Csak a retró: There Will Be Blood

A zene és a vágás az olajkitermelő és a vallási vezető között, vagy épp az az idézet amivel végképp eladták: I have a competition in me. I want no one else to succeed. Rögtön érezni lehetett, hogy ez a nagyszabású dráma valami több lesz.

Daniel Day Lewis mindenét beleadta a filmben, ez az alábbi két percben is lejött, és volt valaki, aki képes volt tartani vele a tempót. Lehet nosztalgiázni a kommenteken ennél a filmnél is, bár a nevek elvesztek a blog költözésekor.

11 hozzászólás a “Csak a retró: There Will Be Blood” bejegyzéshez

  1. Fú, pont pár hónapja néztem újra, elképesztő film még mindig. A fényképezés, a lassan csordogáló, de kegyetlen dramaturgia, az egyéni sorstragédiák, stb.

  2. Utaltam. Nem tudom miert olyan kiemelkedő ez. A dilinyós meg kifejezetten idegesítő volt.

  3. Pár hónapja néztem újra. Mindig találok benne valamit amit addig nem vettem észre. Elképesztően minőségi alkotás. Minden képkockája tömény zsenialitás.

  4. Tudtam, hogy egy nehéz film, halogattam is sokáig. Jó pár éve néztem, és azóta sem volt olyan hangulatom, hogy ismételjem. Kiemelkedö alkotás szerintem, nekem elsö sorban Daniel Day Lewis alakítása teszi meghatározóvá a filmet. A trailer kicsit semmilyen szerintem, sokkal erösebbet is össze lehetne tenni, de a “súlyosdarab” hangulatot azért hozza.

  5. Remek film + trailer.

    Én PTA-tól az Inherent Vice előzetesét is nagyon szeretem (Motto Panakeiku, Motto Panakeiku, HAI, HAI), de a Serious Man előzetese jutott most eszembe a ritmussal, vágással, az is iszonyú menő és vicces (The Rabbi is busy… HE DIDN’T LOOK BUSY!!!! He’s thinking)

    https://www.youtube.com/watch?v=mDKHWRbK2_Q

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.