Tomb Raider-előzetes: megjött a fiatal Lara

Újabb játékadaptáció, újabb gagyi? Tada, és vágás sötétbe. Az biztos, hogy a trailer nem sikerült jól szerkesztésileg, na mg a Tomb Raider reboot játékhoz képest variáltak a sztorin, ami érthető, de közben igyekeztek tipikus pillanatokat is betenni, pl a mindennek nekiüdés közbeni nyögést.

Sajnos a csaj továbbra is törékenynek tűnik, meg amúgy idősebbnek is a 20 éves Larának, és a kalandfilmes hangulat sem jön át annyira. Na, nézzétek meg ti is a trailert, aztán lehet válaszolni a kezdő kérdésemre.

103 hozzászólás a “Tomb Raider-előzetes: megjött a fiatal Lara” bejegyzéshez

  1. Nekem a CGI rész extra gagyinak tűnik (azok a vízbe esős részek, pff..), de akkor is várós. Moziban talán nem ütközik ki annyira a szánalom.. :)

  2. Inkább akciófilmnek tűnik mint kalandnak. És mi szükség van arra hogy megint az egész világ forogjon kockán?…

    Máshol láttam a hírt először, ott tele volt a komment szekció “Larához hozzá tartozik a mell” hozzászólásokkal, wtf?

  3. Az előzetes rossz…vagyis a szokásos,jahj a végén a szokásos poénkodás :/ De mégy így is jobban néz ki,mint a tegnapi instás trailer. Elég B-storynak tűnik,amire a kiírás stílusa is ráerősít. Eddig vártam,de most olyan semmilyen. Vikandernek meg olyan kisfiús feje van, szerintem simán kinéz 20-nak.

  4. Na, egyfelől ez egy borzalmasan szar előzetes. Másfelől amit mutogatnak benne, háááát, olyan akciók ami videojátékokban kúlnak néz ki, de filmen röhejesnek, arról nem is beszélve, hogy mindet 1000x láttuk már. Ezek a menőnek szánt “beszólások” meg… Igazából ha nem lenne odaírva, hogy Tomb Raider, egy elég straight-to-video anyagnak lenne, némileg több pénzből.

  5. A ki játszott az új Tomb Raider játékokkal (a film ezeket vette alapul) akkor az előzetes alapján ez még közel is állhat hozzájuk. Törékenyebb sebezhetőbb Lara, de azért elég badass ahhoz, hogy odaverjen. Lehet még ebből cserebogár, bár a trailer elég ergya, mint trailer.

  6. Én játszottam a játékkal, szerintem ezek a két új részek sikerültek eddig a legjobb, itt az első (2013) nyúlnak hozzá, ahogy nézem. Semmi dráma csak hentelés, pedig eléggé jók a drámai elemek a játékban, például mikor először kell megölni valakit, hogy megmenekülj és akkor megy a filózás ezek minimálisan dark-ossá teszik.
    Mellesleg eléggé mellé nyúltak a csajjal semmi arcvonás hasonlóság, ha már egy játék adaptáció akkor legalább a főhős hasonlítson rá.

  7. Játszottam a játékkal (reboot) és néhány pillanat visszaköszön, ami azért tetszik. Nekem nincs gondom vele, csupán azzal, hogy túl világos és ez a zene alatta sem a legjobb és a CGI is inkább a játékra hajaz. Casting rendben van. Spoiler nélkül, de Scott Thomas remek választás. :)

  8. Pocsék trailer.

    Úgy látom az első játékot csinálják meg, de mégsem… szerintem ők sem tudják. A szereplővel nincs gondom, bárki jobb, mint a pumpaszájú.

  9. A legynagyobb baj szerintem a cgi,értem hogy kell a látvány,de azért legyünk már picit reálisak,na meg szegény lány kap rendesen,zuhan,esik kel stb.
    Majd a nézők eldöntőik hogy jó lesz e.

  10. Hát tényleg nem egy jól sikerült trailer sajnos. A Reboot játékokat nagyon szerettem, jócskán vissza is köszön, de remélem nem egy katyvasz lesz. Viszont ez a zene a 2 perc alatt borzalmas. Nem is tudom… promóképek alapján én is bizakodóbb voltam mint az előzetes után, remélem a második trailert jobban összerakják, esélyt tőlem még megkapja.

  11. Hát a Teaser-nél azért sokkal jobb lett ez a Trailer de azért ez még mindíg elég B-filmes hangulatú. Meg jó lenne ha az akción túl egy kicsit a kalandot is erőltetnék de szerintem sajnos inkább drámáznak majd helyette…

  12. A CGI mérföldekkel jobb lehet még a bemutatóig, de sajnos minden hangulat hiányzott belőle. A lány a most minden filmben alapértelmezés “barna semmi” kategória, nincs emlékezetes sidekick. Remélem ez csak egy rosszul összevágott, kevés alapanyagos cucc, és a film jobb lesz, mert kellene a kalandfilm nagyon.

  13. A CGI az a rohadt CGI mindig :D ezeknél a tüskés izéknél még én is látom, ami nagy szó, de ennek ellenére lesz*rom a CGI-t még mindig és különösen az első trailernél…a film közben sem fog izgatni, de mind színkorrekció mind a CGI előzetesről előzetesre változni fog, mint minden cseszett előzetesnél mióta világ a világ
    Valamit sosem értettem, a videojáték filmeknél meg különösen nem…hogy tudja valaki elfogadni azt, amit egy videojátékban túlél a karakter, és hát a Tomb Raider játékok esetében aztán különlegesen magas elfogadást igényel, aztán a filmre meg fújni miatta és hirtelen a realitást keresni, de aztán ha a film ezt próbálná elérni, akkor nyilván a játékból még kevesebb elem kerülne bele és akkor meg az lenne probléma. A videojáték átokról nemcsak a készítők tehetnek lássuk be, ez egy olyan dolog, amit a saját területén eltudnak fogadni a játékosok, de más médiumba áthelyezve kikezdik. Szerintem igazán jól adaptálni képregényekben lehet talán egyedül, de persze még ott is hiányzik a játékosélmény.
    Most lehet rosszul emlékszem az első újkori TR-rel régebben játszottam, mint a Rise-zal, de nekem olyan, mintha össze lenne valamelyest gyúrva a kettő..vagy a Trinity már az első játékban is benne volt csak nem emlékszem? Meg úgy ugye a papus szál is erősebb volt a másodikban.
    Mivel korán keltem így láttam az élő közvetítést és Vikanderrel beszélgettek az előzetes előtt/után, emlegette ott már az első gyilok drámaiságát…mondjuk nem baj, hogy ilyeneket nem az első előzetesben tolnak ki. Walton Goggins se sokat volt mutatva, az ő részeit különösen várom.
    Maga a trailer készítő csapat nem a legjobb, hangulatot nem igazán sikerült átadni vele, a zene is olyan meh…remélem ennél később jobb lesz a marketing, bár várható volt, hogy nem ebbe fogják beletolni a nagy pénzt, se a filmbe :)
    Itt legalább a játékból vannak egyértelmű áthelyezések olyan dolgokból, az Assassins Creedet azóta sem néztem meg pl, mert már a játékokban is rühelltem a modern kori részeket.

  14. A trailer alapján csalódott vagyok. Azt hittem, hogy a játék reboot-jában látható tapasztalatlan, törékeny Lara-t fogják behozni, aki eleinte szó szerint az életéért küzd, és egy szép karakterfejlődést fogunk látni a vásznon. Ehhez képest hozzák a Jolie féle filmekben is látott already bad-ass Lara-t, ami kb. egy közepes akciófilmhez lesz elég… szerintem. :/

  15. Hát, eleve sem voltam oda, hogy Vikander kapta a szerepet, de azért belül bíztam benne, hogy rámcáfol. Na, a trailer alapján nagyon nem sikerült neki. Ő alapjában véve drámai színésznő, és bár az UNCLE-ben nem volt rossz, de azzal ki is fújt a nem drámai szerepekben. Már a Bourne moziban is rettenetes volt, pedig ott nem neki kellett vinnie a fő akció karaktert. Itt meg aztán valami szörnyű, amit művel. Nem azért, mert alapból alkatilag alkalmatlan a szerepre, hanem az alakítása is valami szörnyű. Idióta rajongóként nyilván moziban nézem majd meg, de egyszerűen rettenetesnek tűnik a trailer alapján ez a film.

  16. Van ilyen Becoming Lara Croft cucc is, oké nyilván megy az öndicsérgetés alatta, mint minden ilyennél, de közben a forgatás meg más jelenetek is mutogatva vannak, kis extra.

  17. Nekem ilyen német tévéfilm érzésem volt a trailer alatt, remélem jobb lesz a végeredmény. A játékot nagyon szerettem, kár lenne érte.

  18. Ahoj!

    @Flanker: igen, furán fogja. Lehet, hogy annyira pro, hogy nem kell céloznia pontosan (vagy a jelenetben nincs rá szükség, mert egy nagy kiterjedésű tárgyat/embert akar közelről eltalálni), de azért illik váll-szemmagasságba tenni és célozni, “belenézni a nyílvesszőbe”. Laránk meg “hasból” kilövi :D (de a tényleg hozzáértők lehet, hogy mondanak valami okosságot, hogy ez gyorsabb vagy valami :) ). Erőkifejtés és a célzás pontossága szempontjából nem célszerű.

    Trailer maga: hátőő. Moziban nézem, az nem kérdés, de azért remélem szerethető karaktert faragnak belőle, akiért lehet izgulni, akivel lehet törődni, és nem lesz tényleg ilyen über badass már az elejétől, mint itt mondották volt.

  19. azért nem üti meg azt a mércét, amiért moziba mennék, de itthon biztosan megnézem. már csak Goggins miatt is. jó, hogy nem használják el a színészt mert nagyon bírom és eddig mindig meg tudott lepni.

  20. Gahahagyi. 1:53-nál az az ugrás mi akar lenni? Repülni is tud? Ilyen nincs. Nem tudom komolyan venni ezt az egészet.

  21. Vegyes érzések Engem a sztori megvariálása annyira nem zavar, a Silent Hillnek is bejött, a játéké se egy nagy etvasz. Vizualitás rendben van, a játékra hajaz, az Endurance, minden. Sajnos tényleg inkább akció lesz ez mintsem kaland… A főszereplő rinyát hagyjuk, de basszus a cgi dolgot nem értem. A Wonder Womannél senki nem írta, pedig ÜVÖLTÖTT a filmről, főleg a szigetes csatánál. Ez ahhoz képest milliószor jobb.

    Egy jó szó van az egészre: Átlagos.

    Azt pedig alapból nem értem minek játékokból filmet csinálni…

  22. Ez kritikán aluli. Maximum azoknak fog bejönni, akiknek nincs viszonyítási alapjuk, magyarul a fiatal tizenéveseknek.

  23. Összegezzük akkor a véleményeket.

    Nincs csöcs, szar a CGI, nincs túl sok hentelés, nincs dráma, nincs kaland feeling.

    Hadd válaszoljak akkor ezekre. A CGI. Kit érdekel? Ez csak egy előzetes a film meg csak Márciusban jön ki. Nyilvánvaló, hogy fél évvel a film előtt nem lesz a CGI tökéletes, de ez ugye már megszokott minden filmnél de a sok majomnak élvezet belekötni mert letudja írni hogy CGI de érteni már nem ért hozzá egyik se. Na meg ugye attól jó a film, még véletlen sem a jó sztoritól pl.

    Hentelés, most akkor kaland filmet várunk vagy horrort? 2 perces előzetesbe hogy sűrítenétek bele hentelést, drámát, és kalandozást is? Aki tud ilyet az elő vele. Ez inkább csak egy Teaser mint valódi előzetes de ez csak az én véleményem. Nem mellesleg szinte egy az egyben ugyan az mint a 2013-as TR játék előzetese. Szóval akkor tegyük már fel a kérdést mert rendre előkerül, hogy mit várunk, copy paste adaptációkat vagy jó adaptációt. Mert ha copy pastét kapunk az a baj, ha nem akkor meg az, lásd GiTS vagy Death Note film.

    Egyébként szerintem fényévekkel jobb mint bármelyik TR film a múltból. Alicia remek színésznő és a gárda többi tagja is jó. Nem értem miért vár mindenki erős és kemény Larát mikor itt csak 20 éves, mindenféle tapasztalat nélkül. A játékban is eléggé tapasztalatlan szóval ja.

    Az AC filmből negyed órát bírtam pedig azt a játékot nem is szeretem, szóval ha ez elstartol sokkal kritikusabb leszek, de az előzetes nem ad okot kicsit sem arra hogy féljek. Majd lehúzom ha láttam a filmet. Egyébként csak hogy egy B kategóriás kalandfilmet mondjak, khmm, Indiana Jones, máig nagy siker pedig nem nagy kunszt a film. :D

  24. Azoknak akik egy kicsi reményeket is fűznek ezen alkotáshoz,hogy majd jó lesz csak megemlítenék egy legutóbbi példát amikor játék ihlette filmet készítettek: Assassin’s creed….és szerintem többet nem is kell hozzá fűznöm!
    Tudom talán károgás vagy trollkodás,de őszintén tegyük a kezünket a szívünkre és valljuk be,hogy mikor is láttunk utoljára egy (legalább egy) jó játék adaptációt!?

  25. “Máshol láttam a hírt először”

    nem ide jársz rögtön reggel? direkt felkeltem és 9 perccel a kikerülés után már kinn volt!

  26. Zombeeka: Csak azért mert az AC szar volt nem jelenti hogy a TR is az lesz, ez nem logikus érvelés. És valóban nem kaptunk túl sok, sőt igazából 1-2 jó game adaptáción kívül egyet sem de ez nem ok arra hogy lehúzzuk a TR-t látatlanban.

    Egyébként nekem az egyik kedvencem a Prince of Persia film volt, többször is láttam. Nem világmegváltó film de szerintem korrekt volt. És nem is kell ennél több.

  27. Prince of Persia azért eléggé elfogadható volt, sőt a kategóriájában szerintem a legjobb.

    De visszatérve a témához én nagyon szerettem a reboot TR játékot bízom benne, hogy a film is hozza azt a szintet. Bizakodó vagyok még messze a premier!

  28. 1) Eléggé játékhűnek tűnik, vagy legalábbis a trailer ezt akarja nagyon mutogatni. Egymás után felvillan 3-4 ilyen kis kézben elférő megoldandó dobozocska, vicces volt. Aztán egymás után vágva pár teljsen kalandjátékszerű mászkálós, ugrálós rész.

    2) Pont ezért nem fog viszont filmként működni, szerintem. Míg játékban szívesen elszöszömötölök a feladványokkal, ügyességi részekkel, abban mi a truváj, ha csak nézem?

    3) Ha már így állunk, miért nézném ezt, és ne játszanám inkább a játékot, ahol még bele is csöppenek az eseményekbe, és NEKEM kell ezeket túlélni/megoldani.

    4) Főleg ilyen és ennyi CGI-jal, semmivel sincs szinte lemaradva a játék látványban.

    5) Vikandert mint színésznő bírom, de tényleg nagyon törékeny alkat egy ilyen harcos kalandornak, szóval megint mennyire lesz hiteles amikor tucatjával veri agyon a kétméteres hústornyokat?

  29. Már megint ez a pici vékony csaj, hogy veri agyon a kétajtós szekrényt kérdés merül fel, Most komolyan ez a probléma? Láttatok ti 150 centis női harcművészt? Ember legyen a talpán aki azokat lenyomja. Nem a termet a lényeg hanem a tehetség. Nem attól lesz valaki erős mert ki van gyúrva mint a Hegy a GOT-ban pl. Ahogy a mondás is tartja, minél nagyobb annál nagyobbat esik. :D

    Egyébként nézzétek meg a BTS videót amit linkeltem abban mutatják meg igazán mennyire ki van gyúrva Alicia.

  30. Tegnapi teaser után azt mondtam, hogy nem.
    Ma azt mondom, hogy NEM.

    Vadkendert amúgy is rühellem. Szóval ez max itthon nézős lesz. Vagy kitolom még 1x a 2013as TR-t meg a Rise of the TR-t. Ott legalább jól néz ki Lara.

  31. DarkEagle: hát én nagyon más véleményen vagyok…
    Vannak ilyen barátaim akik a nyilvánvalót nem akarják elfogadni, mint az x-aktákból Scully, hogy már megdugták az ufók de még mindig nem hitt bennük:) Egy két barátom egyetemen is az egész sulban a legrondábbnak tartott nőket istenítették, nagyno fura volt. De mind1 így szép az élet, szerintem Vikander ilyen alkattal max a nógrádi sós pálcikának lehetne az arca, de annak csillagos 5ös!

  32. Az Assassin legalább kinézett valahogy, volt benne pénz. Ez ránézésre 1m dollárból készül, és abból 800e ment cg-re, a többi meg szétdobták a színészek között :D

  33. Remek színésznő? Nem ismerem a múltját, de ebben a két percben ritka nagy félrekasztingnak érzem. Számomra hiteltelen a szerepre, túl jólfésült iskoláslány feje van, látványosan nem tudja hozni a karaktert, és messze nem a melle miatt.

  34. “a saját területén eltudnak fogadni a játékosok, de más médiumba áthelyezve kikezdik”

    ha csak a játékosok mennének az adaptációkra akkor nem is lenne érdemes nekiülni a készítésnek. Bőven sima populációra szabják, szóval az átlagemberek nem szeretik ezeket, nem a fújó játékosok miatt buknak.

  35. Ez jó esetben egy tucatmunka lesz, legjobb esetben “ezismegvótmenjünkenniaztánhazaésdugjunkmertholnapúgyisvasárnap” mozis kategória.

    Vikander-en szerintem nem fog múlni, bár nem kifejezetten illik ebbe a szerepbe. Nem elég badass karakter ehhez, inkább bájos. Jolie ebből a szempontból pont az ellenkezőjét hozta, az örökös gunyoros mindentudó-mindenkinélkeményebb lenéző frigid félmosolyos arckifejezés, amivel végigtolta a két filmet, már annyira irritált, hogy majdnem ellene drukkoltam…

  36. ” Nem értem miért vár mindenki erős és kemény Larát mikor itt csak 20 éves, mindenféle tapasztalat nélkül. ”

    megint nem olvastad el a kommenteket? a többségnek az a baja, hogy már most túl badass.

    a mellméretért meg kb több volt a fehér lovagozás, mint a tényleges síró, szóval töröltem mindet. nevetséges hogy ugyanazok a nickek fújják fel megint az egészet, akik a múltkor is tették, akkor is feleslegesen, mivel a balhéjuk előtt tök kevesen panaszkodtak arra a testrészre. Mondjuk durva, hogy itthon is vannak SJW-k.

  37. “Most komolyan ez a probléma? Láttatok ti 150 centis női harcművészt? Ember legyen a talpán aki azokat lenyomja. ”

    sokan lenyomják, egy 2 méteres félig képzett nagyjából egy ütéssel, amit lehet 10 miss után visz be, de közben ő maga rengeteg kis ütését bírja ki a csajnak. Ha már a valósággal jössz, miközben filmes érvelést vetsz be?

  38. Szerintem akkor a sok törölgetés közben félreolvastál valamit mert világszerte másról se megy a téma, már az első megjelent képek óta, hogy Alicának kicsi a melle, nem jó Lara. Az itteni kommentek alapján nekem nem az jött le hogy a többség szerint túl badass lenne, sőt a többség azon sír hogy vézna és deszka. Szerintem olvass több kommentet máshol is ne csak itt, bár lehet jobban teszed hogy nem olvasol annyit mert úgy nem kapsz agyfaszt mint én.

    Szerintem én is jobban járok hogy nem nézek kommenteket pláne itt mert ez az oldal is gyűjti az IQ barbárokat. Jobban járnál ha nem lehetne kommentelni. Szerintem a többség nem a filmek miatt van itt hanem azért hogy vitázhasson. Fura hogy a kevésbé hype filmek alatt nincs ilyen vita, ott az a pár ember elmondja a véleményét a többiek tudomásul veszik és ennyi. A blockbustereknél valahogy mindig előkerülnek a diplomások. :D

  39. “Szerintem akkor a sok törölgetés közben félreolvastál valamit mert világszerte másról se megy a téma, már az első megjelent képek óta, hogy Alicának kicsi a melle”

    de itt nem, szóval ne itt éld ki.

  40. Human, láthatóan fogalmad sincs a harcművészetről. Teljesen mindegy, hogy filmes az érvelés vagy sem, mivel valóság alapja is van bőven annak hogy egy 150 centis nő is lehet keményebb mint egy 2 méteres fickó. Tudom mert annak idején edzettem is ilyen nőkkel és máig ismerem is őket szóval nem Bruce Lee filmekből szűrtem le hogy vannak erős nők. Bár tény hogy a legtöbb kínai harcművész filmben valóban kemény nők szerepelnek. Tipikus hím soviniszta hozzáállás, hogy egy nő a konyhába való nem lehet erős és független, sőt ne győzzön le pasikat mert szánalmas és hiteltelen. Az ilyen emberek nézzenek K1-et ketrecharcot vagy bármilyen küzdősportot. Nem szívesen akarnék harcolni ilyen nőkkel. És egyik sincs szarrá gyúrva.

  41. [meglett az ironikusod, csak az van benn, de basszus normálisan is le lehet reagálni az ilyesmit, nem cenzúrát emlegetve, mivel egy magán siteról való törlés nem az. – a szerk.]

  42. DarkEagle: nézzünk küzdősportot, ahol nem véletlenül vannak súlycsoportok? csak mert egy 2 méteres 100 kilós izomembernek a lendített kezében annyi erő van, hogy nem bírja ki simán egy 150 centis 45 kilós csaj, akármilyen szikár (de egy 165 centis 60 kilós pasi sem persze). Főleg nem folyamatosan egy filmnyi idő alatt több embertől. Igenis vicces, amikor egy 150-es csaj lecsap több rosszembert is, de ez ugye nem csak erre a filmre értendő. A 150-es csajok használjanak fegyvert és lőjenek le mindenkit, mint lara a játéknagy részében, konyhát sehol sem emlegettem, és a többit sem tudom honnan veszed.

  43. Teljesen rendben volt. Játszottam az új részekkel és visszaköszönnek nagyon hasonló szituációk. Jó lesz ez.

  44. A vége már nem rólad szólt hanem általánosságban.

    Egyébként meg a gyorsaság és a pontosság az erő ellen. Lehetsz te bármilyen magas és erős legény, egy nálad jóval kisebb ember ha jó helyen talál el akkor véged van. Egyébként csak hogy a filmről legyen szó, Lara nem 2 méteres izomtömegeket ver agyon hanem totál átlagos méretű és izomzatúakat. BTW, ha csak az előzetest nézzük és mi mást néznénk, akkor látható hogy Lara konkrétan egy pasit sem intézett el benne puszta kézzel. Párat leíjazott egy másikat meg a csáklyával intézett el.

  45. @human:
    Ha már harcművzset, hadd szóljak bele….

    Egy velódi küzelem eldől maximum kb 3-4 ütéssel, rúgással vagy leszorítással/folytással és az veszít, aki ezek közül legalább egyet bekap kiütési pontra.
    Maga a fizikai felépítés csak nagyon nagy különbség esetén játszik jelentős szerepet ebben. Amúgy sokkal inkább az számít, ki mennyire van észnél, mekkora gyakorlata van, és hogy emnnyire agresszív, vagy éppen emnnyire ijed meg és blokkol le. Ezek kb 85%-ban eldöntik a meccset, akárkik a résztvevők.

    A valóságban 150-es képzett csajok félképzett vagy képzetlen drabális állatokat simán legyőzhetnek, és lőfegyver sem kell hozzá. (bot, kő, egyéb meg általában van kéznél, de még ha nincs is, de megvan a hideg fej, akkor az is elég)

    A filmek logikájával meg kár a valóságot összevetni.

  46. Mekare: “Valamit sosem értettem, a videojáték filmeknél meg különösen nem… hogy tudja valaki elfogadni azt, amit egy videojátékban túlél a karakter, és hát a Tomb Raider játékok esetében aztán különlegesen magas elfogadást igényel, aztán a filmre meg fújni miatta és hirtelen a realitást keresni…”

    Alighanem azért, mivel a játékban többször is meghalsz és kell visszatöltened a legutóbbi mentett állást (főleg a régi klasszikus részekben), ennek megfelelően a harcok, zuhanások, stb. kevésbé tűnnek hiteltelennek.

  47. De jó lenne már egy olyan tipikusan “vasárnapi ebéd után elfekszem a kanapén” kalandfilm. Sajnos ez inkább egy kínos B kat. akcióra hajaz.

  48. @human:
    Teljesen egyetértek Veled, viszont itt nem csak a harcművészet számít, hanem maga a karakter megjelenése. Pl szerintem senki nem izgulta volna végig anno a Predator-t, ha piszkafa színészeknek adják a szerepeket. Már az első percben leírtuk volna az egész bagázst, még akkor is, ha a legeslegnagyobb szakértelemmel nyomják a katonásdit. Schwarzenegger-ék Nulla szakértelemmel kommandóztak a vásznon és a nézőknek mégis tetszett.
    Ezzel azt akarom mondani, hogy ha már Laráról van szó, akkor igenis számít a külső. Legyen a csaj 170 magas és hús, meg izom is legyen rajta egyaránt. Nem kell pankrátornak, meg testépítőnek lennie, csak olyannak, akiről sugárzik, hogy badass ereklyevadász. Pl a Holnap Határában elég badass volt Emily Blunt. Egy olyan csajnak simán elhinném, hogy lekaratéjoz egy 2 méteres fazont.

  49. a trailer tényleg rettenetes:D viszont ha félreteszem az aggályaimat, engem 2 dolog mosolyogtatott meg:
    1. Kristin Scott Thomas; annak ellenére, h milyen idős már még mindig ráismerek és még mindig a jó kis Mission Impossible 1. részét juttatja eszembe. Nosztalgikus.
    2. Vadkender fura mozdulatai (amiket egyesek bénának könyveltek el) nekem a ’96-os/99-es játékokban elkövetett bénázásaimat idézi fel. Azokban is, mire kicentiztem, ezredjére veselkedtem neki, na az utolsó jelenetben Vadkender pont az akkori “nemadomfeeel” fejemet idézi:D Pedig akkor aztán nagyon törperomboló voltam. Akkori gyerekfejjel Lara Croft karaktere, akárhogy is nézett ki, amolyan kis senkiből egy igazi szuperhős figurának számított (nekem; ugyanis nem volt wonder woman mániám, mert utóbbi a mai napig xénára emlékeztet, azt a szériát meg ki nem állhatam).
    Nosztalgikus2.0.

    Szóval leginkább a 2. pont miatt mondanám azt, hogy a hölgy jó választás és hozza a régi hangulatot, de sajna ettől a film még gagyi lesz. Rácsodálkozom, ha rámcáfolnak.

  50. Amúgy csak halkan jegyzem meg hogy Alicia 166 cm egy bakancsban majdnem megvan 170 sőt. Csak azért mondom mert fentebb írta a kolléga hogy egy 170-es csajról elhinné hogy lekaratéjoz embereket. Egyébként a csaj nem vékony 70 kg nagyjából csak nagyon ki van szálkásítva és mivel nincs nagy melle vékonyabbnak tűnik. :D

  51. az előzetes nekem se jött be; de ott egy nick frost :)

    @Balázs: lehet ez is egy ‘vasárnapi ebéd után elfekszel a kanapén’ film lesz, csak közben el is alszol. majd kiderül

  52. human:
    “Bőven sima populációra szabják, szóval az átlagemberek nem szeretik ezeket, nem a fújó játékosok miatt buknak.”
    Ebben egyetértünk, nem is állítottam azt, hogy csak miattuk bukna. Csakhogy a játékosok felé emiatt mindenhogy csalódás lesz ez az egész a fejükben kialakult megismételhetetlen kép miatt,tehát a fanok elégedetlenek és természetesen szót adnak neki. Nyilván ez nincs kihatással a legtöbb nézőre ettől. De az alapmag már negatívan osztogatja róla a dolgokat, egy olyan korban ahol mindenki véleménye eljuthat bárkihez.

    kukulkan:
    Én itt most nem kifejezetten arra gondoltam mikor ténylegesen meghalunk a játékban és hopp felébredünk az utolsó mentés pontján. Hanem, amit maga Lara ténylegesen (átívelő videóban stb) túlélt legfőképp az ezt a filmet inspiráló játékban, nem játékoshiba után újrakezdve, hanem folyamatosan a sztoriban. Ami hát szintén nem reális az amúgy filmszerű játékmenetben sem, de ott elfogadjuk…itt viszont ugyanazon emberek közül visszautasítják ugyanazt a fantázia elemet.

    Mondom én nektek, hogy a MINECRAFT film lesz a legsikeresebb játékadaptáció :D Odaanimálják a kockamalacot, senkit se izgat megvan-e az összes bimbó, írnak bele valami sztori félét, úgy tudom Telltale játék is van..aztán lehet rinyulnak majd az előzetes kommenteknél, de az egyetlen film nyáron, ami elérte az 1 billát a Gru3 volt :DD pedig elvileg sokan rühellik a minionokat már, attól még a gyerekek elmennek rá..és ők minecraftoznak

  53. @DarkEagle Külföldi fórumokon is csak minden ötödik panaszkodó jegyezte meg Vikander mellméretét. Alapvető bajok vannak vele, mert kicsi, törékeny, és cuki kisfiús típus, miközben Larának egy magas, fizikailag is erős, és erős kisugárzású csajnak kell lennie. Igen, a reboot szerint is, mert már a reboot is azzal kezdődik, hogy kalandor típus, képzett hegymászó, harcművész, tud bánni a fegyverrel, és két edzés között sem egy wellness szalonban lógaja a lábát, hanem egy kocsmában dolgozik pultosként, ugyanis a családi vagyonhoz nem hajlandó nyúlni. Egyszerűen Vikandernek nincs meg a Lara kisugárzása. Egy rakás csaj van, akinek meglenne, de neki nincs, és nem is értem mit gondoltak, mikor castingolták. Angelina Jolie jó Lara volt. Az ő idejében Lara olyan volt, mint ő a filmben. Egy mai Larának például egy Odette Annable felelne meg. Vagy Gal Gadot. Vagy Tatiana Maslany. Vagy Daisy Riddley. Basszus, még Kristen Stewartot is előbb mondanám Larának, mint Vikandert. Vikander nem jó kemény csajnak. Egyszerűen nem az a típus, kész. Már a Bourne filmben is csak egy durcás tininek tűnt, nem egy kemény kémnőnek. Azért az mennyire gáz már, hogy még egy nyomorult trailerbe sem voltak képesek bevágni annyi akciózást tőle, ami hitelesnek hat? Úgy fogja azt az íjat, hogy rossz ránézni. És az a futás… Az egész valami rettenet.

    Az meg, hogy 150 centis nőknek mennyire van esélyük a férfiakkal való küzdelemben… Nos, mondjuk úgy, 150 centis pasiknak sincs igazán esélyük nagyobb méretű képzett férfiakkal szemben. Jó, Vikander 162 asszem, de az sem valami nagy még. Pláne, hogy ő még csak nem is egy Michelle Rodriguez, akinek a kisugárzásában benne van, hogy hiába kicsi, akkor is keresztülhajít a falon, ha az útjába állsz. Vikander kisugárzásában az van benne, hogy könyörög a komolyan vételért, aztán hisztit csap, mikor nem kapja meg.

  54. Nem estem hanyatt az előzetestől, mondjuk azok a részek amik visszaköszönnek a játékból kifejezetten tetszenek (nosztalgia?), de valahogy mégis az összhatás olyan gagyi vagy fura. Nekem nincs bajom Wikander-el, se azzal, hogy kicsi a melle (simán fugáznám, mert amúgy tetszik), de valamiért mégsem jön át az érzés. A második előzetes talán jobb lesz vagy másabb lesz. A filmet mindenképp moziban nézem.

  55. Gal Gadot meg az ő baltaarca:D hát ez jó. Nyilván ez szubjektív dolog és nem bántjuk a másikat azért, mert a véleménye nem egyezik a miénkkel. De ha pl előbb látom Emily Blunttal a lány a vonatont, nem hiszem el neki, hogy tudna bármit is kezdeni egy edge of tomorrow szintű karakterrel. És tessék, 3x lealázott mindenkit. Szóval ha választani lehetne, őt előbb tudnám Laraként elképzelni, mint egy Steven Seagal magaslatokba emelkedő arcjátékkal bíró Gal Gadot-t. Előbbi tudott vinni a játékába szívet is..
    A másik, ami átfutott az agyamon a kommenteket látva, hogy ugyan Uma Thurman 1,80 volt, az 5 pontos szívrepesztő technikával simán le tudta venni a lábáról Billt a Kill Billben:D viccet félretéve, nem hiszem el néha, amiket olvasok itt:D

  56. sgtGiggsy: Csak hogy nézzük a tényeket akkor. Vikander 166 centi, Jolie 170 centi kb és 60 kiló. Már ha hihetünk az oldalaknak. Magasságban nyilván helyesek a súly más kérdés. Csak ugye Jolie a mellei miatt sokkal teltebbnek tűnik ráadásul nem is szálkás. Most nem linkelgetek képeket de nézz már utána milyen testalkata volt Jolie-nak pl a TR filmben. Nagyjából ugyan ilyen vékony volt mint Vikander csak a mell mérete volt jóval nagyobb.

    Odette Annable szerintem is jó Lara lenne viszont, Daisey és Gal Gadot nem tudom hogy merült fel benned. Előbbi nagyjából ugyan olyan magas mint Vikander, Gal Gadot meg már bőven megkapta a magáét hogy WW-nek sem elég izmos és nincs nagy melle se. Szintúgy Daisy Ridley akit ugye manapság hála az SW-nek elég sokszor láttam fiús csajnak titulálni. Tatiana meg konkrétan alacsonyabb mint Vikander. :D Így az általad említett nők koránt sem olyan jók. Daisy és Gal alapból bukta mert mindketten elég nagy univerzum részei már így is.

    Ami a reboot játékot illeti abban Lara 168 centinek van írva és 21 évesnek, ergo a film előtte játszódik nagyjából így nem csoda hogy a filmbeli Lara még ennyire tapasztalatlan. Egyébként el is mondják már az előzetesben is, hogy Lara tapasztalatlan hisz totál átlagos lány. Innentől azt hiszem nincs miről beszélni. Nem a méretektől lesz jó a film. Az AC filmben is meg volt minden ami kell aztán láttuk mire mentünk vele. Szóval előbb várjuk meg milyen lesz a film aztán ítélkezzünk. Nem ez lenne Vikander első jó szerepe sem amiben kiemelkedőt alkothat. Bár nyilván nem lesz Oscar díjas szerep de lehet jó.

  57. blady: Azért ne túlozz, Gal Gadot minden csak nem baltaarcú. Az pont a kolléga által említett Kristen leányzó. :D És ha már Gal szóba jött ne feledjük hogy mi savat kapott mikor bejelentették hogy ő lesz WW erre hova jutottunk most? Szinte mindenki őt imádja.

  58. szimplán olcsónak tunik. nem lepne meg, ha kijönne, hogy 60-70 milliós büdzsével tolták, mert már eleve félnek a befektetéstől.

  59. @DarkEagle
    Igen, írtam az 170 magasságot, de nem azt írtam, hogy (idézlek): “egy 170-es csajról elhinné hogy lekaratéjoz embereket”
    Hanem: “Pl a Holnap Határában elég badass volt Emily Blunt. Egy olyan csajnak simán elhinném, hogy lekaratéjoz egy 2 méteres fazont.”
    Tehát egy olyan kisugárzású csajnak mint Holnap Határában Emily Blunt. Az 170 még magában édeskevés.
    De mondok egy másik példát: Alison Carroll. Ő 163 magas, de még róla is előbb hiszem el, hogy szétver valakit. Ezen felül mikor Ő volt a Tomb Raider reklámarca, akkor mindenféle akrobatikus kunsztot meg tudott csinálni gond nélkül. Kár, hogy Ő már öreg lenne a szerepre.

  60. Azért egy ilyen filmhez nem kell ám 100-200 milliós büdzsé csak mondom. Ez nem blockbuster ez csak egy random kaland-akció film. Szóval nem is értem miért várják el tőle hogy úgy nézzen ki. Pláne fél évvel a megjelenés előtt. :D

  61. DarkEagle says: én kivétel vagyok, mert végigszenvedtem a WW minden kb. percét. Sokkal szimpibb volt a halálos iramban 5. részében pl. Oké tényleg túlzás a baltaarc, átfogalmazom: nincs akkora arcjátéka, mint mondjuk egy Tom Hardy-nak:D

    Vadkender már amúgy is megküzdött az Oscarért, nem hiszem, hogy emiatt vállalta volna be az ugribugrit. Másrészt lehet idézni a régmúlt nagy női hőseit. Ripley hol volt kigyúrva? Hol voltak gigamellei? mégis örök időkre beégette magát a szívünkbe..szóval továbbra sem értem tényleg, mire föl ez a nagy Vadkender-savazás. Sztem dícséretes, hogy bevállalta:D

  62. Eltekintve mellmérettől, ha megnézed a trailer alatti összképet nincs meg az “igen, ez Lara Croft” érzés Vikandernél. Rebootolt TR alapul véve ide vagy oda, tedd egymás mellé a kettőt, ég és föld.
    Trailer alapján nagyon úgy néz ki hogy egy újabb megbukott játék adaptáció. Leírták előttem hogy ami játékban működik filmben egyáltalán nem biztos, valamint hogy a tömeg által is kedvelhetővé tenni, ami rohadtul igaz. Ha ezen elcsúsznak, borítékolni is lehet a bukást, ugyanis a jó bevételt nem a fandom fogja hozni, hanem az átlagjózsi, akinek viszont kell hogy élvezhető legyen a film mint önálló produktum.
    CGI-ról meg annyit hogy ha már láthatóan rossz, ott bajok vannak. A jó CGI az ami szépen beleolvad a környezetbe és nem feltétlen tudod róla megmondani hogy az, csak ha nagyon nyílvánvaló (pl 1 Autobot), vagy ha megnézel utólag egy werkfilmet és látni hogy ez is CGI, az is CGI volt.
    Az meg hab a tortán hogy olyan beszél a kommentek minőségéről aki a legnagyobb hülyeségeket tudja összehordani.

  63. Azért keményen látszik, hogy inkább pasik olvassák az oldalt. Egy Assassins Creednél ennyit nem volt szó a testalkatról. (Tudom, hogy a játék többszereplős sorozat, de kb. a testalkat mindig ugyanaz.) Fontos a főszereplő, tény, de ennyire azért nem siralmas a helyzet szerintem, meg sokan ez alapján leírják a filmet… Kész. Ha 1:1 copyt akartak volna berakják Camilla Luddingtont.

    (Bár ismét nem értem egy 1:1 copynak mi értelme…)

  64. Assasin’s Creed: Miért Fasbenderrel? Mert most ő a színészkirály a generációjában.
    Lara Croft: Miért Wikanderrel? Mert most ő a színészkirálynő a generációjában.

    Nekem nincs bajom azzal, hogyan húzza fel a nyilat (most tanul mindent, ahogy a játékban is fejleszti önmagát), sem azzal, hogy ugrik vagy nem. Sőt visszavonom a CGI-jal kapcsolatos megjegyzésemet is, mert ha csak jövőre jön ki (amit nem figyeltem), akkor persze, hogy nem tart sehol a post-prod.

    Örülnék, ha ez a film jól sikerülne, mert a játékban megvannak azok a jó dramaturgiai elemek (sztori, humor, akció), amelyeket csak le kell másolni vagy kicsit tovább fejleszteni vagy visszavenni a valóság érzet miatt, storyboard sem kell, csak egy ügyes rendező, aki megérti a hangulatát a játéknak. Nekem egyelőre túl tiszta, ahogy minden film manapság, nincs meg az a kosz érzés, ami egy jó kalandfilmnél mindig ott van.

  65. Megnéztem. Sokkal rosszabbra számítottam. Random szerda esti filmnek akár jó is lehet, moziban biztos nem. A csaj nem rossz de ha nem tudnám kit alakít ki nem találnám, hozzá teszem az eredeti széria első három epizódja utáni játékokkal nem játszottam.

  66. bobjay: nézd meg a BTS videót amit fentebb linkeltem, abban igen szépen bemutatják miken is ment át Vikander és milyen a mozgása. Szerintem igen csak akrobatikus. Az általad említett Alison Caroll meg inkább hasonlít egy pornósztárra mint Lara Croftra. :D Az új Lara aranyos, kedves és tapasztalatlan épp ezért tökéletes Vikander mert ő is pont ilyen és nyilván ezért is választották őt. Olyan nőt kerestek gondolom akivel a random női néző is tud azonosulni mert azért nem egy topmodell de nem is csúnya, bár szerintem gyönyörű de ez most mellékes.

    Egyébként a film bármennyire is szomorú a sok hülye kockának, nem nekik készül hanem mindenkinek így akik le fogják húzni már ha le fogják, mert ugye most csak panaszkodnak mint anno a Wonder Woman miatt is, azok a kockák lesznek meg a kritikusok mert nekik jobb dolguk amúgy sincs mint a film minden szegletét kielemezni. Én telibeszarom mindenki véleményét, ha szerintem a film jó lesz akkor örülök neki ha nem fog tetszeni akkor porba tiprom bármennyire is szeretem Vikandert vagy épp más színészeket benne. Mert az nyilvánvaló hogy ha valami miatt bukik a film akkor az nem a szereplők miatt lesz.

    Én inkább attól félek hogy mit tud a rendező meg az írógárda mert mindegyik eléggé újonc.

  67. @DarkEagle Elsősorban nem Vikander magassága a baj (bár erősen kétségbevonom a hivatalos magasságát, lévén akármelyik filmben láttam eddig, mindig közel egy fejjel alacsonyabb volt még a Matt Damon féle óriásokhoz képest nézve is) hanem az alkata, és a kisugárzása. Jolie bizonyítottan egy vagány elmebeteg volt, mikor megkapta Lara szerepét. És ne mondd, hogy nem volt erősebb, mint Vikander. Az volt. Nem is kicsit. Jolie most csont és bőr, akkor nem az volt. Vikanderben ez egyszerűen nincs meg. Nem csak az akkori Larához kellő keménység, hanem az sem, ami az újhoz kell.
    És Daisey Ridleyvel az a helyzet, hogy a SW-ban igen hitelesen hozta a kemény csaj figuráját. SOKKAL közelebb áll hozzá Lara karaktere, mint Vikanderhez. Gadot szintúgy. Élből ugyebár magasabb, meg azért értem én, hogy tesi tiszt volt csak, de rossz formában lévő emberekből nem lesz kiképző az izraeli seregnél. És Gadotnak a vékonysága mellett van izomzata is. Maslany pedig ha ténylegesen alacsonyabb is (ami megint csak kérdéses, mert a színésztársaihoz képest nézve nem szokott annyira kicsinek tűnni, mint Vikander) egyrészt erősebb fizikum ránézésből, másrészt pedig a kisugárzása is inkább egy erős (nem fizikailag) nőé, mint Vikandernek. Azt meg hagyjuk is, hogy kategóriákkal jobb színésznő (jó, ez igazsátalan, 40 alatt nem nagyon akad jobb kicsit is ismert színésznő, mint Maslany). De ami engem illet, mondjuk a The 100 hölgykoszorújának tagjai (Eliza Taylor, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Alycia Debnem-Carey) közül is bármelyik jobb lett volna. Lehet Avgeropoulos nagyon görög, de Vikander sem épp angolos arcvonású egyáltalán. Egyszerűen ha arról kellett volna listát állítani, hogy ki az aki még ötlet szintjén se merüljön fel Lara szerepére, Vikander biztos az elsők között lett volna.
    Az pedig iszonyatosan irritál, hogy mindenki azzal jön, hogy a reboot Lara mennyire tapasztalatlan. Nem az, az ég szerelmére! Rohadtul nem tapasztalatlan. Egyrészt gyerekkora óta jár ásatásokra, és archeológiát tanult, tehát ezen a téren van gyakorlata. Másrészt Roth-szal eljártak vadászni, túrázni, és nem ilyen egy napot sétálunk az ösvény mentén jellegű túrákról beszélünk. Harmadrészt a pusztakezes harcra is megtanította valaki. Negyedrészt pultoscsaj volt egy rosszabb kocsmában, tehát a rázós helyzeteket is közelről ismeri. Szóval igen, Jamataion öl először embert, de kurvára nem egy átlagos kis burokban felnőtt doktoranduszként kerül a szigetre, aki jaj de nagyon kis tapasztalatlanka. Igen, embert ölnie a túlélésért nem kellett korábban, de azzal ki is fújt az, amiben tapasztalatlan.
    Azt meg, hogy Vikander mennyire jó színésznő, hagyjuk. Attól még, hogy néhány szerepre tökéletes, nem lesz egy igazi ezerarcú színésznő, aki bármit képes eljátszani. Nem az. Neki jók a drámai szerepek, meg ha akció, akkor a damsel in distress. Ennyi. A kemény csaj figura se alkatilag, se kisugárzásban nem való hozzá, de ami a nagyobb baj, hogy eljátszani sem képes, és ez már a trailerből is látszik (a már többször említett Bourne filmről nem is beszélve)

  68. Gyenge az előzetes. Az első játékot imádtam, a másodikra még nem volt időm, de belenéztem. A film hozza a game fontosabb momentumait azért, de nagyon gázul van megvágva, szar a zene, rossz a ritmus. Kb. mindent elcsesztek benne. De gondoljunk bele, hogyha ezt a változatot engedélyezték, akkor milyen lehetett a többi trailer? Látatlanból könnyű, de innen nézve ez max. csak korrekt lesz. Pedig ha egy ilyen sztoriból nem bírnak jó filmet csinálni, akkor kb. egy játékból sem kellene. Mert az új Tonb Raider sztoriban/élményben is nagyon filmszerű, ha ezzel a hátszéllel sem megy, akkor hagyni kéne. A podcastben emlegetett Uncharted is hasonló kategória pedig, nem igaz, hogy nem bírnak egy jó kalandfilmet forgatni? Ez az Indy óta megugorhatatlanul nehéz lett, vagy mi?

  69. Valaki mondja meg nekem miért kellett átírni a sztorit.
    Mielőtt valaki rámmondja hogy hurr durr játékfüggő, elvakult rajongó blablabla ezt mondjátok meg.

    MIért jobb egy ezerszer lerágott csont, “menjél el az ereklyéért mielőtt a gonoszok találják meg és veszélyben lesz a világ” mint a játék ahol a fiatal égésznő rájött hogy szerinte hol van a kincs és expedíciót indít barinővel?

    Miért jobb hogy automatikusan a 20 éves kislány gyilkológép (I will take two jesszus mariska), mint a játékban ahol rendesen rosszul érezte magát ha ölni kellett, és a fegyvereket a mentorától kapta?

    Érthetetlen

  70. DarkEagle: Teljesen kizárt az is, hogy Vikander a 60 kilót eléri.

    Nála csak jobbat tudtak volna castingolni szerintem.

  71. sum-blink: Egy Assassin’s Creednel nem volt ennyi szó a testalkatról? Miért is? Talán mert ott akció szerepre egy 183 centis, 80 kilós, férfias kisugárzású kigyúrt pasit választottak, itt pedig akció szerepre egy 166 centis, 50 kilós nyeszlett, ijedt kislány kisugárzású csajt? Ha az Assassin’s Creed főszerepét Eddie Raemaynere osztják, totál ugyanez a balhé lett volna, és Vikander kábé Redmayne női megfelelője (csak pofira szebb, a teste ugyanannyira messze áll mind a sportostól, mind az ideáltól)

  72. A Tomb Raider első öt részét, ha filmes viszik egy alacsony guminő lehetett volna a reális/ hasonló főszereplő. Az utána lévő részekben az E3 modellek. De a reboot lényege az volt, hogy egy hétköznapi csaj. Persze nézzen ki jól valamennyire (kinéz) de ezt leszámítva szerintem rohadtul mindegy hány kiló meg milyen a mellmérete, ha nem tonna donna. Komolyan nem értem mit várnak az emberek egy játékfeldolgozástól. Szerintem kb ez olyan, mint zenének a cover dalok. Nem tükörmásolatot kell várni.

  73. 90. A két rész egybe van gyúrva nagyon úgy tűnik. Komolyan ti miből szűrtétek le, hogy nem úgy kezd mint az első új játék esetében? Hogy nem lesz benne az első ölés drámaian? Azt nem az első előzetesben lövik el, ha egyáltalán ellövik. Hogy ott egy jelenet a régi ruciban és 2 pisztoly? Az úgy a végén van, ahogy kell…nem értem minek tették bele, főleg az első előzetesbe…de most komolyan nem tudjátok elhelyezni a filmben?

  74. Mekare ennyire naiv nem lehetsz, ha nem láttad át a történetet a trailerbl. RÁmerem tenni a következő egyéves fizetésemet hogy ez lesz a film:
    Lara egy lány aki nagyon tökös, most végezte el az egyetemet (lemerem fogadni lesz egy részlet ahol valaki rámászik és elbánik vele) hazamegy, rájön meghalt az apja. Megtalálja a végrendeletét, ahol ott van hogy irgumburgum mentsed meg a világot nehogy a gonoszak találják meg azt. Jó,elmegy, felfogad egy ázsiai srácot a hajójával, csakhogy elsüllyednek plutty.
    Ő megmenekül, de elkapják a rosszak, a főnök felismeri és megmondja hogy “jó hogy ittvvagy, mert a tudásoddal segíteni fogsz nekünk ahahahahah” (gonosz nevetés). Lara megmondja hogy inkább meghalok minthogy segítsek neked!!!négy erre gonosz főnök megmondja hogy tömlöcbe vele, és majd megváltozik a véleményed később! A tömlöcben ott fog feküdni, és kiszabadítja a ázsiai csávó (hát te élsz?), és megkezdődik a verseny ki találja meg a kincset először. Megtalálják majdnem mind a ketten először de a kincs ereje elszabadul és megöli a rosszakat.

  75. Nyilván nem életképtelen már eleve, a régészeti tudása sem annak köszönhető, hogy egy sellő belé injekciózta mielőtt a partra sodródott. Nyilván van egy alapfelkészültsége minden téren, csak a tényleges tapasztalat hiányzik pl ölésnél, ez még a játékban is így volt. Különben partot ér és éhen hal az erdőben vagy megeszik a farkasok és a TR akkor egy 10 perces játék. De egyébként teljesen félreértetted mire céloztam korábban..erre voltam kíváncsi, hogy ezt mégis miből szűrted le “Miért jobb hogy automatikusan a 20 éves kislány gyilkológép (I will take two jesszus mariska), mint a játékban ahol rendesen rosszul érezte magát ha ölni kellett, és a fegyvereket a mentorától kapta?”
    Főleg úgy, hogy a játékban ott a jelenet, aztán konkrétan ott tényleg gyilkológép lesz utána, mivel megkívánja a médium. De mi alapján gondolod, hogy ez a filmben nem lesz benne, hogy nem fog ugyanúgy kiakadni az első gyilok után? Itt nyilván annyi emberrel úgy nem végezhet majd, mint ott és úgy.

  76. sum-blink: A reboot lényege az volt, hogy realistábbá tegyék a karaktert, nem az, hogy hétköznapi csajjá. Kurvára nem volt hétköznapi csaj már a kiinduláskor sem. Egyszerűen nem értem, miért hangoztatják ezt annyian. Hol hétköznapi az a csaj (vagy akár pasi) aki képzett hegymászó, sziklamászó, vadász, tud verekedni, bánni a fegyverekkel, vagány és emellett még okos is? Ezeket nem a reboot idején szedi fel Lara, alapból így vág neki a történetnek. Vikander kurvára nem ilyen. Egyedül az esze az, amit nem vonnék kétségbe, ezen felül minden más hiteltelen. Tetszik nem tetszik, a kemény csaj figurához, csakúgy, mint a kemény pasi figurához kell az alkat és egyfajta kisugárzás. Ami a nagy különbség, hogy ha egy átlag magasságú, nyálas képű nyeszlettebb pasit felgyúrnak pár kiló izommal, és szakállat növeszt, lehet neki kemény pasi kisugárzása, míg egy csajnál ilyesmi ugyebár nincs. Őt hiába gyúrják fel, a babaarc marad, és babaarccal nagyon nehéz hitelesnek lenni a kemény szerepben. Vikandernek a Bournenál ebbe már bele is tört a bicskája, holott ott nem is egy Lara jellegű vagány csajt kellett volna hitelesen hoznia, hanem “csak” egy erős, határozott nőt. Csakhogy ő nem Jassica Chestain, Sigourney Weaver, Emily Blunt, Angelina Jolie, akik erre ösztönből képesek, nem egy Jennifer Lawrence, Margot Robbie, Daisy Ridley, Emma Stone akik ha alapból nem is egészen ilyenek, hitelesen meg tudják oldani a feladatot, így a végeredmény egy durcás kislány lett, nem egy hiteles kémnő. Lehet pár kiló izmot magára pakolt Vikander, de attól ő még mindig az ijedős szomszéd kislány marad, akit meg kell védened, ha egy pók téved a hálószobájába. Egyszerűen a kisugárzásából hiányzik a keménységnek még a szikrája is. Még rosszabb választás, mint Emilia Clarke volt Sarah Connornak.

    És nem tükörmásolatot vár az ember, de a karakter legyen már eredethű, bassza meg. Azért annyira nem lett volna nagy meló találni egy 170 körüli, kisportoltabb csajt, akiről elhiszed az akció kunsztokat. Egy Caity Loitz esetében például nem sokan vonták volna kétségbe, hogy képes-e az akciózásra. De Vikander… Most komolyan, már alapból is erős kétségek voltak vele szemben, de basszus, a trailer alapján még futni, ugrani, íjat felhúzni sem képes hitelesen! Magyarán nem elég, hogy az alkata nincs meg, a kisugárzása nincs meg, de még eljátszani sem képes, hogy akciózik. Már az is szar lenne, ha a kettőből egy hiányozna, de hogy egyik sincs a helyén, az azért iszonyat gáz.

  77. Azért kíváncsi leszek, hogy az egész japán szigetes sztorit mégis hogy akarják átültetni 100-120 percre. Mert még ha ki is hagynak belőle részleteket, attól még a cselekmény azért elég hosszú és a trailer alapján a sziget előtti résszel is foglalkoznak.

  78. Platschu: sőt, a játékfolytatásból is emelnek be dolgokat. Tudod, filmesek, az ilyen nagy markolások mindig bejöttek a játékadaptációknál eddig. ja… nem.

  79. Engem telleg csak azerdekel, hogy miert kell a kobsztt vilagot megmenteni?! Miert nem eleg h lezuhan es probalja tulelni a “vadontl es a rosszfiukat elkerulni ha lete es nem frontalis tamadasokba belemenni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.