Taika Waititi Star Wars-t rendez, és kicsit ír is

Sokáig csak pletyka volt, de mától hivatalos, hogy részben írja az 1917-ért felelős Krysty Wilson Cairns-szal, és teljes egészében rendezi a Star Wars univerzum egyik filmjét Taika Waititi, aki ugye a Thor: Ragnarököt szállította.

Ugye korábban már csinált Mandalorian-t a Disney+ számára, fejből a finálé rémlik, szóval nem idegen számára a helyzet. A történetről még semmi persze.

Kell bónusz? Van egy durva, amikor a Solo botránynál kérdezték:

human
írta
2020. 05. 04. 19:11
megjelenés
37
hozzászolás


37 hozzászólás a “Taika Waititi Star Wars-t rendez, és kicsit ír is” bejegyzéshez

  1. Mindenki nyugodjon meg, ha felmerül a veszély, hogy jó lesz, Kathleen Kennedy azonnal közbe fog lépni.

  2. RIP Taika karrierje.

    “aki ugye a Thor: Ragnarököt szállította”

    Igen és ennyi épp elég is hogy féljek a tőle érkező SW-tól. És azért az is túlzás hogy rendezett egy Mandalorian részt. Azon is látszott hogy csak a poénokat tolta meg azért azt nem volt nehéz megcsinálni tekintve hogy nem volt benne 1 értelmes rész sem amúgy sem. A helyében én nem vállaltam volna most kezdett fellendülni a karrierje nagyjából mindenki elfelejtette azt a förmedvény Thor filmet erre most a másik legocsmányabb dologhoz fordul? Úgy fest menő a karrier gyilkosság. :D Meg azért ne feledjük SW esetében teljesen mindegy a rendezők meg írók személye mert úgyis az van amit a Disney akar és amíg milliárdot eléri a film bevétele semmin se változtatnak.

  3. A Thor szerintem remekmű lett. Visszahozta a sírból azt a karaktert. Viszont az, amerre viszik a következő részt, az eléggé bizonytalanná teszi… I have a bad feeling about this

  4. “most kezdett fellendülni a karrierje nagyjából mindenki elfelejtette azt a förmedvény Thor filmet”

    jaja, mindenki elfelejtette a közönség és kritikus kedvenc, majdnem 900 milliót hozó Ragnarököt. Arról ne is beszéljünk, hogy ha szerinted csak annyit rendezett, hogy írt pár poént, az hogy jön ki. Ne csináld már, nem vicces.

  5. nem hiszem, h rian miatt lett olyan a last jedi, amilyen. amúgy jon favreau-nak jobban örülnék:D bár elvan ő a mandaloriannal. tartok tőle, hogy ez is ilyen jó kis disneymarvel humorú izéskedés lesz, de ne legyen igazam. nekem a ragnarok annyira nem jött be sajna, a wilderpeople 10x jobban tetszett. de ha tippelnem kéne, hogy itt vagy a thornál van-e rövidebb póráz, hát…

  6. Disneynek lenne esze, akkor összekapná a nagy rendezőket, hozzájuk vágna gázsinak 100 misit, hogy nesztek rendezzetek, aztán néznénk egy-egy SW részt Ridley Scott-tó, Spielbergtől, Camerontól…

  7. Dark Eagle

    Ne hülyéskedj már. Nézd meg a What We Do in the Shadowst, Jojo Rabbit-et. Brutál jól kezeli a humort az egy dolog, de Jojo-nál nem kicsit mutatta meg a drámai “oldalát”. Thor-t, ahogy előttem írták kb megmentette. Egy olyan karaktert, aki kb Superman szinten van. Barom erős képességű karakter, pont ezért nehéz kezelni és láss csodát: két Avengers-nél ő volt az egyik legkedveltebb. Mandalorian-ről nem is beszélve, hogy üvöltve átadta az igazi SW hangulatot.
    Plusz annál a “förmedvény” Thor filmnél képes volt írni és rendezni úgy a karaktereket, hogy ne a mellékvágányon kössenek ki.
    Ha ezek után nem jó hír ez a mai, hát akkor én nem tudom:D

  8. Ami a kontrolt illeti abban bízom hogy csak úgy írt alá alapból,hogy valamennyi kreatív szabadságot kaphat.

  9. Személy szerintem nekem tetszik a hír.
    Viszont majd mikor bele viszi waititi féle túlzott humort, akkor szerintem vagy azt fogják mondani hogy sok, vagy a szokásos, ez nem star wars, tönkretette… stb.

  10. Remélem azért akarják Waititit, mert valami waititist szeretnének, nem pedig a nevéért (lehet ilyen egyáltalán?). Semmi értelme egy ennyire karakteres rendezőt leszerződtetni, ha nincs szükségük a sajátos látásmódjára.
    Asszem örülök a hírnek.
    Egyelőre XD

  11. Érdekes döntés mindkét fél részéröl… lehet szabadabb kezet kap majd, mint a korábbiak? Gondolom nemtudja a Disney igazán, hogy most akkor merre tovább a filmekkel… bepróbálnak egy trendi rendezöt, hátha jól sül el. Kicsit sajnálom, hogy ezzel tölti az idejét a rendezö, a kisebb produkciói jobban tetszettek.

  12. Valószínűleg egy jó film lesz, méghozzá egy jo vigjatek egy kis drámával. SW old school rajongók többségének nem hiszem h fog tetszeni. Nem lesz komolyan véve, túl sok poén/hulyeskedes lesz. Ha megpróbálja komolyra venni a filmet es ezzel szembe megy a saját stílusával akkor sztem gyenge lesz a produkció. Egyébként én jobban örültem volna egy komolyabb hangvételű SW filmnek ami kevésbé gyerekbarát, nem faék egyszerűségű a történet, nincsenek “aranyos” vicceskedő (vagy vicceskedni próbáló) karakterek. De persze ez nem hozna annyi pénzt így hiába várjuk.
    Egyébként Human miért reflektálsz Dark Eagle hülyébbnel hülyébb baromságaira? Kollektív tényként közli a saját szubjektív véleményét (mint pl. a förmedvény ragnarok) es ezzel rendre sikerul téged felbosszantania es ezt élvezi is.

  13. A Thor 3 kb egy paródia, ez vár a SW-ra is. Ezt az embert nem engedném ilyen filmek közelébe.

  14. Óvatos optimizmust érzek.:)

    Túl sok lesz a Taika-humor: sokan mintha elfelejtenék, hogy a klasszikus trilógia is tele volt humorral, sokszor kimondottan burleszkszerűen (Chewbacca rámordul az “egérdroidra”, az megijed és elmenekül stb), nem a Schindler listáját fogja rendezni az emberünk, aki amúgy a drámához sem hülye, sőt.

    A Ragnarököt simán lehet nem szeretni, de pont arra kiváló példa, hogy egy igazán stílusos és jó rendező a stúdiópórázzal a nyakán is tud önazonosan és viszonylag egyedien alkotni egy koherens, évek óta épített univerzumon belül is.

    (Off, de amúgy sokszor nagyon tudnak irritálni a stúdiókontroll miatt nyígó rendezők, mintha nem tudnák pontosan, mikre írnak alá.)

  15. Teljesen mindegy ki a rendező, amíg Kretén Kennedy felügyeli minden lépését mind a filmnek, és persze a rendezőnek. Nehogy azt gondoljuk már, hogy nélküle ott akármilyen rendező is odatehet egy plusz sort, vagy akár egy rajzszöget is a vászonra. Szóval én majd akkor bizakodok, ha egy rendes féregirtást végeznek végre a dízninél, és megszabadulnak a csótányoktól és a tehetségtelen piócáktól.

  16. Nemtudom, én vhogy nagyon nem bírom a filmjeit. A Thor szörnyű volt tőle, a Jojo-t nembirtam végig nézni se. A Mandaliranban is kikasztott a poenkodasa, úgyhogy ez nem az én Star Warsom lesz továbbra sem.
    Viszont örülök, mert sikerült az előző filmekkel elérni, hogy már fenn se akarják rajta, egyszerűen csak nem fog ez a film érdekelni.

  17. Lesz itt még “creative differences”. Aztán a végén ezt is J.J rendezi majd. :D

  18. Csak egy felhypeolt rendezőceleb. Minimum egy Blomkamp kellene, hogy komolyan tudja venni egy-egy új SW, Alien, Terminator stb. mozit :(

  19. Blomkamp-nek eddig egyetlen igazán jó filmje van. A District 9. A többi felejthető. Az Alien 5-re én is nagyon kíváncsi lettem volna, de az valószínűleg már nem fog elkészülni,és egyáltalán nem biztos, hogy remek alkotás lett volna. Mindenesetre Blomkamp még bizonyíthat a jövőben.

  20. Nem értem miért fikázza mindenki a Ragnarököt.
    Én gyűlölöm a szuperhősöket, barátaim rángattak el rá, de totál élvezhető volt annak ellenére, hogy Marvel.
    Taika rendezett színvonalasabb filmeket is, mint a Jojo Rabbit, What we do in the Dark és Search for the Wilderpeople, ahol a humor mellett mélyebb témákat és tragédiát is földolgoz, ami talán említésre méltóbb, mint egy trash Marvel film.
    Mindenesetre ez az új Star Wars nem a rendezői képességén fog múlni.
    Egyik új SW filmben sem magával a rendezői munkával és a technikai dolgokkal van baj, hanem azzal, hogy a történet totál átgondolatlan, kiforratlan, klisékkel teli, bugyuta.
    Szóval a film az írói készségein fog múlni.
    A humorral kapcsolatban bizakodó vagyok.
    A Thor Ragnarök azért volt élvezhető, mert nem csak az a végtelenül gagyi sztenderd Marvel humor volt benne, hanem Taika sajátja is. A Star Warsba meg végképp nagyon nem illeszkedik ez a fajta humor, ezt meg is sínylette az új trilógia. Ellenben amit a Mandalorianban csinált sokkal természetesebb.
    Szóval kár dacos kiskamasz módjára már most fikázni. Várjuk meg mi lesz belőle.
    Talán bevállalósabb filmeket kapnánk, ha a rajongók nem picsognának rögtön mindenen.

  21. totoro 12.
    +1

    Mondjuk én egy Peter Jackson-os trilógiát néznék meg, ahol nem csesztetik, hogy húzza el az időt +33%-kal.
    Kurvára hiányoznak a filmjei…

  22. Igen. Péter Jacksontól jó volna egy star wars trilógiát nézni. Vagy egyetlen film is elég lenne tőle.

  23. Mindig csak sírtok. Üdítő! Én is kérhetek sw rendezőt? Szerintem Vudielen jó lenne.

  24. Szeretem a stílusát, és ha ez pár éves hír lenne húztam volna a szemöldökömet, hogy hát mégiscsak SW, nem-e lesz ide furcsa, de mivel a franchise már semennyire sem tud érdekelni, így végülis miért ne? :)

  25. Azért az vicces, hogy Kennedyt szidják megint, holott pont az van, hogy alatta nincs diktatúra mint Lucas alatt volt a cégnél , vagy Feige alatt van a Marvelnél. Kennedy nagyon nagy szabadság ad a rendezőknek és a szakembereknek egy-egy projektél a legtöbb esetnél vagy a Disney szólt közbe vagy két személy veszett össze valamin és a kisebbik koppant. Ez is lehet a baj valahol , hogy akkora nagy kontroll és erős jövőkép nincs mint mondjuk Feignél van vagy Lucasnál volt ,hogy van egy írány és elképzelés amellett kitartani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.