Csak a retro: ti jöttök

Bár még jó pár cím fel van írva a rovatba, de egy kicsit átadnám nektek a szót. Két trendet, az ismételt hangeffektest és a BWAAAAAA stílust már előhoztuk, és addig nem akartam kitenni ezt a posztot amíg azok nincsenek meg, de feltenném a kérdést:

Nektek mi volt a legemlékezetesebb előzetes az eddigi életetek során?

Csak egyet írjatok.
Tényleg.

human
írta
2020. 06. 26. 12:12
megjelenés
68
hozzászolás


68 hozzászólás a “Csak a retro: ti jöttök” bejegyzéshez

  1. Nekem talán a 300 előzetese az egyik ami nagyon megmaradt bennem, a NIN zenéje, plusz azok az epic képsorok. Na meg kész mém lavinát indított meg Butler ordibálása. (csak hát a fantasztikus előzetes után csalódás volt a film.)

  2. Ajj, nehéz egyet választani. Így akkor viszont a Gyűrű Szövetsége. Családilag mentünk moziba a HP Bölcsek kövére, az előtt ment a Gyűrűk ura trailer. Nagyon durván rápörögtem, gyerekként addig nem is hallottam a könyvekről, fogalmam se volt mi is ez, de azt rögtön éreztem, hogy valami monumentális dolog lehet. Pár napra rá már a könyvet olvastam.

  3. A ket Man of steel teaser: az egyik Russell Crowe, a masik pedig Kevin Costner narralasaval es mindketto a LOTR zenejevel.

  4. Elég retro, de a CLiffhanger egyik teasere (persze, évekkel később láttam). Ma már semmi extra, de akkor formabontó volt a dolog, hogy narráció nélkül, csak képsorokkal meg zenével mesél el _valamit_.

    https://youtu.be/17wjj5f9D_c

  5. Nekem a Suicide Squad – Bohemian Rhapsody tralier.
    Soha nem láttam még ekkora különbséget a trailer és a végső film minősége között.

  6. Logan. Nem emlékszem, hogy melyik film előtt láttam először, csak arra, hogy után a film alatt végig azon kattogott az agyam a moziban, hogy mikor nézhetem meg újra a trailert.

  7. Plusz 1 pont a Man of Steel teaser-eknek, mind Costner, mind Crowe narrálásával…muszáj megnéznem :D :)

  8. The Dark Knight. Erről biztos nem kell többet mondani. A Matrix 2-nek volt nagyon jó előzetese, amit rogyásig néztünk mpeg videón.

    A Conan, a barbár Film+ os, újragondolt előzetese pedig sírva nevetős lett :)

  9. 300 – egyetemi koli alatt jött ki, végtelen alkalommal néztük meg a premier előtt a szobatársakkal.

  10. SW Episode II – első 1 perces teaser Vader kíséretében

    amikor 2001-ben egy kis vidéki moziban rákezdte ez a trailer, megállt az élet.
    azok a tini falkák akik pusztán csak a sötétben hancúrozás végett jöttek moziba, azok a koros nagyszülők akik unokát kísérni jöttek és már túl vannak az érdeklődésen bármi lármázó mozi élmény iránt, az értelmiségi tudós felnőttek akiket már minden nemű rajongástól lehűtöttek a számok és törvények, minden korosztály, minden fajta, mindenki egymásba kapcsolódó csendben nézte.
    még azok is akik éppen befelé jöttek és a helyüket keresgélték minden irányban, bármerre fordult a testük, a fejük a vászon fele állt arra az 1 percre.

    bravúros concept volt a legendás ritmikus, mechanikus légzésre felfűzni a képeket, a minden elrendeltett hatás, nem az a kérdés hogy mi fog történni, hanem az, hogy hogyan fog történni.

    külön fűszere az előzetesnek, hogy a légzés alá észrevétlenül bekapcsolódik egy dermedt zenekar, aminek egyedüli hatása és célja, hogy pusztán még hangsúlyosabb, hangosabb legyen Vader a képek alatt.

    bárki csinálta a Foxnál vagy a Lucasfilmnél, előbb rajongó, aztán munkás

  11. @MAtthew

    Hú, arra emlékszem, tévében láttam azt valamelyik csatornán, zseniális volt.

  12. nehéz kérdés:D viszont meglepő, hogy évben nem ugrom annyira messzire.

    Mad Max: Fury Road – Comic-Con First Look ami először eszembe jut

  13. Sin City. Iszonyatosan bejött! Zene, vágás,vizualitás, hangulat, brutálisan jó trailer volt! Sajnos annyira felcsavarta az elvárásaimat hogy utána a moziban kimondottan csalodtam a filmben :)))

  14. SW EP I

    8-9 éves voltam, és épp vmi random családi filmre ültünk be amikor benyomtál, nem értettem az egészet, hogy lehet 1. epizód, amikor az nekem a new hope volt, egészen bizarrul állt össze a fejemben az egész de közben teljesen letaglózott, a dupla fénykard felvillanása, amidala jelmeze, teljesen belém égtek.

  15. MAX PAYNE
    az a trailer Manson zenével mindent vitt. Annyira visszaadta a játék hangulatát. Elhittem hogy jó film lesz. Aztán kaptuk amit kaptunk, de máig hiszem hogy a trailer miatt legalább 1 ponttal többre tartom a filmet mint amennyit ér. Az az élmény annyira megmaradt.

  16. A Gyűrű Szövetsége.
    Akkoriban még azt sem tudtam mi az hogy gyűrűk ura. A trailer annyira felcsigázott, hogy egyből kiderítettem, mi a fene is ez, aztán a következő utam egy könyvesboltba vezetett.

  17. Nekem anno az End Of Days nagyon hatásos volt az “újragondolt” Gn’R és Axl zenéjével a trailerben. Gyerekként a Jurassic Park előzetese teljesen elkápráztatott, a közel múltban a Sötét Lovag Felemelkedés trailere nagyon ütős volt…

  18. Force Awakens amikor újra láttam repülni a Solymot szinte megkönnyeztem (aztán a második trailer Hannal és Chewival sem volt semmi), kár hogy ennyire megosztó lett a Disney SW éra, az akkori reményteljes hypeot rendesen elkótyavetyélték.

  19. Clash of the Titans. Óriási csalódás a film, de a hosszabb trailer a The Used zenéjével nálam nagyon betalált. Hihetetlen… Azt hittem, egy istenkirály God of War filmet fognak összehozni, de attól még az elvárásaimnál is messzebb van.

  20. Az Incredibles előzetese volt az, ami nagyon beütött nálunk egy barátommal. Konkrétan sírva röhögésig tudtuk nézni, hogy a szerencsétlen meghízott Mr. Incredible hiábavaló erőfeszítéssel (sic!) próbálja becsatolni az övét. Az hiszem a rengeteg apró részlet, amire olyan “pixarosan” ügyeltek (annak idején még…) volt az oka, hogy annyira bejött nekünk: ahogy dühében az asztalra csap (totál felesleges tevékenység, rettenetesen emberi) és megugranak az asztalon heverő tárgyak. Vagy a párbeszéd a feleségével.. ahh, remekül szórakoztunk. És még csak nem is a filmből volt a jelenet, külön az előzetes kedvéért kitalálták, megrendezték, animálták…
    Sajnos a film végül nem hozta az előzetes alapján felállított (túlzott) elvárásainkat, de attól még jó volt.

    https://www.youtube.com/watch?v=-UaGUdNJdRQ

  21. on july 2nd… they arrive

    on july 3rd… they attack

    july 4th is…

    INDEPENDENCE DAY

  22. Nekem a Transformers 1st theatrical trailer. Annak idején odabaszott, és van egy olyan sejtésem, hogy az kezdte a mára agyonhasznált formulát.

  23. Az Independence Day, még 1996 táján… Basszus, öregszem? Ezt a filmet vagy háromszor láttam moziban…

  24. Hát franc se tudja, de a Picific Rim-nek volt az a trailere, amikor kardoztak a hajóval. Ne az odab@szott. Ott elhittem, hogy jó film lesz… Jól kicsesztek velem…

  25. Az angol beteg (1996)
    Akkor iszonyúan hangulatos volt, ma már talán egy kicsit régimódiasnak hat. :)

  26. SW Ep1! Annyi ev után újra Star Warst várni! Mikor lement a tv-ben, az unokatesómmal telefonon egyeztettünk, hogy láttad, bazmeg, láttad?
    Tűkön ülve vártuk! :)

  27. Bocs a dupláért, most, hogy rákerestem, amiről beszélek, az a Tv Spot 1 volt, de a lényeg ugyanaz.

  28. SW EP1. A két tréler még cd-re is ki volt írva (ani annó nagy pocséklásnak számított) és borító gyártva hozzá. Azt hordoztuk minden haverhoz. És levetítése 14″ monitorokon is külön eseményszámba ment.

  29. Batlle LA nagyot ütött elsőre, a zene hidegrázós azokkal a felvételekkel!

  30. Lehet kurva gáz, de nálam a favorit akkor is a… Clash of the Titans trailere! Holy shit, annyira perfekten összerakott előzetes volt ez anno, hogy majd magam alá hugyoztam a gyönyörtől. Egy mozgalmas, grandiózus filmet vetített elő, és még a “Release the Kraken!” örök érvényű passzus is beficcent a végén. Imádtam, imádom.

    https://www.youtube.com/watch?v=XJNenKqmOMU

  31. Cloud Atlas 6 perces első trailere ütött, miközben szinte semmit nem tudtam a filmről. És utána volt fejvakarás, hogy miről fog szólni a film :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.