A Logan CGI része most videóban

Egy cikket már kitettem arról, hogy milyen ügyesen használták a CGI-t a filmben, sokszor csak arra, hogy Hugh arcát rátegyék a kaszkadőrre. Most itt van videó formában is a folyamat bemutatása.

human
írta
2017. 08. 12. 13:12
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “A Logan CGI része most videóban” bejegyzéshez

  1. Erre mi szükség volt? Most komolyan? Azt értem, hogy mikor “Önmagával” harcolt oda kellett a CGI. Ezért jó Tom Cruise, Múmia ide, vagy oda, minden kaszkadőri feladatot ő csinált 55 éves fejjel. Áh nem jó ez így!

  2. Éppen Tom Cruise-ról volt az a sztori, hogy a M:I-2 hegymászós jelenetét forgatták, amikor megjelent Steven Spielberg, hogy a Különvéleményről beszéljenek. Ő ott helyben majdnem összefosta magát ettől, és azért az volt a legeslegelső kikötése Cruise szerződésében, hogy csakis kaszkadőr csinálhatja a legpitiánerebb jeleneteket is.

    Ez nem arról szól, hogy puhapöcs-e a színész. Egyfelől mondjuk igen – ha úgy vesszük – mert hát ki a túró akar lesérülni ha nem muszáj? Másfelől – és ez a lényeg – ha pl. Tom Cuise elnéz egy ugrást, összetöri magát, hónapokat fekszik kórházban, akkor mi a redva lesz a forgatással? Mindenki egy kb. fix időre szerződött, sokan mondjuk cserélhetők, de adott esetben akár dollártízmilliók is múlhatnak ilyeneken kártérítés címén az alkalmazottak, a stúdió, a terjesztők meg mindenki irányába, vagy csak simán azzal, hogy tartalékolják a stábot és kivásárolják a szerződésüket más produkciókból – csak azért, hogy ne csináljanak semmit.

    És akkor még a színész rehabilitációjáról nem is beszéltünk, bár ha a saját hülyeségéből tette munkaképtelenné magát és ennek a feltételeit szerződésbe is foglalta, akkor ott nincs sok vita, e azt is melyik producer/rendező/stúdió vállalja magára, hogy nem vigyázott eléggé – akár a színbész akarata ellenére is – a legnagyobb pénznyomdájukra?

  3. Gabor Vajda (@Gabor_V): amit te mondasz arra vannak a biztosítások. Gondolom ha Cruise forgat akkor nála sokkal nagyobb összeg, mint amikor Jackman csinálta a Logan-t.

    Viszont szerintem tök jó, hogy már nem kameraállással trükköznek, ami fél mp alatt kiszúrható, hanem közben is ráteszik a színész arcát. Ez az a CGI amit szerintem el lehet fogadni, mert tényleg többé teszi a filmet. Persze átlagnézőnek az marad meg, hogy de kool x színész, de az igaziakról továbbra is tudni fogjuk, mivel még a reklámanyagban is tolni fogják, hogy a színész tényleg bevállalta. Mittomén, Cruise lóg a repcsi oldalán.

  4. Azért csinálják kaszkadőrökkel a futásokat is, mert egy 50 éves színész egyszerűen nem lehet olyan atletikus, mint egy (szinte) sportoló. Itt pedig a sztori miatt el kell hinnünk, hogy ő tényleg nagyon kemény.

  5. Ti mi miről beszéltek? Tom Cruise évek óta maga csinálja a jeleneteit. Most komolyan? Nem beszélve Jackie Chan-ről 60 évesen is a csilláron lógott. Nem csak ennyi jelenet volt a Logan-ban CGI. És ezeknél pl nem lett volna szükség CGI-re.

  6. Kikockázva észrevenni hogy CGI. Azonban a film moziban nézése közben ez nem tűnt fel nekem.

  7. …brutális ez a technika… filmeskén még mindig lenyűgöznek ezek a dolgok, főleg, ha jól vannak megalkotva!

  8. Túl gondoljátok Ti ezt… Az egyetlen oka a CGI használatának hasonló esetekben ,hogy “munkához” kvázi pénzhez juttassák a computer animációra
    szakosodott vállalkozásokat amik 90%-ban a producer , rendező vagy hozzájuk közel állók tulajdonában vannak.

  9. Szerintem egy színésztől se várhatjuk el, hogy lefejeljen egy kormányt, vagy repülve nyársalja fel az ellent. Erre ott vannak a kaszkadőrök és a CGI. Ebben a filmben jogosan és nagyon jól használták mindkettőt.

  10. Kellett ilyeneket irkálnotok meg is sérült Tom Cruise, amúgy csak ugrott át dróton lógva épületről épültre,de egy kicsit rövidebb lett és fenn akadt. Nem hiszem, hogy nagyobb baja lenne, még a videón látható sántikáláson is túl lehet már azóta, neki ez már semmi.

  11. Aranyos, hogy azt hiszitek, hogy attól, hogy fel van véve Tom Cruise futva, attól még a filmben is azt látod…

    A múmiában igen sok energia belement, míg azt a 60 éves bőrt áthúzták eladhatóra.

    CG arc, test retouchról nem hallottatok még?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.