A fiatalítás az Irishmanben

Egy hosszú videóban bemutatják, hogy miképp győzték meg Marty-t, és hogy mennyire izzadtak a munkával. A legnagyobb kihívás az volt, hogy nem lehetett a színészek arcán mo-cap pontok tömege, nem vehet el felvétel készítéséből a technológia.

A legérdekesebb ez, amikor De Niro a Goodfellasból játszott el egy klasszikus, és ez volt a végső lökés a rendezőnek, hogy készen áll a technológia.

human
írta
2020. 01. 04. 22:02
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “A fiatalítás az Irishmanben” bejegyzéshez

  1. Én tényleg nem értem. A film nem volt rossz, de ez a fiatalítás rettenetes.

    Megértem, hogy klassz, hogy nem voltak pöttyök, de De Niro természetellenes volt mindvégig fiatalon. A többiek még elmentek, de egy egy ilyen szintű rendező és a csapat ezt oké-nak találta…

    Plussz! Honnan tudjuk, hogy mennyi színészi játékot vesz el, hogy tisztárra mossák az arcát? Mert itt hiába tiszta az arcuk a felvételen, ha utána van rajta 5 centi vfx. Akkor itt járhat Oscar? Serkis meg játszhat bármilyen állatot, az nem érvényes.

    Ami fent van YT-n deepfake videó (free software) is jobb, mint ami a filmbe került.

  2. @kendrick:

    akkor azt mondod (nem láttam a filmet), hogy jobb lett volna De Niro fiatalkorából levő felvételekkel deepfake-elni? szerintem erre is sor fog kerülni, egyáltalán nem tartom elképzelhetőnek, főleg ha a tulajdonjoga a régi filmnek tisztázott, ott van annál a stúdiónál akinél, …

    mondott egy érdekeset a puzsér youtube-os értékelésében, nem tudom idézni, de a lényege: oké, hogy az arca fiatalítva van, de a mozgása nem fiatalos, újra, nem láttam a filmet, csak érdekesnek tartottam a gondolatot, hogy hát igen, ilyen korkülönbségnél a mozgás se ugyan az már…

  3. cherockee: az én kritikámban is ott van a mozgás, sőt, sztem a youtube videó alatt is sokan megjegyezték :)

  4. Szerintem pedig jó munkát végeztek. A deepfake-kel a játékuk 5%-a se jött volna át. A Netflixen van egy elég hosszú kerekasztalos beszélgetés, Marty, Bob, Joe, Al, a cimbik:) Ők is kitérnek a mozgásra, tehát igenis ilyen apróságokra is figyeltek, legalábbis próbáltak, pl. hogy Hoffa hogy áll fel a székből, vagyis hogy kellene annyi évesen, ahol akkor a storyban jártak. Szerintem abban vannak sokan tévedésben, hogy fiatalabbnak gondolják a karaktereket, mint amilyenek story szerint. Pl. a deepfakes 30 körüli De Nirot várták, pedig inkább 40-50-ről indul a karakter a történetben ha jól tudom. Egyedül a háborús jelenetben jóval fiatalabb. De Niro még pluszban a szem+hajszín miatt lóg ki, de az is a karakter miatt van. Ha hagyják De Niroét, sokkal könnyebb lenne befogadni a szemnek, de az Ír meg nem úgy nézett ki.

  5. Az arcok egyáltalán nem zavartak, bár néha leestek a képről. De Niro mozgása viszont tényleg szörnyű volt. Öregember mozgás, felhúzott vállak, előre tolt fej, merev felsőtest. A legrosszabb az volt, amikor verekedést (verést) imitáltak. Nem értettem, hogy ezekben a helyzetekben miért nem használtak dublőrt.
    Al Pacino és Pesci rendben volt, bár velük nagyobb dinamikájú mozgást nem játszattak el.

  6. +1 kendrick-nek

    És azóta tényleg már járja a netet a iFake anyaga, amiben pár hetes lébecolással sokkal jobban odarakták a színészek arcát ingyen szoftverrel mint tették azt itt száz misiért…

    Persze ehhez első lépésben elfelejtették De Niro “kék” szemét.

    A másik, hogy felhasználták a szereplők korábbi snittjeit, más filmekből, amit ugye jogdíjviták miatt talán ezek a szakemberek nem tehettek meg.

    Ami azért furcsa kérdéseket vet fel, mert lényegében a színészek nem birtokolják a saját arcukat, amikkel eg filmben megjelentek.

    Ennek ellenére az iFake anyagát rendszeresen odadörgölik a Netflix orra alá, hogy fiúk: a film nagyszerű, a technológia, ha meg is érett az ilyen beavatkozásra nem úgy, ahogy ti összeraktátok…

    iFake anyaga, annak, aki még nem látta:

    https://youtu.be/dyRvbFhknRc

    harmat spoiler:

    Azért az öreg Marty keze is vastagon benne van abban a jelenetben, amikor De Niro megrakja a lányát “bántó” boltost és úgy mozog, mint egy piaci kisnyugdíjas aki alól kiütötték a járóka egyik teniszlabdáját.

    Ha közeliket használ és más vágást plán helyett ahogy azt Eastwood tette a Gran Torinonnál például máris nem ez az eredmény.

  7. hát nemtom, abban a videóban jobboldalt viaszfigurák vannak, pechi szeme az első jelenetben ehh. nulla pórus az arcokon, a “big ears” jelenetnél amikor visszavált de nirora az full természetellenes. nem azt mondom, hogy az irishmanben nem zavart sokakat, de ezt a videót nem tartom igazi ellenpéldának. főleg, hogy elvileg az Irishman minimum 35 volt amikor először találkozott Peschi karakterével, szóval nem illik hozzá a bababőr, nem 20-as csávóról van szó.

    https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2019/09/02/09/goodfellas-robert-de-niro.jpg

    +ha jól veszem ki, itt már in camera is látott valamit a rendező, mert ha a próbafelvételnél ott volt Marty és vigyorgott, hogy “olyan, mint régen”, akkor már látnia kellett valamit, nyilván nem a végleges változatot, de volt valami realtime renderelés is talán.

  8. human

    Pár hetes munka, De Niro szerintem egyértelműen jobb egyes jelenetekben.
    Az éttermi jelenetnél a hotelszobában Pacino-val jelenetnél, ahogy felnéz, részemről. Pesci sajnos itt sem a legjobb.

    de
    Adtak volna nekik is rá pár hónapot és pár millió dollárt az egész nem így nézne ki.

    Szerintem Scorsese a “régi csapat összeáll” pillanatra értette, hogy olyan mint régen. A munkában megjelenő manírok nem vesznek el.

    Bár lehet akármi.

    Ennél a filmnél vastagon benne van, hogy megjelenésében akár változhat is, valamilyen “remaster” verziónál.

  9. Nekem szinte nézhetetlenné tette a filmet a digitális “maszk”. Nemcsak természetellenes lett, hanem a mimika is eltűnt valahol, konkrétan De Niro néha olyan mint egy CGI bábú. Az öregembertest a felhúzott vállakkal és behúzott nyakkal még rátett erre egy lapátra. Már húsz éve is tökéletesen megoldották – most is, még tévéfilmekben is – hogy egy testre másik fejet tesznek digitálisan. De Niro fiatal, illetve verekedős jelenetein már ez is sokat segített volna. De a legjobb még mindig az lett volna, ha a fiatal szerepet más színész kapja, sőt azt is megkockáztatom, hogy egy fiatalabb nagyon hasonló arckarakterű színészre egy kis deepfake De Niro maszkolás is sokkal jobb lett volna. Most tettétek fel a Stallone arcú reszkessetek betörőket. Az jobb volt mint ez.

  10. Durva Scorsesere ilyet mondani, de már már amatőr volt néha az egész. A kék szem katasztrófa, ért ennyit a hasonlóság miatt?

    A mozgással kibekultem többnyire, de a már említett boltos veres arany málna szint. Kész röhej, pláne, hogy nem is közeli volt, tehát simán elbírt volna egy dublőrt.

    Ha az volt a cél, hogy évekig témát adjon a film, akkor sikerült, de egy ilyen régóta húzódó , ekkora költségvetéssel készülő film esetében, pláne profik kezében teljesen érthetetlen sokszor a megvalósítás.

  11. Csak tippelek. Talan nem volt eleg ido a tokeletesitesre, vagy akar a de Niros jelenetek ujraforgatasara dublorrel. Gyanitom, hogy az Oscar miatt muszaj volt tartaniuk a december elejei idopontot.

    Talan BD-re egy javitottabb valtozat kerul, bar ebbe nem elnem bele magam.

  12. Elkapkodták ezt sajnos,lehetett volna sokkal jobb.

    Hiába vártam egy igazán jó filmet,nem kaptam meg.
    És valszeg már nem is lesz,még egy ilyen csapat.
    Részemről ezzel a filmmel lezárult egy korszak.

  13. Ezt a filmet elrontották és még így is kiváló darab.
    De Niro arcának belövésekor, nem biztos hogy csak a fiatalítás volt a cél, hanem hogy a karakterhez is igazítsák, tehát nem csak egy fiatal De Niro-t akartak belőle kihozni. Ennek pedig ez lett az eredménye. Szerintem zavaró csak a 3 és fél óra alatt hozzászokik a szem. A legzavaróbb mégsem ez , hanem ehhez az archoz hozzátartozó mozgás. Meg amikor Pesci “lekölyközi” De Niro-t, finoman is nevetséges volt. De így összefoglalva örülök hogy láthattam az általuk összehozott filmeket, Pacino t meg nem tudom megszokni Végvári nélkül :(

  14. Az a vices, hogy a YT-n ennél jobb deepfake-megoldások vannak, de az meg minimum morális aggályokat vet fel ilyen volumenű alkotásoknál.

  15. Van egy összehasonlitó deepfakes video sokkal jobban néznek ki viszont elveszik a játékuk ez teljesen látható.

  16. Na engem viszont pont zavart ez a fiatalítás dolog! Mármint nem a kivitelezése volt rossz,csak az volt zavaró,hogy bár a színészek fiatalnak néztek ki (fiatalabbnak),de na azért már nem azok és a mozgásuk a gesztusaik viszont elárulták a korukat! Rögtön az elején ez nagyon szemet szúrt,szóval azóta is küzdök a filmmel,persze nem csak emiatt,hanem a tempó is “öreges” és eddig ez a retró maffiózó feeling sem ragadott magával,kb 3szor kezdtem el nézni…így talán következő karácsonyra végzek is vele! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.