Blockbuster watch: Batman with Superman

A negatív kritikák ide, vagy oda a Batman v Superman egyszerűen nem tudott volna megbukni ekkora hype mellett és kiválóan szerepelt otthon és a nemzetközi piacon is, miközben az elmúlt két évtized egyik legnagyobb box office csodájának a folytatása is meglepően jól nyitott.

Előljáróban annyit, hogy imádom a szuperhősös filmeket és jócskán elfogult is vagyok velük többnyire, ám ez az írás kizárólagosan a bevételekre reflektál és véletlenül sem akar állást foglalni a Marvel vs DC vitában.

batman-v-superman-dawn-of-justice-000220568

Majd’ 3 éve a DC a Man of Steellel egyértelműen deklarálta, hogy a Marvel Cinematic Universe mintájára filmes világot kíván építeni, ám a legfrissebb Superman film nem lelt kollektív szeretetre, a 291 milliós amerikai bevétel ugyan nem volt rossz, de nemzetközileg ehhez csak plusz 377 millió társult, ami manapság harmatos. Így 3 évig kellett várni a kvázi folytatásra és ez a mai rohanó képregényfilmes világban szimplán luxus, így most egy filmben igyekeztek behozni a lemaradásukat és minimum az első Avengers elé megérkezni a hype vonattal.

Engedtessék megjegyeznem annyit elég szubjektíven, hogy szerintem ez hatalmas hiba és kihagyott ziccer volt, hiszen hiába építette a világát a BvS meglepően kreatívan és ügyesen, a film ettől túl sűrű lett és nem is volt szükség ekkora kapkodásra hirtelen – pláne, hogy adatott nekik egy 2 és fél éves üresjárat. A Green Lantern és a Fantastic Four tavalyi buktáját leszámítva közismert alapanyagból készült szuperhősfilm a közelmúltban még nem bukott, ergo attól a tendenciától egyelőre kár tartani, hogy a nézők ráunnak a zsánerre és már egyből a nagyobb, színesebb, hangosabb tematikával kelljen támadni. Ez rövidtávon működött, hiszen az érdeklődés pont ezért hatalmas lett, ellenben a minőség kérdőjeles és hosszabb távon, évekre előre tervezve a megbízható 10/6-8 minőség elengedhetetlen.

Számszerűleg ez most 170.1 milliós amerikai hétvégét jelent (update: a végső szám 166.1 millió), amivel az inflácóit figyelmen kívül hagyva természetesen DC alapanyagból készült rekord és a legutóbbi Marvel összeborulás, az Ultron 191 milliójától sem maradt el vészesen. Nemzetközileg ehhez toldódott még 254 millió, azaz egy hosszú hétvége alatt már majdnem félmilliárdnál tart, ami simán hozza az elvártakat (ám a kínai bevétel elég gyenge és ez manapság eléggé mérvadó), a lefutás viszont erősen kérdéses a felemás nézői visszajelzések miatt, így a kezdeti bevétel szépen körvonalazza a hype-ot, a további hétvégék meg majd megmutatják mire számíthat maga az univerzum. Az biztos, hogy a Justice League kasszát fog robbantani, de hogy az önálló filmek is profitábilisak legyenek és a Warner akár 10 évre előre is tudjon tovább tervezni, ahhoz majd erősebb hátszelet kell teremteni, egyelőre viszont minden rendben (Margón és zárójelben: szerintem ez a film soha nem volt rizikós befektetés a mai trendek mellett, és soha nem is döntött a DC univerzum sorsáról, sokkal inkább Zack Synderéről. )

Ha a Box office témát kéne toplistázni a sikerekek alapján, a filmtől függetlenül csupán az anyagiakra fókuszálva, 10-ből 8 bevétel sucker szerintem a Bazi nagy görög lagzit dobná be a kalapba az elsők között. A film 2002 áprilisában kezdte a pályafutását 108 moziban egész jó 7600 dolláros átlaggal és végül az 51. (!!!) hetében vették le a műsorról 241.4 millió dollárral a zsebben csak az amerikai piacról. – úgy, hogy a Tom Hanks producerkedésével összerántott mozi először a 8. hetében termelt 10 millió fölött egy hétvégén és mindössze a 18. héttől kezdve vetítették több, mint 1000 vásznon. A sikertől függetlenül egész sokáig kibírták, hogy ne kelljen kényszeresen (és feleslegesen) folytatniuk, így 13 évvel később jött az áldás, a közönség pedig meglepő 18.1 millió dollárt ki is csengetett már a folytatásért, ami simán előrejelzi, hogy vastagon megtérül majd, de nyilván az eredetihez mérhető csoda a horizonton sincs (nem úgy mint a további folytatások esetlegesen).

A hétvége amerikai bevételi toplistája:

  1. Batman v Superman: Dawn of Justice – $170,100,000 – összesen eddig: $170,100,000
  2. Zootopia – $23,138,000 – összesen eddig: $240,547,409
  3. My Big Fat Greek Wedding 2 – $18,120,000 – összesen eddig: $18,120,000
  4. Miracles from Heaven – $9,500,000 – összesen eddig: $34,127,249
  5. The Divergent Series: Allegiant – $9,500,000 – összesen eddig: $46,605,496
  6. 10 Cloverfield Lane – $6,000,000 – összesen eddig: $56,010,797
  7. Deadpool – $5,000,000 – összesen eddig: $349,472,050
  8. London Has Fallen – $2,926,000 – összesen eddig: $55,614,857
  9. Hello, My Name is Doris – $1,700,925 – összesen eddig: $3,268,689
  10. Eye in the Sky – $1,001,204 – összesen eddig: $1,723,311

80 hozzászólás a “Blockbuster watch: Batman with Superman” bejegyzéshez

  1. Abelh szamolhatunk 60-70 % os visszaeséssel gondolom? Olyen lehuzó kritikàk után a 400 misi is kihivás lesz otthon

  2. hát az én véleményem meg az, hogy természetesen kur*a jó eredmény ez a pénz, DE én többre számítottam, számomra “csalódás” ez a szám egy betmen supi első közös filmtől, főleg így az Avengers 1-2, JW után
    filmet nem láttam, a várakozásom a koncepció+utóbbi évek nagy blockbuster+comic bevételeinek szólt
    simán 200 körülire tippeltem

  3. Egyébként, ha azt vesszük, az univerzumépítés a negatív kritikák ellenére sem sikerült szarul. 10-ből 9 kritikusnak tetszett Wonder W., így az ő önálló filmje máris várós lett nagyon sokak szemében. Személy szerint nekem is, amit soha nem hittem volna. Voltak Batmant fikázók, de pl. az önálló, Batlfack által rendezett filmre is beülne szerintem a többség. A Suicide Squadod is sokan várják szerintem, függetlenül ettől a kritikai bukástól. Ha mindezt figyelembe vesszük, plusz az első hétvége tarolását, a film máris teljesített.

    Annyi kellene csak, hogy Goyer takarodjon a Justice League környékéről. Éntőlem Snyder is maradhat.

  4. Goyernek és Snydernek mennie kell. De a Justice League előtt nem csinálja meg Affleck az önálló Batman filmet? Igazából arra lennék kíváncsi, rendezze, főszerepelje, meg felőlem írja is. :-D

  5. Jobb lenne ha a kritikák a bemutató után 1 hónappal íródnának meg.
    Hihetetlen hogy minden “kritikus” utálja jóformán….

  6. Azért 55 misi Kinában nem rosz nyitás! Föleg,hogy a Mermaid baromság rengeteg vásznat elvesz még mindig

  7. Zsedan azt mondom ha 1-1,2 milliárd összejön az oké! Mindenki azt hiszi lekell nyomni a 2 Avengerst! Arra ott kesz a JL még több rajongóval!

  8. “Hihetetlen hogy minden “kritikus” utálja jóformán….”
    1. nem mind
    2. Az első heti jelzi hogy érdekli az embereket, és egyelőre leszarják a kritikusokat. itthon is 2 nappal a premier előtt szoktak az sajtóvetítéses írások megjelenni. Nem ezen múlik bármi az elején.
    3. 2015-ban, a közösségi médiák világában az 1 hónapos embargónak semmi értelme nem lenne. De még az 1 hetesnek se.

  9. Szép nyitás, szó se róla. Ám a kritikák után olyan visszaesés várható, hogy csoda lesz, ha elmegy össz. 850-900 millióig. Szerintem. Ha valaki nem ért egyet, nyugodtan kövezzen meg.

  10. nem tudom h megnézzem-e. lefoglaltam a jegyet már múlt hétre, de nagyon elrettentettek a kritikák.

    csak azok mondanak róla pozitívumot, akik szerették a man of steelt, de sztm az borzalmas volt.

    kíváncsi vagyok, h ilyen visszajelzések után meddig fog elmenni a film. sztm meg lesz a milliárd.

    remélem AmCap 3 nem lesz elszabva, abban van minden reményem :)
    no meg SuQuad… de sajnos ott van a faarcú franchise killer. ezúttal talán megtörik az átok.

  11. Amúgy bevétel ide, bevétel oda, kíváncsi leszek mi lesz a film lecsengése. Vajon a Goyer-Snyder páros marad-e? Remélem nem, és odaültetnek valakit aki ért is a filmkészítéshez, mert megérdemelné az alapanyag (Kevin Smith pl? :D)

  12. Ez nem igaz. Szerintem a Man of steel borzalmas volt, de a BvS iszonyuan tetszett. Minden percet elveztem, es nagyon remelem hogy sikeres lesz. Abban bizom hogy a sok DC rajongo mind elmegy ra, minimum egyszer moziba es nem veszik el a kedvuket a kritikak. A kritikak amik a Marvel filmeket bezzeg istenitik…

  13. Pont az Ultron a jo pelda mennyi er a kritikusok velemenye. Valami 75%on all RTn ami vicc. Egy random mozinezonek realis az 5/10. Aki meg kepben van a DC univerzumban annak sima 7/10. Nalam Batman moatt 7.5/10 de ez maganvelemeny. Olyan gyongyszemek vannak benne mint a Man Bat kiugrasa kopprsobol vagy Alfred brit egyenruhaja a thug jelenetnel amit a tobbseg eszre sem vesz.

  14. EvJ az a nyomasztó hangulat a végén…bele épit a székbe! 2008 óta nem éreztem ilyet képregényfilmben… Pedig a Thor 2- n kivül mindet láttam moziban

  15. Már leírtam máshol is hogy én tisztában vagyok az alapanyaggal, amit szeretek is, és ahhoz képest a film egy ótvar nagy fikatenger. Nálam 5/10, de főleg Batman miatt, minden más egyszerűen annyira silány, hogy az döbbenet. Aki szerint meg ez komor és sötét film, az még nem látott soha az életben komor és sötét filmet. Értem én, hogy a DC szerint ez egy rohadt jó szállóige, hogy ezzel próbálják meg eladni a filmeiket, de akkor legalább legyen igaz.
    Amúgy másnak már nincs tele a töke ezzel a “Marvel kritika izé meg azt bezzeg szeretik, meg nyáladzás” kijelentésekkel? Rohadtul nem érdekel senkit hogy Marvel vagy DC! Film-film. Kész.

  16. Az Eye in the sky döbbenetes számokat produkál. Alan Rickman utolsó filmjét mindössze 123 moziban vetítik, 1 millió felett hozott és 8140 dolláros átlagot. Huh!

  17. Ja, és tegyük hozzá, hogy előző héten még csak 35 moziban vetítették az Eye in the sky-t. És a biteknél csak áprilisban lesz a bemutató. Ott tuti robbant a film.

  18. Szar volt/elment/szuper volt… Most évekig ez fog menni, akár a Prométeusznál?? XD :D
    Azt hiszem, én most fogok kiszállni. :P

    Részemről egy végső, szubjektív értékítélet: 7/10 Mindent leírtam a kritika alatt.

    A végső számokra még kíváncsi leszek, a bővített blurayt természetesen meg fogom nézni, de most már itt az ideje készülődni lelkiekben a Civil Warra!!!!!!! ;-)

  19. És ezt a bevételt 16-os karikával hozta (bár nem tudom mennyit számít). Az egy dolog tiszta lett szerintem mindenkinek a film kritikákkal és a nézői véleményekkel kapcsolatban…

  20. Szerintem a Disney-Marvel filmeket a kritikák messze túlértékelik, beleértve az SW7-et is. Összeesküvés elmélet vagy sem de szerintem a mérvadó nemzetközi kritikusokat, de főleg az amerikaikat a Disney kilóra megvette. Nem állítom hgoy a BvS-t a Disney hatása miatt húzzák le, csak azt hogy ezt inkább a helyén kezelik, mint azokat. Más racionális magyarázat nincs. :)

  21. Pénz beszél, ez a legnagyobb baj. Mindenki mondja, hogy Snyder repüljön de nem fog. Kritika vs pénz vitában mindig a pénz nyer. Majd kiadnak pár nyilatkozatot, hogy értjük a kritikát és megfogadjuk, aztán nem lesz semmi. És ha Snyder beültet egy csimpánzt a kamera mögé a JL akkor is robbantani fog. Michael Bay effektus, amíg szállítja a milliárdokat addig senkit nem érdekel mit pampognak a kritikusok.

  22. Ugyan már a Marvel sem szól másról,mint a bevételekről.Kiváncsi leszek,hogy ugyanazt a stroyt hányszor tudják majd eladni,mert ha abba is belemennénk annyira mint a BvS-ben akkor volna rendesen mibe belekötni.

  23. Most adjak el harmadik alkalommal az avengers felallast a civil war kapcsan :D Az Infinity warban is biztos lesz egy arctalan tomeg ellenseg.

  24. Majd a 3 órás verzió sokkal érthetőbb lesz. Nekem így is nagyon tetszett, de a vágatlanban sokkal több minden benne lesz, ami értelmet ad olyan dolgoknak, mint pl. mi köze Supermannek a sivatagban történt mészárláshoz, kiket nem mentett meg stb. Úgy lesz ez egy egész. A vágással van a legnagyobb probléma. Az olyan vélemények, amikben minden harmadik szó a szar, meg fos, nem kell foglalkozni.

  25. ezaz, kritikát a kritika alá. a “bezzeg a marvel filmeket éltetik” fordulatot meg lehet moderálni fogom, már felmerült, mert borzasztó baromság.

  26. “a mérvadó nemzetközi kritikusokat, de főleg az amerikaikat a Disney kilóra megvette. ”

    hát pont a mérvadókat nem lehet megvenni. az gondolom fel sem merül, hogy élvezetesebb filmek, és ez nem a “fun factor”-t jelenti.

  27. “Majd kiadnak pár nyilatkozatot, hogy értjük a kritikát és megfogadjuk” már most vannak erre utalások, sokkal lazább JL-t ígérnek, fel sem fogták a kritikákat, eszméletlen a Snyder nyilatkozatokat olvasni.

  28. Jelen helyzetben, a Marvel filmek minden téren verik a DC-seket. Még egy hangya méretre zsugorodó emberből is meglepően jó filmet sikerült összehozniuk. Már a DCs fekete-fehér nyomorvadász hatást sem lehet érezni. Batman V Supermant akár fekete fehérben is adhatták már volna, annyira szürke volt az egész. Nagyon felhúzott ez a film valamiért. :D
    Az egyetlen jó dolog a filmben Batman és Luthor karaktere volt szerintem. Mindkét színész jól alakít. Ben Affleck jó választás volt, a batruha meg nagyon jó volt. Nem a páncél, hanem a sima. Végre lehetett érezni, hogy nem csak egy gumiruha, hanem egy igazi védelmet biztosító páncél, amivel túlélheti a harcokat.

  29. Szerintem kurvára mindegy milyen lett a következő szuperhősös faszságot is moziban fogjuk nézni :)

  30. Kakaó: nem utálom a filmet, csak a rajongók extremitása zavar, hogy mindenki marvel buzi vagy lefizetett (biztos többszáz kritikus megvesztegethető volt..), akinek nem tetszett egy túlzsúfolt film.

  31. human: nyilván kicsit eltúlozzák a dolgokat. De nem is annyira rossz mint amennyire lehúzzák, s nem is tökéletes. Egy 10/7 azért benne van, a 3 órás verzió nem lesz ennyire zsúfolt gondolom.

  32. “hát pont a mérvadókat nem lehet megvenni. az gondolom fel sem merül, hogy élvezetesebb filmek, és ez nem a “fun factor”-t jelenti.”

    Felmerült bennem természetesen, mert tapasztalom a környezetemben másokon! És igazad van, a mérvadó helyett a befolyásos szót kellett volna írnom. De félig csak poén volt, keserű humor. Mert tényleg frusztráló, hogy nem értem ezeknek a filmeknek a népszerűségét. Nem csak a Marvel, hanem az SW7-nél sem, tehát a Disney nagyágyúknál, de igazából a blockbusterek döntő többségénél sem. És most kijön egy n+1-edik blockbuster, csak egy másik univerzum és hirtelen gyakorlatilag helyén kezelik a filmet a kritikák. WTF! Nem látom a következetességet. No offense, általában értve mondom ezt. Most kíváncsi leszek hosszútávon a box officenál megmutatkozik-e majd ez vagy sem, az első hétvégit nézve nem igazán – bár az embargó lehet megtette a hatását.

  33. michael knight: nem, ez rosszabb film. látom, hogy a rajongók szerint nem, de például most láttam egy videóban, és baromi igaz, hogy alig volt “establishing” shot a filmben. A sok closeup között néha még a helyszín váltást is kivágták időspórolásnak, ilyet pl. a Marvel ritkán csinál. Nyilván a rendezőiben ez is jobb lesz, szerintem le vannak forgatva ezek a képkockák, na de moziba nem 2ésfél órás trailerért mennek az emberek.

  34. Szerintem mindenkinek szíve joga véleményt formálni! A kritikusokat soha nem értettem, miért adjak más ember szavára, ha alapból más az ízlésvilágunk? :) Láttam a Nolan féle trilógiát és nagyon szeretem, viszont ez még jobban tetszett! Nekem kellően sötét, nagyon szórakoztató, a főszereplők telitalálat, a zene is működik a film alatt! Megjegyzem soha nem olvastam képregényt, sőt semmilyen képregényt, így abszolút nem kerestem a kötelező részleteket, csupán hagytam, hogy magával ragadjon az élmény! Sikerült!

  35. Destrock: mert egy jó kritika nem csak ízlésről szól, és esetleg olyat is megtudhatsz, amit nem vettél észre. Egyáltalán nem arról szól, hogy mennyire értesz vele egyet, hanem szélesíti a nézőpontot.

  36. Human: Értem mire gondolsz, de attól még nem mérvadó! Csak azt akarom mondani ezzel, hogy ki az a hülye aki valaki más által megfogalmazott “nézőpont” alapján dönti el, hogy érdekli-e valami vagy sem?!

  37. Hat ezt rendesen tulbecsultek:

    twitter.com/GiteshPandya/status/714464239180754944

    Official #boxoffice update from WB – #BatmanvSuperman opened to $166.1M wknd. FRI $81.6M, SAT $50.7M, SUN $33.8M, down 33%.

  38. Kozben vilagszinten a Deadpool lett a legmagasabb bevetelt hozo R-es besorolasu film 745,9 millio dollarral (13 eve a Matrix Reloaded tartotta 742,1-el).

  39. “miért adjak más ember szavára, ha alapból más az ízlésvilágunk?”

    Miért nem olvasod olyanok kritikáit, akivel azonos az ízlésed, vagy nézel olyan filmeket, melyeket a többi lehúz? :)

    Egy vadidegen ember kritikája elsőre nekem sem mérvadó, pláne, hogy a nézőpontja egy film alapján még erősen ködös, ahhoz sokkal több kell, hogy kiismerjem.

    Lehet, hogy sokan mondanak újdonságokat, de azok igazán csak utólag számítanak, a film után amolyan érdekességképpen, viszont ha már a kritika alapján meg se néztem a filmet, mit sem érnek.

  40. Én ha kritika olvasások miatt nem néznék meg egy filmet, akkor a mai világban soha nem kellene moziba járnom :/

  41. A Fast and Furious 7-nek a vasarnapja majdnem annyi volt mint a BvS-nek (33,1 vs 33,8 millio). Az innen meg hozott meg 206 milliot. Ezt csak siman hozzaadva a BvS hetvegi teljesitmenyehez 372 millio dollaros vegso domestic box office lenne. Persze ez az elmelkedes talan kicsit meg korai.

  42. Destrock: az a baj, hogy sokan azt hiszik, a filmeket ízlés alapján határozzuk meg, és hogy a kritikusok is ízlés alapján ítélnek. Holott ez korántsem így van. Az ízlés, valamint hogy tetszett-e nekem egy film, a film TARTALMÁRA vonatkozik, nem pedig a MINŐSÉGÉRE. Ez esztétika alapfok. A kritikusok nem próbálják megmondani neked, hogy tetszett-e egy film. Azt mondják meg, hogy jó-e.

    Nekem tetszett a Batman v Superman. Ennek ellenére tisztában vagyok vele, hogy rengeteg hiba van benne, 5/10-nél nem ér el többet, nagyon sok vele a probléma. De tetszett a hangulata miatt, meg azért, mert bírom ezeket a karaktereket, és mert a Man of Steel-t is szerettem (holott azzal is rengeteg a probléma).

    Tiszta szívből utálom a Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsövet. De tisztában vagyok vele, hogy az jó film. Nem tetszik, de tudom, hogy jó.

    Nagyon sokan félreértik, és azt hiszik, ízlés alapján ítélünk meg filmeket, meg művészetet általában, holott korántsem. Ízlés alapján választunk, nem pedig ítélünk. Arra, hogy milyen egy jó film, megvannak a bevett szokások, a bevett szabályok, amelyek egy filmet jóvá tesznek. Próbáld meg őket felrúgni, vagy elslisszanni mellettük, és úgy írni egy jó filmet. Nem fog sikerülni. Persze fel is lehet rúgni ezeket a szabályokat, de ahhoz rohadt nagy zseninek kell lenni, és elsősorban ismerni azokat a szabályokat. Számtalan példa volt már erre a filmtörténelem során, újabbnál újabb műfajokat létrehozna, újabb szabályrendszerrel.

    Ezeket a szabályokat a kritikusok ismerik. Akár tapasztalat, akár iskola alapján, de ismerik, és ez alapján ítélik meg a filmeket, és mondják meg, hogy jó-e. Nem azt, hogy tetszik-e.

  43. Támogatom azon megnyilvánulások moderálását, ha valakinek nem tetszik a bvs akkor rögtön marvelbuzi …
    És fordítva is, bár a fordított esetre nem nagyon van példa :D

  44. Érdekes, ez alapján teljesen egyhangú kritikáknak kellene lenniük, ez többnyire mégsem igaz, mivel több szempont alapján lehet valamit jónak avagy rossznak titulálni, és ezek a szempontok sokszor akár ellentétesek is a kritikusoknál, szóval azért mégis csak felfogás kérdése, ami már korántsem olyan objektív, mint azt beállítod.

  45. A marvel-nek semmi köze sincs ahhoz, hogy ez a fim mennyire nyerte vagy épp nem nyerte el a közönség tetszését.

  46. totál OFF-TOPIC, de ezt már régóta szerettem volna megkérdezni:

    anthony, oké, szóval akkor a kritika a film minőségéről szól, és nem arról hogy kinek tetszik és kinek nem
    de akkor mi a faszért akadsz ki minden egyes alkalommal, amikor valaki azt írja, hogy ne foglalkozz a kritikákkal, hanem nézd meg és döntsd el, hogy neked TETSZIK-E a film?
    ott van pl a zootopia, ami lehet hogy filmkészítés szempontjából az alfaésomega, meg 98% meg 8.4, de nincs az az isten, hogy én még egyszer leüljek disney rajzfilmet nézni. pedig biztos jobb minden szempontból, mint pl a BvS, én mégis inkább az utóbbiért adtam ki pénzt

    és egy másik kérdés, ami engem még jobban foglalkoztat, hogyha készülnek olyan filmek, mint a Transformers sorozat, ami látványosan (még az egyszerű néző számára is észrevehetően) szembehugyozza a szabályaitokat, és mégis 1 milliárd fölött hoz pénzt, akkor mégis kiknek íródnak ezek a kritikák? mert a film készítője láthatóan nem tanult belőlük semmit, a nézőket se rettentette el egyik sem, szóval minek? dokumentálni az utókornak, hogy a később jövők lássák majd, hogy nem volt mindenki teljesen agyhalott?

  47. Kint van egy törölt jelenet, amiben benne van Darkseid és ahogy kinéz rosszabb, mint a 2005-ös Man-Thing.

  48. Sugabubus: erre 1 példa: McDonald’s a legelterjedtebb étteremlánc, hiába köztudott, hogy hulladék.

  49. @anthony711: hogy utálhatod a Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsövet??? :(

  50. Anthony vazze 8.5ot adtal az Ultronra. Ne magyarazd mar hogy te azt objektiven ertekelted mert az vicc.

  51. Remelem nem kepzeled magadrol hogy szakerto kritikus vagy Anthon. Mert a kommentjeidbol ez jon le.

  52. Ojektív vagy nem ojektív? Ízlésről nem lehet vitatkozni! Nem volt rossz BvS, az új vagy inkább a felmelegített Star Warsnál ezerszer jobb volt. Főleg mivel maradt bőven puskapor a következő filmekre is. Mondom ezt úgy, hogy a kedvenc képregényfilmem a Winter Soldier.

  53. @gabe
    Azért a 2005ös Man-Thinghez hasonlítani, hát gratulálok, főleg úgy hogy nem is Darkseidról van szó…

  54. Mammut: igen, több szempont alapján lehet értékelni, de a szempontrendszer, amiből válogatunk, ugyanaz. Ezentúl úgy gondolom, hogy a kritikák eléggé egybehangzóan leölték a filmet… De valóban váltakozó szempontokból.

    Sugabubus: kiakadok, mert félre van értve az egész, hogy miért is íródnak a kritikák. Más dolog elfogadni a kritikát, egyetérteni vele, de ettől függetlenül szeretni az adott filmet, vagy ordibálni, hogy az összes kritikus kollektívan egy idióta, mert leszarozta a filmet a szakertelmevel, holott neked tetszett. Ezen akarok ki…

    Azért íródnak a kritikák, hogy tudd, mire menj és mire ne menj el. Vagy hogy pusztán legyen az alkotasokrol diskurzus, de ezt hadd ne kelljen mar magyarázni. Vagy ne beszélgessünk semmiről? Attól h Bay nem hallgat a kritikára… A transformers amúgy is eléggé szélsőséges példa.

    Acheron: valahogy sohasem tudtam ráhangolódni, és idegesítenek a karakterek. Ettől függetlenül elismerem, hogy úttörő és kiváló film. Klasszikus. Csak en nem bírom…

    EvJ: látom leragadtal az Ultronnal… És a pontozási rendszernél, ami amúgy borzasztóan fölösleges és egyáltalán nem mérvadó értékelés egy film vagy művészeti alkotás eseteben. Mellesleg, ha Neked tetszik valami, ami a kritikanak nem, akkor te vagy a nagy igazmondó császár, de ha nekem tetszik valami, ami a többségnek nem, akkor idióta vagyok? Most hogy is van ez?

  55. Most jöttem a moziból. Kritikusok véleményére se adok többet szerintem. Akarki akarmit mond ez szerintem egy nagyon jó szuperhős film volt. Azt hittem ez csak elveszi a kedvem majd a hasonló műfajú folytatasoktol de épp ellenkezőleg kíváncsian várom a marvel után a DC mivel rukkol majd elő milyen vilagot épít majd fel
    A film nekem 8.8/10 rémélem a 18as verzió még jobb lesz

  56. Attol hogy nekem tetszik valami meg nem adok ra 8.5ot ami mar majdnem tokeletes mert van bennem realitaserzek. RTn meg a sharknado is 70% felett van a BvS meg 30. Most ebbol le lehet vonni a tanulsagot a te szakerto kritikusaidrol.
    Kivancsi lennek azokra a szempontokra az Ultronnal kapcsolatban. Mi ert neked osszegezve 8.5ot. A hihetetlenul egyedi sztori? A szineszi jatek? A kidolgozott foellenseg? Esetleg a latvanyvilag? A szovicceķ? A filmzene? Emiatt a pontozas miatt nem tudlak komolyan venni.

  57. Még jó hogy akkor elmentél rá…Ennek ellenére sokan elöbb kritikákat néznek és eleshetnek rengeteg filmélménytől mert lehet mégis tetszene az embernek…

  58. Nem kell moziba elvinni a pénzed es akkor nem kötelező sírni a film miatt. Amugy is esznek az oscar gála után több tízezer dollárért homart meg neptunuszi kaktuszt! Legyen eleg nekik. Puff.

  59. kill3r21: “Én ha kritika olvasások miatt nem néznék meg egy filmet, akkor a mai világban soha nem kellene moziba járnom” na ezt hogy vezetted le, hiszen akármelyik kritikust nézed ki, annak tuti van olyan filmje, amit éltet.

  60. Egyetértek Kal-El-lel. Még itt is a filmbuzin is volt olan aki kihagyta a moziban az itt megjelent élménybeszámoló után. Csak sajnálni tudom, hiszen így nem nagyon lesz saját véleménye azoknak akik a kritikákra adnak, és engedik befolyásolni őket. Nekem sem tettszett A Ravasz, az agy…, sőt még a közkedvelt Deadpool sem, de tömeg és a “kritikusok” szerint jó filmek. Szerintem nem. Na bumm. És akkor? Egyszer sem adtam a kritikusok és a tömeg véleményére, inkább saját magam kiderítem.
    ON
    Kíváncsi leszek a folytatásra. Human írta hogy már volt nyilatkozat. Én drukkolok nekik, most kezdtek el építkezni, és kíváncsi vagyok hogy mit tudnak összehozni ebből.

  61. Megnéztem…….megnéztem és egy másodpercet sem sajnálok tőle. Nekem nagyon tetszett.

  62. Tök fölösleges izlesrol vitazni, mivel vannak akiknek jó, es vannak akiknek rossz. Nos ez a ket oldal soha nem fogja megerteni egymast. Köztük rejtőzködnek az ál-objektivek es a kritikusok is. Es akkor azt még bele sem vettük, h mindenkinek lehet rossz napja..

  63. EvJ: leírtam a kritikában részletesen, hogy miért ér nekem 8.5 pontot, de úgy látom, hogy az Ultron/Marvel/Pontok trión kívül semmi mást nem vettél le belőle. Éppen ezért nem is vitatkozom veled, mert értelmetlen.

  64. Human miért törölted a hozzászólásom? Dícsérni nem lehet a filmet vagy mi? Tegnap dél körül ìrtam, meg is jelent mert láttam most meg már nincs ott.

  65. akkor mgé reménykedtem benne, hogy főleg a bevételről lesz szó, a kritikákra meg ott a kritika (ahol bőven van pozitív is, szal nem a pozitív-negatív a lényeg, az sosem vezérel törlésnél), de hát szokás szerint csalódnom kellett. sorry.

  66. Mikor beirtad a kritikaba hogy most nem azt az arctalan ellenseget kapjuk ott hagytam abba az olvasast. Megis mit kaptunk akkor? Itt nem arctalan tekebabu robotok voltak az ellensegek? Raadasul senkiben egy percre sem merul fel hogy akarmelyik veszelyt jelent a bosszuallokra. Ennyi erovel mozdulatlan babukat is pakolhatnanak oda. Olyan a film mintha valaki hackel jatszana egy god modeban.

  67. 500 millió kezdésnek na bumm. Azért csalódtam volna, hogy ha ezt nem hozza. Ami engem nagyon érdekel, hogy a következő 2-3 hétben mennyi lesz az az esés, mert hogy nem egy lightos csökkenés lesz az is biztos.
    Egyébként számomra legalább akkora csalódás volt ez mint az Ultron. Egyedül a DPt tudtam élvezni csak mostanában.

  68. anthony, “Azért íródnak a kritikák, hogy tudd, mire menj és mire ne menj el.”

    akkor nem értsük egymást. ha engem érdekel egy történet, szereplő vagy világ, akkor nem érdekel, hogy vajon a film ‘technikailag’ milyen, ezért nem olvasok kritikát, hanem elmegyek moziba és megnézem. ha szar, na bumm, néha étteremben is kapok rossz ételt, aztán legfeljebb morgolódok és többet nem megyek oda. itt meg legközelebb kerülöm a rendezőt-írót. kritikát csak akkor olvasok, ha nem vagyok benne biztos, hogy meg akarom-e nézni az adott filmet, azért hogyha nagyon rossz lenne, akkor ne rabolja az időmet

    de még mindig nem értem, hogy egy felnőtt ember, aki biztos benne, hogy ért a szakmájához, miért húzza fel magát pár arctalan-névtelen interneten trollkodó fanboy hozzászólásai miatt :D másrészt ezek is vélemények, és a beszélgetésekben véleményt cserélnek….
    á mindegy, hagyjuk, tudom hogy te is csak a véleményed mondod el, amikor azt írod, hogy utálod a hozzáállásukat a dologhoz, úgyhogy én se kérdezzem, hogy miért írod mindig ezt :)
    human meg úgyis cenzúrázni fogja ezt, mert most már tényleg elviszem offtopicba :P

  69. kecske: “Tök fölösleges izlesrol vitazni, mivel vannak akiknek jó, es vannak akiknek rossz. ”

    mármint vannak, akiknek olyan mint nekem és vannak akiknek nem olyan? :D

  70. szerintem páran még a cenzúra szó jelentését sem értik. egy sima moderálás az nem cenzúra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.