy ügyes lesz.

  30. Aki szerint a Star Trek hiányzik belőle – helyes. Az eredeti Star Trek minden volt, csak népszerű nem.

    50 éve, mikor először leadták a ST:TOS szériát, alacsony nézettségge volt. Bár az évtizedek alatt ikonikussá nőtte ki magát, közel sem volt olyan népszerű. Nem hiába volt vége 4 évad után, míg a többiek (kivéve ENT) 7 évadot éltek meg.

    Az eredeti Star Trek tele volt klisékkel, szörnyű színészi játékkal (Shatner), ami 50 évnyi kultusszal körbe véve már poénos és nézhető, de valljuk be, ma ilyen minőségi színjátékkal 3 epizód után a kukában landolna mindenkinél.

    Jó, hogy változtattak a stíluson. A ST univerzum tele van potenciállal. A Sci-Fi egy környezetet ír le. Lehet akció, lehet drámai, lehet politikai stílusa a filmnek, mind sci-fi, ha a környezet adott.

    A TOS és TNG filmek pedig ugyanúgy más dinamikájúak voltak mint a sorozat. Meglátjuk, hogy a jövőre kijövő ST sorozat, mit fog tartalmazni.

  31. A trailer szar szerintem, de ettől még a filmet hülyeség leírni előre. Az első és a második rész is kurva jó volt, a forgatókönyvi hibák ellenére is. Pörgős, szórakoztató, látványos, élvezhető. Ja, hogy nem próbál bénán filozófiai témákat puffogtatni, mint a régi sorozat egy-két része? Na és?

  32. Jójó, Justin Lintől én is félek egy kicsit… nem akarok agyatlan akciót végig, mint a F&F-ben!

  33. Az a trailer inkább zavaró, mint sem, minimális szinten elfogadható.

    Na megyek csinálok egy verziót Justin Bieber – What do you mean? zenéjére.

  34. a cgi kilóg pár helyen, meg elég furcsa ez a hangulatváltás az előző részekhez képest. yt-n írják, mint valami galaxis őrzői ripoff lenne, hát van benne valami

    Sofia Boutella előtt nagy jövő áll, nem csak gyönyörű de kitűnő mozgása is van, szóval új női akciósztár született!! neki kellett volna lennie wonder womannek :(

  35. trickster: Ahogy chev írta a humanoid kinézetre adtak magarázatot a TNG-ben. Egyébként az enterprise-ban akad bőven nem humanoid faj (bogarak, hüllők, vízik, olyan lény aminek 6 lába van és csak 1000 fokon érzi jól magát) ennek ellenére érdektelenségbe fulladt a sorozat.

    Meg ilyen alapon akkor a star wars-ba is bele lehet kötni, mert nem rémlik, hogy a jedik között lett volna olyan akinek nem 2 lába és 2 keze lett volna (nyílván még le nem vágtak párat belőle :)). Arról nem is beszélve, hogy ilyen alapon bele lehet kötni, hogy az életformák nagy része el van ugyan olyan légkör mellett.

    A men in black-ban az első részben tényleg jó volt, hogy ezernyi kinézetű idegen volt, de a 2-3. részhez már semmit nem adott hozzá. Nem is gyakran nézem újra a folytatásokat.

    Ha csak ennyi baja lesz ennek a filmnek, hogy megint mindenki humanoid, akkor én boldog leszek moziból kifele jövet.

  36. Az eredeti Trek-filmeket és sorozatokat imádtam (az Enterprise-t is), a két reboot-filmmel is elégedett voltam… de ez a trailer egyelőre a “majd leszedem a BR-ripet” érzést váltotta ki belőlem… :(

  37. Kakaó: a régi TNG mozifilmekben is mindig szétcseszték a hajót, már az volt a különleges, ha épp túlélte :D

  38. Jól láttam, hogy a trailerben lezuhan az Enterprise a kamikaze támadások után? Mintha valamilyen bányász telep is lett volna! Remélem jobb lesz mint ez a rövid bemutató, és lesz normális story line is! Eddig csak egy nagy összekapott akció csomó!

  39. Star Trek and Furious

    Az első két film szerintem szenzációsan jól lettek összerakva, ezt viszont eléggé fenntartásokkal várom.

    Amúgy furcsa Human, hogy közepesnek mondod az Into Darkness-t, mikor 9*-on áll nálad. :) (amúgy nálam is annyi a 10-ből, meg az első is.)

  40. Hát nem tudom. Kissé engem is elrettentett a trailer. Zene elrontja, pipa. Guardians feeling, pipa. CGI néhol kilóg, pipa. Ugyanakkor ez még csak egy másfél perces trailer, 8 hónappal a film premierjéig. a CGI bőven javulhat, a sztoriról nem sokat árul el a trailer, így még az is simán lehet jó. Ahogy a Terminator Genisys trailernél kiálltam a film mellett (és sokakkal ellentétben a fimben pozitívan csalódtam), ugyanúgy kiállok emellett is, szerintem egyáltalán nem biztos, hogy el lesz baszva. Ami a régi ST filmeket illeti… Az összes rész ki van írva HD-ben. Elkezdtem az első mozifilmet nézni, 15 perc után kikapcsoltam, mert számomra nézhetetlen volt. A 2 új rész viszont nagy favoritom, úgyhogy én csak ünnepelni tudom a változást. Ja, ami nagyon gáz a Beyondban, az Kirk haja… Komolyan, ki találta ki neki ezt a frizurát?! Majdnem, mintha paróka lenne rajta. De Spock haja is fura valamiért…

  41. Én nagyon várom az elöző kettő is jó volt bízom benne. Sabbotage-al semmi baj mivel az 09-es film-ben is volt és illett hozzá. Ez még csak az első hangulat csináló trailer gondolom lesz normális ST hangulatú is ahogy mindíg. Sőt a storyról sem sokat árul el valószínüleg ez csak a film elejei mókát mutogatja mint kb az előző filmnél ami volt az elején… Na ná ,hogy moziban nézős!

  42. muhaddib: Sok szempontból jogos, amit mondadsz. Azonban éppen erre a épül a keménymagvas rajongói bázis. Shatner ripacskodó túljátszásai épp úgy hozzá tartoznak, mint a későbbi érákban létrehozott megnyilvánulások. A TNG már-már dühítő részei, az agyondiplomatizált, jé, még egy lény két kézzel és két lábbal, de ne avatkozzunk már be irányelvével, a DS9 fura kapitányán és kevésbé szimpatikus gyermekén keresztül a Voyager a végeláthatatlan szerencsétlenkedésein túl a WTF Enterprise-ig, az új reboot filmekig minden. Azt kell látni, hogy minden az adott kor igényire lett megírva. Talán a DS9 kicsit meg is előzte a korát, de elmondható, hogy ami egykor kívánatosnak tűnt, az mára már vagy kedves emlék, vagy szálka a szemben. Azonban minden sarkítás ellenére el kell mondani, hogy az összes említett sorozat tartalmazott igen sok jót és újat is. Mozifilmet meg egy szuperhősös világban sajnos már csak így mernek eladni. Tovalibbent Gene Roddenberry sajátságos, utópisztikus, éhezés és háború mentes világképe, a felfedezési vágyról már rég lemondott a franchise. A SW-nak megadatott a misztikum, azonban ennek is volt egyfajta misztikuma, amelyet a sorok között rejtettek el. Mára ebből már semmi nem maradt, csak a “márkanév”.

    A trailer videóanyaga egy másik hangsávval, esetleg több, fedélzeten játszódó snittel sokkal emészthetőbb volna.

  43. Nemtudom miért sztárolják annyira Justin Lin-t. Agyatlan baromságokat csinált idáig. Nem szabadott volna a Star Trek közelébe engedni.

  44. Ez tényleg több sebből vérzik.

    Az első rész attól működött, hogy a karakterekre fókuszált, még úgy is, hogy már követhetetlen volt a storyline (BTW Guardians of the Galaxy történetére emlékszik valaki?).

    A második rész továbbvitte ezt és csináltak egy tökjó főgonoszt. Nagyrészt el is vitte a showt.

    Mindkettőnél nem is a történések, hanem az azok előtti pillanatokra volt kihegyezve minden: miért dönt így Kirk, miért dönt másképp Spock, mit lépjenek közösen, mit kell megoldaniuk.

    Ez a trailer pont ezt dobálja ki és csak az akciót tartja meg. A második részben (SPOILER) amikor a két űrhajó lezuhan a Földre, majd’ becsokiztam, az egész jelenetsor kitette a film negyedét (ok, túlzok). Itt furcsa kis csavarok szúrják szét az űrhajót tonna számra? Meh. Mert csak az akció maradt.

  45. Full Guardians of the Galaxy.
    Vizualisan überbrutal. Star Treknek nem igazan jo.

    Bar en a regi Star Trek mozifilmeket sem szerettem soha, holott a TV sorozatok rajongoja voltam.

    Moziban eddig nekem egyedül a “First Contact” tetszett, de az ütött akkoriban nagyon.

    Szal megnezem majd tekabol egy unalmas esten.

  46. Páran elfelejtették, hogy Robocop is főgonosz volt az Into Darknessben. Nyilván Khan is arra az oldalra sodródott, és gonosznak számít, de nem ő volt egyedül.

  47. Kilúgozott és steril képek, sehol egy koszfolt a ruhán, sehol egy izzadó harcos arc. Minden letisztult és tiszta. Ez már nem ST.

  48. A “közepes második” részhez muszáj hozzáfűznöm egy sort:

    A második részre human 9/10-et adtál, akkor hogy közepes? Az elsőre 8/10-et. Nem akarom kritizálni a blogot, majd’ 10 éve olvasom. Csak furcsa, mert a 9/10-es kritikával 2013-ban sorról sorra egyet értettem, fergeteges film, nem hiszem hogy annyit változott az ízlésed. :)

    Mindkét film zseniális, JJ Abrams tudja hogy kell, nem véletlen rendezhet Star Wars-t.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.