Csak a retró: No Country For Old Men

Just call it, Friend-o. Egy film tudta csak kiütni a mostanra modern klasszikus, és amúgy remek traileres There Will Be Blood-ot abban az évben, méghozzá a Coen testvérek eléggé megosztó mesterműve. Úristen, akkoriban ilyesmik harcoltak az Oscarért, micsoda év volt.

A lényeg, hogy a No Country előzetese se semmi, süt belőle a western hangulat, és basszus, a filmtörténelem egyik legkeményebb gonosza Javier Bardemtől, bár nagyjából a Terminator-t vették alapnak hozzá. Do you want to leave a message? Nagyon szórakoztató vágóképpel.

Bónusznak pedig ez a rajongói:

14 hozzászólás a “Csak a retró: No Country For Old Men” bejegyzéshez

  1. Ez a film még azóta is üt, pedig minden évben megnézem. Egy abszolút mestermű. Persze a Coen testvérek neve mindig garancia a minőségre.

  2. Ez egy olyan film, amit nem tudok megunni, rengetegszer láttam, és mindig magával sodor. A karakterek, a hangulat, a fényképezés és a történet, a maga kegyetlen egyszerűségében, szerintem egy kiemelkedő és stílusos alkotást eredményeztek. All time favorite nekem.

    Szerintem a trailer jól hozza a hangulatot, ebben megvan az a plusz, ami a There will be blood előzeteséből hiányzott nekem, lehet az ötletes vágás miatt tetszik jobban. A robbanás az nagyon frappáns tényleg. Viszont érdekes, hogy milyen bátran vettek bele a film végéből is jeleneteket, talán a Carla-Jean-es call it már már spoileres is.

  3. Az az év az egyik legerősebb év volt az Oscar történetében. Szomorú mennyire felhígult a mezőny azóta. És az a baj, hogy ez tényleg nem csak a “régen minden jobb volt” nosztalgia, mert most megnéztem a listát és abban az évben jelölve volt ez a film, ami hatalmas klasszikus és kegyetlenül jó még ma is. Jelölve volt a There Will Be Blood ami messze túl didaktikus ahhoz hogy szeressem, de sokak számára etalon. Jelölve volt az Atonement ami nálam szintén all-time top20-as alkotás valamint a Juno ami a maga műfajában épp annyira meghatározó és újszerű mint No country.

    Ez minimum 4 klasszikus egy évben. Ehhez képest ma van Green Book meg víz érintése.

    Maga az előzetes király, nálam is örök kedvenc. Javier Bardem 10/10 ebben a filmben.

  4. Olvastam valahol, hogy ilyen szakértők elemeztek 200 filmet amikben ilyen pszichopaták meg kegyetlen gyilkosok voltak és azt állították meg, hogy Javier Barden alakítása állt a legközelebb a valósághoz.

  5. Minden képkockáját imádom a filmnek, abszolút mestermű, de sosem láttam a trailerét eddig.

  6. talán A legjobb film evör.
    furcsa, hogy első nézésre nem tetszett! csak másodjára, de akkor nagyon.

  7. Én a film zenéjét szeretem legjobban :) Viccen kívül egy kegyetlen ütős film! Újra kéne néznem.

  8. Én azóta is egy hatalmas blöffnek és túlértékeltnek gondolom, de úgy látom ezzel csak én vagyok így :D

  9. Ez mekkora egy film!
    Bakker,napokig nem hagyott nyugodni annyira fura és felkavaró volt főleg a vége!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.