Bevételek: Joker

A Joker végre rég látott izgalmas eredményeket villantott a hétvégén és még a Venomot is lenyomta.

A mondat vége nyilván hatásvadász, hiszen Hardy moziját az októberi rekord nyitás trónjától sikerült egyelőre megfosztani. Tavaly a Venom elég sok leesett állal körbevéve termelt 80 milliót az első hétvégéjén és a human által is megénekelt media hype-nak köszönhetően ezt már alaphangon megelőlegezték az elemzők az új Jokernek is. Olyannyira beteljesült ez a jóslat, hogy a bohóc 2019-es reinkarnációja 96 millióval nyitott, ami még egy nagyobb költségvetésű DC mozinak is a becsületére válna.

Nyilván bevételi szempontból is izgalmas, ahogy Todd Phillips rendező a Hangoverek és számos más vígjáték után hogyan nyargalt át alternatív műfajba, miközben a Másnaposok első része manapság csak Amerikában termelne 334 millió dollárt és a szépemlékű Cool túra is simán elmenne 100 fölé. Box office téren így Joaquin Phoenix volt a szűkebb keresztmetszet (habár ha Joker a főszereplő, kérdés létezik-e szűk keresztmetszet), hiszen hiába kerülte a mainstream mozikat egy ideje, a 2005-ös Walk the Line volt az utolsó 100 millió fölötti sikere otthon, olyannyira, hogy az azóta bemutatott 13 filmje összesen nem jutott el eddig határig.

És akkor lehetne még sorolni, hogy a globális 250 millió is micsoda teljesítmény, vagy hogy a második legmagasabb R besorolású start volt ez, de sokkal érdekesebb a DC által vitt mostani irány. Ugyebár a DCEU-ba kategorikusan nem illeszkedik a darab, de mégis izgalmas, hogy a Justice League földbe állása óta milyen ügyesen építik fel magukat újra. Az Aquaman az inflációval nem kalkulálva nemzetközileg azóta a valaha volt legsikeresebb DC alapanyagból készült mozi lett 1,15 milliárddal zárva, a Shazam aláhúzta, hogy kisebb büdzséből is tudnak szerethető, piacképes mozit csinálni, a Joker pedig manapság röhejesen alacsony 55 milliós költségvetésből váltotta meg a világot.

És ez csak saját vélemény, de ha jól pozícionálja magát a DC (és a DCEU), akkor a lemaradásból most lehet hozni pár métert Marveléken. Ott lezárult egy nagy korszak és hiába ütött nagyot a kasszáknál Pókember, nem biztos, hogy szerencsés egy Black Widow mozival folytatniuk a sort, ami egyelőre rémesen érdektelennek tűnik.

A hétvége amerikai bevételei:

  1. Joker (2019) – $96,202,337 – össz: $96,202,337
  2. Abominable – $11,921,855 – össz: $37,754,970
  3. Downton Abbey – $7,989,920 – össz: $73,616,855
  4. Hustlers – $6,393,824 – össz: $91,415,704
  5. It: Chapter Two – $5,317,529 – össz: $202,167,686
  6. Judy – $4,598,798 – össz: $9,057,241
  7. Ad Astra – $4,191,582 – össz: $43,297,350
  8. Rambo: Last Blood – $3,599,858 – össz: $39,873,753
  9. War (2019) – $1,607,627 – össz: $2,114,917
  10. Good Boys – $890,095 – össz: $82,032,715

24 hozzászólás a “Bevételek: Joker” bejegyzéshez

  1. Ad Astra elég csúnya bukásnak néz ki, ennyi idő alatt világszinten éppen lépte a 100-at és biztos nem két fillérbe került, kár érte.

  2. Ezen a vonalon lehetne továbbmenni.Normális, realisztikus filmeket csinálni.

    (Szerintem az Aquaman meg a Shazam is marha béna volt.)

  3. Balázs:

    Szerintem a Shazam! rendben volt. Semmi egetrengető, de a Justice League, BvS stb. féle nem működő alkotásokhoz képest legalább az filmre emlékeztetett (lol, jól leszkorzéziztam őket, de tényleg ez az igazság). Az Aquaman viszont tény, hogy speciel alig jobb a BvS-nél, de legalább lehetett neki szurkolni.

  4. Azert a Black Widowt nem temetnem. A legtobb kozelharc lesz amit eddig marvel filmben lathattunk es ebbol mar lehet sejteni egy utos trailert. Raadasul az mcu mindig komoly marketinget epit a filmek kore. Most meg erdektelen, de a premier elott ket hettel nezd majd meg.

    A Jokeres bevetel amugy szep teljesitmeny

  5. Húznak egy hatalmasat a Jokerrel, hogy aztán lenullázzák a DC renomét a Batwomannel. Én ezt nem tudom ép ésszel felfogni. Egyensúlyt teremtenek az erőben?

  6. “Húznak egy hatalmasat a Jokerrel, hogy aztán lenullázzák a DC renomét a Batwomannel.”

    Ennek a mondatnak semmi értelme. Ugye te is látod? :D

    Ne keverjük a filmeket a sorozatokkal. Mert ennyi erővel akkor felhozhatnánk a DCU Streaming sorikat amik fényévekkel jobbak mint a CW-sek. Sőt igazából ott vannak a TOP 5 legjobb képregény sorozatok közt egytől egyig. De még azok sem akkora költségvetésűek mint a DCEU filmek.

    Meg alapból hülyeség az összehasonlítás hiszen teljesen más emberek dolgoznak rajta. Ott az ellenpélda hiszen a Marvel/Disney baromi sikeres filmes fronton de sorozatos fronton konkrétan semmit se tudnak felmutatni egy közepes SHIELD-en kívül meg egy eldugott de nagyon jó Cloak and Dagger és Runaways-en kívül. És igen ott van a Daredevil meg a Punisher és esetleg még a Jessica 1. évada. És ezzel ki is fújt a Marvel tv univerzuma. Mondjuk a Netflix sorik alapból nem is számítanak hiszen te is országos tévé sorozatot említettél. Így nézve akkor a Cloak and Dagger és a Runaways sem játszik csak a SHIELD. Ennyi, ennyi sorozata van országos tévén a Marvelnek.

  7. Örülök a Joker sikerének, mert tényleg profi munka. Ráadásul R besorolású, ami sajnos nagyon ritka mostanában. (Lassan már a horrorok is Pg13…)
    Ad Astrát én is sajnálom. Miért nem szereti a nép a sci-fiket moziban nézni?

  8. “ Húznak egy hatalmasat a Jokerrel, hogy aztán lenullázzák a DC renomét a Batwomannel.” Ehhez tolmácsot kérek.

  9. hajjjrá joker. mikor szombaton néztük, 13:30-kor az arénában felirattal, csaknem teltház volt. holnap nézem másodszorra, nem is tudtam teljesen jó helyre foglalni, annyira rákaptak xd sose csináltam még amúgy ilyet, kétszer fizetni moziért? de ezt kedvem van újra látni.

  10. Nincs érdektelen Marvel mozi. Inkább ez a Joker. Legalábbis számomra. Bár ez még mindig jobban érdekel mint a Birds of prey. Na, az totálisan érdektelen.

  11. már hogyne lenne érdektelen marvel mozi xd nem minden arany ami. érted. black panther? antman and the izé? én captain marvelt sem néztem meg. a homecoming sem izgat. ettől függetlenül élveztem az utazást, a civil war, az infinity war, az end game csodás élmények voltak és maradnak is örökre.
    de a joker egész más, sokkal inkább komor karakterdráma mint _KÉPREGÉNYFILM_. köze sincs a fostengerhez ami a DCEU egésze

  12. @Fiti: Azért, mert az Ad Astra sci-finek véleményem szerint gyenge. Borzasztó unalmas és valójában semmi értelme. Ettől függetlenül meg lehet nézni és meg is néztem moziban, de borzasztó csalódás volt. Pedig imádom a sci-fiket :)

  13. az nagyon durva, hogy a szinkronos verzióban Joker füzetét is lefordították CGI-vel. ilyet más filmben még nem láttam.

  14. ja jézusom. totál ki is zökkentett, angol szöveget vártam mindig, lényegében fel se fogtam mi állt a füzetben, csak néztem hogy mi, ez most mi? remélem nem ez lesz a módi mostantól, jó nagy faszság

  15. “második legmagasabb R besorolású start volt ez,” Valaki megirná h melyik az első?

  16. Fizdale: az AZ első része, ha jól tudom

    Egyébként nagyon meglepődtem, hogy így nyitott a Joker, de örülök neki. Fél milliárd innen már meglesz, ami szép teljesítmény.

  17. Megjott a box office és JF már le is nyilatkozta, hogy a Joker egy álom szerep és szivesen folytatná.
    Lesz itt még kavar, ahogy ezt próbálják a Dceuba beeroszakolni

  18. semmit se tudnak felmutatni egy közepes SHIELD-en kívül meg egy eldugott de nagyon jó Cloak and Dagger és Runaways-en kívül. És igen ott van a Daredevil meg a Punisher és esetleg még a Jessica 1. évada. És ezzel ki is fújt a Marvel tv univerzuma.

    keszult osszesen 9 sorozata a Marvelnek, de semmit se tudnak felmutatni cask ebbol a 9bol 6ot? :D szerintem nem rossz arany…

    Megjott a box office és JF már le is nyilatkozta, hogy a Joker egy álom szerep és szivesen folytatná.

    varhato volt hogy egy gyava biztonsagi jateknak ez less a vege ha bejon …
    a kampany alatt azt is tobbszor kijelentettek hogy ez nem egy kepregenymozi (mert ha bukta akkor konnyu temetni egy muveszfilmet) hogy sose less resze az univerzumnak es sose less folytatas
    most hogy siker maris mindenhol: ez a legjobb kepregenyfilm valaha, oscart phoenixnek a legjobb kepregenyalakitasert, (ahogy tudom meg az is felmerult hogy jokernek van egy ,,testvere” mostmar… anyadat) es mostmar a folytatasra is nyitottak :D

    ne aggodjon senki a masodik resz mar az a cgi orgia less mint a birds of prey

  19. “az nagyon durva, hogy a szinkronos verzióban Joker füzetét is lefordították CGI-vel. ilyet más filmben még nem láttam.”

    Pedig ez nem új keletű dolog. Volt már máshol is, csak most hirtelen nem tudok példát mondani:D

    Amúgy továbbra sem fér a fejembe, hogy vetíthetik a Jokert 16-os karikával. N.e.m.é.r.t.e.m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.