Bloodshot: tökéletesen semmilyen

Tegnap néztem, és már elfelejtettem Vin Diesel újabb franchise kereséséből a részleteket. Bár Tom Hardynál kisebb név van ennek az élén, de szerintem a Bloodshot leginkább a Venommal hozható párhuzamba. A minőségük összességében nagyon hasonló. Kevesebb a humor, cserébe összeszedettebb a történet, már ha rá lehet ezt fogni.

klonggg

Ugye arról szól, hogy a főszereplő katona egy bevetés után hazatérve fantasztikus éjszakát nyom az asszonnyal, de másnap rájuk törnek, a nőnek annyi, és a férfit is fejbelövik ( Toby Kebbell lubickol a gonosz szerepben, hogyhogy nincs tele a net a gifjeivel). Valami cég megmenti (eskü nem tudnám megmondani a nevét fejből), méghozzá úgy, hogy a vérét telenyomja nanorobotokkal, amik képesek bármit rendbe hozni az élő szervezetben.

Bár eleinte nincs sok emléke hősünknek, de egy zene mindent előhoz, el is indul bosszút állni… és itt most nem lövöm le azt, amit a trailer megtett, de a történet csak a bosszúval indul be igazán. Olyan aranyos volt, ahogy apró utalásokkal elkezdték kibontani a dolgokat, közben minden néző tudta, hogy merre megy a történet. Viszont itt valamennyire érdekes is volt, hogy az első 20 perc nagyon klisés dolgait hogy fordították ki humorrá.

Jobban próbálhatnék pozitívumot keresni, de nem igazán találok benne kiemelkedőt. Pedig bírom Vin Dieselt, de a dörmögős, mackós viselkedése ide valahogy nem illett, főleg amikor terminátorként megy, és pusztít. Nyilván még mindig vannak úgy általában eredetsztorik, amik bejönnek moziban, de ehhez végképp nem így álltam volna hozzá, hanem valami későbbi küldetés közben kellett volna elejteni a karakter történetét.

Viszont minden kiadott reklámanyaggal ellentétben az akciójelenetek rendben voltak. Oké, a Budapesti nem annyira (meglepő:), főleg amit a végtelen hosszú Alagútban művelnek. Dinamika nélküli ahogy lelövik, keringenek mint fos a nem is tudom hol, megint lelövik, aztán megint. Valami horroros félelem lehetett a cél a látványos, véres félarc villantással, de hát minimálisan sem sikerült. Ellenben amikor már rendes ellenfelei vannak, azok a jelenetek működnek. Konkrétan van egy olyan üldözés, ami ütött, teljesen meglepődtem rajta.

Amúgy az egész olyan volt, mint egy sorozat pilotepizódja, aminek a végén az új kalandok felé hajtanak a hősök, vagyis hát antihősök. És igazán lehúzni sem tudom. Bár 2020-ba nem annyira illik a Bloodshot, olyan, mint valami MCU és DCEU előtti képregényfilm (ehm, Venom is olyan), de a földbedöngölés helyett inkább a semmilyen, felejthető végkövetkeztetés felé hajlok.

13 hozzászólás a “Bloodshot: tökéletesen semmilyen” bejegyzéshez

  1. Az a CGI liftes rész te jó isten. Konkrétan Mátrix 2 neo vs rengeteg smith ügynök jutott eszembe róla akkor láttam utoljára ilyen gumiszerű CGI-t. Pedig 2020 van vagy valami.

    Budapesti részen meg old tököl airporton meglepődtem nem tudtam hogy forgattak itt is.
    10/5 1x nézős felejtős. Ebből nem lesz univerzumépítés.

    Toby Kebell tánca vitt mindent. Eiza González <3

  2. A CGI amúgy egész pofás volt…kétlem 45 millióból hozták ezt össze.
    Eiza González a tipikus jó csaj,akinek semmi szerepe sincs…
    Jah és itt volt a legnagyobb csalódás is, Sam Heughen az Ouatlander sorozatból…mert itt annyira borzalmas volt.. hogy jahj nagyon rossz színész. Vin Diesel meg, örülhet, hogy szerepelhet bármiben is a FF franchise-on kívül is.

  3. Nekem abszolút kellemes meglepetés volt, teljesen élvezetes akció-sci-fi, örömteli önreflektív momentumokkal. Egyedül a robotlábú, majd plusz 2 robotkart kapó csávó irritált nagyon, meg a vége felé már a comic relief hacker vicces beszólásait kezdték túltolni, de ennyi. Sajnálom, hogy nem kapunk folytatást, ha már Vin Diesel, akkor inkább ez, mint még 5 Halálos iramban vagy még 1 xXx.

  4. Közepes, de sajnálom, mert hatalmas potenciál lett volna benne, ha egy kicsit ügyesebb rendező/studió kapta volna projektet, mert az alapsztori és a “csavarok + drámából” nagyon komoly kis scifit lehetett volna kanyaritani.

  5. Akár jó film is lehetett volna, ha a végén nem tolják túl az akciót és egy sima bunyót nyomnak le ott az épületben, mert az a liftes jelenet annyira béna lett, hogy már untam. Semmi súlya nem volt a harcnak. A befejezés meg tényleg olyan lett, mintha egy sorozatot néznék.

  6. Egyszer meg lehet nézni.
    Nem dobtam el az agyam, de nem is húztam fel magam rajta.
    Igaz először 15 perc után már aludtam rajta :D
    De másnap reggel már nyugiban végignéztem.

  7. 1Xnézős. de tisztes iparos munka, annyira nem lógott ki a cgi.
    voltak kifejezetten jó ötletek benne.

  8. Tökéletesen semmilyen. Ez kb jellemzi Vin Diesel, Dwayne Johnson és Jason Statham egész pályafutását. Pedig mindenki azt hitte ők lesznek az akcióműfaj megmentői a nagy öregek után…

  9. Zidane66: érdekes, mert Dwayne-ben megvolt, a múltkor valmaiért néztem a Rundownt ahol átadja neki Swarci és ott még látszott, hogy lehet valami, csak túl gyerekesre vette utána (valami Disney szerződése volt?). Statham szerintem elég sokáig tartotta magát, hozta folyamat a nézhetőket pár mellényúlással. Ahogy Diesel is a Pitch Blacknél még bármi lehetett volna.

  10. +1 Egyszer nézős, felejthető.

    Azért ennél a Venom valamivel jobb volt. Talán ha nem Toretto atlétában nyomja 20 percig akkor nem kevésbé jut eszembe a F&F. Snipes utánzat Lamorne Morris jelenetei dobtak fel leginkább. Leszokhatnának már ezekről a beindítjuk franchiset szagú befejezésekről.

  11. ezzel majdnem ugyanaz a bajom, mint a BirdsOfPray-el. nem lehetek vele teljesen elmarasztaló, mert egyszer lecsúszik. szerintem java részt jó a látvány, látszik h van benne zseton és meló is bőven (nah, nem az Alagút utca 12-re gondolok, meg a liftes fasságra). Diesel is pont azt hozza, amit kell. plusz szerintem a fekete hekker gyerek lehelt, nem is kevés érdemi poént is ebbe a műdrámába. de.

    az, hogy a készítőknek tuti a Halálós Iramban a fétisük, és még a retyóban is egy pószter virit a falon, az 100. nem csak Diesel karaktere, a csaj karaktere, az autós kikacsintás, de az, hogy muszáj legaláb egy totál erőltetett felhőkarcolós aprítós jelenetet beletenni, a zárásról a léjerezett napfényben, arról már nem is beszélek.

    SPOILER
    ami viszont tényleg hót uncsi, az Guy Pierce megint egy hót béne főgonosz szerepében. ehh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.