A midwayi csata

Roland Emmerich (2012, The Day After Tomorrow) a katasztrófafilmek után a II. Vh. egyik jelentős csatáját dolgozza fel. Ha jól látom, akkor azért nem végtelen költségvetéssel állhatott neki, ha őket szerezte meg főbb szerepekre: Luke Evans , Woody Harrelson, Patrick Wilson, Dennis Quaid. Nem azt mondom, hogy rosszak, csak nem A listások, ami a produkcióról is elárul pár dolgot.

human
írta
2019. 06. 04. 18:44
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “A midwayi csata” bejegyzéshez

  1. Ennyire cinikus és sznob attitűdöt ritkán látni egy rohadt bejegyzésben. Komolyan az A-listás színészek adnak garanciát arra, hogy egy film jó lesz-e vagy sem? Nagyon messze jár az a valóságtól aki ilyet le mer írni. Talán a rendező választásnál megérteném a fanyalgást..na de így?

  2. Inkább ilyen Avatar effektus, ott sem a színészekre ment el a büdzsé

  3. Úgy látszik ez valami fátum a kritikusoknál, Zalaba is elromlott, Human is egyre kevésbé vehető komolyan (milyen filmekre jár el újabban, míg normális mozik kimaradnak)

  4. A színészekkel szerintem nem lesz gond. Inkább tényleg a rendező/forgatókönyvíró kombó lehet aggasztó.
    A lényeg hogy ne baromkodják el.
    Kevesebb pénzből is lehet jó filmet forgatni.

  5. Nem áll szándékomban védeni Humant, de ez az Ő blogja. Arról ír és olyan stílusban, ami neki megfelelő. Nyilván, ezzel egyet lehet érteni, meg nem. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy éveken keresztül napra készen tartani egy filmes blogot, kritikákat írni, böngészni a mérvadó portálokat, szóval, ott lenni az élmezőnyben – embert próbáló feladat. Bizonyára többször volt már tele a töke az egésszel, mert elveszi az időt a családtól, meg minden mástól, de mégis csinálja… Tudom, mit beszélek, évekig voltam ebben a mókuskerékben én is.
    Ami pedig a filmet illet: Talán nem is baj, ha zabolázottak a pénzcsapok. Talán így jobban rágörcsölnek egy normális forgatókönyvre, a színészeknek meg játszani kell, nem tereli el gondterhelt homlokukról a néző figyelmét a túlzásba vitt látvány, amiben Emmerich tagadhatatlanul erős.

  6. 9: Csak a csalódásomnak adtam hangot. Ez az A-B listás különbségtétel nem profi hozzáállás. Te is tudod, hogy semmit nem jelent, sőt te tudhatnád a legjobban, hiszen rendre hagyod magad csőbe húzni, és kötelező mozinak veszel felhájpolt szarokat A listás színészekkel. A büdzsé és a látvány kapcsolata meg ma már messze nem egyértelmű, némelyik netflix tv film ver látványban ötvenszer drágább mozifilmeket. És nem a filmet védem, ez ettől még borítékolhatóan szar lesz, mivel Emmerich egy szar rendező, akinek szerencséje volt, hogy ő csapott le először a lehetőségre, hogy cgi-vel brutális, addig nem látott méretű pusztításcunamit lehet a vászonra vinni. Megérdemelte a sikert az első ilyen filmjeivel, de attól azok még gyenge közepesek, és ma már annyira túlhaladott a receptjük, hogy csak mosolygunk rajtuk.

  7. totoro: de hát azért emlegettem a nem sztárgázsis színészeket, hogy utaljak Emmerich múltjára. Will Smiths-szel dolgozott régen, és onnan hova ment lefelé, ha most őket tudta megszerezni a projektjének, kisebb a bizalom benne. Ezek csak a tények, és lehet innen javít majd, ki tudja. Nem is írtam, hogy B-színészek, Harrelsont épp éltettem egy netflix filmben nemrég https://filmbuzi.hu/archives/2019/04/19/the-highwaymen-a-regimodi-modszerek-nem-mondanak-csodot/ csak azt, hogy nem húzónevek, akik sztár powerrel próbálnák tolni a filmet. Szal ha egyetértünk eddig a Midway kapcsán, akkor nem látom miért ide illik ez a kifakadás? Pl. a Godzilla alatt simán elismerném, hogy mi a francnak mentem el rá és jogos a felvetés.

  8. 13: Elnézésed kérem, néha nyersebb vagyok a kelleténél. Attól még, hogy néha húzom a szám téged olvaslak :)

  9. Én bírom ezeket a neveket, nem érdekel hogy B nevek. Az előzetesre kíváncsi vagyok. Aztán ha nem tetszik akkor várom a moonfall-os rombolását.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.