Logan

Megérkezett a szuperhős filmek Unforgivenje. A Logan nem csak az X-Men univerzumon belül működik, hanem magában is bőven megállja a helyét.

A cím alapján nyilván egyértelmű, hogy Loganről, avagy Wolverine-ről szól a film. A történet jövőben játszódik, ahol a megfáradt Rozsomák és a Professzor bujkál a hatóságok és egy cég elől. Addigra már évek óta nem született mutáns, mondhatni csak a mítoszokban léteznek, amiket képregények mesélnek el.

Az elcsöpögtetett információk alapján az emberiség nincs annyira rózsás helyzetben. De főhősünk erre szarik, a kötelességtudata már rég elhomályosult a rengeteg áldozata miatt. Mindegy, hogy rossz embereket ölt meg, mostanra már túl nagy a létszámuk, amibe egy kicsit megrokkant. Csak békében akar pihenni a tengeren az öreg barátjával, és ehhez még hiányzik egy kevés pénz.

Így indul be a cselekmény. A limuzinsofőr Wolverine nem jót akar tenni, csak pénzért elvállal egy munkát. A probléma, hogy a szállított személyre túl rossz emberek akarják rátenni a kezüket. Egyszerű a kezdés, amit persze később bonyolítanak, de azt már csak a moziban tudjátok meg miképp, hiszen a Logan kötelező lett.

A legjobb James Mangoldék szabad kezében, hogy az R besorolást bizony jól használják. Mondjuk a rendező már a japánban játszódó szamurájos kalandban is villantott pár meglepetést, de itt konkrétan leforgatta a legjobb képregényfilmet a The Dark Knight óta. Amikor pár hete először hallottam az ahhoz való hasonlítgatást csak mosolyogtam, hogy az nem lehet. De lehet.

Az elszabaduló erőszak — Wolverine tényleg aprít, végtagokat vág, koponyákat szúr át — kellett ahhoz, hogy súlya legyen a sötét életén depressziózó, múltját épp alkoholizmussal elnyomó főszereplő történetéhez. Valahogy el kell fogadnia, fel kell dolgoznia amit tett az évek során, talán épp úgy, hogy felelősséget vállal a csomagjáért és azért, amit az képvisel.

– Someone will come along.
– Someone has come along.

Már az első trailernél elkapott a vége-hangulat, de még így is eszméletlenül ütött a végeredmény. Meg most a Johnny Cash-es előzetes újra, hogy már láttam a filmet. Atyaég mit tettek le az asztalra.

Sokszor előkerült már, de Hugh Jackman most végképp bizonyította, ami már az első X-Men filmben is egyértelmű volt, hogy az egyik legtökéletesebb casting volt a szerepre. És most tényleg olyan volt, mint amikor Clint Eastwood visszanézett a western karrierjére a Nincs bocsánatban. Véreres szemek, érthető fájdalom és zárkózottság, minden benne volt a tökéletesen hozott karakterben.

Nagyon remélem, hogy a FOX lassan rádöbben a helyére a jelenlegi piacon, és még több felnőtt szuperhős filmet csinálnak, mivel látszólag ez megy nekik, míg a súlytalan Apocalypse kaliberű gagyi nem. De ha nem lesz így, akkor is egy gyönyörű búcsút kapott a Hugh Jackman által játszott Wolverine és a Patrick Stewart által játszott Professor X.

human
írta
2017. 03. 03. 22:20
megjelenés
65
hozzászolás


65 hozzászólás a “Logan” bejegyzéshez

  1. Fél órája jöttünk kb ki a moziból. Jó film.

    SPOILER

    Nálam a vége fele kicsit laposodott,a prof halála után.Meg az utolsó fél óra az összecsapott volt. Hirtelen nyakunkba öntenek pár olyan választ, amivel nem igazán foglalkozott a film. Persze ez nem lett volna baj, csak nem tudtam hova tenni abban a szituban meg hát jött a fejlövés aztán ez le is lett zárva. A kis csaj színésztől féltem, hogy elrontja ,de szo-szo,nem lehet mindenki Millie Bobby Brown. A végén meg a sírnál a feszületből-> X Nem tudom eldönteni, hogy giccses volt, vagy tökéletes lezárás.
    A moziban volt még 1-2 malőr, de ezt nem lehet a film rovására írni.
    Nagyon ajánlom megtekintésre.

  2. Hmm ez a film megérne egy beszélgetést. Szerintem nem lett ennyire jó,a brutalitás jól állt neki az tényleg dobott rajta,de nagyon sokszor leült a sztori, és akkor azt kellett nézni jó hosszan,hogy Logan szenved. Az előző részekhez képest a legjobb,de azoknál nem nehéz jobbat csinálni. Jackman baromi jó casting,de nekem még mindig hiány érzetem van,egyszerűen nem láttunk egy rendes akciót,inkább csak azt,hogy elvesztette a képességét,ugye most már 2 filmen keresztül. Nálam 7/10, és nem a legjobb képregény adaptáció,ha már mindenhol ezzel dobálóznak.

  3. Ezek után a Disney/Marvel mesék olyan mintha babáknak készülne. Nagyon erős darkos hangulat és története van a filmnek. Egy igazi kincs.

  4. A harcokat leszámítva nem sok darkosság volt benne.
    Nagyon szép megható film jó pillanatokkal, ez elvitathatatlan a filmtől, de azért ez se volt egy szuperhősmegváltás…

    Sokan lesznek akik majd éltetik meg az előnyeit sorolják ezért én most inkább annak adnék hangot ami nem tetszett.

    Adamantium töltény … értem én hogy “törölték” az előző farkas filmet, de azért ezt mégis csak erősnek találtam … hogy ezt a megoldást választották…

    Akkor megint behozták a megszállunk egy családnál akiket a rosszfiúk lemészárolnak :( nálam ez is sokat rontott az élményen

    X-profnak kb. semmi szerepe nem volt, nem hiszem hogy bármi másképp alakult volna ha ő nincs a filmben, de muszáj volt valakire felhúzni a drámát…

    És úgy amblok mintha ezt az egész filmet már láttam volna, kb. a “törölt” farkasos film gerincére ráhúztak egy történetet.

    A film képregényfanoknak nyilván kötelező, és amit X23 is leművel hát az fantasztikus :D
    Bár ebbe is belerondít hogy gyerek színész, az ő harcainál úgy rángatják a kamerát hogy sokszor a nézőnek kell odaképzelni a cselekményt :(

  5. Most értem haza a moziból! Végre valami! Nagyon bejött! Minden percét élveztem még a laposabb szenvedősebb részeket is mivel szépen bemutatták egy öregedő kifáradt mutáns vívódását. A darabolásokról meg csak annyit hogy csajjal nem javaslom a megtekintést mert nehezen bírná a lelki világuk :)

  6. na, jó film volt. a hangulat, a jövőkép a helyén volt, a karakterek is működtek, és végre volt egy wolverine-s aprítós mozi, amilyennek lenni kell, és az akciót nem összevissza vágták, hanem követhető volt a karakterek mozdulata.
    amit a rovására írni lehet, az a közepe, a feka csávó meg a családja az kicsit felesleges volt, de értem mit akartak, csak nekem nem működött. az utolsó öt percnél ugyanez, nem tudott meghatni, mert azok a szövegek amiket a szájukba raktak, egyszerűen csak “uh, ennyire futotta” érzésűek voltak, szóval nem igazán tudtak meghatni, és elmaradt a katarzis. nálam nem az a többször nézős fajta.
    8/10, jó volt, de mindig az járt a fejemben, hogy nem lett volna nehéz átírni azt a pár mondatot, és akkor jobb lenne.

  7. Remek volt, a legjobb X film!! Annyira jó lenne látni ehhez hasonló szuperhős filmeket, ahol az érzelmi mélység és az akció aránya ennyire helyén van!

    @Gumiember: a mozi fele csaj volt. (egy csaj)

  8. Jo film volt, mas erzest ad a film, messze lekorozi az avengers marvel fele mozikat, ahogy @Eddard is mondta, azok emellett habos kis limonade filmnek tunnek.
    Par klise es megoldas volt, amu szerintem egy picit ront az osszkepen, de ez elhanyaglhato.
    Tenyleg jol sikerult, messze az egyik legjobb, mig az avengers filmekbol nem tudnek egyet sem nagyon ujra nezni, addig ezt jo parszor!

  9. Akkor az ellenvélemény.
    Az a helyzet hogy a TDK még mindig saját kategóriát képvisel.
    A film cselekménye kicsit változott a régebbi filmekhez képest de az alapkonfliktus 1-1be a régi. Oke. Rendben. Akkor hajrá annak aki bírja a karaktert, az biztos élvezni fogja. nézze. de a probléma az hogy már a karakterrel se tudnak újat mutatni hiába játszik jól Jackman. újra és újra kitargyalja minden film h Logan nem akar vedoangyal lenni senki számára stb de a lelkiismerete nem hagyja mégis hárcba száll kis híján belehal stb. Leragott csont, unalmas, elhúzott tálalásban. Merfoldekkel többet vártam vagy legalábbis valami ujat.
    Nem lett sokkal jobb a lehúzott apocalypse nel annak is hasonló bajai voltak. A vérengzés jól nézett ki ennyi.
    Csodálkoznék ha elvinne 500millioig is nincs ebben annyi szufla.
    Csalodas és majdnem bealvos mozi”élmény”

  10. Majdnem pontosan egy éve nem sírtam képregényfilmen moziban, de azért itt csak egyszeri volt a hatás, mármint nézésileg, mert amúgy négyszer sikerült elpityeredni. Nem éreztem az időt, az akciók nem voltak túlhúzva, legalábbis nem addig, hogy unalmassá váljanak. A kislányt már az előzetesek alatt se értettem, hogy miért csúnyázták páran, tökre tünemény. Szép búcsú ez. R-rated ilyen karaktereknek való igazán. De a fejbeszúrások nélkül is élvezhető lett volna, de mivel kb tényleg egy western/képregényfilm eleve pr szempontból is biztatóbb a kategória, vagy elijesztőbb annak, akinek tényleg felesleges lett volna beülni. Ismételten csak köszönetet mondhatok a sorsnak, hogy a Fox megvette a mutánsokat a Marveltől, mondhat akárki akármit az X-men filmekről, de már csak egyedül a Logan miatt megérte az egész FoX-men. Az egyetlen marvel cucc amiért még fizetek. Főleg, ha a Dark Phoenix cucc igaz.

  11. Kimondottan nem szeretem a szuperhôs filmeket de erre elcsalt haverom. Nem bántam meg, ez egy nagybetűs FILM. Megkönnyeztem.
    A kiscsaj túl volt tolva minden téren viszont. Sok volt belőle na meg az az ugrálás…

  12. Teljesen egyetértek a kritikával. Az biztos hogy ez a legjobb X-Men film, már ha egyáltalán ezt annak vesszük. Általában fázom a gyerek szereplőktől de ez a kiscsaj most tökéletes volt a filmben, még a harci jelenetei is nagyon jók voltak. És bár én nem nagyon kedvellem a mostanság divatos erőltetett darkoskodást a képregény filmekben, ennek most nekem nagyon bejött a hangulata. 8,5/10 Jó kezdés volt ez az év képregényfilm felhozatalában.

  13. Valaki aki látta elmondaná, hogy van valami kis easter egg a rajongóknak a képregénybeli ruhájáról? Vagy 5 féle teóriát olvastam róla :D

  14. SPOILER

    Este néztem, nem a legjobb X-film, de a többi marvel cuccnál sokkal jobb. A kiscsaj szerintem teljesen jó volt a szerepre. Csak az zavart, hogy a pár előállított “fegyvert” leszámítva minden mutáns meghalt a világon Logan hármasának kivételével. Persze a film végére megoldódik, és tényleg minden mutánsnak annyi.
    Tetszett, hogy a halálokat nem bonyolították fél várost leromboló epic CGI harcokkal, hanem egyszerűen csak megmurdeltek mindenféle nagy szózatok nélkül. Az életben sem rebeg még 10 mondatnyi bölcsességet az ember, miután halálos sebeket kap.
    Azért súlya/hatása biztos volt a drámának, a mellettem ülő csajszi többször is elsírta magát, a végén jobban, mint a filmbeli kisrozsomák.

    Az meg már mekkora, hogy a film 1/3-nál totálban mutatják a müzlizabálást, a végén meg kiderül, hogy a csóka vezérletével a világon miden élelmiszert megmérgeztek, még a müzlit is és ezért haltak ki a mutánsok (meg persze irtották is őket).

    Jó film volt, de ha lesz még X mozi, engem zavarni fog a tudat majd a film(ek) nézése közben, hogy igazából hiába csinálnak ezt-azt a karakterek, 2029-re az univerzum sztorija szerint mindegyikük halott lesz.

  15. Ez bizony marha jó lett. Nagyon jót tett neki a Rated R, és nem csak a hentelés miatt. A dráma is sokkal jobban átjött a komolyabb hangvétellel, és káromkodással. Szerintem tudatalatt jobbra értékelem, mint amilyen valójában volt, pusztán azért mert végre meg merték lépni ezt, és egyszerűen örülök az újdonságnak. De akárhogy gondolok vissza rá, ez nekem nagyon tetszett.

  16. 18. Wittgen
    Szerintem is zavar volt, maga ez a magyarázat. Igazi hentes munka volt. Kis csaj meg megfelelt, de messze volt ez a jótól. Két és fél arcot nyomott végig és azzal is egyetértek, hogy latin ajkúak ide vagy oda, bugris roma lány volt inkább.. Stranger Things beli szereplőket meg se közelítette..

    Eltelt egy este és keserű, ürességgel teli csendben ülök a kávémmal. Őszintén mondom, gyászt érzek. Hiányozni fog a karakter. Jackman a tökéletes casting volt.

  17. A TDK minden egyes újranézésével egyre kevésbé tetszik, de ez igaz a többi Nolan batmanre is.
    A Logant most sokkal többre tartom, mint a TDK-t.

  18. nekem egészet agyoncsapta a kislány (ami tisztán látahóan stranger things copy)

    Gyülölöm a gyermekszínészeket mert nem tudnak játszani, főleg azóta mióta az egyik lucas tandemmel örökre elrontotta a star warst. Amíg nem jött elő a kislány nagyon jó volt a film egy hatalmas 10 per 10, amiután megjött a kislány már szinte minden körülötte forgott, és ilyen sírós walking deades részre változott az egész.

  19. Az egyetlen fájdalmam a film után az volt, hogy a többi Logan-tematikájú filmet nem ilyen stílusban csinálták meg. Ez való a karaterhez, és kár, hogy épp csak a vége lett zseniális a számos kihagyott ziccer után. Tetszett a viszonylag kevés, de végre karakterhűen brutális és nem cgi-orgiába eltolt harc, Jackman pedig a búcsúfilmjéhez végre kapott egy hozzá méltó forgatókönyvet.
    X prof mint szenilis, de még mindig nagyon bölcs és jószívű, viszont most először végtelenül esetlen vénember is hatalmas. Valahogy végtelenül azonosulható és szerethető, hogy azután, hogy annyi filmen keresztül mindig világrengető problémákon aggódik, most már olyanokon, mint hogy gyűljön már össze a pénz egy kis hajóra vagy hogy nem tud egyedül pisilni.
    Szerintem a kiscsajjal sem volt semmi baj, nem lógott le a vászonról, én bírtam.
    Azzal viszont egyetértek, hogy a következő X-men filmek éléből sokat elvesz majd, hogy 2029-re mind halott lesz, de ez a történet így volt kerek, több mint méltó lezárás.

  20. Mintha nem lett volna még benne kavarás az idővel vagy akármi, amúgy is szerintem tutira nem halt meg igazából mindegyik úgy fogják tolni később…most lehet rosszul emlékszem, nagy az esélye, de pl a phoenix entitás nem éleszti fel csomószor jean-t? Nagyon rég olvastam a Phoenix sagát
    Meg amúgy mivan akkor…mindenki meghal :D az odaút az érdekes

  21. Nálunk a közönség megtapsolta a filmet. Meg is érdemelte, eszméletlen élmény volt. Kicsit dühös vagyok, hogy miért nem lehetett a többi is ilyen. Az akciók brutálisak, a színészek baromi jók, szerintem a kiscsaj is teljesen jó volt. A végén meg elmorzsoltunk egy könnycseppet.

  22. SPOILER

    Átjár az üresség. Nem tudom innentől mit és hogyan akarnak még csinálni, de Hugh Jackman nélkül messze nem lesz ugyanaz. Szívbemarkoló volt az egész, különösen Xavier utolsó percei és Logan halála. Nem tudom én voltam-e az egyetlen, aki várta, hogy megmozdulnak a kövek, még ha reálisabb is volt, hogy nem.
    Összességében örülök, hogy ilyen szépen sikerült befejezni ezt a korszakot, mert mindkét színésznek kijárt egy rendes lezárás, de nagyon sajnálom, hogy véget ért. Mindketten kurvára hiányozni fognak.

  23. már a kritikától kiráz a hideg könnyes a szemem.Alig várom ,hogy otthon megnézhessem—Egyedűl szürcsölö böfögő állatok nélkül

  24. bocsánat a lemaradt spoiler miatt
    amúgy én is várok egy újranézést ha végre fennlesz torr… szóval ha kijön dvdn

  25. Sírtunk.
    Hiányozni fog.
    Egy új XmEn univerzum Rozsomák nélkül hideg és menőségtől mentes.

  26. eer 27.
    Még nem nagyon éreztem sohasem , de e film közben kurvára zavart engem is a ” szürcsölő , böfögő állatok ” hada…
    A film teljesen letaglózott ismerve az előzőeket , de nem igazi rajongóként is .

    spoiler

    A vegasi jelenet amikor Logan megmenti a profot , hát lehet hogy nekem bent van a top 10 jelenetben .
    Egy nap után is jó vissza gondolni a filmre, ez csak jót jelenthet.

    Ez egy otthon sokszor újranézős mozi…

  27. Valóban jó film,a legnagyobb erénye,hogy hosszú ideje először tudtam aggódni egy szuperhős karakter életéért,valósabb tétek voltak,mint mostanában a műfaj többi képviselőjénél.

    Viszont kicsit sajnáltam,hogy egy csomó dolgot elég közhelyesen oldottak meg,annyira nem érződött rajta mindig az a fajta egyediség vagy ötletesség,ami nagyrészt jellemző volt szerencsére a filmre.Kis apróságokban éreztem,hogy lehetett volna jobban is megírni a forgatókönyvet,kitalálni az akciókat.Illetve én sem éreztem annyira azt az egyediség faktort,ami mondjuk egy Watchmen-t vagy TDK-t kiemel a többi képregényfilm közül.

    De a néhány hibája ellenére is eddig ez a harmadik lerősebb X-Men film nálam.

  28. Spoileres?

    Kemény, megrázó. Ilyen amikor odabasz az élet, és nincs menekvés, akármilyen képessége van valakinek. Ez elől nem menekülhet. X-men filmek közül a legjobb, de a többi csilli villi marvel filmet is megalázza, levágja a fejét, és még le is hugyozza.

    NE vidd el a 10-12 éves kisfiad, kislányod akár hogy is kéri.

  29. Szevasztok ! Valaki írja már meg hogy van e valami a betűk után ?
    Köszi előre is !

  30. Nagyon jó film. Ez egy képregényfilmes alapvetés lesz, simán felér a TDK-hoz. Nem is írok többet, szerintem aki nem látta az ne hagyja ki. Akkor se ha nem szereted a képregényfilmeket. Ez a film minden dimenzióban működik.

  31. Azért volt pár retardált anyuka-apuka akik 8-10 éves gyerekekkel ültek be a filmre (hogy?).

  32. Ez a film beverte a fejemet egy teglával, aztán belevizelt a lyukba miközben majd a lelkemet és a gyerekkoromat berakta egy darálóba. Zseniális, ezt így kell. Minden várakozásomat felülmúlta. Pedig engem nehéz elégedetté tenni filmekkel.

  33. SPOILER!

    Minden erénye ellenére nekem agyonvágja a teljes X-Men storyt ez a film. Tudjuk már, hogy 2029-re kihalnak a mutánsok, tudjuk, hogy nem születnek újak… Nem tudom, hogy mit lehetne kezdeni ezek után, Jackman nélkül a jelenlegi történetszállal. Egy újabb reboot nem lenne elegáns. Ennek a filmnek kellett volna zárnia az X-Men történeteket, de tudjuk, hogy nem erről van szó…

  34. SPOILER

    2029-re, ami elég távoli jövő, hogy legalább húsz sztorit bezsúfoljanak még addig. Ráadásul Wolverinet kivéve már mindenkit legalább két színész játszott, egy új szereplőgárda már nagyon nem rázna meg, de még idén forgatnak egy újat a mostaniakkal. Nagyobb probléma számomra, hogy innentől vagy Rozsomák (azért se!!!) nélkül, vagy új castinggal kell majd megoldani, az utóbbit így a Logan után egy nappal nagyon nehéz elképzelnem. Viszont az eddigi X-men filmek nagy részének ő volt a főszereplője (mondjuk a first classban úgy tűnt, hogy van élet Logan “után”). Szvsz egy időre szüneteltethetnék ezt a szériát, bár még megvárom mivel hozakodnak elő a következő részben.

  35. Ütött rendesen. Végig lekötötte a figyelmem, az eddigi legjobb X film.
    Engem abszolút nem zavar hogy ez lett 2029-re a történet szerint, annyira más mint az eddigi filmek hogy simán elfér és megáll magában is.
    Majd kitalálnak egy másik idősíkot magyarázat gyanánt, vagy azt se.

  36. SPOILER

    A film végén, mikor a kiscsaj a keresztet eldönti, na az mutatja, hogy az X-filmek Logannel együtt a sírba kerültek. Egy korszak vége.

  37. SPOILER

    A faházas gyerekes részt én 1 az 1ben kivágtam volna vagy legalábbis megnyirbáltam volna a vágószobában. Hihetetlenül belassította a filmet az a rész és inkább még több darálást tettem volna bele. Nekem az eleje jobban tetszett és a közepe is, de Xavier halála után nekem leült egy kicsit a sztori.

    Az autós üldözés a vegasi jelenet és az erdős darálás viszont nagyon tetszett. Pár jelenetet viszont máshogy képzeltem el a trailerek miatt, de nem baj. Szép lezárás egy korszak vége. 10/7. Még több R-es filmet a népnek.

  38. Lehet hogy én emlékszem rosszul vagy összekeverem valamivel…
    De esküszöm valamelyik korábbi trailerben mutatták hogy a kiscsaj lecsapja a szöszicsávó kezét akinek koponya tetkó volt a nyakán… én ezt pl. nagyon hiányoltam a filmből.

    Am tuti lesz egy 150 perces extended változat is.

  39. Egy X-Men filmet sem láttam, a képregényeket se olvastam, egy-két alapvetésen kívül egyáltalán nem vagyok tisztában az univerzummal, de a kiöregedett szuperhős koncepciója nagyon izgalmas, és már a Johnny Cash trailer óta érdekel a film. Van értelme előtudás nélkül beülni, vagy muszáj utánaolvasgatni? (Nem izgat, ha a rajongói easter eggek nem esnek le, nem amiatt nézném meg.)

  40. Az a jelenet is hiányzott, mikor Logan ráveti magát valakire az erdőben, majd a kiscsaj a hátáról pattan ugyanúgy rá.
    Amúgy csak engem zavar, hogy

    SPOILER

    a mutánsok eltűnését annyival magyarázták meg, hogy túl sok kólát meg gumicukrot nyomtak az emberek? Komolyan így működik a génmanipuláció és évtizedeken át ez senkinek fel se tűnik, senki másra nem veszélyes stbstb.. Ez nekem amatőr volt. Tipikus “úgy is megöllek ezért elmondom minden titkom” jelent. Majd persze mégsem. Az az utolsó fél óra fércmunka volt.
    Viszont a Prof esti monológja, hát az ütött. Eredeti nyelven tuti bőgtem volna. Szinkronban nem sikerült jól átadni.

  41. Méltó búcsú. Érdekes, hogy itt a három film nem lefelé építkezett minőségben, hanem felfelé. Ez is ritka.

    A végén könnyekkel küzdve, de szépen lezárták ennek a fontos karakternek a sorsát. Érdekes, hogy sokan a Deadpool számlájára írják, hogy milyen jó, hogy tavaly áttörte ezt a gátat, hogy lehet véresebb is egy képregényfilm, akkor sincs baj. Ez lehet, hogy így van. Viszont ott nincs súlya a haláloknak, a sérüléseknek. Nyilván minden poénra van véve, de én jobban szeretem, ha benne van a drámai él. Mint a Logan esetében.

    Szinte már nem is képregényfilmként tekintek rá, bitang erős cucc. Nem hiszem, hogy az évben lesz jobb a műfajban, pedig jön Groot meg WW, meg Thor meg a liga.

  42. @Watchmen – egyetértek az utolsó bekezdéseddel, szinte már nem is képregényfilm, és tényleg bitang erős cucc. Jobbat nem kapunk idén szerintem sem, bár az általad felsoroltak közül csak a Thor érdekel, amire valószínűleg elmegyek majd. Többit majd kikölcsönzöm. Ja mondjuk a Justice League-t nem fogom kihagyni batman miatt, de túlzott elváriásaim azzal sincsenek.

    Nem akarok vitát szítani, ízlések és pofonok, de szerintem a Watchmen, TDK duó (mint a 2 legjobb képregényfilm ever) immár trióvá bővült a Logannel.

  43. Nemrég értem haza a moziból. Elképesztően tetszett. Tökös, fasza kemény film. Nem az a tipikus szuperhősös 12 egy tucat. Méltó búcsú a kiváló színészektől e szerepekben. Nem hiszem, hogy bárki képes lesz űberelni ha esetleg a rozsomák még egyszer filmet kap.

  44. azért azt tegyük hozzá, hogy nem sok olyan színész van akik 17 éven át visznek egy szerepet, és azért ez egyrészt becsülendő másrészt ez konkrétan egy korszak :) és hát mindíg szomorú amikor egy korszak lezárul :(

  45. Zseniális a film, engem egyetlen dolog zavart csupán

    SPOILER

    Ezzel a képregény dologgal nem tudtam mit kezdeni. Értem én, hogy az volt vele a cél, hogy elhatárolják a többi X-Men filmtől, ugye mondja is Logan, hogy ezek a történetek csak mondák, amiket az emberek találtak ki. Na de könyörgöm, előtte nem tudom hány filmen keresztül láttuk, hogy az X-Menek, köztük Logan is olyan dolgokat csinálnak, mint a képregényekben, akkor hogy higgyem el, hogy azok nem voltak igazi történetek ? :D Furcsa dolog ez, mert meg tudom érteni az okát, hogy miért került bele a filmbe, ugyanakkor kicsit logikátlannak, ellentmondásosnak találom.

    SPOILER VÉGE

  46. De persze lehet, hogy csak én értelmeztem félre a dolgot és Logan csak magával akarta elhitetni, hogy azok a régi dolgok meg sem történtek.

  47. Krumpli:
    Logan azt is mondta, hogy volt ami megtörtént, csak nem minden úgy ahogy leírták.

  48. Szerintem a filmben lévő X-men képregényekre úgy kell tekinteni, mint egyfajta pletykalap és fanfiction keverékekre. Van valamennyi igazságmagjuk, de java részük csak kiszínezett, átköltött, akciódúsabban megírt mese. Pl. a képregényben Rozsomák a sárga sztreccshacukában feszít, míg a “valóságban” ugye ez sosem volt így.

    Egyébként ha úgyis újrakasztingolják Rozsomákot (bár én most szívem szerint évekig pihentetném), akkor lehetne kicsit kísérletezni ezzel a képregénybeli megjelenéssel. Nem biztos, hogy őrültség, hasonlóan merész jelmezek is átmentek már a szűrőn (pl. Black Panthern, vagy Wonder Woman).

  49. Szerintem ilyen 30 év körűli színészt kellene majd keresniük hogy megint legyen egy kb. 20 évre való Loganjük :D

  50. Nagyon birom, hogy hanyszor elhangzik, hogy mennyire jol volt casting-olva Logan. Innen latszik igazabol, hogy aki ezt mondja mennyire jartas a kepregeny vilagaban. Logan casting-je bar jol nez ki, a barkon kivul semmi koze nincs a kepregenyes Logan-hoz. Kepregenyben Logan mindenkinel kisebb nagyreszt, 1-2 csaj karakter kivetelvel. Ororonal szint egy fejjel, Koloasszusnal vagy 3 fejjel, Scottnal (Kuklopsz) vagy fel-egy egesz fejjel. Igazabol egy alacsony izomtomeg kene legyen. Ergo Jackman messzemenoen nem volt jo reprezentacioja a kepregenyes Logannak. Persze, tudom, rajzoloktol is fugg, hogy milyen magas volt Logan, de nagyreszt alacsonyabb volt s tomzsibb s izmosabb a tobbi karakternel.

  51. MrMxyzptlk: olvastam X-ment, és ha csak a magasság a baj az már rég jó a sok képregényes színészhez képest, hiszen ez előadása, színészete volt ami miatt jó casting.

  52. Az elso Rozsomak filmem volt. Az utolso is. Olyan magasra tette ez a lecet, hogy a tobbi csak leverhetne. Nekem meg tetszik, hogy olyan magasan van.
    Ez nem csak szuperhos filmkent, hanem siman csak filmkent is nagyon ott volt.

  53. Én nem rajongok különösebben a képregényfilmekért, úgyhogy az itteni karakterekhez sem kötődtem előzetesen, így pedig a nosztalgia/búcsú-faktor sem gyakorolt rám különösebb hatást – de ennek ellenére is tetszett a cucc. Bár őszintén szólva azért szinte minden elemében találtam kivetnivalót: például Jackman nagyon jól játszott benne, de mintha a rendező nem bízott volna ebben, és a film végére bizony unalmas volt a 120. elgyötört pillantás és elsuttogott “baszki”. Értette a néző pár jelenet után is, hogy milyen állapotban van testileg-lelkileg ez a figura, feleslegesen elnyújtotta a filmet ennek a szájba rágása. Az akciók közt is volt egészen remek (a hoteles főleg, wow!), de egy idő után már nem pörgetett fel a rated R sem, főleg, mikor az X-24-es zúzott, ott már az órámra lestem, annyira átment aprításpornóba a dolog. A végén a kereszt-X dolog rendben volt, de előtte a kislány beszéde…a többi mutáns gyerek is csak nézett, hogy ez meg mi.
    Viszont ami tényleg végtelenül alja volt egy ilyen, alapvetően színvonalas alkotáshoz képest, az a gonoszok oldala: az álnokul vigyorgó doki is egy béna ellen volt, de a robotkezű nemtudomki figurája a legidegesítőbb, viccelődök-kegyetlenkedek-de közben csak csicska vagyok-sablon volt.
    Jackman és Stewart közös jeleneteit viszont szinte mind aranyba lehetne foglalni, olyan mélységet hoztak azok a beszélgetések, hogy a magamfajta, a karakterek múltját illetően szinte teljesen homályban tapogatózó néző is érezhette, min mehettek együtt és külön-külön is keresztül.

    Összességében még jöhetnének ilyen stílusú képregényfilmek, mert ezekre időről-időre én is szívesen befizetnék, csak legyen karakterközpontú és kellően földhözragadt (már amennyire az alapanyagok engedik), és ne steril játékfigurák csépeljenek párhuzamos dimenziókból érkező szörnyeket, miközben az univerzum megmentésén ügyködnek.

    Ui.: ja és külön piros pont a posztapok háttérért, minden, a film világát építő kis utalás hozzáadott az élményhez

  54. 52. Abu “azért azt tegyük hozzá, hogy nem sok olyan színész van akik 17 éven át visznek egy szerepet”

    Egyetértek. Szerintem Mark Hamil tartja a rekordot:)

  55. Nagyon-nagyon jó film, gyönyörű, megható és tényleg méltó befejezéssel. Sajnos csak most tudtam elmenni a filmre, de könnyezve álltam fel a székemből a végén…

  56. En jobbat vartam. Fene kivancsi a sok jajgatásra. Ezt mar a szamurájosban ellőtték. (Na meg a riddick 2 ben.) Az akcio jelenetektől sem tettem le a hajam. Meg a vén hugyostól sem. A leonardo dikabrio copy főgenya meg pff.. Arra kíváncsi lennék melyik appot használta az ápolónő a videó vágáshoz, h megfelelően teatrális legyen a “ha ezt latod meghóttam”.. Es ezzel hulyebiztosan tudassuk a nézővel, h a sztory kurvára leragott csont. Persze nem is ez volt a lényeg, csak a harc jelenetek ezt nem tükrözték. Asszem egy-két badass mutáns varázslat elkelt volna a filmbe. Az meg tényleg jobb, h rozsi elutazott a holdra, mivel be gumibogyó szörpözve is lassan fut már, es ez ugye nem az expendables, ahol kötelező. 10/6
    (ja, a paraszt benton doktor urat meg kellett volna sajnálni? Nem ment.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.