Bevételek: Bad Boys Bad Boys, Whatcha gonna do… hát folytatni

Nem csak, hogy berendelték a forgatókönyvet, de a Bad Boys 3 bevétele alapján tényleg meg is fogják csinálni azt a 4. részt. One last time my ass. Sok last time annál inkább.

Amerikában hosszú hétvége van/volt, szóval összesen már a lenti 62, 5 milliós hétvégi adattal is jól áll a Bad Boys 3. Főleg, ha azt nézzük, hogy csak 90 millióba került (plusz reklám), így a világpiaccal együtt bőven pozitívban lesz. Ezzel amúgy a Bad Boys megdöntötte a januári nyitórekordot, vagy 10 millát rápakolt az eddigi csúcstartó Ride Alongra.

A Dolittle viszont a 22 milliós nyitásával hatalmas bukta. 175-be került. Azt hiszem nem sikerült eladni családi filmnek rendesen. Mármint lehet szar, lehet jó, de az biztos, hogy a januári eltemetése mellett azért arra szánták, hogy menjen a család, aki már volt a Jumanjin és Star Warson. Hát nem annyira jött be.

Az 1917 brutálisan tartja magát viszont, csak 41%-ot esett csak a második hétvégéjére (a nagy blockbusterek, persze magasabbról, 55 fölött szoktak mostanában), és ugye közben díjakat is hoz. Bejött a “1 shot” és a különlegesség varázsa?

A hétvége amerikai bevételei a tovább mögött:

  1. Bad Boys For Life – $62,500,000 – össz: $62,500,000
  2. Dolittle – $22,010,000 – össz: $22,010,000
  3. 1917 – $22,000,000 – össz: $76,616,984
  4. Jumanji: The Next Level – $9,685,000 – össz: $270,597,975
  5. Star Wars: The Rise of Skylwaker – $8,302,000 – össz: $491,947,801
  6. Little Women – $6,350,000 – össz: $84,841,052
  7. Just Mercy – $5,765,000 – össz: $19,377,643
  8. Knives Out – $4,323,000 – össz: $146,000,387
  9. Like a Boss – $4,035,000 – össz: $17,118,588
  10. Frozen II – $3,918,000 – össz: $465,069,690

24 hozzászólás a “Bevételek: Bad Boys Bad Boys, Whatcha gonna do… hát folytatni” bejegyzéshez

  1. A Dolittle nem csodálom,hogy földbe állt.Az élőszereplős Oroszlánkirály szintű érzelemmentesség párosul egy ilyen Narnia-szerű kalandfilmmel.Ezek csak egymás után dobált jelenetek voltak,hullámzó minőségű CGI-jal nyakon öntve.Az egyik legjellegtelenebb “termék” amit valaha láttam.

    A Bad Boysnak örülök.Remélem kap egy kicsivel több büdzsét és egy nevesebb akciórendezőt a folytatásra.

  2. Csak tudnám mi a tököm került 90 millába a Bad Boys 3-nál amikor akció kb csak az utolsó 20 percben van az is teljesen másodrendű, b filmes kinézetű. Van egy olyan érzésem Will Smith rátenyerelhetett a költségvetés minimum 25%-ra :).

  3. elég sok kaszkadőrös akció van szerintem. ugye az első motoros lövöldözés, a “lélekre ható” kihallgatás, a bevetés VanessaHudgens-szel, az informátor halála utáni, a motorsüldözés, és persze a végső. Ez mind drága.

  4. A Bad boys 3nak örülök, de ha a negyediket abba az irányba viszik el, amit sugallt a befejezés, abból nem kérek.

  5. Oké, azt tudjuk, hogy az IMDB annyira nem mérvadó, de bakker ez a film nem állt földbe a nézőknél. Még nem láttam, de olvastam a kritikákat imitt-amott és azok igazából nem voltak pozitívak. Viszont a 7,4-es IMDB meg nem azt sugallja, hogy a nézők többsége rühelné a filmet. Az első rész 6,9-e vagy a második 6,6-ja (ami vhol reális is) után ez a film ezzel a 7 feletti pontszámmal betalált vmit a nézőknél. És ezzel nem azt mondom, hogy akkor a film jó. Csak baromi fura, hogy míg a sok év után visszatérő folytatások általában a földbe állnak (talán a John Rambo-ra emlékszem, ami jobban teljesített, mint a 2-3, de mondjuk a John Rambo nem egy rossz film), ez így vígan ellubickolgat. De az is lehet, hogy a nézői igények egy fura keveréke látszik ezeken a számokon. Persze 12 ezer szavazatnál tart a dolog, szóval sokkal jobban kirajzolódik majd ha olyan 100+ ezer felett lesz (első két résznél 200+ ezer szavazó volt), de én a kritikák után sima egyenes földbe állást vizionáltam és 6 alatti számokat.

  6. Tyberius: A Dolittle-re írta vki h földbe állt nem a Bad Boysra. Egyébként igenis mérvadó az IMDB, persze sokan divatból szeretik lehúzni mint a Rottent meg a Metacriticet. Persze az ilyen emberkéknek is ugyanúgy az első dolga egy új filmnél h megnézik ezeken az oldalakon milyen értékelést kaptak a filmek.

  7. csak 7,4? az sztem nem azt mondja, hogy annyira imádta a közönség, dvdnél már 7 alatt lesz, ami azért nem akkora pontszám. De ja, nem a BB földbeállásáról írtunk.

  8. Nem tudom mennyire vág ide, de létezik , hogy az IMAX nem fogja adni itthon az 1917-et? És létezik, hogy sehol sem lesz feliratosan?

  9. 10.

    Azért meglepődnék, mert díjnyertes filmeket azért kiszoktak tolni felirattal is.
    Bár én már az Original nak is örülük, csak akkor megint egyedül megyek moziba … :)
    IMAX-ben meg tuti nem lesz feliratos, nem is emlékszem mikor volt olyan utoljára.

  10. lordboxi: Freeman Film a forgalmazó, ők általában csak a szinkronos kópiákra költenek pénzt. Ellenben a Gentlemen lesz szerencsére szinkronnal és felirattal is, írták a FB-oldalukon.

  11. azert a Bad Boysos 90es budget meglepo.
    oszinten ketlem hogy Smith vallalta volna 20 million alatt, es sanszos hogy Lawrencenek is legalabb egy 10est adni kellett szoval a koltsegvetes 33%a mar meg is van … nem lattam a filmet de manapsag barmit letenni az asztalra 60 milliobol azert nem rossz

  12. 12.
    IMAX-ben egyáltalán nem lesz, nem hogy feliratosan. Nem is értem. Bad Boys megy IMAXben. Minek? Úristen…

  13. Mi gyönyörű benne? Komolyan kérdem. Azon kívül hogy háborús nem nagyon tudok róla semmit. Gyönyörű mint szépen van fényképezve?

  14. De jó lenne moziban nézni az 1917-et, de sajnos nem hozták be felirattal, így megmarad otthonra. Magyar szinkronnal vétek megnézni egy ilyen filmet :( Eléggé sajnálom, nem értem miért szivatják az embereket azzal, hogy még a lehetőségét sem adják meg annak, hogy akit érdekel megnézhesse felirattal. Azt hinné az ember, hogy 2020-ra egy európai ország már eljut idáig, de mégsem :(

  15. LG: mert drága a kópia, kétszer kellene megvásárolnia a forgalmazónak. Alacsony kihasználtság mellett a így bukna rajta, akkor meg minek. A magyar moziba járóknak elenyészően kicsi része igényli az eredeti nyelvet.

    Pl. a Rise of Skaywalker feliratos vetítések nem tudtak egyetlen telt termes vetítést sem összehozni Békéscsabán – vagyis a megyéből összesen nem jött össze pár száz érdeklődő sem. De ez így volt a Force Awekens premierjekor is, amikér még nem tudtuk milyen lesz az új trilógia. Akkor a kora esti vetítésen (az első napon) nyolcan voltunk a teremben. A szinkronos vetítésekre meg elővételben elfogytak a jegyek.

    Akkor egy sokkal kevesebb embert megmozgató filmnél képzelheted mekkora lehet az érdeklődés. Mondjuk nyolcad akkora? :D

  16. “A magyar moziba járóknak elenyészően kicsi része igényli az eredeti nyelvet.”

    de lehet ez is csirke-tojás eset, avagy ha nincs is lehetőség, akkor nem is nő az igény. Azért Budapesten nem üresen mennek ezek a vetítések, és itt sem erőltetik. Újabb példa a kapitalizmus hibáira, mert egy profitmaximalizáló cég nyilván nem fogja népnevelési szándékkal önteni bele a pénzt, főleg nem vidéken, ahol aztán végképp nincs annyi turista, akik a pár érdeklődő magyar mellett elmennek rá.

  17. troc:
    Szegeden teltházzal néztem a Rise of Skywalkert feliratosan, a premier után 3-4 nappal.
    Az meg szintén egy másik nagyon szomorú dolog, hogy ennyire drága a kópia, mikor még talán a filmkészítők érdeke is lehetne, hogy ne elcseszett szinkronnal nézzék az alkotásukat. Sőt világszinten lehet hogy iszonyat bevételektől esnek el azáltal, hogy az emberek egyszerűen nem mennek moziba a mindenféle szinkronok miatt, és inkább letorrentezik később. Ha globálisan olcsóbban adnák a feliratos kópiát, vagy teszemazt egyszer kellene kifizetni csak a filmvetítési jogokat az adott filmre, és nem kellene a különböző verziókért külön fizetni, akkor nagyobb eséllyel mehetne a dolog. Mindenesetre elképesztően szomorú, hogy 2020-ban ahol elvileg a mozinak kőkeményen versenyeznie kellene a streaming és torrent ellen, ennyire nem képesek semmit megtenni azért, hogy többen menjenek el moziba. Ja, meg a feliratos vetítéseket vidéken sokszor lehetetlen időpontokba teszik (pl vasárnap délre), és lehet azért vannak rajta kevesen…Szerintem lenne rá nagy igény ha ténylegesen tennének az ügy érdekében…

  18. Pécsen ezek nagyon sokszor teltházzal mennek a sok külföldi hallgató miatt is, de a CC így sem segíti a dolgot, és sokszor beteszi péntek kora délutánra, meg munkaidőre az eredeti nyelves vetítést. Ez valóban a tyúk és a tojás esete, s bár tudom, hogy a lengyel piac sokkal nagyobb, remelem egyszer eljutunk oda, hogy bármelyik film kapcsán választhatok a magyar és az angol között..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.