A Sony-nak akkor nem lesz streaming szolgáltatása

Ma jött ki a hír, hogy a Sony filmek első streaming otthona Amerikában 2022-től a Netflix lesz (bár a rendes PR anyagban világszerte van emlegetve a filmeknél). Avagy amikor eljön a filmek streaming premierjének ideje a mozi és kölcsönzős VOD után, akkor a Netflixre kerülnek fel. Aztán felsoroltak pár címet, és várható folytatást ismert franchiseokból.

Starting in 2022, Netflix will be the first US streaming home for Sony Pictures films following their theatrical releases. Get ready for UNCHARTED, MORBIUS, BULLET TRAIN & WHERE THE CRAWDADS SING, plus future sequels to VENOM, JUMANJI, BAD BOYS & SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE

Ez nyilván arra utal, hogy a Sony nem száll be a streaming versenybe, inkább eladja a tartalmát annak aki eleget fizet. Vagyis ezek szerint a Netflix adta meg ezt, ha jól látom évente 250 milliót, méghozzá a harmadsugárzásért ezek szerint. Nyilván ez az eredeti Netflix tartalmakat nem annyira érinti.

(Így viszont akkor az eladó MGM stúdióra lehet tényleg az Apple TV fog lecsapni?)

human
írta
2021. 04. 08. 20:12
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “A Sony-nak akkor nem lesz streaming szolgáltatása” bejegyzéshez

  1. hála a jó égnek. kevés dolog böki a first world white people csőröm jobban, minthogy 6 streamingre kéne előfizetnie a becsületes embereknek, ha nem akarnának lekalózkodni minden negyedik filmet meg sorozatot. mérhetetlenül boldoggá tenne, ha csak a netflix létezne

  2. Csodálkozom, hogy a Disney hagyta kicsusszani a kezei közül a Sony által gyártott Marvel tartalmakat.

    Az MGM eladására pedig a Csillagkapu franchise sorsa miatt várunk már egy ideje. Brad Wright fejleszti a negyedik élőszereplős szériát, de az új tulajdonos letisztázásig nem lesz bejelentés.

  3. A Disneyplus hagyta, hogy a pókember filmek a sony-hoz kerüljenek??? Ott aztán nagy baj lehet a háttérben, mert ennek semmi értelme

  4. Vélhetően azért, mert ők a játék streaming-re mentek rá. De ahhoz is a Microsoft-tól kell bérelniük az infrastruktúrát.

  5. Az Uratok: teljesen logikus lépés a disneytől. Vàrnak pàr évet, majd a csődbe ment netflix felvàsàrlàsàval együtt megkapjàk a sonys talrtalmakat is. Most minek költekezzenek kétszer? 😀

  6. totoro: Én imádtam a Csillagkaput, viszont 1-2 éve pont belefutottam egy random részbe a TV-ben, nem kicsit szekunder szégyenem lett. De ez a fajta minőségi avulás szerintem a legtöbb akkori és még korábbi sci-fi sorozatra igaz. Az SGU már szintet lépett, csak nagyon nehezen indult be. Szóval én pont örülnék, ha készülne egy mai szemmel vállalható sorozat belőle.

  7. @Namu

    “Vàrnak pàr évet, majd a csődbe ment netflix felvàsàrlàsàval”

    Annyira szeretném, ha kifejtenéd nekünk azt, hogy mégis mire alapozod azt az elképzelésed, hogy a Netflix pár éven belül csődbe megy! :)

  8. A Disney-nek mondjuk nem sok beleszólása volt a dologba. OK, hogy a Marvel Studios-t felvásárolták, de ettől függetelenül a Pókember jogai a Sony-nál vannak, azt csinál velük amit akar. Az utóbbi évek együttműködései külön megállapodás részei. De a Venom meg a többi a Disney-től teljesen függetlenül készül.
    A Fox felvásárlása és a Disney+ beindítása és felfuttatása mellett meg nem hiszem, hogy annyi elkölthető pénze vagy hitele lenne a cégnek, hogy még a Sony-t is kivásárolják, vagy a Pókember jogokat alóla.

  9. @Hádész

    Az SGU megpróbált a következő BSG lenni csak a készítők nem tudták azt hogyan kell csinálni így lett a végeredmény híg kaki nem pedig “szintlépés”

  10. A Netflix igazán jól járna (az én naiv logikám szerint legalábbis), ha megvásárolná vagy az MGM-et vagy a Sony filmes részlegét. Lenne saját könyvtára, saját gyártóbázisa, pár franchise átkerülne hozzá, amelyekből dolgozhatna (így is mindig franchise-okat keresnek), nagyobb esélyekkel vehetné fel a kesztyűt a klasszikusan nagyokkal szemben. Amúgy valamiért drukkolok a Netflixnek, mert tetszik a sok lokális tartalom rajta, nem feltétlenül USA-központú, mondjuk az már kevésbé, hogy a helyi kontentekből jobbára kiölik azl kultúraspecifikus dolgokat, amerikanizálják/sterilizálják az ízlést, hogy a gyártmány bárhol eladható legyen. Lásd: Harlan Coben-adaptációk például, az USÁ-ra írt sztori megmarad, aztán olyan tessék-lássék módon eldöcög brit vagy lengyel környezetben, nem túl életszerű módon.

  11. MGM megvásárlásával rengeteg jog és gyártói bázis is új tulaj kezébe kerülhet. Azt nem hiszem, hogy Netflix lenne a befutó, mert mások jóval több saját tőkével rendelkeznek. Már, ha egyáltalán eladó az MGM..
    Netflis csődbe jutásától nem kell tartani következő években. Amíg előfizetői számaik növekedési pályán vannak, nem hiszem, hogy gondjuk lenne.

  12. heidfeld: ott a link, elvileg eladó az MGM, és nem a pénz miatt nem esélyes a Netflix, hanem mert nekik az MGM bizonyos gyártói része nem kell, csak a sok IP kéne talán, hiszen még építkezik is a Netflix magának Amerikában gyártói kapacitást. Az Applenek viszont szinte minden része kéne az MGMnek.

  13. Endymion, human: poénosan akartam fogalmazni, de akkor ezek szerint nem jött össze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.