Az Accountant tarolt

Az MPAA kiadta a tavalyi éves beszámolóját a filmipar jelenlegi állásáról. Sok minden okosság kiderül, viszont nem véletlenül emeli ki ez a furcsa adatot: a legtöbbet legálisan kikölcsönzött film a The Accountant volt. A mintapéldánya a “moziban nem, de itthon egy borongós délutánon ofc” filmeknek?

Még pár apróság akkor már: bár a bevétel jó volt Amerikában, de a mozilátogatottság 22 éves mélyponton. Az összbevétel viszont jól alakul, hiszen az előbbiek mellé az történt, hogy a streaming és a többi szolgáltatás tör előre. Az otthonukban egyre többet költenek az emberek filmekre.

human
írta
2018. 04. 07. 03:38
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “Az Accountant tarolt” bejegyzéshez

  1. Ajánlom én is, aki nem szoktam akció filmeket nézni, lekötött.

    Egyébként ezzel egyidőben Hollywood egy része aktívan köpködi a Netflix-et, csak mert ugyan úgy, mint a zeneipar, várják vissza a csodaszarvast, vagy nem tudom mit.

  2. Nekem 2016 legjobbja, moziban is élveztem. Örülök hogy 2017-ben sokan pótolták. Tavaly 16 filmet néztem moziban. Az idei – ízlésemnek megfelelő – mozis premier felhozatal ennél is gyengébb. A téli felhozatalban egy azaz 1 film volt amire úgy éreztem érdemes a mozijegyre költenem és az meg is érte. Tavaszra becsúszott egy premier előtti amit amúgy csak itthon néztem volna de ha ezt nem nézem akkor az egész tavasz is egyetlen mozizással fog eltelni. Főleg az őszi hónapok javíthatják ezt az eredményt de onnan még sajnos elpakolgathatnak premiereket későbbi időpontokra.

  3. Teljesen érthető hogy egyre kevesebbet járnak moziba. Én sem szeretek már menni.
    A csak 3D vetítésektől a hideg kiráz, a szemüvegtől fáj a fejem egy óra után, és valahogy az sem boldogít, hogy az én nyugodt filmnézésem közben valakik csámcsognak, böfögnek, finganak, csipszet ropogtatnak, és telefonálnak, valamint megbeszélik amit nem értenek a filmben.
    Ha kifizethetném ugyanezt az összeget és otthon megnézhetném a filmet csendben és nyugalomban, megtenném.

  4. Én is utálok moziba járni.
    Idén először az RP1 esetében gondolkoztam el, hogy nagy vásznon kéne nézni.
    De a nagy vászon nem ér annyit, hogy egy csomó tahóval együtt nézzem.

  5. nincsenek adataim de úgy tűnik mintha egyre több lenne az előre látható nagy bukta viszont a sikeresek meg egyre nagyobbak, amiből én arra következtetek saját tapasztalatból hogy méginkább ‘event’é kezd válni a mozizás és már csak úgy időtöltésként kevesebbet járunk

  6. bobojsza: 25, Budapesten (Aréna főleg, némi Westend, Allé, kicsi Corvin) megnézett mozifilm alatt max 1 alatt volt pár percig bármiféle zavaró viselkedés. Pedig a legtöbbje “blockbuster” volt

  7. Aki érdekelnek az mozifilmes piacok:

    Bevétel világszinten: 40,6 milliárd dollár

    USA/Kanada + Top20 mozis piac: 35,6 milliárd dollár
    Föld többi országa: 5,0 milliárd dollár
    ———————————

    USA/Kanada 11,1 milliárd dollár (-0,3m a tavalyihoz képest)

    1. Kina 7,9m (+1,3m)
    2. Japán 2,0m
    3. U.K. 1,6m
    4. India 1,6m (-0,3m)
    5. Dél-Korea 1,6m
    6. Franciaország 1,5m
    7. Németország 1,2m
    8. Oroszország 1,0m (+0,3m)
    9. Ausztrália 0,9m
    10. Mexikó 0,9m
    11. Brazilia 0,9m
    12. Spanyolország 0,7m
    13. Olaszország 0,7m
    14. Tajvan 0,4m
    15. Hollandia 0,3m
    16. Indonézia 0,3m
    17. Argentína 0,3m
    18. Lengyelország 0,3m
    19. Törökország 0,2m
    20. Hong Kong 0,2m

    A legnagyobb változások a tavalyihoz képest zárójelben.
    (Az m mindenhol millárdot jelent)

    A forrás ugyanez az MPAA-s írás

  8. Én sokkal többet járnék moziba ha nem mindig a 3D-t és a magyar szinkront tolnák le a torkomon. A szinkron elveszi a hangot a filmből, a 3D pedig elveszi a színeket meg a fényerőt…Akkor már nem sok marad.
    Ha eredeti nyelven, magyar felirattal és 2D-ben minden egyes moziban vetítenének filmeket(vidéken is) akkor én sokkal többet járnék.

  9. @Flanker: nekem egyelőre be kell érnem egy vidéki kisváros plázájával, ami a környékről vonzza a suttyókat.

    Egyébként, hogy ON is legyek, a témabeli film rajta van a filmes bakancslistámon, hogy majd egyszer, itthon megnézem, de bennem sem merült fel, hogy moziban nézzem.

  10. Csatlakozom a moziutálókhoz, itthon a kanapémon senki sem zavarja a filmet, és még a kép is élesebb, szóval sokkal jobb élmény.

  11. nem tudom miért kaptátok fel a moziélmény témát most ennyire, hogy több topikban is cska ez a téma. ide illik persze, csak nem tudom hova jártok, mert ugye én is fizetősben nézek mindent és 20-ból 19-szer nem tapasztalom ezeket. kicsit a negatív élmények felerősítésének tűnik. igen, a képminőség is, kivéve persze a 3d dolog mert az absz mellékvágány.

  12. Nekem is az a bajom a mozival, hogy nagyon kevés helyen kevés időpontban vetítenek angolul és általában mindig be vannak telve mire foglalnék.

  13. Accountantnak örülök, szerintem egy tök jó akciófilm volt. Volt hír itt is a folytatásról, jöhetne róla egy kis update, még az is ha kukázták, legalább nem várja akkor az ember hiába.

    Én már az angol vetítés dolgot feladtam itt (bár ami nagyon “olyan” film azt eredeti nyelven adják még felénk is), a suttyókat is bírom kezelni, jó filmből nem igazán tudnak kirántani. A művészfilmekhez kéne alakítaniuk egy mozibérletet mindenhol, és tagságtól függne, hogy mennyi vetítés van, hetente 1x vagy 2x hétköznap, akinek meg arra van bérlete az nagyobb eséllyel csendben tudna maradni pl a Quiet place alatt.

    off: human meghallgattam a heti podcastot és szerintem, ha gyakorolnád se tudnád nagyobb megvetéssel/szenvedéssel kimondani, hogy Zack Snyder cut :DDD gratula ….amúgy egyre jobbak-összeszedettebbek az adásaitok *taps, hiába hogy nem értek csomószor egyet, (ez eleve könnyű, mert hárman vagytok) de nem azért hallgatok podcastot, hogy mindenki azt mondja amit én gondolok

  14. @human: kisvárosi pláza, évi 1-2 alkalom.
    Már inkább de. 9-10 órás matinéra veszek jegyek, ha lehet.
    Egyébként érdekes, mert szökőévben egyszer ejutok Pesten moziba, és valóban, ott ezen ritka alkalmak esetén nem tapasztaltam kirívó tahóságot.

  15. human: tavaly is voltam 1-szer, semmit nem javult a képe a tavaly előttihez képest, attól még, hogy neked megfelel a homályosabb kép, engem rohadtul zavar, mindig is zavart, és bár fejlődött valamennyit, a tévéhez képest még mindig rohadtul életlen

  16. Jómagam is egyre kevesebbet járok moziba, pedig imádok. Én a jegyárakkal magyarázom, 1800-1900 forintért már tényleg csak azokat nézem meg, amik nagyon érdekelnek, vagy mert nagy vászonra készültek igazán. Olcsóbb jegyáraknál beültem kíváncsiságból is dolgokra, vagy amik kevésbé érdekeltek, de a mozi élmény miatt mentem. A plussz 1000 forintos pop corn+kóla kombó is nevetséges. Ha plázában nézed és még esetleg a parkolásért is fizetni kell (mert a 3 óra ingyenesség sokszor lejár), akkor rögtön ott tartunk, hogy akár egy 3500 forintos eseménnyé növi ki magát a dolog. Ami egy szar filmért elég necces….

  17. Human: egyszer már említettem, hogy lehet egy külön poszt kéne ahol mindenki kiírhatja magából miért jár vagy nem jár moziba és mik a negatív és pozitív tapasztalatai hátha akkor nem összevissza írná mindenki mindenhová. A 20 filmből mennyi szinkronost nézel? Mert én úgy tapasztalom a felirat olvasása mellett kevesebb az idegesítő tevékenység. Nemrég volt egy Budapest Film közönségkutatás, oda is be lehetett írni a poros szakadt mozivászontól kezdve a túl halk a filmig mindent.

    Mekare: Géza a Triple Frontier-re ugrott rá újra ahogyan az itt a blogon is olvasható volt így nem mostanában várható infó a Könyvelő folytatásáról.

  18. Válaszolva ” A mintapéldánya a “moziban nem, de itthon egy borongós délutánon ofc” filmeknek?” kérdésedre, szerintem nem. Teljesen jó moziélmény volt – a maga módján

  19. “egyszer már említettem, hogy lehet egy külön poszt kéne ahol mindenki kiírhatja magából miért jár vagy nem jár moziba és mik a negatív és pozitív tapasztalatai hátha akkor nem összevissza írná mindenki mindenhová. ”

    volt külön blog neki, de nem posztolgattatok oda :D http://mozielmeny.tumblr.com/

    “A 20 filmből mennyi szinkronost nézel? ”

    a fele kb. az, mert olyasmi mozi van hozzám a legközelebb, az angol vetítés meg vagy 1-1,5 óra bkv-val.

  20. “1-es minta az nem minta. 4k moziban voltatok?”

    á, mezei multiplex moziban voltam, de te már éltetted az ottani digi képet akkor is, amikor még 4k sehol sem volt, szóval te biztos nem győzöl meg, hogy szánjak több mint 6 órát egy filmre a hozzám legközelebbi 4k moziban :) ez alapban egy parttalan vita…

  21. Áh köszönöm a linket. Remélem a felirat pártiak is jobb helyzetbe kerülnek. RP1-et több helyen is adják felirattal + a MOM parkban is akadnak feliratos filmek és jövő nyárra elvileg elkészül a Köki terminál mozija is.

  22. Moziélményhez szerintem szorosan kötődik a város is, meg maga a hely is. Pécsett van az Uránia, Pláza-Cinema City, meg Apolló mozi, ami inkább művész filmes téma. Na a pláza olyan helyen van, ahol a népek..hogy is mondjam.. nem túl kedvesek mindig. Értelemszerűen oda több paraszt fehér szemét megy. Így ott nagyobb az esély is belefutni a fosba. Na meg ugye nagy város, de 120k ember kb? Sz’al Pesten pl nagyobb a szórás, meg ugye nálatok annyi mozi van mint égen a csillag :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.