Röviden: In the Shadow of the Moon #elhanyagoltnovember

Mondom, hogy a Netflix hozhatja el a közepes költségvetésű filmek “blockbusterek” visszatérését. Az In The Shadow of the Moon nem nyűgöz le minket a látvánnyal, mármint nincs teletömve vele, ami akad az persze jól néz ki, viszont a feszes történettel elrepíti a játékidejét.

Igazság szerint már az In the Shadow of the Moon koncepciójának, vagyis zsánerének megnevezése is spoiler. Elég annyi, hogy a főszereplő nyomozó évtizedeken át megszállottja egy érdekes ügynek.

Aki semmit nem tud a filmről, de akar nézni egy korrekt, nem szuperhősös akció-thrillert, annak ajánlom. Videókölcsönzős hatás kicsit, de 15 éve még simán moziban ment volna. Lehet pont ezért van, hogy a pontszám nem magas, de mégis jó volt nézni, mert nosztalgia? Mostanság kevés ilyenre mehetünk.

Tényleg nem akarok bővebben spoilerezni, meg nem is az a magunkba nézős film, és hangsúlyozom, nem gyémántról van szó, de a kidolgozása végig működött. Rendben, megveregethetem a saját vállam, hiszen a zsáner miatt kitalálható pár fordulat, de szemben az előbb taglalt Little Monsters-szel, itt nem unatkoztam a klisék bevetése közben, valahogy jó tempóban estek túl rajtuk, közben is érdekes volt. A kezdése pedig undorító, és wtf egyben, szóval nagyon erősen indították.

Amúgy itt látszik ismét a Netflix rákfenéje is: a nagy premiereket nyilván megtolják, de ez a film nagyjából csak töltelék volt nekik, hogy legyen ilyen is. Mármint ez rendben lenne, nem kaphat minden ugyanannyi reklámot. Hiába blockbusteres kicsit az In the Shadow of the Moon, azért látom, hogy valamennyire réteg, viszont a sok érkező cuccuk között egyszerűen elveszik. Főleg, hogy itt a legnagyobb “sztár” Michael C. Hall benne. Na jó, a főszereplő Boyd Holbrook azért volt már jó filmben, de sokan lehet pont a legutóbbi Predatorsban látták.

(Az #elhanyagoltnovember random filmjeiről a posztjánál beszéljünk, itt maradjunk a n the Shadow of the Moonnál)

17 hozzászólás a “Röviden: In the Shadow of the Moon #elhanyagoltnovember” bejegyzéshez

  1. “Amúgy itt látszik ismét a Netflix rákfenéje is: a nagy premiereket nyilván megtolják, de ez a film nagyjából csak töltelék volt nekik, hogy legyen ilyen is”

    És ezt teljesen érthető is, mivel ez tényleg egy töltetlék csak. Pont az a 6/10-es, korrekt, egyszernézős kategória és semmi több. Szerintem azért látták nálunk viszonylag sokan, mert ncoreon hibás imdb pontszám van mellette. Nekem is csalódás volt igazából, mert ha jól emlékszem 8,4 körüli pontszámot írtak hozzá, de a valóságban 6,2 ami egy nagyon pontos érték ebben az esetben.

  2. nekem felkeltetted az érdeklődésem, Hall-t úgyis kevésszer látni. Amúgy, apróbetűs rész hogy a végén copyztad a (…)-t, benne maradt a Little Monsters

  3. Jó ,hogy írtál róla még be is írtam a Novemberes témánál ,hogy simán belefér.

    Szerintem nagyon jól indít a film a hangulat a ritmus nagyon jó a 80-as 90-es évek misztikus filmjeit idézte. Az üldözős akció is ilyen régi vágású volt az elején a közepéig nagyon jól működött nálam. Sajnos a vége felé leült és a pörgésből is nagyon visszavettek. Azért jócskán nézhető darab az eleje meg nagyon feelinges.

  4. Nem volt rossz, egynek elment. Ahogy fentebb írták, a közepéig lekötött, aztán kezdtem elveszíteni a bizalamam és nem alaptalanul.

  5. Uzsonna detto!!Igéretes kezdés,de tényleg..de aztán..áááhhh..hagyjuk,,gyenge mint a libafos nyári zápor után../pedig szeretni akartam../

  6. Egynek elment, nem sűrűn vannak ilyen jellegű filmek előttem mostanában. Lehet csak én nem nézem a jó helyen a néznivalókat.

  7. Az volt a bajom a filmmel, …

    SPOILER:

    … hogy a már az elején teljesen egyértelmű volt, hogy valami olyasmi fordulat lesz a végén, hogy a múlt amit MI látunk azon már a főszereplő nem/sem változtathat. (abból, ahogy a nevén szólította a főszereplőt)

  8. jól indult, de katasztrófa lett.

    spoiler

    ráadásul ez az időutazás logika vhogy nagyon nem megy, visszaküldik, megváltozik a történelem, juhú, de akkor a megváltozott történelemben ahol nem hullik a mélybe a zászló akkor miért küldik vissza? szar volt :(

  9. pontosan a 45. percig oda voltam meg vissza. még fel is húztam magam, h
    a sok negatív hozzászólás “a könyvtárban”, micsoda dolog ez, majdnem el is vették a kedvem.

    aztán sajnos, de. megvilágosodtam, és (szinte) minden szájhúzót meg kell, h értsek. amilyen jól indított, úgy szét is esett mint a sicc.

    tényleg egyszernézős, jóindulattal. kár érte.

  10. Ahogy newzoli irta. Jol kezdik, de fel ora utan ki kell kapcsolni, hogy majd maskor megnézzük a tobbit mert menni kell a tescoba es ugy kell hagyni!

  11. Érdekes a jó pontozás, mert szerintem szörnyű egy valami lett, pedig előzetesen nagyon vártam.
    A sztori mint olyan az egy kisfilmre/novellára lenne elegendő, de mégis széthúzták 2 órára – hát pont olyan is lett a vége, aminek ez hangzik.
    A “plot” totálisan kitalálható, a fordulatokat kilométerekről látjuk.

    SPOILER

    Párom aki egyáltalán nem a műfaj szerelmese, nem geek, stb kb a 10. percben rávágta, hogy időutazás lesz. Én kapaszkodtam bele, hogy ennyire egy nyilvánvaló gagyi klisé nem lehet, biztos lesz valami fordulat.
    Nem lett.

    OFF

    Ha már tényleg ilyen “egyszernézős, elmegy otthon mert Netflix” cuccot nézne valaki akkor a Fractured-t sokkal élvezhetőbb lett szerintem, pedig az is csak egy ilyen közepes valami. Vagy a Tall Grass.

  12. Idén már láttam sokkal rosszabbakat is, amik még moziba is mentek.
    Tényleg kiszámítható volt egy kicsit, de én jól szórakoztam.

  13. azért azt kitalálni, hogy időutazás, nem igazán nagy dolog, és nem ássa alá a filmet. ennyi erővel a back to the futureről aki semmit nem tud, de nézi, és azt mondja időutazás, az akkor szarrá teszi a filmet, mert kitalálta a parkoló előtt?

  14. @human: az csak egy dolog volt amit kiemeltem, nem ez volt az egyedüli gond számomra a filmmel, bár az lett volna. Érdekesen indul, de nem tud kibontakozni, az első fél óra után összedől az egész.

  15. Vajon ez a film akkor is elkészülhetett volna, ha nem a gonosz fehér felsőbbrendű mozgalom robbantásait kellett volna megakadályozni, hanem mondjuk egy más színű csoportét, amire talán jobban jellemző a terrormerenylétek elkövetése és a film végén, a csodás szebb jövőt nem a félvér kisgyerek születésével teszik egyértelművé, hanem fehér babával? Lenne hörgés belőle?

  16. de hát csomó film és sorozat van van más terroristák lekapcsolásáról, most miért teszel úgy, mintha nem lenne? ha valamit, akkor pluszt adott, hogy ezúttal kik robbantottak és miért, főleg most, amikor az egész világ törzsekbe áll éppen, és mindenki képes mindenre.

  17. Bár egyszer nézős, de tetszett. Mindent nem sikerült idő előtt kitalálnom, ami már fél siker. Idén ennél sok gyengébb alkotást láttam. A szinkron minősíthetetlenül botrányos így a fele felirattal ment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.