Tomb Raider

Még egy korrekt film. Hogy ez mennyire hízelgő egy franchise indító blockbusternek, azt nem tudom, de a Tomb Raider simán elment. Viszont a marketingiért felelős embereket még egyszer nem fogadnám fel, na meg a castingossal is elbeszélgetnék.

Igazából amúgy az a baj, hogy ez a legjobb esetben is csak a Nemzet aranyának a közelébe helyezhető, viszont annál komorabb. Az egyik pillanatban sír a karakter, mert megölt valakit, a “következőben” — mielőtt valaki beleköt: mennyi idő telik el, vagy 10 óra? Az gondolom bőven elég ilyesmi traumát feldolgozni — úgy lő vagy 5 embert mellkason nyíllal, hogy azok hátraesnek és rögtön meghalnak. Ezt most azért emeltem ki, mert egyrészről ott vannak a tipikus fun kalandfilmes elemek, másrészről pedig a drámai realizmus, amit a kincs megtalálása csak tetéz.

Igazából szanaszét lehetne szedni a filmet, olyan sok inkonzisztencia van benne, de valahogy mégis lecsúszott. Működtek a béna trükkök: azok a futások, amikor hátsó nézetből előre váltanak, és tisztán látszik a sebesség különbség, a borzasztó hátterek, és a többi. Ha kicsit komolytalanabb lett volna a film, akkor azt mondanám, hogy direkt idézték vele a régi időket. Így sajnos nem tudom mondani, de legalább mosolyogni lehetett rajta.

A marketingeseket pedig azért vágnám ki, mert azokat az ugrásokat nem kellett volna hangsúlyozni. Mondjuk a film két hangulat közötti ingadozása miatt érthető, hogy a trailerek sem tudtak egységes képet mutatni, de a végtermék nézése közben működtek a 10 méteres repülések.

Igazából a fentiből bármit félre tudok söpörni, viszont a castingot nem igazán. Ne horkanj fel, szerintem szép Vikander, és tényleg szálkásra fogyott, így az akrobatika, de még a verekedés is működött valamennyire (csak hát agyonvágták a bunyókat), viszont végig egy keménykedő 30 évesnek nézett ki, míg a történet szerint nagyjából 20 lehet a karakter, és úgy is viselkedik. Az apa a nyilat lövöldöző tinit hagyja ott, és 5 év telik el, nem?

A másik, ami miatt kicsit vakartam a fejem, hogy ennyi videójáték feldolgozás bukása után komolyan ennyire a folytatások felvezetésére húzták fel a részt? Mint tudjátok sorozatjunkie is vagyok, és ez teljesen olyan volt, mint egy nagyobb költségvetésű sorozat pilotja. A barátok és kapcsolatok az elején, a végén meg a hatalmas cliffhanger. Bőven elég lett volna a trailerben is mutatott (ehh marketinges srácok…) hadonászás a pisztollyal.

human
írta
2018. 06. 04. 13:53
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “Tomb Raider” bejegyzéshez

  1. Nálam plusz pontot ért az akciók adagolása és az alávágott zene. Ennél legalább nem fáradt el a szemem nem úgy egy 20 perces maratoni Halálos Iramban akcióknál.

  2. végre! :D mi is hétvégén gyűrtük le, én konkrétan rettegtem tőle.
    A játéknak azt a részét, amire épül a film, pont nem, de az 1-2-3. részt szétnyúztam anno nem is egyszer, így nem is igazán tudtam, milyen elvárásaim legyenek, de Vikandertől rettegtem, hogy nem lesz elég (vhogy mintha ezt is sulykolta volna a marketing a fejembe).
    És mégis elég volt, elhittem neki, dekódolni tudtam, hogy percről percre fejlődik, erősödik, igyekszik, próbálja levedleni az apuci egyszem kislánya gúnyát és egy percig nem éreztem olyat, hogy szenvedne a karakterrel, inkább egy játékkaraktert tett szerethető, húsv-vér kiscsajjá. Szóval pacsi neki.
    Én a hibái ellenére elnézegetnék egy folytatást. Hiába volt komor, az a két-három poén pont a legjobbkor, a legbegfelelőbb helyen lett elsütve.
    Más kérdés, hogy a sztori nem vett le a lábamról, voltak benne képtelen dolgok, de nem is unatkoztam és látszott, hogy volt benne meló, vagy így, vagy úgy..és a zenék is jók voltak. (mármint a score, nem az bicajozás környékén az a műanyaghulladék)

    Szóval sztem aki játszott bármelyik résszel és érdekelné, de mégis hezitál, azt javasolnám neki, hogy adjon neki egy esélyt, mert megérdemli.

    Jószívvel 7/10

  3. Fogyasztható volt, de sajnos nem érte el a reboot utáni első játék színvonalát, abból egy “direktebb” adaptáció is jobb lett volna. Mondjuk amit említettél, hogy az első ölés után 10 perccel már aprítja a népet az pont benne volt a játékban is, de ott legalább maga a jelenet működött itt meg még azt sem éreztem.

  4. Jó film volt, nekem tetszett. Játszottam a játékkal is és nem szerettem volna újra ugyanazt látni és ez nagyjából sikerült is.

  5. Nekem is feltűnt, hogy lelkizik a pocsolyába fojtott genyó felett, aztán pár perc múlva halomra öli az embereket. Hiába, egy filmben nincs annyi idő a karakterfejlődésre, mint egy sorozatban. :-D

    Szódával elment, és az utolsó jelenet tetszett, de ez egy olyan “meh” film volt.

    Vikander szépen kigyúrta magát, koncentrálnak is erre bőven. Az embernek az az érzése, hogy a fél filmet egy/két kézzel függeszkedve tölti.
    Viszont Dominic West-et meg Walton Goggins-t ilyen vackokra pazarolni hülyeség. Ide The Rock kaliberű emberek pont elegendőek lennének.

    Az is jó, hogy nem húzták el nagyon a végét valami hülye, természetfeletti, háromnegyed órás végjátékkal. Na és persze mindenben szembe mentek a Jolie-féle filmekkel. Ott ugye van a nagytüdejű gazdagnő, aki MINDENBEN profi, itt meg a vékonyka csóró lúzer.

    Az egész pont annyira működik, mint egy olyasmi limonádé mint az új Jumanji: egyszer meg lehet nézni, aztán elfelejteni. Csak ehhez nem kell a Tomb raiderség.

  6. Pont most hétvégén néztük meg mi is, és szerintem tök jó lett. Kalandfilmnek is simán jó, játékfeldolgozásnak meg a legjobb eddig ami készült. Különösen tetszett, hogy nem tolták túl a poénkodást, de ami volt az sem erőltetett, az akciók is jók voltak, az ugrálós mászkálósok meg tényleg mintha egy játékból jöttek volna (ezeknek egyébként egyik esszenciája mondhatni a képtelen ugrások). Kicsit a CGI-t még csiszolhatták volna, de más rosszat nem tudok mondani. Kár, hogy a túlnyomó többség előre leírta, és bukott a kasszáknál. Ezzel a csapattal elnéztem volna még egy pár részt.

    Vikander meg így utólag tök jó választás volt. Igen, kicsit vézna, de minden más aspektusában jó volt a szerepben. Szerintem meg pont hogy sikerült egy épp csak nagykorúvá cseperedett _lány_ karaktert alakítania (7 éve tűnt el a fater egyébként, így én 21-23 év körülre tippelem a karaktert, épp nagykorú, hogy örökölhessen), az elején a hebrencs, kalandvágyó, kicsit lázadó, keresi a helyét, a végére meg még mindig nem a full kalandor, de már érettebb. Nem a műmájer keménykedős, mindent egy karcolás nélkül megúszó Jolie. Emberszerűbbé tették az egészet, esik-kel, szerencsétlenkedik néha, szenved rendesen.

    Nekem 8/10, amiben van +1 pont, amiért ennyire játékszerű lett.

  7. “az elején a hebrencs, kalandvágyó, kicsit lázadó, keresi a helyét, a végére meg még mindig nem a full kalandor, de már érettebb. Nem a műmájer keménykedős, mindent egy karcolás nélkül megúszó Jolie.”

    a jolie filmek gyengék, ezt nem vitatja senki, de ha már ezt a szót használtad, annyira tipikus műmájerkedés volt a két karakterépítű dolog az elején: a bunyó a ringben és a bicajos jelenet, hogy onnan felfelé kellett kapaszkodnia a filmnek és a karakternek, viszont a végén nagyjából ugyanaz van a két pisztollyal, egy kcisit elszántabb, de még a drámája is hasonló. Én megértem, hogy valakinek tetszik a film, de ha ez 8/10, akkor el sem tudom képzelni, hogy a tényleg jó kalandfilmeket hova pontozod. ha ez a majdnem max amit elvársz egy blockbustertől, akkor nem kell meglepődni, hogy milyen filmeket gyártanak.

  8. Mi Moziban néztük szerintem egész jó volt nagyvásznon(oké 1-2 helyen kicsit drágább CGI jobb lett volna de nem volt zavaró). A kaland részekre jobban rámehettek volna vagy a túlélős részekre mert azok nagyon tetszettek kicsivel több jó lett volna bele. Kicsit tartottam Vikandert aranyos volt és a megpróbáltatások közben is odatette magát összeségében nekem tetszett én nézném a folytatást vele.

  9. *Kicsit tartottam Vikandertől de aranyos volt és a megpróbáltatások közben is odatette magát

  10. Ja, a Nemzet aranya (első rész) ennél szerintem egy fényévekkel szórakoztatóbb és szerethetőbb film.

  11. Szórakoztató volt összeségében. Lekötött, jók voltak az akciók, nagyjából jól is nézett ki, jók voltak a zenék. Nekem a fő probléma az apázás volt, igazából szerintem egyáltalán nem is kellett volna, max az elején motivációnak. És akkor talán több játékidő maradt volna a túlélős részekre, mert sajnos azokat elég gyorsan átpörgették.
    Viszont nekem nagyon bejött Vikander, tényleg mindent beleadott.

  12. Borzalmas volt és köze nincs a játékhoz csak annyi, hogy Yamatai sziget és Trinity.
    Vukandert rühellem és egy hangyafasznyira sem hasonlít a játékbeli karakterre.

    Biciklizik a betevőért? Apja még él a szigeten? A szálkás kigyúrt testet bokszolással oldják meg? (Jó persze nem volt 20 órájuk mint a játékban ahol van karakterfejlődés. Itt semmi) Daniel Wu miatt 10/3, de sajnos nem használták ki a karakterét. Pedig az Into the Badlandsban elég badass a pali.

    Soha többet. Remélem nem lesz folytatása és a rebootot is hanyagolják.
    Viszont még idén jön a Shadow of the Tomb Raider ami természetesen felkerül a polcomra a másik 2 újfajta TR játék mellé.

  13. 5. “The Rock kaliberű emberek pont elegendőek lennének.”

    Nálam pont ezzel menne le ZS (najóó, nagyon B) kategóriába, úgyhogy jó volt ez így. Inkább akkor vmiféle William Fichtnert tudnék elképzelni..

  14. Alapból baromság a Nemzet Aranyához hasonlítani. Ennyi erővel hasonlítsuk az Indiana Jones filmekhez is. Alapból mi a francért kell bármihez is hasonlítani?

    Egyrészt a fent említett két filmnek senkinek sem kellett megfelelnie. Ennek a filmnek meg konkrétan két generációnak is. Azoknak akik ismerik a régi játékokat és látták a régi (FOS) Jolie TR filmeket, és azoknak akik a mostani reboot játékokat ismerik és elvárják ugyan úgy a nagy csöcsöket.

    Nyilván a filmet szét lehetne szedni, de a fent említett két film akármelyik részét nem lehetne? Most komolyan menjünk bele, hogy mi mennyire logikus? miért van az, hogy ha egy nő a főszereplő egy akció-kaland filmben akkor szétszedjük de ha egy férfi akkor minden oké, mert egy férfi túlélhet bármit. Ez eléggé “kapd be a f.szom” felfogás.

    Igen a film egy erős közepes. Vikander mellett Jolie elbújhat messzire. A film konkrétan 90%-ban a reboot játék élő változata. De akkor tegyük már fel a fontos kérdést:

    Milyen játék adaptációkat akarunk? Mert:

    1. Ha nem pont ugyan azt látjuk amit a játékban, akkor: F.O.S.
    2. Ha ugyan azt látjuk: F.O.S. mert ezt már egyszer láttuk és végigjátszottuk.
    3. Ha van benne némi újítás is akár, akkor meg főleg menjenek a francba a készítők mert hogy merik elrontani a gyerekkorunk.

    Szóval ja, kész vicc az egész. Nem kell hasonlítani semmihez és kész. A játékokhoz nyilván hasonlít, és ez direkt van így de van saját stílusa és története. Nem mellesleg ahogy Human is írta, a drámai realizmus emeli ki a többi tucat közül. Szóval nyugodtan rámondhatjuk a filmre hogy merész. És ne botránkozzunk meg olyan dolgokon, mint a 10 méteres ugrás, mert az nem szuperhős mutatvány, arra bárki képes aki edzett és hasonló körülmények közt csinálja mint Lara. A CGI olyan amilyen. Az hogy 10 órával később már nem látszik Larán a gyilkolás nyoma sem az nem jelent semmit. A film nem egy PTSD dráma. Ha az ilyen dolgokat a játéknak, aminek 10x több ideje lenne kifejteni az ilyen dolgokat, nem róttuk fel akkor a filmnek se tegyük meg. Abban a pillanatban minden látszott Lara arcán mikor megölt valakit. Nem mellesleg azt sem mondhatjuk, hogy mindenkit legyőzött puszta kézzel. Hiszen mindenkit ésszel nyomott le, és puszta kezes harca konkrétan csak kettő volt, ebből egy sötétben. És azért mégis csak egy kezdő MMA harcosról beszélünk, amit nyilván nem 5 perce űz.

    Egy szó mint száz, a film jó volt, nem a legjobb de simán a legjobb game adaptáció. Nálam ott pislog a TOP 3 közt a Prince of Persia és a Kaptár 1 mellett. 7/10

    BTW: Nyilván lesz következő rész is, legalábbis meglepne ha nem lenne. Ott már nyugodtan csinálhatnak amit akarnak. Szóval…

  15. Vikander ügyes színésznő, életre kel benne a karakter, akit el tud nekünk adni…végtelenül tuszteletre méltó a felmutatott elszántsága, amivel kvázi eljátszik egy hősnőt, akit egy pillanatra sem hiszek el neki.

    Ha nem Lara Croft-nak hívnák a karaktert én nagyon megbékéltem volna a filmmel, mint korrekt kalandfilm, csak hát annak hívják.

    Vikander példásan eljátssza, amit el kell, alkatilag (nem a melleslegre célzok)viszont abszolút alkalmatlan ropi a csaj. Inas, kidolgozott, de ropi.

    A film elismerésre méltóan nem is próbálja egyszeri pofonosztónak bemutatni nagyon, elfut, ha el kell, többnyire vesztésre áll és inkább ügyes mint erős, annak ellenére, hogy a saját a súlyát simán elbírja (ami azért higgyétek el nagy szó).

    A film mértéktartásában is jeles, hál Isten a nagyobb túlzásoktól megkímél a misztikumot realizálja, a reális dolgokat kevésbé dúsítja fel – műfajához képest egész dicséretesen.

    A film másik nagy pozitívuma Walton Goggins, aki egy zseni, egy ennyire nímand szerepet is feltölteni személyiséggel az már valami, hihetetlen arc ez az ember, több rosszfiú szerepet, sőt több szerepet neki!

    Ezek mellett persze a mozi abszolút száraz középszer, egysíkú, kellemesen buta, mintsem ostoba és tényleg olyan mintha a Netflix csinálta volna…

  16. SPOILER

    A játék alapjául szolgáló játékkal sosem játszottam csak az oldschool 1-4 részekkel így én voltam Mr no csöcs, no Tomb Raider de azt kell mondjam korrekt kalandfilm lett. Semmi eget rengető de sokkal jobb mint a Jolie féle. Vikander nagyon jó volt, a hajós csávó is adta. Goggins és McNulty is hozták a kötelezőt bár nem volt sok minden amivel dolgozhattak volna. Az akciók tetszettek, nem volt semmi szuperhősködés, a mai kínálatban már már reálisnak éreztem. Egyedül az baszott fel, hogy az elején nem írta alá a hagyatéki papírokat, inkább zaciba tetette apuci medálját. Da fuck? Na mindegy legalább volt Nick Frost. A twist a végén az öregasszonnyal sablonos volt. 6/10 de legyen 7 mert kevés a kaland film.

    Lehet csekkolom a játékot.

  17. Tömören: Sz*r. Kicsit bővebben: Nagyon sz*r. Láttak ezek valaha tombraidert? Főszereplőt? Legalább egy picit alkatra hasonlítson már légyszi. Mikor a felajzott íjjal rohangál fél órát azon azért picit elmosolyodtam. Egy 40 fontos íjat ha így kitart nekem 2 percig, gratulálok neki. Azért végigszenvedtem hátha… kár volt.

  18. Sajnos bárgyúan rossz.

    Azok az odavetített, szar hátterek, full tv-s minőség, amit human is írt.

    Szeretem Vikandert, valóban szép nő, de Lara szerepében még Jolie is jobb volt, ez a büdös nagy igazság. Igazából nem vártam sokat, de azt is alulszárnyalta, számomra totál hiányzott a kaland feeling. Egy becsületes akciójelenet nincs a filmben, és amiket izgalmasnak szánnak, azok legalább annyira azok, mint hogy 5 méterről beletalál-e valaki egy papírgalacsinnal a kukába vagy sem.

    Nálam 4/10, mert a két órás filmet 3 órámba telt végignézni, annyira nem kötött le, és azért ez elég ritkán fordul elő. A játékfeldolgozásról meg annyit, hogy gyakorlatilag annyival oldották ezt meg, hogy a kamerával az arcunkba tolták, hogy nézd: “itt fel lehet mászni, ott le lehet ugrani, csak meg kell nyomnod az x gombot”. Na, ezt ne. Akkor már inkább Prince of Persia – az is közepes, de jobb a casting, és több a kaland.

  19. Hű de gyenge film volt istenem. Ritkán szoktam unni filmet moziban, de ezen a felénél már konkrétan az órámat nézegettem tíz percenként, hogy mikor lesz már vége. Egy igazi se füle se faraka katyvasz volt az egész, a barlangos jelenet meg már inkább kínos. Vicander szép mind mindig, még illett is rá a szerep szerintem, de ezt a filmet ő sem tudta megmenteni a pocsék sztoritól és rendezéstől. Azt hiszem 5/10-adtam rá az IMDb-n annak idején.

  20. Annyi tetszett,hogy más megközelítésből csinálják ezeket a részeket itt nem lesznek természet feletti erők,hanem adagolható nem eltúlzott akciófilmet láthatunk…

  21. Értem én, hogy kellett butítani a törteneten, mert nem játszott vele a nézők 80%-a, és kell a jellemfejlődés és a látványos akciok a frencsájz epítéshez. De miért így? Nincs egy epkézláb forgatókönyv író a gamer blockbusterekhez? Lopunk egy kicsit innen nyúlunk egy kicsit onnan. Meg ugyis ildomos komoly realista filmeket forgatni – minek ide a termeszetfeletti. Ilyen költségvetésnél tényleg a forgatókönyvön kell spórolni mar megint? Nekem ez Asylum studio “nagyrabecsült” filmjei jutottak eszembe a megnézéskor. Sőt továbbmegyek ha Clare Roftnak hivtak volna Vikandert a filmben, meg jobban is élvezhető lett volna. Tisztára mintha a 2013as játekhoz forgattak volna egy mochbustert. Nagyvállalat biofegyver – szevasz Alien Wayland vagy Resifent Evil Umbrella nyúlas. Kirakós puzzle? Nemzet aranya vagy Dan Brown random. Tegyunk bele egy kis Batman Begins hangulatot is csak mert az milyen jo volt Nolan-nek is bejöt… A film vége bárki bármit mond tipikus Utolsó keresztes lovag nyúlás (“Well, that’s just lazy writing”)…

  22. Ó és pls leközelebb Gemma Arterton-nal próbáljanak rebootolni TR-t. Köszipuszi :)

  23. Azért azt ne felejtsük el, hogy Jolie Larája a régi játékokból építkezett.

  24. Én úgy tudom, hogy a nyilat lövő tinit csak később vették fel az utóforgatáson, eredetileg a kislányra akartak építeni, hogy ott látja utoljára a papát, azután rájöttek (ahogy a feleségem is megakadt ezen), hogy az 5 év alatt, hogyan lett a 10 éves kislányból 20 éves csaj, akit egy 30 feletti játszik.

    Ha végignézed tényleg érezhető, hogy eredetileg nem a tinédzser volt az otthagyott kislány, túl sok a búcsúzkodó jelenet a kicsivel és a film első felében egy tini jelenet sincs, csak ahogy a kicsitől búcsúzik

    Amúgy a film egy 6 pont max, többet vártam volna, kicsit csalódás volt, nem újra nézős

  25. Alicia Vikander castingjával nem volt semmi bajom, a sztorival, forgatókönyvvel annál inkább. A film hangulatban sem tetszett, és iszonyat unalmas is volt.

  26. DarkEagle:
    “1. Ha nem pont ugyan azt látjuk amit a játékban, akkor: F.O.S.
    2. Ha ugyan azt látjuk: F.O.S. mert ezt már egyszer láttuk és végigjátszottuk.”

    Ezzel kapcsolatban nekem felmerült valami, mert hát, javítsatok ki, de innen a 2-es pontot láttuk már valaha is? És, mivel a válasz szerintem nem, miért is van ez? Komolyan az a logika, hogy azt a sztorit egyszer már lejátszottam, úgyhogy nem lennék rá kiváncsi moziban, és ezt akarják logikailag összeegyeztetni azzal, hogy ha jó filmet akarnak, akkor nem a játékosokra kell csak koncentrálni, hanem az átlag nézőkre is?

    Esküszöm nem logikusabb, hogy a játékrajongó számára az egész minél közelebb van ahhoz, mint amivel játszott, annál inkább bemegy rá, az átlag nézőnek meg minőség kell… de talán lehetne annyi eszük, hogy ezek a játék történetek azért lettek népszerűek, mert jól meg vannak csinálva, akkor lehet jobb lenne azokhoz hűnek maradni, és nem mindenféle unalmas baromságot kitalálni helyette?

    Elég szar, hogy látszólag még mindig az a hollywood-i hozzáállás, hogy a játék sztorija úgyis biztos csak baromság volt, majd én csak az alapokat felhasználva csinálok valami sokkal jobbat, hisz én vagyok a filmes forgatókönyíró, én csak jobbat csinálhatok… aztán meg csodálkoznak, hogy sorra buknak a játékadaptációk, amiknek sokszor csak nevükben van közük ahhoz, amin alapulnak.

    Na de nagyon offba megyek ráadásul a jelen filmre nem is annyira érvényes ez, mivel azt senki nem állítja, hogy akár a régi TR-ek, akár a reboot sztorija mérföldkő lenne a játéktörténelemben. Itt inkább a karakterhűség lenne a legfontosabb, ami nem tudom, mennyire sikerült nekik, mert még nem néztem meg, de számomra Camilla Luddington hangja és a reboot-os kinézet annyira összeforrt már az új Larával, hogy szegény Vikander szerintem eleve vesztett csatában küzd az elfogadásomért.

    Szóval, terv szerint ma nézem meg, addig is tippre a fentiek alapján úgy sejtem, hogy amolyan WarCraft dolog lesz ez is… játékadaptációhoz mérten még jó is, de továbbra is csak a 6/10-es mezőnyt erősítő film, ami pont annyi dolgot csinál meglepően jól, mint amennyit érthetetlen módon elszúr.
    Ja és persze a minőségtől függetlenül borzalmas marketing, amivel a készítők előre garantálják, hogy bukjon az egész… esküszöm mintha direkt nem akarnák, hogy a játékadaptációkból sikeres jelenség legyen, amolyan képregényfilmes őrület szinten, pedig bizony benne lenne ebben a csapásban is ugyanaz a potenciál. De jelenleg rosszabbul nyúlnak ehhez a kibányászatlan aranybányához, mint ahogy a DC bassza el a filmes univerzumát, és azért ehhez már “tehetség” kell.

  27. “Ha végignézed tényleg érezhető, hogy eredetileg nem a tinédzser volt az otthagyott kislány, túl sok a búcsúzkodó jelenet a kicsivel és a film első felében egy tini jelenet sincs, csak ahogy a kicsitől búcsúzik”

    honnan tudod úgy? csak mert mindkét jelenet azt emeli ki, hogy az apja folyamatosan elutazgatott, így mindig búcsúzkodott.

  28. Huhhh mint rendszeresen edző embernek mindig csípi a szemem amikor azt olvasom az 50 kilós Vikanderről, hogy milyen szépen kigyúrta magát. Azt hiszem két külön filmet néztünk.

    Amúgy a végén lévő, “futok a robbanás elől” jelenetet eltekintve szódával elmegy

  29. @hopkin: azt nyilatkozta, hogy 12 kiló izmot szedett magára, amikor készült a forgatásra. :)

    Nekem nagyon bejöttek az újgenerációs TR játékok, Vikander szerintem korrekt választás volt a főszerepre. Viszont már a Warcraft filmnél is az volt a problémám, mint itt: adott egy univerzum, amiben lényegében BÁRMIT meg lehetne csinálni, ehhez képest végigzongorázzuk még egyszer ugyanazt, amit már végigjátszottunk.

    A Warcraftnál még so-so, beleférhet, de a TR játékok amúgy is filmszerűen szépek, tehát semmi, de semmi újdonságot nem nyújt az, hogyha megnézem még egyszer, nagyvásznon. Arról nem beszélve, hogy a rejtvények megfejtése valahogy sosem működik úgy filmnen, mint amikor játék közben mi magunk agyalunk rajtuk, szóval ezt ki lehetett volna hagyni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.