Röviden: IO

Újabb bizonyíték arra, hogy egy üzenetre nem lehet egy egész filmet felhúzni. Valahogy működni kell annak a papoláson kívül is. A Netflix új filmjének ez nem sikerült.

Gondolom egyértelmű volt, hogy a posztapok téma alapján az IO kötelező számomra, de csak és kizárólag a kompletizmusom miatt jutottam el a végéig. Ott még kaptam is egy kis látványt vigasztalásul. De persze a film nagyja egy hegytetőn levő csillagvizsgáló/kutatólabor komplexumban játszódik, nulla költségvetésből, szóval nagyjából 5-6 percnyi posztapok látvány van benne, azon kívül egy mérgező felhőtakaró tetejét nézhetjük, meg rengeteg egyhelyszínes szenvedést.

A történet szerint a Föld mérgezővé vált, így próbál megszabadulni tőlünk. A túlélő emberek többsége egy az IO hold körül keringő bázison él, csak páran maradtak szülőbolygónkon. A főszereplő lány is ilyen, aki látszólag azt vizsgálja, hogy a természet miképp alkalmazkodik a megváltozott levegőhöz. A cselekményt egy érkező idegen váltja ki, akivel némi önvizsgálat után elindulhatnának a legeslegutolsó IO felé tartó űrhajó kilövéséhez.

A probléma pedig tényleg az, hogy a környezetszennyezésről akartak beszélni, az ember szerepéről ebben, az önvizsgálatunkról, és az esetleges túléléséről. Csak hát erre volt nagyjából 4 mondatuk, aztán még 85 percet meg kellett tölteniük valamivel. Az egész film egy váznak érződik, egy pillanatra sem szórakoztató ürességnek.

human
írta
2019. 01. 22. 12:12
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Röviden: IO” bejegyzéshez

  1. Rettentően üres film volt. Folyamatosan vártam hogy történjen már valami, aztán amikor láttam hogy már csak 30 perc van hátra a filmből akkor éreztem hogy na, ebből se lett semmi (ki gondolná így is lett).

    Pedig az elején még bizakodtam. Az hogy random idézeteket meg filozofikusnak szánt jeleneteket dobsz egy bele az nem menti meg a filmet a történet teljes hiányától.

    A film végéről meg ne is beszéljünk annyit sem ér.

  2. 5 film van a trash/10 kategóriában, ebből 3 Netflixtől érkezett :)

    human, imádom az írásaidat (még ha a filmet nem is nézem meg, de a kritikád mindig érdekel), de olyan mintha mazohista lennél :)

  3. pcdevil: ezt csak a posztapok miatt néztem meg :) a Closer érdekesebb kérdés lesz, csak még nem volt időm rá.

  4. Úristen ez de szar volt. Magam sem tudom miért de egyből megnéztem ahogy felkerült, nem vártam sokat, de konkrétan minden létező szempontból egy nagy büdös nulla ez a film(?).

  5. Azonnal megneztem, ahogy felkerult.
    Unalmas es kiszamithato.

    Egyetlen pozitivuma, hogy a latvanyvilaga tetszett.

    Human: Spoilermentesen:
    A Closer jobb. Hangyanyival.

  6. Pont tegnap néztem meg, aztán a végén egy wtf. Belenéztem vagy 2x hogy mennyi van még hátra de a fele után leesett, hogy ez nem igazán amit én vártam (IO miatt valami sci-fi témát). De mondom Mackie is a fun guy, kis “sci-fi”, mi lehet rossz benne..
    Ha még csak egy két szereplős drámának veszem, akkor is nagyon gyenge, a karaktereknek néha érthetetlen, legalább is részemről teljesen megalapozatlan reakciójuk van, ráadásul kerestem a pontot is ami körül forogna a történet de nem jött át.
    Ha human nem írja, hogy a környezetszenyezésről akar beszélni nem esett volna le. Csomó másik posztakapok filmnél ahol közvetlenül ember okozta a helyzet és nem arra van kihegyezve, hogy erre rámutasson, sokkal jobban éreztem át, hogy az emberi hiba. Itt kb annyi jött le, hogy a csajszi nem akarja elhagyni a bolygót. Ha a Netflix ilyeneket pénzel lassan becsukhat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.