Besz**ta az Akadémia

A hír az, hogy eltolják az emlegetett “populáris film” kategória létrehozását. Nem elvetik az ötletet, csak az idei szezonban még nem használják.

Ezúttal kizárólag cinikusan tudok a helyzetre tekinteni, mert ők csak nyugiba biztosítani akarták, hogy kap valami nagyobb díjat a Black “fontos film” Panther, de ugye nem hittek abban, hogy a rendes kategóriákba bepofátlankodik majd. Nyilván a díjátadó utáni rossz sajtót, és hát népharag elkerülése volt a céljuk (‘rasszista fehéremberes csúnya Oscar’). Erre a “populáris kategória” megalkotása nagyobb felháborodást keltett, mint amit a Black Panther esetleges mellőzése fog, szóval kihátráltak a dologból

Pedig a Black Panther után kényelmesen szórhatták volna mindig ezeknek a fontosabb blockbustereknek. Ne háborogjanak a DC fanok, ha jó lesz a #WW84, akkor a következő díj oda ment volna, ez szinte biztos. Vagyis még mehet, ha idővel mégis létrehozzák ezt a díjat.

human
írta
2018. 09. 07. 03:42
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “Besz**ta az Akadémia” bejegyzéshez

  1. Nagyon remélem, így viszont be se kerül a legjobb filmek közé a BP! Hozzáteszem, teljesen jogosan!

  2. a 10 legjobb közé szerintem bekerül, azzal nyugtatják majd magukat, hogy királydráma :). Amit remélek, hogy a trükkökért nem kap semmit, mert azok gyengék voltak Marvel szinten.

  3. 10 között szerintem is ott lesz, még akár egy ff mellékszereplő jelölés is elképzelhető a Párducnak, de trükkök esetében nem fog bekerulni. Oda ugye csak három szokott, a Végtelen háború tuti ott lesz, valamint szerintem az Aquaman, így a harmadik helyre egy nem képregények mozit hoznak majd ki valószínűleg. Mit tudom én, pl. a Solo-t, vagy ilyesmi.

    Amúgy, örvendetes a tény, hogy hagyják a kategóriát. Remélem, örökre elfelejtik, nem csak egy évre.

  4. Mindegy ennek az Oscar-nak már. Gázsi, és presztízs növelő mérce az iparban dolgozóknak, nem több.

  5. Biztos vagyok benne, hogy megkapja a WW84 ezt a díjat, Bosszúállók 4 ide vagy Star Wars 9 oda.

  6. Hála az égnek ,hogy nem kap díjat a BP a legroszabb Marvel film pedig kb mindet szeretem. Trükkök gagyik, a sztori kb nincs ami van az is az Oroszlánkirályból van hozva. Ezt a PC bullshit-et meg hagyjuk…

  7. Jaj de sajnálom, hogy nem kap oszkárt a párduc. Pedig ez a legnagyobb film mióta… …mióta van film.

  8. Zoli: pár éve már a trükkök/visual effects kategóriában is öt jelölt van, úgyhogy jelöltként simán bekerülhet. Főleg hogy eddig nem sok kimondott erős film volt effektek terén idén (véleményem szerintem) – az viszont ha ezt a díjat amolyan vígaszdíjként odaadnák neki az nálam verné ki a biztosítékot, mert nem érdemelné meg (azt se)

  9. Bőven elég lenne, ha a Black Pantherből M’Baku kapná az összes díjat, ideértve az életműdíjat is már most.

  10. Miért háborognánk, a WW84nek se kívánnék ilyen díjat…a következő bejelentés lehet az, hogy végleg kicsinálták ezt a sz*rt, vagy nem is kell bejelentés elég ha elmerül a feledés homályában.
    Szerintem, így elnézve a véleményeket a BP film bizonyos oldalairól, a kosztüm kategóriában van leginkább megérdemelt helye. Nem a szuperhős jelmezre gondolok, hanem az afrikai viseletekre.
    Tippre a WW84 lehet majd kosztümre esélyes és mivel Hans Zimmer szerzi hozzá a zenét,még oda is, de tippre ennyi…viszont a Phoenixes Joker filmnek kiindulási szemléletéből lehetne esélye többre (anélkül hogy az Oscar nézettségének növelésére használnák), csak ugye a végeredmény még várat magára.

  11. Haksi: Köszi, tényleg igazad van, rosszul emlékeztem. Öt közé mondjuk tényleg esélyes, hogy berakják.

  12. Nem is baj, ha még dolgoznak az ügyön. Ezért van 10 jelölt a legjobb filmben, bekerülhet pár jó film a szórakoztatóbb fajtából.

    Emlékszem, mikor a Toy Story 3 bekerült a legjobb filmek közé. Mindenki méltatta, hogy mennyire megérdemli, de tudták, hogy az ő kategóriája az animáció, ez csak egy figyelmesség/tiszeletadás volt az Akadémia részéről.

    Mivel a Black Panthernek még nincs populáris kategóriája, így elégedjenek meg azzal, ha kapnak jelölést. Az is szép teljesítmény. Azért a Marvel gyógyszere is elgurul, ha azt képzelik, hogy nyerhetnek, pedig ugye azt nyilatkozták, hogy megtolják a film szekerét a jelölési időszak alatt.

  13. Jó volt a Black Panther, de közel sem Oscar kategória! Pláne nem egy Infinity War mellett! Black privilege van csak kurvára félnek megmondani, mert manapság bizonyíték nélkül skarlátbetűt égetni valakire könnyebb, mint le tenni bármit is az asztalra.

  14. James Bond ( Q kütyüi, kaszinós akció), Oroszlánkirály, Star Wars Baljós árnyak (antigrav űrhajók) Gyűrűk Urás csata a végén .Kb ennyi lopott ötlet más filmekből. Plusz egy országot dicsőítenek benne ,ahol 100 %-ban egy bőrszínű mindenki (még szerencse ,hogy nem szőke kék szemű mindenki ,mert akkor mindenki rasszistának tartaná.)Fekete világuralom. Éljen!

  15. Eddig is kevés olyan alkotás kapott szobrot amit komálok, de azért örülök hogy elnapolták ezt a témát. Már a Wonder Woman nyomása is kabaré volt.

  16. Őszintén szólva bármennyire is tetszett a WW 1. része Oscart nem érdemelt az se de a Black Párduc meg aztán főleg. Semmi extra nem volt benne az ég egy adta világon. Egyedül azért volt felfújva mert hogy az első szuperhős film amiben a fehérnép csak mellékszereplő. De legyünk már őszinték kicsit, mégis miben másabb mint bármelyik Marvel film? Akármennyire is szeretem a WW-t ha az előtte levő BvS nem lett volna bukta tuti nem kapott volna ekkora visszhangot az se pláne hogy utána meg a JL is szar lett nem beszélve az Öngyilkosokról.

    Szóval én örülök hogy egyelőre nem lesz ez az új kategória mert baromság az egész. Ha egy film legyen az bármilyen kategóriás elég jó akkor önmagától kerüljön be az Oscarba és ne azért mert külön csináltak neki egy kategóriát. ha most kapna a BP ebben a kategóriában díjat akkor az csak még jobban rasszista töltetű lenne. Gyakorlatilag ilyen vigaszdíj kategória szerintem. Egyedül talán itt a jelmezek miatt kaphatna jelölést másért nem. Mondjuk sokan dicsérik a zenét is de én valahogy nem értem hogy mit ajnároznak azon is. Tök középkategória az is. Mondjuk Marvel sose volt erős az OST-ok terén.

  17. Heh, teljeesn átlagos film, se sztoriban, se színészileg, se technikailag nem ló ki pozitívan. Mégis mire fel akarnának neki Oscart adni? Mert feketék a szereplők? A Friday és Next Friday is ilyen volt, mégse tolták.
    Az azért szégyen, hogy csak a színíszek bőrszíne miatt akarják nyomni.

  18. Hát sajnálom,hogy Aquaman és Bumblebee bukták a jelölést.Gondolom ezért lett december a bemutató dátuma. :D

  19. Nem értem. Ha magát az Oscarra itt is úgy gondol sok ember, h úgy ahogy van vicc, h nem mérvadó, akkor kit érdekel h milyen kategóriák vannak benne? A sz…t se fogom lenyelni akár híg akár kemény. Tőlem bevezethetik, egészségükre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.