Kong: Skull Island

Gondoltam, hogy nem fog kitartani a májusi tényleges blockbuster szezonig a mostani szerencsénk. Szóval a John Wick 2 és a Logan után akár várni is lehetett, hogy valami igazi csalódás jön lassan. Hát a Skull Islanddel be is futott.

Ne értsétek félre, nem földedöngölni akarom a Skull Islandet, hiszen még a mostani változatában is felülmúlja a tavalyi hasonló kategóriájú filmek jelentős részét. Viszont nem igazán jó, rengeteg dologban megy mellé.

A történet ugye arról szól, hogy felépüljön a Monster Univerzum, ami a Godzillával indult elvileg. Ja nem, van magának a filmnek is valami sztorija, de túlzottan alárendelik a nagyobb képnek. Röviden: egy csapat tudós egy eddig felfedezetlen szigetre megy a vietnami háború végén, és ott egy emeletesház méretű majmot, meg ténylegesen borzasztó más állatokat találnak.

De mindezt úgy, hogy igazából odamennek a szigetre, és utána el kell jutniuk az evakuációs helyhez. Most abba nem is mennék bele, hogy ha mégis belehet menni békésen, akkor miért kockáztatják az életük egy viharzónán át való behatolással. Ez még elfér a film logikájába.

A nagyobb gond az, hogy a Koponya szigeten igazából két fő szálat kapunk, és túl sok karakterrel népesítik be ezeket. Mert az evakuáció felé tartók mellett egy megszállott majomellenes kapitány is akad. És ez utóbbi van jobban megalapozva. Persze blockbuster mélységben értve ezt. Sőt, nem csak felépítése korrektebb, de ez a szörnyfilm rész, amin át bemutathatták volna Kongot.

Mellette viszont ott van még Tom “Chris Pratt nem ért rá” Hiddleston és Brie “túl komolyan vettem a filmet” Larson. A színészi alakításuk igazából tökmindegy, mert többnyire feleslegesek a filmbe. Itt is az van, mint sok ilyen filmnél, hogy pár zenével és cool jelenettel azt hitték kész is van a karakter.

A fentiekbe azért mentem ennyire bele, mert tulajdonképpen ezekből adódik a Skull Island közepessége. Egyszerűen túl van zsúfolva, hiányzik egy erősebb kéz, aki megszorította volna a gyeplőt és egyenletesebben növekvő tempót diktált volna. Egyszerűen nem volt ritmusa a filmnek.

Hogy mi menti meg mégis valamennyire? Hát maga Kong. Konkrétan a setpiece-ek, a nagy akciójelenetek kurvajók. Persze az igazi tét hiányzik mögülük, a hulló karakterek háborús filmes klisék sorsa teljesen lényegtelen, de valami eszméletlenül néz ki. Néhol kicsit olyan érzés volt, hogy először kitalálták a fasza dolgokat, főleg miután képbe került a Vietnami háborús hangulat (a rendező kedvence kb. az Apocalypse Now lehet), és utána megpróbálták úgy összekötni őket, hogy még az MU is alakuljon.

A Kong: Skull Island nem lett új kaland és/vagy szörnyfilm klasszikus, de a jobb pillanatai miatt még épp nézhető lett. Viszont a végefőcím utáni jelenetben felvázoltak valahogy teljesen hidegen hagytak, hiszen egy Godzilla és ezen film vállán fognak nyugodni…

human
írta
2017. 03. 12. 17:36
megjelenés
51
hozzászolás


51 hozzászólás a “Kong: Skull Island” bejegyzéshez

  1. 4/10, nem ér egy forintot se. Most jöttünk ki róla. Üres és gagyi, az Godzilla minőségét meg sem közelíti. pedig az sem egy nagy vasisdas.

  2. Csak azért írom le, mert többször használtad. Evakuáció, evakuációs hely.
    Egyébként hasonló véleményen vagyok a filmmel kapcsolatban.

  3. Szerintem, ha a helyes elvárásokkal ül be rá az ember, akkor iszonyat élvezetes. Ez egy kaiju, vagy nem tudom van e ennél részletesebben kategóriai besorolás.
    Két elvárással ültem be a filmre. Az egyik az volt, hogy legyen a már megszokott szörnyes B-film, mármint komolyan…én kettő, vagy lehetőség szerint több, iszonyatos méretű/kinézetű szörnyet szerettem volna megnézni, ahogy élet halál harcot vívnak egymással. Mivel láttam az előzeteseket (kivéve az utolsó, mert akkor már túl közel volt a film, hogy elfelejtsem addig) így tudtam, hogy lesznek még Kongon kívül bőven, így magabiztosan is ültem le a székbe. Mármint, hogy megfogom kapni, amit akarok tőle. Aztán a másik dolog az a látvány volt, mint elvárás. Mert egy ilyen filmet és a Megacápa vs Megakrokodilt, az különbözteti meg mozijegy ár-érték arányi szempontból, hogy milyen minőséggel készülnek el a főszereplő szörnyek, a környezet stb. Fényképezés terén 100%ban biztos voltam, hogy megkapom amire vágyom, mert Larry Fong bácsi egyszerűen k*rvajó abban amit csinál. Attól féltem picit, mert nem láttam a legutóbbi Godzillát, hogy majd az lesz amit arról is meséltek, hogy kb ténylegesen nem is lesz benne eleget maga a címszereplő, de itt nem ez a helyzet. Kong a film elejétől kezdve szerepel, kb nem szégyenli a film a műfaját és nem akartak átcsapni valami másba.

  4. Most jöttem IMAX-ről, nekem megérte. Persze jogosak a 2d-s karakterek, a tét nélküli harcok, és a teljesen kiszámítható forgatókönyv, de azért a Godzilla is ezektől a betegségektől küzdött, így fel voltam ezekre készülve. Az akciók viszont nagyon királyak.
    (Nyilván aki majd csak 3-4 hónap múlva nézi otthon, “tékából kölcsönözve” annak egy sima tévén még ennyit sem fog adni.)

  5. Mekare: szóval egy filmnél nem elvárás, hogy legalább a saját szintjén jó ritmusa legyen? értem. + Larsonék duúja valmai komolabbra írt alá, ez 100%, és mindig amikor őket mutatják akkor valamennyire szégyenli a film, hogy mit csinál.

  6. Hát számomra egy valamiben sokkal jobb volt mint a godzilla. Itt legalább lehetett látni hogy mi történik és legalább történt valami :D Ez sem lesz számomra maradandó alkotás, de a hangulatot elkaptam nézés közben a nagy vászon miatt. Itthon szerintem fele ennyire se tetszene “nagy tv” ide vagy oda.

  7. Eszméletlen jó szörny movie. Tetszett, hogy nem az a klisés kalandfilm lett. ( A főhős a legszebb nőbe beleszeret és megmenti a szörnytől, vagy éppen az, hogy mindent ami amibe belehalnának pont megúsznak ) A 2005-ös film a kedvenceim közé tartozik. Nem is tudom, hányszor láttam a mozi- és a bővített változatát, de a végén valaki mindig szeleti a hagymát. Az első előzetes kijövetelekor egyértelmű volt, hogy ez a film nem lesz annál jobb. De nem is akart. Ez egy teljesen új szemszögből bemutatott King Kong sztori. Jó nyilván ezt mindenki tudja, de én csak arra célzok, hogy ez baromi jól áll, csak “sajnos” nem múlja felül Peter Jackson újragondolását. Én alapból ellenzem a moziskalózverziókat de ennél a filmnél Kong-tól kapott pofonnal járna szívem szerint annak aki úgy nézi. Az ilyen filmek miatt kell moziba menni! Pláne Imaxbe vagy 4dxbe. Én az utóbbiban lestem meg és teljes mértékben kihasználták az effekteket.Nagyon hamar elment ez a két óra. 9/10. A stáblista utáni jelenet meg 10/10. A Godzillánál ( 2014) nem tudom megmondani jobb-e mert azt moziban láttam utoljára, de annak is 9-est adtam.

  8. human: Számomra jó volt a ritmusa,szerintem tipikus szörnyfilm volt, és a kategóriában kezelve igen is jól sikerültnek érzem, én is csak leírtam a saját véleményem.
    “Larsonék duója valami komolyabbra írt alá, ez 100%”
    Ha forgatókönyv nélkül írnak alá valamire azért nem hibáztatnék mást csak őket, mert ráadásul még csak nincsenek is abban a helyzetben, hogy ne válogathassanak. Szerintem pont belőtték nekik a kategóriát. Kerestek egy csomó pénzt, elmehettek Hawaiira és pontosan tudhatták mi a szerepük a filmben.

  9. A Godzilla sem lett egy jó film, gondoltam hogy ez sem fogja lekörözni. Hátha a kettőből lesz egy jó menet, mert ez így kevés..

  10. Én nem értek egyet ezzel a kritikával. A Logan jó volt ez meg nem? :D Ne már :) Nekem az a film is tetszett és ez is tetszett, méghozzá nagyon. Kit érdekelnek az ilyen “furcsaságok”, hogy bemennek és nem tudnak ugyanott kijönni meg ilyenek. Hát én pont le….om, hogy hülyeség, de erre a filmre a látvány miatt megy az ember nem pedig azért, hogy felesleges dolgokon nyámmogjon. Amúgy meg a Logan-nél is voltak hülyeségek mégsem foglalkoztak vele. Az mégis jó volt ez meg nem? :D Mindegy, nekem tetszett azt jóvan :D

  11. Látvány szempontjából tökéletes.Akciók kilencven százaléka nappali és minden követhető,jó kis belassításokkal.
    Sztori az nem sok van és felmerül a kérdés,hogy a közös filmben mit fogunk látni amíg összecsap e két gigászi szörny.

    SPOILER ON:Ha mindkét szörny “jófiú” akkor megint kell majd egy harmadik lény ami ellen össze kell fogni?
    SPOILER OFF

    Idéznem kell az összes SW-ből:“I’ve got a bad feeling about this.” :)

  12. egyet értek a kritikával, a godzillától azért egy fokkal izgalmasabb volt, de úr isten végig azt éreztem hogy bele akarok tekerni a filmbe h ugorjunk már mert ott alszok el …. :(

  13. A moziban ahogy megjelent a vége főcím mindenki felkelt, s kisétált. Ennek köszönhetően lemaradtam arról a jelenetről, amit a vége főcím végén volt.

    Valaki lenne oly kedves elmondani mi volt benne, vagy videót linkelni róla?

    Köszönöm.

  14. SPOILER:

    Semmi extra nem volt benne. Barlang rajzokat mutattak godzilla és kong következő ellenfeleiről, meg elmondták hogy több ilyen sziget is létezik.

    Meg volt egy libabőrös godzilla ordítás :D

    Spoiler vége:

  15. Csigusz. Szerintem te sem gondoltad komolyan ezt a tékás dolgot. Amúgymeg már rég bezárt szinte az összes.
    A filmtől azt kaptam amit vártam egy sima blockbuster látványfilm. Nem vártam Nolan féle magasságokat a filmtől.

  16. Buta egy film. Egyedül a majom vs gyíkgeci harc volt élvezhető. Elképzelem, ahogy Godzilla és Kong bunyózik, Godzilla győz. És akkor Kong megszólal, hogy Martha. Könnycseppek, és összefognak a még gonoszabb szörnyek ellen.

  17. Pontosan lehetett tudni,hogy ilyen lesz a film egy popcorn mozi logika nélkül,összecsapva,hogy minnél gyorsabban építsék az univerzumot ugyanúgy mint a dc-nél…

  18. Atyaég gyerekek! :O mégmost is keresem az állam! :-D
    Mit alkottak itt harcok terén jó ég!tanácsolom mindenkinek akit érdekel és szereti az ilyen CGI orientált filmeket szaladjon moziba mert ez felejthetetlen moziélmény lesz!Számomra biztosan az!
    Megnyugogtatok mindenkit itt nincs romantikázás,nyáladzás,felesleges drámázás mint pl a Godzillában!
    Van helyette kelló módon adagolt feszültség,remek jelenetek,gyönyörü operatöri munka,kurva jó zene,csipetnyi humor és hát PUSZTITÁS a köbőn!túlzás nélkül nem telik el úgy öt perc hogy ne történne a vásznon valami hatalmas ami ráadásul helyenként még félelmetes sőt, horrorisztikus(ha eddig nem féltél a pókoktól majd most fogsz! :-D)is végeláthatatlanul tombol a szörnyorgia! :-D
    Brutál az utolsó fight Kong és a szörny között!Eszméletlen.
    Felesleges hasonlitgatni PJ filmjéhez,ez teljesen más,az is remek film de ez látványosabb
    Így kell óriásmajmos filmet csinálni!
    Bravó!
    Az utóbbi idök egyik legjobb szörny moovieja!Aki ezt fikázza nézze meg a Tüzgyürüt ahol vadászni kell a látható jeleneteket!

  19. Nem volt semmi baj a film ritmusával szerintem. Egy élvezhető szögegyszerü szörnyfilm volt, egy igazi blockbuster. Én remekül szórakoztam, egy pillanatig sem unatkoztam és ez nekem elég, ezért ülök be a moziba. Jó zene, remek fényképezés, szörnyzúzás, jócsaj pipa! 7/10 nálam (és, várom Kong v. Godzsirát :))

  20. Még is mit kéne várni egy szörnyfilmtől??? A godzillatol ezerszer jobb, a zenék isteniek, tökéletes mozi élmény óriásmajommal, óriásgyikokkal!!! Oscardijas színészi alakítást ne remeljen senki, nem is kell! A mai silány transformers eràban ezeket becsben kell tartani, nem lefikazni! 10/7

  21. “A mai silány transformers eràban ezeket becsben kell tartani, nem lefikazni! 10/7”

    egy ponttal adtál rá többet mint én, pedig szerinted tökéletes moziélmény. wtf?

  22. Latvany, hangulat nagyon ott van. Nekem bejott a ritmus is, nem neztem az oramat. Zenes betetek is adtak. Nem vette magat komolyan, voltak kikacsintasok, poenok. Mi kell meg? Sztoritol nem vartam semmit szoval nekem pozitiv csalodas volt.

  23. Nekem 10/7.5 volt. Papírvékony sztori és karakterek, de egyedül a 2.vh-s pali alkotott maradandót. Többiek csak a kötelezőt hozták. De a látvány iszonyat erős, még olyankor is amikor nincs zúzás. Gyönyörű képek és beállítások. Amikor meg zúzás van…Akkor zúzás van b*ssza meg.
    Nekem is az tetszett, nem úgy mint sok más szörnyes filmnél, hogy jajj először csak egy szempárt mutatunk, meg jajj utána egy szőrszálat, aztán úristen a sötétben van egy morgás. NEM
    Itt baszki megjelenik fényes nappal és szétk*r mindenkit.

  24. Látvány 10/10
    Hang 10/9
    Történet 10/7
    Szereplők 10/6
    Összpontszám: 8

    Röviden: Amit vártam adta. Talán ami tényleg felesleges volt, a sok színész/ mellékszereplő. Volt olyan akinek 1-2 mondata volt csak a filmben (pl. a japán csaj is tök felesleges volt benne).
    Mindenesetre én úgy mentem el rá, hogy csak az első trailert láttam, így voltak meglepetések is bőven!

  25. Off: Nalunk a film elott vetitettek par percet a Dunkirk-bol. Valami olyan eszmeletlenul feszult es hangulatos volt igy IMAX-ben, hogy elkepeszto. Ugy tunik Nolan megint megcsinalja.

    On: Egy korrekt szorny filmet kaptunk kivalo latvannyal, dicserni valo hangulattal es design-nal. A ket fiatal foszereplot nyugodtan kihagyhattak volna mert semmit nem adtak hozza. Jackson, Goodman es Reilly nagyon jo volt. A kritika elejevel nem ertek egyet, egyaltalan nem volt a sztori alarendelve a nagyobb kepnek, sot a Godzilla tukreben semmi ertelme nem lett volna mas megoldast valasztani (hozzateszem szerintem kifejezetten elegansan csinaltak). Ennel rosszabb ne jojjon ebben az univerzumban.

  26. A maga műfajában ez a film bizony 10/10. Brutálisan tetszett (IMAX 3D-ben néztem). Aki kicsit is képben van, hogy a Warner és a Legendary mit akar és mit fog csinálni, az tudhatta, hogy mit várhat. Én nem vártam nagyívű történetet, sem kiépített karaktereket. 120 perc szórakozást vártam egy óriási Kong-gal… És ezt megkaptam.
    A sziget fantasztikus volt, már csak a környezet miatt érdemes végignézni a filmet. A fényképezés, a zenék nagyon ott voltak. És ami tetszett… Nem bújtatták Kong-ot 100 percig…Egyből bele a közepébe… Nagyon király volt az összes harc, Kong kellően brutális, az ellenfelei is jók. Nekem nem volt benne üresjárat, nem volt felesleges dráma, nem volt erőltetett szerelmi szál.
    Nekem ez egy tökéletes kalandfilm volt.
    Tom és Brie, akárcsak Sam. Jackson csak a nevük miatt voltak ide becastingolva, nem a színészi képességeik miatt…Én megbocsájtom ezt. Főleg, hogy Larson nagggyon dögös:D

    Nálam 10/10. Várom, hogy együtt zúzzanak Godzillával:)

  27. 10/10 pedig se sztori se blockbuster szinten elfogadható karakterek. lol. Néha meglepődök mennyire nincsenek igények már a blockbusterekkel szemben, még annyi se, hogy a régebbi blockbusterek szintjét hozzák. Mittmén, egy Aliens is blockbuster és mégis akad benne vagy 3 jó karakter.

  28. Nem értem a fanyalgást! Bár lehet azért értékelem jobbnak, mert eleve Godzilla-szintet vártam. Ez a film karakterek, akció és zene téren is sokkal jobb volt! Legalábbis szerintem. Mennyi redshirt volt benne már!! :D Nem mondom, hogy a tavasz legjobb filmje, de egyáltalán nem olyan rossz, mint többen állítják!

  29. Végigolvastam az összes kommentet és
    SPOILER
    Csak nekem tűnt kurvára elborultnak ahogy Hiddleston gázmaszkban egy szamurájkarddal lassítva aprítja a repülő dinókat?? Azt hogy gondolták?
    SPOILER

  30. Sterling mivel az ő karaktere egy profi katona egyáltalán nem túlzás az a jelenet.

  31. Nekem egy kicsit csalódás volt a film. De igazából csak magamnak köszönhetem, mert előre elspoilereztem az egészet, így nem sok élmény maradt. A látvány tényleg full, de az akció jelenetek közötti részek unalmasak voltak. Valahogy olyan üres volt az egész. Egy üres látványorgia. Semmi dráma, semilyen karakterek, egyszerű történet. Itt többen is Godzillához hasonlították, az szerintem egy sokkal jobban összerakott film.

  32. A Godzilla egy brutál jó film volt remekül adagolt feszültséggel, kiélezett dinamikával, tényleg volt ritmusa a filmnek. A rendezés is profi volt. Csak épp nem volt Godzilla film, az a pofátlanul kevés fight, azok is a sötétben… hát gáz volt, bicskanyitogató. Ezzel szemben ezt nehezen tudom filmnek nevezni, annyira nincs benne kibontva semmi, pedig megpedzegetik az érzelmi húrokat, nagyjából fel vannak skiccelve a karaktetek, de csak nagyjából. Amúgy üres az egész. De baromi látványos, és ++++ pont a nappali jelenetekért, a sok-sok szörnyért és a hosszan mutogatott King Kongért. Oké a film.

  33. hosszan mutogatott king kongért??? jó ha 4szer megjelent 5 percekre … az elég sovány

  34. elolvastam humant, meg a kommenteket, és már veszem is a jegyet. :D ha a rettenetes utolsó Godzillát még itthon is megnéztem a mozi után, csak a böszme szörny miatt, akkor ez 1000% kötelező moziban. elhiszem, hogy nem jó minden szempontból. de aprítást akarok látni. arra meg úgy látom, tökéletes.

  35. Tegnap néztük meg. Egyet kell értenem a kritikával, szép volt de üres. Egyszer meg lehet nézni, szódával elmegy kategória. A Godzillánál egy hajszállal jobb.

  36. Malachi itt olyan apritást fogsz látni,hogy besirsz.
    Kedvencem mikor Kong baseball utönek használ egy 5 méteres fát és pofán bassza azt a szörnyeteget. :-D ahh gyönyörű ezt látni kell!

    Human miért?a feka srác nem volt kedvelhetö?a katona aki SPOILER feláldozta magát a végén?vagy Jackson?Reiley?
    Kajak nem értem mit picsogtok egy ilyen filmnél a karakterek mélységén :-D

  37. Huskar: Jó aláírom, nem is az volt a készítők célja h king kong filmet adjanak ki … de bíztam benne hátha csak ez is egy “átvágás a majomfolyóhoz” :)

  38. Kong aprított + kicsit meglepődtem, hogy eléggé sok benne a “véres” jelenet, gyerekeknek nem ajánlott…film nem nagy was ist das, de Kong jelenetei keményen felhúzzák a filmet, nekem főleg a Kong Vs Helikopterek tetszett

  39. Helló!

    Most néztem meg. Nekem nagyon bejöttt.
    Nagy volt ordított és zúzott.
    Nem volt benne főhős és főhősnő smár (+1)
    Jók voltak a zenék!
    Sokkal jobb volt, mint a dodzilla, mert ha elszámoltam tízig, még mindig ott volt a képernyőn. A verekedések is jók voltak.
    Nem értem mit várnak el a fanyalgók?
    Sztorit?
    Minek? Az nem idevaló.
    Én kb mindenkit kinyírattam volna. Kit érdekelnek az emberi karakterek egy olyanfilben, amiben egy 150m-es gorilla dinókkal verekszik?
    Olyan, mintha egy hamburgerezőben hiányolnád a gasztrokultúrát.

  40. “Nem értem mit várnak el a fanyalgók?
    Sztorit?
    Minek? Az nem idevaló.”

    Egy filmbe nem való történet? Értem. Nem mély, csak olyan jobb blockbuster kaliberű kéne azért csak-csak.

  41. “Nem értem mit várnak el a fanyalgók?
    Sztorit?
    Minek? Az nem idevaló.”

    Minek csajozni, amikor pár ezerért már vehető guminő, ami nem eszik és nem pofázik vissza…

  42. Gyerekkorom óta rajongok a szörnyfilmekért és ez a mozi volt az, ami talán a Bolygó neve: Halál óta először lebilincselt és ámulatba ejtett. Mindent odaraktak tisztelettel és becsülettel. Hatalmas gratuláció a készítőknek! Aki meg nyafog, nos hát fossza csak meg magát egy frenetikus élménytől egészen nyugodtan.

    Ja, és kedves Szerk. Úr! Túl arrogáns a stílus, régebben kellemesebb volt olvasni a cikkeket. Vegyél vissza picit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.