The Babysitter

Ezt is megértük, McG képes volt egy tényleg szórakoztató filmet kiköhögni magából. Na nem jó-jó-t, csak egy elég vicces horror-komédiát. Ha hasonlítanom kéne valamihez, akkor mindenképp a Disturbiát venném elő.

Azért ismerjük be, 2010 óta McG, akinek valamiért megjegyeztem a nevét, erre volt képes: 3 Days to Kill, This Means War, Terminator Salvation. Nyilván mindháromhoz érkeznek mindjárt a védő kommentek, de basszus, McG-film elé ülve az ember tudja mire számíthat, így teljesen meglepő, amikor sikerül a középszernél magasabbat szállítania.

De hogy végre a filmre is rátérjek, és csak annyit áruljak el ami az előzetesben van: a főszereplő egy 14 körüli srác, akinek a szülei valimért még mindig bébicsőszt fogadnak, amikor elmennek. Ez a lány nem mellesleg nagyon szép, így a fiú nyilván szerelmes bele. Az egyik este fel is kell, hogy meglesse a csajt az lefekvési idő után, és így szemtanúja lesz egy furcsa gyilkosságnak.

A többit majd meglátjátok.

Moziba nem rohantam volna el a Babysitterért, de itthon valahogy nagyon betalált. Főleg a két és fél órás filmek világában. Oké, tény, hogy a horrorok nem szokták addig húzni, de nem sok mindent nézek a stílusból, így még nagyobb felüdülés, amikor egy sima alapötletet nem húznak túl, hanem 80 percben kifejtenek. Egyszerűen nincs a filmben felesleg. Nyilván a stíluson belül nézve ezt, de tényleg azt lehet mondani, hogy a rövid bevezető után végig hasít.

És mindezt a Netflix szállította amúgy. Mármint az ő filmjük. Tényleg nem tökölnek, és lefednek lassan mindent.

11 hozzászólás a “The Babysitter” bejegyzéshez

  1. A főszereplő csávó rém idegesítő.

    Viszont a csókjelenet… na, arra még sokáig emlékezni fogok.

  2. A trailer nayon be jött, de elsősorban azért is a csajok miatt néztem meg. Végül viszont a félmeztelen srác jelenetei ütöttek a legjobban. Nem mondom hogy több ilyen film kellene mert akkor már valószínűleg nem lenne ilyen szórakoztató

  3. Az irónak olvastam pár meg nem valósult forgatókönyvét, és nagyon megy neki ez a fajta humor, én abban bízom hogy több hasonló könnyed film készül jövőre a Netflixnél.

  4. Remek volt,egy igazi horror-vígjáték. Teljesen lekötött, igazából egy stílusparódia is volt lényegében,enyhén túló gyilkolásokkal. Nálam 8/10, soha rosszabb netflix filmeket.

  5. Ha nem írsz róla, elkerülte volna a figyelmem. Aztan meg is néztem gyorsan, és nekem tökeletes szórakozás volt, voltak benne jó ötletek.

  6. Dettó soha nem találkoztam volna a filmmel, ha nincs ez a kritika, kösz human. Mindig kedves volt számomra a tinihorror zsáner, nyilván mert ezeken a filmeken nőttem föl. Volt ebben is egy nagy adag abból a kora 2000-es évek horror feelingből, ami a Cabin in the woods nézése közben is elfogott.

  7. soha nem neztem meg volna, ha itt nem olvasok rola, de basszus mennyire jo, hogy megneztem. nagyon jo szovegek vannak benne es azzal sem ertek egyet, hogy a foszereplo gyerek idegesito lett volna, sot… a sitter csaj nagyon aranyos volt, de a felmeztelen urge lopta a showt, a legnagyobbakat viszont a neger csavo szovegein nevettem.

    fel off: az egyik alapitvanyi forumban ajanlottak a Better watch out-ot, mint hasonlot. Megneztem azt is gyorsan es tok erdekes, hogy mindkettoben ausztral babysitter a foszereplo:) amugy az is ajanlott film, nem ennyire jo, de boven rendben van.

  8. Köszi, human, én is csak emiatt az írás miatt figyeltem fel erre a filmre. Baromira bejött, az aprócska párhuzamok, amiket ugyan kicsit túlmagyaráztak, de nem zavaróan a végén. A csókjelenet. Kellemes szórakozás volt, kellően nem vette komolyan magát, némelyik halál is egész jól sült el.

    Amin még jót röhögtem az az iszonyatos vágások voltak. Mármint nem volt koherencia egy-egy jeleneten belül (főleg a két csávó halálánál) a képek között… Feka csávó amikor leérkezik a feje balra, a lába jobbra van, a trófa meg erre a pozicíóra merőlegesen repül ki a képernyőből távolodva a testtől, de a vágás után már épp a csávó nyaka alatt volt.
    És ez most nem sírás vagy panaszkodás, mert teljesen belefért, ezen is jót röhögtem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.