A Disney lelép a Netflixről

Érdekesek ezek a dolgok, hiszen a képregényes cég felvásárlása utáni napon derül ki, hogy a Netflix miért “szórja” látszólag a pénzét tovább. Sietniük kell, mivel szépen lassan minden nagykutya ráébred, hogy hülyeség volt a filmjeiket odaadni nekik, amikor saját maguk is képesek streamingelésre. (Csoda, hogy ennyi idő kellett ehhez. A vége úgyis az lesz, hogy a kábelcsomagokat lemondók 40-50 dolcsikat szórnak el összesítve ezekre.)

A Disney most épp ezt jelentette be, mármint a saját megoldását. Gondolom a már aláírt szerződések kifutnak, és utána kivonják a tartalmaikat a Netflixről. Ez egyelőre csak a Disney és a Pixar termékeket jelenti, a Lucasfilmről és a Marvelről még nem döntöttek. A Disney ezekre a felületekre majd exkluzív tartalmakat is gyárt.

Mindez 2019-ben történik majd, szóval egy ideig még lehet majd a meséket nézni a Netflixen. Ami viccesebb, hogy a Lucasfilmet és Marvelt lehet, hogy egy második streaming szolgáltatást létrehozva fogják majd megvalósítani. Szóval nem jófejségből nem jelentettek még be semmit. Avagy az a céljuk, hogy mondjuk a mesékért fizetsz 10 dolcsit, már ha van gyereked, és mellé a PG-13 “jóságért” pedig még egy tízest. Gondolom ezt az ötletet tesztelik ahogy lehet, és eldöntik, hogy érdemes-e így belevágni, vagy ezen a módon kisebb haszon várható, mintha mondjuk 15-ért adják az egészet.

31 hozzászólás a “A Disney lelép a Netflixről” bejegyzéshez

  1. nem, mert az Netflix gyártás, azok a jogok már náluk vannak, szerintem winnie a holnap hírekben megírja junkien.

  2. Ezt régóta kérdezgetem magamban, de mikor jönnek rá a fejesek, hogy a fogyasztók nem gazdagok.Egy fogyasztók nagy része (a szegények( előtud fizetni egy, maximum kettő streaming szolgáltatásra. És ez kb az egész világra érvényes.

    A netflix meg jobb ha kitalál valamit sürgősen, mert hiába tol a képünkbe rohadt sok contentet, kellenek más stúdiók termékei. Az hbo is azért jó, mert a sajátjukon kívül, tele van más stúdiók cuccaival is.

  3. #4: tudják, csak azt akarják hogy az az egy-max kettő, amire mégis elofizet, az pont az övék legyen

  4. Aztán majd jönnek a “csak ezen a héten nézheted, és utána levesszük egy évre” Disney-re jellemző megoldások ott is, kösz, nem.

  5. Várjunk már, mert a Netflix-es Marveles sorozatok is Disney-sek, ugyanis az ABC gyártja le őket a Netflixnek, ugyanazok, akik a Shield-et vagy a Carter üynököt csinálták.

  6. Én nem örülök ennek, hogy most majd mindegyik ráébred erre és lesz 50 féle streaming szolgáltatás. A legjobb az lenne ha lenne egy nagy és kész. És most nem is feltétlen a pénz miatt. Legyen minden egy helyen, dumálják le a pénzügyeket a háttérben és kész. Nekem csak HBO GO-m van a tv előfizum mellé, de nagyon szeretem. Nincs végeláthatatlan tartalom, de sokszor előfordult, hogy nem volt más ötletem és ott keresgéltem néznivalót, eddig mindig bevált.

  7. A disneynek bőven van lehetősége kiépíteni magának egy globális hálózatot, de a kisebb stúdiók nem hinném, hogy ezt ugyanígy meglépnék. Bár még az is lehet, hogy a disney magasról leszarja majd a világ többi részét és csak az usában fog üzemelni a szolgáltatásuk.

  8. ezeknek a fizetős online stream szolgálltatásoknak tényleg akkor lenne értelme ha minden egy helyen elérhető lenne egy előfizetésért, kicsit későn ébredve mindenki sajátot indít akkor elvész ez az előny és ismét sokkal jobban megéri torrentezni mint 10 féle szolgáltatásért elő fizetni és persze ha valamit keresel azt jobb olyan helyen tenni ahol minden ott van, a netflix lehetet volna a jövő, minden kontent egy helyen, a tartalom gyártókkal pedig egyezzen meg hogyan osztják vissza a bevételeket

  9. +1 a minden egy helyen elérhetőséghez…ha ilyen lenne filmekkel/sorozatokkal és tényleg mindenki benne lenne…én is előfizetnék egy józan összeget
    Nem vagyok képes megvenni a Dragon Age Inquisitiont évek óta, mert nincs steamen és én nem akarok két könyvtárat játékoknak :D van aki lusta

  10. Azt meg is vettem :D jó nem halok bele, hogy nincs meg, de filmekkel is hasonlóan lennék…jó biztos van olyan, aki megengedheti magának h 5 ilyen stream szolgáltatót is futtasson…de én inkább azt választanám, hogy egységes legyen a cucc és azt használja szinte mindenki, hogy aztán abból esetleg annál nagyobb részesedésem legyen minél többet tudok nyújtani.

  11. Főleg ezek után maradok asszem az ingyenes megoldásnál :D Fizessen a bánat 5 szolgáltatónak kisebb vagyonokat.
    Kell 1 szolgáltató és a nézettség arányában kapnak a bevételből azt kész. Vagy legyen egy x% minimum, amit megkap mindenki, hogy a kicsik se húzzák nagyon a szájukat.

  12. hm…
    Ilyen alapon legyen egy sportszergyártó cég: mondjuk a Nike.
    A többi (Adidas, Puma, Fila, Reebok stb…) meg húzza le a rolót.

    Ezeknél a szolgáltatásoknál pont az a jó, hogy havidíjasok (tesztidőszak: első 2 hét, 1 hónap ingyenes).
    Te választod a hónapot.
    Sokkal jobb ez a szisztéma, mint a nálunk megszokott 1-2 éves hűségidő.

    Versenyezzenek csak egymással, mind tartalomban mind árban.

  13. dochollywood: te komolyan havidíjat fizetsz a cipőkért? Ritka rossz hasonlat.

    Itt nem arról van szó, hogy épp ma vagy ezen a héten melyik film a jó, hanem hogy egyfolytában fizetsz értük. Szerinted hányan vannak, akik folyton lemondogatják az egyik szolgáltatót, hogy előfizessenek a másikra, mert más filmeket akarnak nézni? Te talán vacakolsz a tesztidőszakkal meg ingyenes hónapokkal, de az átlagembernek nincs ideje vacakolni ilyesmivel, előfizet egyre, csak egyre, és marad annál.

  14. @dochollywood Nem a stúdióknak kell lehúznia a rolót. Hogy maradjuk a sportszereknél, azt szeretném, hogy legyen olyan bolt, ahova bemegyek és nyugodtan válogathatok a spotszerek között márkától függetlenül. Nem szeretném ha csak olyan boltok lennének, ahol csak az egyik vagy csak a másik gyártó termékei lennének elérhtőek. Illetve csak szeteket árulnának, hogyha a Reebok ütőmhöz szeretnék egy Adidas labdát akkor meg kellene vennem mindkét boltban egy-egy ütő-labda settet.

    Zenénél is létezik több szolgáltató(Spotify, Google Music, Apple Music, stb.) kb mindegyikben megtalálható minden számomra fontos tartalom, nem kell 3-ra előfizetnem. Nem is gondolkodok, hogy zenét “más forrásból” hallgassak.

    Mostanában keztem a Netflixet használni és egyenlőre pozitívak a tapasztalataim, ha idővel elő kell fizetnem többre (nem elsősorban a növekvő díj miatt) vissza fogok térni a régi forrásaimhoz, mivel ott mindent egy helyen megtalálok, nem kell 4-5 app között lavírozni, hogy mégis melyikben érhető el az adott tartalom.

  15. Mammut

    Jelöld ki kérlek hol vontam párhuzamba a havidíjat és a cipőket. Már az ötlet is röhejes.
    Úgy látszik a külön bekezdés kevés volt a két témának. Legközelebb két külön hozzászólást szentelek neki, hogy ne keverjen meg.

    A cipős hasonlat a sokszínűségre, változatosságra utalt; míg a havidíj előnyét a magyar szolgáltatások 2 éves hűségidejével vetettem össze (pl. telefon, net, kábelcsomag és társai).

    Pedig sokan (köztük jómagam is) kiváló megoldásnak tartjuk a rövidebb időszakot: pár hónapra fizetünk /nyár, téli szabi ideje/, amikor jobban elengedheti magát az ember, mert nem kell attól rettegni, hogy kétnaponta lecseréli a Netflix a tartalom nagyját.
    És nem is kell 2 évet leperkálnom egyből, aminek mondjuk csak a negyedét használnám ki ár/érték arányban.

    Prozsolt

    Alapcuccokat biztos találsz adott bolton belül, de ha valami specifikusra fáj a fogad, akkor boltról boltra kell járni. Nem beszélve a márkán belüli limitált/dizájn termékekről.

    Zene/album előállítási költsége lényegesen kevesebb, mint egy sorozat/film elkészítése. Utóbbin sok 100-an / sok ezren dolgoznak.
    Kiadások kezelése, bevételek visszacsorgatása jóval bonyolultabb a mozgóképes műfaj esetében (produceri, színészi szerződések), mint az audionál.
    Ez is egy magyarázata lehet annak, hogy zene esetében miért működik ez a struktúra.

  16. A Disney úgysem fogja levenni Netflixről a fontosabbakat ha van egy kis agyuk mert nincs az az Isten még amcsiban sem hogy az emberek minden streamre előfizessenek. Miért nem lehet betársulni partnerként Netflix vagy Hulu vagy Amazon mellé és azon gyártani a saját szarjaikat? Azért még amcsiban is a sok kicsi sokra megy. Jelenleg van ugye Netflix, Hulu, Amazon, HBO GO, jön a DC Streamje most a Disney-é is meg ki tudja még mennyi van amiről nem tudok vagy csak lesz. Zene streamnél még oké ott el tudod dönteni melyiken legyél mert kb ugyan az van mindegyiken de azért ezeknél nem jó mert mindnek van sajátja is és akkor csodálják hogy nem szűn meg a kalózkodás. Ha milliomos lennék akkor se fizetnék elő minden lófaszra csak mert van rajta 1-2 jó film v sorozat.

    Lehet én vagyok naiv de nem értem miért nem jó egy platform akár drágábbért is ebben lenne a potenciál a premier dolgokért meg akár kérhetnének külön pénzt is pl premierben nézni filmeket és akkor aki lusta vagy utál moziba járni vagy simán nem tud min a faluban élők többsége az 1-2 ezerért pluszban nézheti online. Kalózkodást úgysem tudják visszaszorítani aki akarja megnézni Camosan és ugyan úgy nem megy el a moziba megnézni még ha tetszik neki akkor sem.

    Persze ez csak vágyálom meg naiv képzelgés valami utópikus Streaming világról. :D

  17. @dochollywood: Ember a hasonlatod úgy rossz ahogy van. Ahogy a kolléga is mondta fentebb. Hiába jó az hogy havi fizetés van pl az összes Streamingen mert ez jó de ez nem szünteti be a fent említett baromságot, mégpedig hogy 1-1 jó sorozat miatt kénytelen vagy, már ha nem akarsz kalózkodni, előfizetni több streaming oldalra is. És nyögheted itt a próbaidőt de az csak egyszer jár kis barátom. Ha lejár utána hiába regelsz be új címmel nem kapsz új free hónapot. Ergo ha megtetszik valami és van benned annyi hogy nem warezolsz akkor kénytelen vagy kifizetni a havidíjat. Persze nekünk ez tök8 jelenleg mert nálunk ha jól tudom csak Netflix érhető el, Hulu pl nem, Amazon meg passzolom abból lehet van valami kezdetleges fos. Szóval jelenleg a probléma inkább nyugatra korlátozódik.

    Ahogy fentebb is írtam az egy platform csak egy álom mert ezek az oldalak nem értünk vannak hanem a cégek pénzt akarnak keresni, nem véletlen akar mindenki streaming oldalt mert látják hogy ebben van most a pénz. És igen talán úgy jön ki az egész hogy versenyeznek és gyártanak pár jó filmet vagy sorozatot de a többség akkor is warezolni fogja mert nem fog előfizetni és szép lassan csődbe mennek. Ugyan ez van a Youtube és társaival. Lényegében van a YT és kész ennyi a videós platform. Van egy raklapnyi videós oldal de mindenki a YT-ot használja, a Twitch meg ugye nem számít mert az csak stream.

    Netflix jelenleg az úr a házban és ez így is marad még nagyon sokáig épp ezért lenne jobb inkább betársulni hozzájuk és nem saját szarokat csinálni mert úgyis csak pénzkidobás.

  18. DarkEagle

    Ha már ennyire kis barátodként kezelsz, annyit megérdemelnék, hogy bemásolod azt a részt, ahol az örökös, megújítható free hónapokról beszélek.

    Tudtommal az első két hét/ 1 hónap tesztidőszakról írtam ingyenesség tekintetében. Ennél jobban most sem tudom kihangsúlyozni az ‘első’ szót.
    Utána meg magad döntesz a fizetős hónapok mellett eseti jelleggel, szabadidő/fizu függvényében, (ahogy utaltam rá), szabadulva a folyamatos 2 éves hűségidő árnyékától.

  19. “Jelöld ki kérlek hol vontam párhuzamba a havidíjat és a cipőket.”

    Ott, hogy ennél a cikknél kommentelted? Most komolyan, miből szűrted le, hogy itt bárki is azt akarja, hogy ne legyen elég változatos a kínálat? Pont az a gond, hogy a netflix kínálatának változatossága sínyli majd meg a Disney kiválását. Ahelyett, hogy egy helyen fizetnél elő mindenre, fizethetsz elő százegy helyen, százegyszer annyiért, ha mindent meg szeretnél nézni.

    “Pedig sokan (köztük jómagam is) kiváló megoldásnak tartjuk a rövidebb időszakot: pár hónapra fizetünk /nyár, téli szabi ideje/, amikor jobban elengedheti magát az ember, mert nem kell attól rettegni, hogy kétnaponta lecseréli a Netflix a tartalom nagyját.”

    Ott úszol el ezzel, hogy ha csak nyárra fizetsz is elő, akkor is százegy féle stúdió streamjére kell majd előfizetned, hogy megnézd mindazt, amit akarsz, ha mind követik a Disneyt, és külön streamet indítanak. És a Disneyre pont az a jellemző, hogy szereti bevonni a dolgait egy időre, hogy csak x időszakban legyen elérhető, így nyáron vagy az ünnepekkor nagyot koppanhatsz, mert épp akkor nem elérhető.

    De mint mondtam, távol állsz az átlagemberektől, akiket ez a dolog igazán érint. Ők nem csak nyáron néznék, mivel a tévé helyett fizetnének elő rá, szóval egyfolytában használnák.

  20. Mammut

    “Ott, hogy ennél a cikknél kommentelted?”

    Tehát egy cikk alatti kommentben két külön dolgot említek, bekezdéssel elhatárolva, akkor már él a párhuzamosság elve (jelentéstartalomtól függetlenül).

    Ah…értem.
    Ez aranyszabály ezen az oldalon vagy csak a te olvasatodban?

    “Százegy helyen előfizetni? Minek? Válaszd a 2-3 legjobbat.
    Mintha egyszerre akarna megenni valaki 70 gomboc fagyit. Ennyire torkos és telhetetlen nem lehet az ember.

    Szóval a Disney pont karácsony táján (vagy nyáron) vonja meg a tartalmait? Ezt nem tudtam. Személyes tapasztalat?

  21. Én sem kommentelem ide, hogy milyen szendvicseket csinálok reggelente, pedig azok is igencsak változatosan vannak megpakolva, de semmi közük a témához. Te úgy vélted, köze van, ha idekörmölted a cipőidet.

    Miért lenne ez torkosság? 70 gomboc fagyinál jóval többet is megeszel 3 hónap alatt szerintem, 200 is simán lecsúszik ennyi idő alatt ebben a hőségben, ahogy a filmekből is elég sokat megnézhetsz ennyi idő alatt, ha nyári szüneten vagy, és mindegyik filmet más streamingen találod majd, szóval igen, mindre elő kell fizetned, hacsak nem tudsz játszani a te ingyenes hónapjaiddal, de ahhoz már te értesz, szóval hajrá! De ha nem tudod elképzelni ezt a zord jövőképet, csak irigyelni tudlak.

    Egyáltalán nem azt mondtam, hogy pont akkor vonja be, de ettől még könnyedén beleeshet abba az intervallumba. Nem csak pár hónapra szoktak eltűnni a Disney-filmek a polcokról, úgy nem lenne semmi értelme, azért csinálják, hogy csak korlátozott ideig elérhető, hogy többen megvegyék olyankor, ha pár hónap múlva megint kapni lehetne, mindenki magasról leszarná.

  22. Mammut

    Jó, akkor ez a mindent felülíró párhuzamosság csak a te olvasatodban él, azzal nehéz birokra kelni.

    Egyszerre írtam a 70 gombócot (mint a telhetetlenség netovábbját), amire te már 3 hónapos elosztást írsz. Persze, de így már öntudatlanul is nekem adsz igazat.

    A piacgazdaság él és virul. Egy ilyen sokszereplős, dollármilliókkal zsonglőrködő “iparágtól”, mint a digitális film/sorozatterjesztéstől azt várni, hogy ne piaci/üzleti alapon működjön, hát naivitásra vall.
    Nem dicsőítem ezt a rendszert, de minden jelentős szereplő akar magának egy szeletet. Árak és tartalom mentén a fogyasztó dönt végső soron. S néhány cég megszívja, hogy végül be/összeolvadjon egy másik szolgáltatóval.

    Kb. olyan mintha azt várnád el mindenáron, hogy a McDonald’s, Burger King, KFC váljon már eggyé, MCBugerFc néven. Csak mert te egy helyen akarsz mindent enni (kényelem, spórolás miatt).

    Vagy azért ugrasz le a BMW-szalonba, hogy kipróbáld az új GOLF kabriot meg egy pöpec Mercit. Hogy miért: mert mindegyik kocsi, négy kerékkel, ez a XXI. század és a vevőért mindent alapon.

    Mondjuk feltalálsz egy korszakalkotó “dolgot”, de csak és kizárólag egy helyen tudsz mindent értékesíteni, a valós értékének mindössze az 1%-ért. Mert direkt nincs több piaci szereplő, hogy mondjuk magad feltornáztasd a saját értékedet/termékedet. Ez ösztönzőleg sem hat és még csak jobbá, kényelmesebbé sem tudod tenni az emberek életét.

    Bár teljesen meddő erről vitázni hazánkban, mert kb. 2-3 ilyen szolgáltató érhető el itthonról, ott is az angol nyelv dominál, szóval a szinkronpártiak többsége kiesik.
    + a digitális éterben a “fizetés kultúrája” sem alakult ki nálunk; nem fér össze az ingyenességgel meg azzal, hogy a 30-as generáció nagyjának már az oviban is ‘torrent’ volt a jele.

  23. a változás lassú, ha msot 3%-al kevesebb torrentel a netflix és az amazon miatt, az egy kezdet. Ahogy a spotify is egy kezdet volt.

  24. “Kb. olyan mintha azt várnád el mindenáron, hogy a McDonald’s, Burger King, KFC váljon már eggyé”

    én rohadtul nem várom el, hiszen már egyben van, pont az a gond, hogy kiválnak, lol

  25. “ha msot 3%-al kevesebb torrentel a netflix és az amazon miatt, az egy kezdet”

    pontosan, egyszerűbb és kényelmesebb olcsón előfizetni, mint torrenten vadászni rájuk, idővel egyre többen rájönnek majd, mikor majd nem a keresgéléssel akarják elbaszni az időt

  26. Mammut

    Természetesen egybegyúrt helyszínre gondoltam, ahol a BigMac mellé egyből járna a Whooper, egy idealizált közös menüs lista alapján.
    Mint a te álomszerű közös/online tárhelyed tekintetében.

    Ennél világosabban tényleg nem tudok fogalmazni. Persze nyugodtan vizsgáld át betűről betűre a többit is, fogódzó mindig van, de a kánikulában a reagálási kedv fogyóban lesz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.