Így gyakorolták a La La Land kezdődalát

Damien Chazelle egy telefonnal rögzítette, ahogy próbálták a nyitó dalt. Iszonyat tervezés előzhette meg a dolgot, hiszen azt a lehajtót nem zárhatták le hetekre, ahol végül felvételre került a végleges jelenet. Ez utóbbi is látszik a videóban.

human
írta
2017. 02. 21. 03:06
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “Így gyakorolták a La La Land kezdődalát” bejegyzéshez

  1. Szeretem mikor egy rendezőnek van előzetes víziója arról, amit csinálni fog. Nem csak odaáll a kamera mögé aztán majd lesz valami.

  2. Watchmen??? Minden film így készül. table readek, storyboardok, próbák, rengeteg felvétel. Többnyire csak a vígjátékoknál van tényleges rögtönzés, de pl. fizikai elég ritkán.

  3. Olvastam az imdb-n, hogy ez a felhajtó ugyanaz mint amit a buszos ugratáshoz használtak a Féktelenülben. (ld. http://coub.com/view/qn7i2 )

    Egyébként meg pont azon gondolkodtam amikor néztem, hogy ezt most vagy megoldották trükkel, hogy úgy nézzen ki mintha egy snitt lenne az egész, vagy egy fél évig ezt gyakorolták előtte, merthát a Los Angeles-i autópályák legendásan forgalmasak, nem lehet ott túl sokat piszmogni.

    Hiszen azért is építettek fel egy komplett autópálya-kereszteződést a Mátrix második részéhez valami hárommillió dollárért, mert így volt esélyük egyáltalán időre leforgatni a jelenetet. Azt hiszem, ott is Los Angelesban akarták leforgatni először. (egyébként itt a hely maradéka, a felépítmények nincsenek már meg és a felfestések is csak szórványosan látszanak még: https://www.google.com/maps/@37.7904862,-122.3254145,489m/data=!3m1!1e3?hl=en )

  4. @Human: Okés, sok filmet megelőz az előzetes tervezés, meetingek, olvasópróba stb. De Chazelle esetében látszik, hogy ha valamit kigyakoroltat a színészeivel, az általában úgy is néz ki a vásznon, ahogy ő akarta. Ez az igazán ritka szerintem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.