Sajnos az Old Republic rajongókat már letörte Rian Johnson

A múltkori “Johnson tervei” egy nagy baromság volt, most viszont tényleg elárult valamit azon kívül, hogy “szabad kezet kaptam, határtalan fantáziablabla”, vagyis rögtön letörte a kánonból amúgy is kiszórt Knights of The Old Republic játékok rajongóit, mivel nem abból készül majd 2019-ben záruló trilógia utáni trilógia.

Oh, they love Knights of the Old Republic. I played that game when it first came out and it was like, god, I loved it. Yeah, that’s a fantastic game. And I understand it, the instinct to automatically go to something that you know and love, that you’ve already seen… To me, what’s really fun is the notion of what new stuff are we gonna see, what new stories can we tell?

Avagy megérti miért várnák sokan, de nem.

human
írta
2017. 12. 06. 03:13
megjelenés
54
hozzászolás


54 hozzászólás a “Sajnos az Old Republic rajongókat már letörte Rian Johnson” bejegyzéshez

  1. Elképzelem, mekkorát ütne moziban a KotOR fő csavara, ha nem ismerném azt… brr, bizony brutális lenne.

    Szerintem félreérti a dolgot, nem arról van szó, hogy az emberek KotOR-t akarnak, hanem bármit, ami a Régi Köztársaság idején játszódik.

  2. What new stuff? A jedi visszatér, de legkésőbb a fantom menés óta egyértelmű kéne legyen, hogy semmi elmesélni való nincs itt. Lukasz sem véletlenül nem nyúlt hozzá 15 évig. Ha nem vegytiszta kamu lenne, hogy az ő fejében megvolt előre 9 epizód, akkor már a ’80-as években folytatja. Amit érdemes volt elmesélni, azt ő elmesélte ’77 és ’83 között. Most meg ezt a 2,5 filmre elég sztorit rimékelik úja meg újra meg újra. Megbukni se tudnak, hisz a nézői memória az aranyhaléhoz mérhető. Még a személyes ismeretségi körömből is akik ott voltak az epizód 7-en és kivétel nélkül utálták – meg is fogadták hogy soha többé -, máris megvan a jegyük az újabb pénzlehúzdára.

  3. jama – gondolj akár az animált sorozatokra, hiába van a háttérben egy közös szál, annyi mindent ki lehetett hozni belőlük. ha kidobják végre ezt a Birodalom-Lázadók küzdelmet is, akkor azért elég tágak a lehetőségek akkor is, ha a Jedik meg a Sithek megmaradnak.

  4. Es az meg tovabbra is nagy kerdes barmi lesz is a tortenet, mitol lesz az star wars? Mert kiirjak majd a film elejere?

  5. Ott a végtelen űr, sok millió világgal, mindegyiknek megvannak a saját konfliktusai a fővonal sodrása mellett is, és mindennek csak egy apró kis szegletében vagyunk még mindig. Szóval szerintem is végre ki kellene törni az ismert dolgokból, meglátjuk majd, hogyan sikerül.

  6. Copkuler: szerintem be lehet szőni apróságokat, hogy hozzáfűzzék az eddigiekhez, de ettől még nyugodtan eltávolodhatnak tőlük, bár tény, hogy az űrmese jelleget azért nem kellene elveszteni, hiszen a fő trilógiának a varázsa is részben abban rejlett, jöhetnek komorabb filmek, de ne csak azok legyenek

  7. Malachi

    A jedik az elképzelhető legunalmasabb karakterek. Ez elég világosan kiderült az előzménytrilógiából, amiben a jobb sorsra érdemes Ewan McGregornak és Samuel L. Jacksonnak ketten együtt nem volt 1 db jellemvonása. A sitheknél is kár keresni bármi összetettséget, ők mindig csak csúnyák és/vagy öregek lehetnek, és önmagukat is gonoszként pozícionálják, vagyis nehéz komolyan venni őket, mert ha van egy alapvető jellemzője egy valamirevaló gonosznak, az az hogy nem gonoszként gondol magára.
    Úgyhogy én nem gondolnám, hogy működőképes lenne még egy jedik vs sithek film. Az egyetlen ami működhetett volna, az a jedik nélküli Hitvány egyes, de azt is elbaszták, pocsék lett.
    De mindegy, hogy én mit gondolok, meg hogy folyamatosan igazolnak a gyártósorról legördülő gagyik, mikor itt van Rian Johson, hogy arcán gyermeki játékossággal (amitől az egyszeri rajongó elhiszi, hogy akkora mesemondó mint Lucas volt egykor), a Looperrel a háta mögött (amiből leginkább az derült ki, hogy tőrölmetszett középszer, tehát nyilván jól távvezérelhető, de a kritika szerette) és egy használtautó kereskedő elvtelenségével elmondja nekünk, hogy van ott még stuff. Játszottam a Kotorral, annak sem volt sok köze a Star Warshoz, és kétlem hogy a brand new stuffnak több lesz.

  8. jama

    Még olvasni is szőrnyű, amit írsz… persze ez is csak egy vélemény a sok közül, így jogod van hozzá…

    Az előzmény trilógiát lehet szidni a bárgyú robotok, az idegesítő gunganek, a sok cgi és a borzasztó szerelmi szál, vagy a nem túlságosan kidolgozott karakterek miatt, de az, hogy az a 3 film is csak az újraforgatása lenne az eredeti trilógiának, az szimplán hülyeség. Nyilván vannak benne jedik és sithek hiszen ugyanabban a világban játszódik, csak pár évvel korábban. Nem tetszik? Ne nézd!

  9. Farkas David

    Az előzménytrilógia nem rimék, de nem is tett hozzá semmit a Star Wars világához, inkább elvett belőle. Mint minden egyes fanfiksön meg újabban a mikiegér-féle kánon. Utóbbira írom, hogy gátlástalan rimékelés, ráadásul az eredetinél trehányabb, szarabb módon, és szemernyi kételyem sincs, hogy az ez utáni trilógia is lényegében egy újabb rimék lesz. Nagyon más nem is lehet, hisz a SW kidolgozatlan világa mást nem tesz lehetővé. Ezért talán nem is kéne próbálkozni vele, de ez csak egy ötlet.

  10. Nagyon jó ötleteid vannak! Szerintem szólj a Disneynek, biztos egyből kaszálni fogják a terveiket. :D

  11. Egyébként meg mi ez a faszság, hogy KOTOR-nak nincs köze a Star Warshoz? Kérlek fejtesd már ki nekem, hogy mi is a Star Wars. Köszi!

  12. 1: Rian 1 N.
    2: Azt nem mondta, hogy nem az old republic idején fog jàtszodni, csak hogy – nyilvànvaloan – nem KOTOR-sztori lesz, hülyeség is lenne, mivel azt màr egyszer elmesélték. Johnsonnak több esze van, minthogy jàtékadaptàcioval probàlkozzon. De ez nem jelenti azt, hogy nem csinàlhat egy még “réges-régebbi” sztorit, a KOTOR ugyse kànon màr.
    Viszont én is szivesebben làtnék egy sztorit a köbe vésett Jedi-Sith tengelyen tul. Bàr ha igaz, amivel huzzàk a mézesmadzagot a TLJ kapcsàn, lehet màr egy hét mulva meglepödünk.

  13. A Star Wars attól attól Star Wars hogy van köztársaság, őket védelmező jedik+erő, sithek+erő és minden velejáró misztérium, és vannak azok az ikonikus szereplők, akik a történésekben érdemben részt vesznek. Láttam a múltkor egy paprikás csirke receptet, amiben csirke helyett csak tojás volt, biztos finom, de az nem paprikás csirke, nekem. Ha az univerzumban bárhol, bármikor, bárkivel forgatható SW film, akkor bármilyen sci fi forgatókönyv vagy ötlet eladható SW-nek. Teljesen megértem, hogy az alkotók nem akarnak túl messzire ugrani az eredeti (filmes) univerzumtól.
    A filmek minősége nem ezen múlik. Lehetne Skywalkerékkal is jó mozit csinálni, akiknek ez nem jön össze, azok valószínűleg a régi, a még régebbi köztársaságban, vagy az univerzum távoli csücskében, vagy egy játékadaptációval is, ugyanúgy melléfognának. Amikor Taki bácsi taxizott akkor is valószínűleg kutakodott a NASA idegen civilizációk után, de ha folytatódna a Szomszédok, a helyszín maradna a gazdagréti lakótelep, a régi szereplőkkel, leszármazottaikkal, de talán valamelyik gyerek kapna egy csillagászati távcsővet.

  14. Emberek egy egesz univerzumrol beszelunk. Kismillio reszlettel, aminek csak egy apro resze a koztarsasag-jedik-ero.

    Ezen az elven a GyU se terjed tovabb, mint az alap trilogia?

  15. Csiki

    Kismillió részlettel? Mondjál 1-et ami nem a köztársaság-jedik-erő tengely mentén mozog.
    Én nagyon remélem, hogy a dizni szósöl dzsásztisz vóriorjai meghúzzák a Finn-Poe szerelmi szálat. Nagyjából ezt érdemlik a szarvarsz kritikátlan rajongó tömegei, akik még mindig lélegeztetőgépen tartják ezt az aszott hullát.

  16. Azért az erős, hogy az előzmény trilógiában nem volt ötlet. 6 Ébredő erőnyi volt, sőt csak az volt. A sztori gyengus volt, de tömve volt ötlettel.

    Nem értek senkit, aki komolyan az gondolja, hogy a Disney a New hope előtt 4000 évvel készült sztorikat fog mesélni. Olyasmit akarnak mesélni, amit az is megért, akinek gőze nincs a SW világról. Ennél sokkal biztosabbra mennek. Lucas még azt se tudta, hogy 3 film lesz, nem hogy 6, meg 9. Hogy ötletei maradtak az első film után, azt elhiszem. De az ötletek inkább a concept artistok és az ILM érdekei.

    Csuszu, kéne a recept, mert vega vagyok. :)

  17. Szerintem senki nem egy az egyben KotOR játékot akarná filmen látni, hanem szimplán azt szeretnék (én is), hogy abban az időszakban játszódjon a cselekmény.

    Amúgy szerintem erőhasználók (jedik, sithek) nélkül nem SW a SW. Én már azon is forgatom a szemeimet, amikor pl. a Rebels-ben csak a politikát, meg Mandalore-t, stb. nyomatják… f@szomat érdekli, én fénykard-párbajokat akarok látni és az Erőről hallani minél többet. :P

  18. jama speciál: Mindettől függetlenül valahol vicces, hogy ezt te valahogy minden SW hírnél elsütöd. Ennyire fáj neked ez a filmsorozat? :D

  19. MrAndree

    Valahol mégis csak a gyerekkorommal törli ki mikiegér a szaros seggét, úgyhogy most így utánagondolva azt hiszem ja, fáj. Meg zavar is a gátlástalan profitorientáltságnak ez a foka. A ’80-as, ’90-es években ez még nem történhetett meg, különben megtörtént volna, de úgy alakult hogy ez napjainkban történik. Mostanra aljasultunk le idáig, hogy még tapsolunk is hozzá.

  20. jó, de hogy ahhoz, hogy SW legyen, legalább kell bele az Erő, meg egy jó és egy rossz oldal ami egymásnak feszül valahogy, és adott esetben ezek a Jedik meg a Sithek. mindegy, hogy mi. legyen a főszereplő az első jedi, aki megtalálta az első kristályt. legyen az utolsó, akivel kihal az egész. egy renegát jedi, mint Kyle Katarn, vagy most akár Kanan Jarrus. hogy ne legyen egy kaptafa az összes jelleme. de hát eddig is láttad, mást nem tudtak sokat kezdeni a rend szigorú szabályaival, ezért Luke, Anakin, vagy most Rey és Kylo is mind-mind vívódó, küszködő karakterek.

    legyen egy régész, aki a messzi-messzi galaxisban talál egy lezuhant roncsot, benne egy csontvázzal és fénykarddal, és fingja nincs mi az az Erő, aztán lassan felfedezi, eljut ezer éves romokhoz, felébreszt egy régi fenyegetést, le kell győznie, megjelenik neki Luke, akármi.

    annyi minden lehet. nem mondom, ezek amiket írtam elég sablonos dolgok, de ha kapnék pár milliót és sok időt, még én is kidolgoznék valami épkézláb sztorit amire senki nem mondhatná, hogy a régik kopizása.

  21. jama:

    Mert Lucas nem a pénzért csinálta, mi? Meg a 90-es években nem történhetett meg? Akkor a Special Edition mi volt, vagy a Shadows of the Empire terv?

  22. A KOTOR rajongói most húzzák a szájukat, de ami az ő vesztük az a Jedi Knight rajongóknak a reményük. :)

  23. Skorpio90

    Dehogynem. Pénzért csinálta ő is. Ha valamiről, akkor erről megnéznék egy filmet. A nagy mítoszteremtő mesélő hogy váltotta aprópénzre az életművét. Vagy ahogy ő fogalmazott: eladta a gyerekét a striciknek, miután ő maga már teljesen lelakta szegényt – teszem hozzá.

  24. Malachi

    Oké, hogy össze lehet izzadni mindenféle sztorit ami nyomokban emlékeztet a Star Warsra, de ezt a jó vs rossz küzdelmét (amiről szól tulajdonképpen) még hányszor lehet eladni? Szerintem elsőre okés volt, sokadjára meg elmennek a francba. Ennél azért bonyolultabb a világ, illene hozzá alkalmazkodni, ahelyett hogy újrameséljük ugyanazt a gyermeteg mesét, ráadásul egyre ócskább kivitelben.

  25. “Hogy ötletei maradtak az első film után, azt elhiszem. De az ötletek inkább a concept artistok és az ILM érdekei.”

    ezt felejtsük már el, mert ha így lenne akkor sorra potyognának vagy potyogtak volna a 90-es években az ötletekkel teli űr fantasy-k, de mégsem ez történik/történt. Konkrétan a Valerian első órájában több az ötlet, mint a TFA-RO kettősben, azaz hiába kellenek hozzá az ILM és a többiek, mégis kell valami más is a recepthez.

  26. Omg…ezeket a kommentek. :) Ugye azt tudjátok hogy a Star Wars galaxisnak csak a töredékét láttuk?

    Ott van pl az Unknown Regions (vagy most Wild Space? még mindig bezavar a Legends/Canon stuff) ahol kapásból ott lehet még egy nagyobb birodalom..mondjuk Chiss…azok is háborúzhatnak…esetleg valami Ősi cucc szintén a galaxis másik szegletében amit valaki felébreszt ezáltal elszabadítva valami olyan dolgot/erőt amit eddig nem láthattunk.

    Szóval..a határ a csillagos ég. :) Attól mert most még csak puhatolózik a Disney/Lucasfilm duo még nem jelenti azt hogy örökké remake feeling és egyebek lesznek. Az is lehet hogy most a Last Jedi-ban is lesz olyan amitől lefossuk a bokánkat. Lehet hülye párhuzam de vegyük a Marvel filmeket. Ők is kicsiben kezdték és szép lassan kezdett tágulni az MCU…pár év kellett hozzá és nézzétek mennyien csipázzák őket. :) Annak ellenére hogy kb évek óta tudjuk hogy nagy vonalakban mi lesz ennek a nagyobb fázisnak a vége. Tegyük azt amit Yoda tanácsolt. Legyünk türelmesek. :)

  27. Én már annak is örülnék, hogy ha olyan Star Wars filmet látnák, amiben nincs Skywalker, Han Solo és Halál Csillag.

  28. “Omg…ezeket a kommentek. :) Ugye azt tudjátok hogy a Star Wars galaxisnak csak a töredékét láttuk?”

    pont ezt mondják páran, hogy mitől star wars egy random másik birodalom. vagy egy random másik ősi erő. szerintem ez jogos kérdés, amire nem az a válasz, hogy bezzeg a galaxisuk másik oldala. persze most csak puskaport adok a troll kötözködőknek is, de egyben mégis feltenném, hogy szerintetek mi a star wars? leszedve róla az “ez meg ez történik” felületeket. számomra a rogue one újranézéskor nem érződött star warsnak, míg a force awakens első fele igen.

    lehet ezt külön posztban kellett volna megkérdezni, akkor több válasz jönne. hm, na ebédelek rá egyet.

  29. @human: TFA első 40 perce nagyon jó..utána kőkemény nosztalgiázás. =/ Rogue One azért volt jó mert egy amúgy lerágott témába (Halálcsillag) vitt bele egy kis újdonságot és megmutatta hogy a Lázadók se az égből leszállt angyalok akik a jóért harcolnak. Lásd Cassiant meg a Lázadó parancsnokot aki sunyiba mondta hogy kapják el Galent. Miről szól a Star Wars? Gondolom eszményekről. :) Nézőpontok kérdése… :P Jó vs Rossz értelmezése…

    Bár Én az egész SW-hez úgy állok mint egy hataaaalmas könyvhöz amit nagyon régen írtak és egy messzi galaxisból pottyant ide hogy elolvassuk. :D

  30. “Konkrétan a Valerian első órájában több az ötlet, mint a TFA-RO kettősben, azaz hiába kellenek hozzá az ILM és a többiek, mégis kell valami más is a recepthez.”

    Egyáltalán nem ájultam el a Valeriántól, ugyanolyan színes szagos giccshalmaz, mint az Ötödik Elem. Hogy tele volt ötlettel, az biztos. És? A prequelek is.

    Én csak azt mondom, hogy nem Lucas a jóságos mesélő nagyapó, aki fossa az ötleteket, hanem ehhez van/ volt egy felvállaltan nagy stábja is. ILM és Ralph McQuarrie nélkül ma nem siránkoznánk Kotor filmen, mert Birodalom Visszavág se lett volna… A ’77-es Star Warsból vedd ki az effekteket és nézd meg úgy a nagy zseni meséjét. Hát tényleg körbe röhögné mindenki. :D

  31. “számomra a rogue one újranézéskor nem érződött star warsnak, míg a force awakens első fele igen.”

    A rogue one szerintem túl komor film volt star warsnak, de elfogadom, hogy van annak is tábora. Nem volt rossz film, és meg lehet nézni még több ilyet, de azért remélem, hogy a fő sodrás nem megy át soha ebbe az irányba.

    Egy új világban is lehetne ugyanolyan mesés űrkaland, mint az sw-ben, persze, de annak elölről kellene mindent felépítenie, ezt már többször láthattuk, hogy többnyire veszett fejsze nyele.
    Akkor már miért ne bővülhetne végre az sw világa? A siker adott, ott nem hiába várnánk a folytatásra, és idővel még több lábon is állhatna, és nem csak az aktuális jedi kontra sithről szólna.

  32. Szerintem Johnson papa félre van tájékozódva. Senki nem játékadaptációt szeretne, hanem a Régi Köztársaságban játszódó új történetet. Ahol létezett még a Szith rend is. Az új trilógia után nem lesz hova tovább… én vissza mennék a múltba akkor is. Darth Bane ha jól tudom ő még canon karakter, pl. az animációs sorozatban is említették, meg canon könyvekben is. Az 1000 évvel a filmek előtt játszódik.

  33. Tuti, hogy mérlegelték, készüljön-e Old Republic-os sztori de végül úgy döntöttek, hogy nincs benne most annyi potenciál, mint egy újban. Valahol meg tudom érteni.

    Az újonnan beharangozott filmek még a régi sztorikra alapoznak vagy éppen pont oda térnek vissza: Han Solo, Kenobi de szerintem lesz itt 5 éven belül Leia-film is, a könyvből kiindulva (Leia, princess of Alderaan).

    Lehet, hogy most még sóvárgunk az Old Republicért, de egy hét múlva majd máshogy gondoljuk…
    A Disney látszólag nagyon bízik Rian Johnsonban, most már égek a vágytól, hogy megtudjam miért (már csak 1 hét!).

  34. Mi a Star Wars?
    Pont ugyanaz, mint más fiktív filmes univerzumok, amelyekben bármilyen történetet meg lehet írni, ami illeszkedik bele. Az egy dolog,m hogy nem mindent érdemes.
    Én úgy gondolom, a SW univerzumának a sötét erő – világos erő szembenállása, az erőhasználó harcosok örök harca a lényege, illetve minden, ami ebből fakad. Nem gondolom, hogy kellene erőltetni olyan sztorikat, amikben ez nem jelenik meg. Ezért nem lesz maradandó a Rogue One, és 200%-ra biztos vagyok abban, hogy a Solo film sem.
    Ha elszakadunk a Skywalker család történetétől, akkor kell valami más, hasonlóan drámai fő szál, ami kifejezi ezt az ellentétet.
    És persze a végtelenségig nem lehet húzni.
    Én hanyagolnám ezt az új trilógiát is. Viszont az előzménytrilógia teljes remake-elését egy normális Anakin_nal, jobban kidolgozott szerelmi sztorival és elbukás-történettel szívesen venném, bármilyen perverzenk is hangzik .

  35. nyehhh

    Kár érte. Még ha ismerjük is a storyt, a vásznon ütne, főleg megkoreografálva a megannyi harc.. Dual of the fate mehetne egész film alatt :D

  36. Star Wars = science fantasy, sword and planet, planetary romance, ahogy tetszik. Sajátos keveréke a scifinak és a fantasynek, a hightechnek és a medievalnak.

  37. A kommenteket végigolvasva annyi véleményt fűznék hozzá… hogy talán idejs lenne elfogadni, a SW univerzuma, ideértve a karakterektől kezdve a helyszíneken át az utolsó kavicsig mindent… közel sem olyan komplex mint azt egyesek gondolják. Sőt, egyre inkább azt érzem, hogy egy faék egyszerű alapötletek néhol gyenge, néhol viszont kiváló továbbgondolása. Szóval ez az egész igazából semmi extra. Az egész rajongás a 70-es, 80-as évek miatti filmek miatt tart még ma is. Az újak nagyon nem adtak hozzá semmit.

  38. Hát ez nem teljesen igaz. A Star Wars egy kísérleti film, aminek két folytatása készült és aztán BA-RO-MI-RA kibővült az univerzum könyvek-videojátékok-képregények… által a ’90-es évekre, a SE edition megint dobott egyet a dolgon, aztán 99-2002-2005, előzménytrilógia, majd 2015-től az évenkénti Disney műsor, köztük a felsorolt platfomokon megannyi anyag, plusz rajzfilmsorozatok… Szóval elég durván komplex. :D De maga a három alap film, főleg az első valóban nem az.

  39. sum-blink

    A mennyiséget nem vitatta el senki, de mi van a minőséggel? A Darth Vader kesztyűje szintű töménytelen fanfiksönből mennyi adott hozzá bármi értékelhetőt ehhez az univerzumhoz? Az van amit fentebb Matthew is nagyon helyesen észrevett: a SW univerzum kidolgozottsága konvergál a nullához. Így van ez már az első filmtől kezdve (ami nem baj, mert egy mesétől nem várunk különösebb komplexitást), csak sokakat megtéveszt, hogy a fanok elneveztek minden utolsó statisztát, ám attól még ez az egész csak egy díszlet az illúzió megteremtéséhez.

  40. Milyen egy “komplex” univerzum?
    Annyira komplex egy univerzum, amennyire a benne játszódó történetek…
    Én úgy látom, hogy a legfőbb gond az, hogy minden fan azt a rajongást keresné, amit gyerekkorában érzett az SW iránt. Ez ugye egyrészt a klasszikus trilógiáhiz, a fiatalanbaknak meg a KOTOR-hoz (is) kötődik…
    A mostani fiataloknak meg az új trilógia lesz az etalon (ha lesz, mert ez a zsáner csak a hetvenes-nyolf anas években tidott kultikussá emelkedni, ma már csak egz az ezerből)

  41. Én értelek, de 2, sőt, 6 órában nem lehet bemutatni egy annyira komplex univerzumot, amit várnátok. Ahhoz kellenek a kiegészítő médiumok. Nézd meg a Valériánt, fasza, összetett volt, de mivel két óra alatt végigrohantak rajta nem volt egy egységes egész, mint, amit a Star Wars szép lassan kimunkált magának. Ez egyértelmű persze, hogy sok utólag kitalált sztorival, meg a filmben 1 másodpercre feltűnő lény megregényesítésével jöhetett létre, de másképp nem működne, maximum sorozatban. (És igen, most a Disney kezében már sorozat lesz. :( ) Én sosem várom egy új filmtől azt az érzést, mint gyerekkoromban, ha azt akarom érezni megnézem az adott régi filmet, CGI toldalékok nélkül.

  42. sum-blink

    Én nem várok komplexitást a Star Warstól, mert az sosem volt komplex. Egy jó kis mese volt, ami egyszer működött. Az én elvárásom az lenne, hogy hagyják békében nyugodni. Az olyan ötletek, hogy ez az egész mítosz egy kereskedelmi blokáddal indul, meg hogy Darth Vader anyját megerőszakolják a midikloriánok – egyáltalán a midikloriánok – csak a mítoszjelleget rombolják, mint ahogy az új filmek az eredeti trilógia szereplőinek erőfeszítéseit feleslegessé tevő komplett cselekménye is csak elvesz a régi filmek érdemeiből.

  43. “De én is jobb szeretem a megtanulható Erőt, mint az erőérzékeny vérvonal elméletet.”

    Ha bárki megtanulhatná, akkor Yodáéknak nem kellett volna 20 évet várni, Kenobi az összes buckalakót kiképezhette volna Jedinek. Sose mondtak olyat, hogy az Erő bárki számára tanulható lenne, ahhoz kell valami az emberben, ami nincs meg mindenkiben. A midikloriánok összekötik az illetőt az Erővel, ennyi, ettől maga az Erő semmivel sem lesz kevésbé misztikus. Sosem értettem ezt a nagy kiakadást a midikloriánoktól, ennél jóval nagyobb baromságok is vannak az előzményekben.

  44. @sum-blink:
    A legtöbben, még a keményvonalas “rajongók” is rosszul állnak a tméához. az Erőérzékenység mértéke nem egyenlő az Erőhasználat mértékével. Bárki képes használni az erőt, midi-cloriantól függetlenül, csak akiben több van, az könnyebben tud ráhangolódni.
    A két elmélet nem zárja ki egymást, a midi-clorian rész sohasem szólt kizárólagosságról, csak ezt sajnos nagyon sokan nem veszik figyelembe, és akkor indul a “szétcseszték a mitológiát” szöveg.

  45. Én nem vagyok kiakadva. Amit Luke elmond Leiának a Jediben az Ewokoknál az alapján igaz is lehet, hogy genetikailag öröklődik és ’77-ben kitalálta az öreg.

    De ki ne próbált volna gyerekként magához húzni, megemelni tárgyakat? Luke karaktere fejlődött – a hős útja, a küzdésről szólt. Tanított minket.

    Az instant 2015-ös verzióban Rey már elmetrükközik meg fénykardot huzigál, az előzménytrilógiában meg kis túlzással fajelmélet lett a Jediségből by Puzsér.

  46. Nem vagyok egy Gyűrűk ura rajongó, de ha melléteszem Tolkien világát a SW féle következetlen katyvasz mellé, akkor azért látható miről van szó. Szóval nálam az a komplex, hogy az alkotó következetesen építi a világát. Tudja mikor mi történt, nem ütközik folyamatosan ellentmondásokba. Pl. Tolkien ugye több oldalnyi függellékkel, saját nyelvvel látta el a könyvet. És ez egy ember munkája, a SW-on manapság már rengetegen dolgoznak. Ehhez képest olyan kis semmilyen. Én mondjuk szeretem, szórakoztat, de ettől még kicsit reálisabban kellene látni hogy az irdatlan nagy hype alatt milyen értéket is képvisel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.