Mortal Kombat (2021) – ezt hogy lehet elba[]ni

Az első R besorolású előzetesnél ezt kérdeztem “Nemtom, nektek ennyi alapján?”, és valahogy végig így éreztem a film irányába. A korhatár stimmelt, hogy merjenek valami jót csinálni az alapanyaggal, egy úgy véres játékot, ehelyett… nem is tudom mi a szart kaptunk. Pedig azt ígérték megtörik a videójáték feldolgozás átkot, ami helyett egy véres CW (igazából DC universe) sorozat pilotját kaptuk.

Nem elég, hogy a film szar, de meg sem próbálták magában lezárni. Értem, hogy franchiseban gondolkodik mindenki, de azért a filmeknek, főleg amikor indítani akarják a sorukat, azért magukban is működni kéne!

A történet arról szól, hogy az Earth Realm egy bajnokságra van a bekebelezéstől, egy Mortal Kombat választ el minket a vesztünktől. A gonoszok pedig csalni akarnak, még a verseny előtt kiütni fajunk MK jellel megjelölt bajnokait, azelőtt, hogy azok felkészülnének a harcra. Van valami ősi jóslat egy fiúról, aki az erő… ja nem, az egy másik franchise.

Próbálom itt összefoglalni a tartalmat, de igazából nem lehet. PifPuf akciófilm kéne ez legyen, ami nem veszi vérkomolyan magát, erre tudjátok mit csinál? Vérkomolyan veszi magát. Eredetsztori, ahelyett, hogy valaki kiabálná MORTAL KOMBAAAT, amikor valami durva történik. Nyilván túlzok, nem kéne mindig kiabálni, de konkrétan a kivégzéseken és neveken kívül ebben semmi Mortal Kombat nem volt.

Lehet azt mondani, hogy mit vártál, kapcsold ki az agyad, de nem lehet, mert túlgondolták, túlstilizálták, ahelyett, hogy egy nyers akciófilmet kaptunk volna. Lehet jó blockbustert csinálni, olyat ami szórakoztató, nem kell mindent elnéznünk ezeknek a szar nemfilmeknek.

De ha minden eredettörténetes, sztori felénél abbahagyást figyelmen kívül hagyok, akkor is gáz a Mortal Kombat, mert igazából még a harc sem volt az igazi, annyira lassan légbokszoltak sokszor, és ez a legnagyobb bűne. A kivégzéseket azért adom, amiatt kapott is pár pontot a film.

human
írta
2021. 04. 24. 19:55
megjelenés
63
hozzászolás


63 hozzászólás a “Mortal Kombat (2021) – ezt hogy lehet elba[]ni” bejegyzéshez

  1. human, te csak mérges vagy a világra, mert nem kaptad még meg az oltásod :/

    Amúgy én csak az első hét percet láttál youtube-on, az nekem bejött. A film többi része is olyan? Vagy sokkal rosszabb?

  2. Szerintem király volt! Felvezetésnek teljesen jó és remélem folytatják, mert most lehetne belemenni jobban ebbe a világba.

  3. Hát nem tudom én élveztem minden percét.

    És nem, nem vagyok vak, én is látom a hibáit. A filmnek nincs közepe, a főszereplő szegény kurva gyenge, és a történet is dedós.

    Lehetett volna kicsit hosszabb egy-egy harc, de összességében jó kis popcorn film volt a B film jellege ellenére.

  4. Óriási Mortal Kombat rajongóként azt mondom, hogy ez nagyon rossz volt. Szerintem mindenki azzal járt volna a legjobban, ha a 2011-es játék story mode-ját megcsinálják egy az egyben.

    ami nem tetszett:
    – nem nagyon derült ki, de az alapfelállás szerint csúnyák és gonoszok néhány évszázad alatt nyertek 9 MK tornát. 10 kell ahhoz, hogy az adott világot letarolhassák. Mondhatni nyerésre állnak. Ezzel szemben megszegik a szabályokat és a viadalon kívül lerohanják a másik felet. Hol ebben a logika? A játék szerint, ami legalább logikus volt elbukták a tizedik tornát és nem volt kedvük várni pár száz évet és ezért csaptak le.

    – semennyire sem jött át a hangulat. Ez a Goro vs pickup látvány nagyon nem tetszett. Nem kellett volna túlságosan most még belekeverni a földet, játszódott volna az első rész Shang Tsung szigetén az számomra sokkal hangulatosabb lett volna.

    – Sub-Zero nem kék (LG tévén 4K-ban HDR-rel). Jó, oké legyen fekete ha nagyon akarják. De könyörgök, ott van Noob Saibot és Smoke, akik közül az előbbi fekete, az utóbbi sötétszürke. Erre a remekül kinéző kék ninjából csinálnak feketét, mert úgy sincs elég. Gratulálok.

    – Ez a Cole Young gyerek mire is kellett? Mit is adott hozzá az egészhez? Ha már csinálok egy teljesen új karaktert és őt teszem meg kvázi főszereplőnek akkor legyen már valami értelme is a dolognak és ne csak az időt vegyem el olyanoktól, akik meghatározó karakterek és mégsem fértek be.

    – Raiden egy gyökér. Ami baj, mert a kezdeni sztoriban sosem volt ennyire unszimpatikus. Minden platformon, minden egyes történetben rendületlenül hitt a saját harcosaiban és kevésbé lekezelő módon adta ezt a tudtukra. Nem hiszem, hogy ez után bárki is Raidenes Happy Meal menüt akarna kérni.

    – a Reikot játszó pali ha az utolsó jelenetében komolyan gondolta a színészkedést, akkor örökre eltiltanám minden mogóképtől. Olyan fejeket vágott, mintha a Horrorra Akadva 3-ból ollózták volna ki. Ki az a hülye, aki rábólintott erre?

    – annyira siet a film, hogy a karakterek nem hogy egydimenziósak, de még azok sem. Nagyjából senkiről nem tudunk semmit, minden a történéseknek van alárendelve. Egy szó nélkül mindenki megy mindenhova és két másodperc alatt meg is érkezik. Az egész mintha 1-2 nap alatt játszódna. Mély barátságok alakulhattak ki eközben.

    – Hanzo mester mi a bánatot csinált évszázadokon keresztül? Annyira bosszút akart állni, hogy inkább relaxált előtte még egy csekélyke időt.

    – ez a vándorló kiválasztottság a testen megjelenő szimbólummal igen mókás. Tehát ha én ezzel születek, azaz az univerzum és az ősi istenek engem választottak, de egy 80 éves nénike elcsap a Suzukival, akkor onnantól ő lesz a világunk egyik védelmezője.

    ami jó volt:
    – Jax okés volt, még a robotkarok evolúciója is elfogadható volt
    – Kabal kinézete és mozgása is remek
    – a kivégzések többsége okés volt, egyedül Kung Lajos körfűrészén nem tudom még, hogy sírjak vagy nevessek
    – Sonya csinos
    – Shang Tsung legalább gonosz
    – most nem volt olyan, hogy Sheeva-ra ráesik a csillár és menten megpusztul

  5. Egyet értek (human) azzal amit írsz. Ez legfeljebb egy közepes film. Amit kiadtak a megjelenés előtt 7 perc, az a legjobb része sajnos az egésznek. Kano és a rengeteg popkult hasonlat, te jó ég! :(

  6. Végre egy olyan kritika ami nem irrálisan pozitívan áll hozzá a filmhez….
    Számomra több jelenet is kínos volt.. A casting döntő része nagyon mellé ment pl Raiden meg Shang Tsung is botrányosan gagyi fan made hatást keltő..
    Meg a film több jelenete is nekem ilyen rajongói film benyomását kelti…..

  7. Nekem összesen két dolog nem tetszett csak benne. Ami leginkább fájt, hogy mind látszatra, mind érzetre totálisan szét van vágva a film, de nagyon rossz módon. Nem értem, miért nem lehett volna még nettó 10-20 percet benne hagyni, bőven belefért volna a játékidőbe (mert abszolút nem érződött hosszúnak), kevésbé érződött volna ennyire kapkodósnak, főleg a vége. A másik pedig, hogy az Outworld terve… baromság volt. Lényegében így is 1v1 harckban dőlt el az univerzum sorsa, akkor meg mi a francért már nem a torna keretein belül láttuk ezeket a küzdelmeket? Ezáltal pont, hogy a MK esszenciája veszett el. És még így is bőven elfért volna mindemellett a bosszú szál is. Igazábó ez volt a két fő bajom, a kapkodás és az alapfelállás hülyesége, ami így értelmetelnül herélte ki azt, ami azzá teszi a franchise-t, ami. Minden más szórakoztatott és lekötött annyira, hogy nálam ez egy laza 7/10. A zene nekem bejött, a casting is, a jó helyen bevágott MK-egysorosok és persze a fatalityk rendben voltak.

  8. 4: “– a Reikot játszó pali ha az utolsó jelenetében komolyan gondolta a színészkedést, akkor örökre eltiltanám minden mogóképtől. Olyan fejeket vágott, mintha a Horrorra Akadva 3-ból ollózták volna ki. Ki az a hülye, aki rábólintott erre?”
    Bazz, a film alatt pont arra gondoltam, hogy a 2011-es Conan-ben volt egy ugyanilyen gyökér ellenfél, aki ugyanezzel a bárgyú mimikával nyomta végig a filmet, és most, hogy utánanéztem a kommented után döbbentem rá, hogy persze, ugyanaz a csávó játszotta mindkét szerepet! Ennyi, 10 év konzekvens színészi kvalitás. :D :D

  9. Ezt a szó szerinti semmit, max úgy tudják megmenteni, ha a következő rész költségvetésének negyedét odaadják egy Keanu Reeves-nek, hogy játssza el Johnny Cage-et.
    Felettem mindent összefoglaltak, kapkodós, lényegtelen jelenetekkel teli katyvasz. Egyetlen értékelhető jelenet, amikor végre felcsendül a játék theme-je, bár lehet az is csak azért.
    Sajnálom, hogy ennyi sikerült. Ide egy olyan rendező kellett volna mint aki a The Raid-et összehozta, ezzel a harcokra utalva..

  10. venom: nem, tegnap egy baromi jó filmet is láttam, de erről majd később! AZ MK egyszerűen szar volt.

  11. Rémesen rossz volt, a harcok néha röhejesen szarok,nekem meg a CGI vér nem ad semmit főleg hogy jó párszor nagyon kilógott a lóláb. Volt benne pár jó fatality, Kano parasztsága néhol poén volt. Egy helyen mozdult meg bennem valami.

    SPOILER
    Mikor a végén megjelent Scorpion és bejött az MK zene meg a get over here. Meg talán a sapkás flawless victory és ennyi.

  12. ez a film csak arra volt jó, hogy előkészítse azt a filmet, aminek ennek kellett volna lennie.

    tehát nem túl sokra.

  13. A pálya az, hogy az az első 7 perc meg úgy az egész intro eléggé megtévesztő. Az alapján én is valami szórakoztató pörgős, dühös akciófilmet vártam volna, Joe Taslim is nagy kedvenc stb de álmomban nem gondoltam volna, hogy a 95-ös balfaszság ráver erre az… izére…

    Az intro után jön a duma meg a “világmagyarázás”.
    És még mindig dumálnak. És még mindig dumálnak!
    Van közben valami akció is, de mikor már várnám, hogy Ok haladjunk már, jöjjön a bajnokság könyörgöm, de ezek csak dumálnak tovább és készülnek…

    És kb akkor leesett, ebben a cuccban rohadtul nem lesz Mortal Kombat! Igen, itt-ott történik némi darálás, de basszus dumálnak tovább – és az a baj, hogy nagyon nem szórakoztatóan, hanem full vérkomolyan pofáznak és bölcselkednek.

    Aztán majd egyszer talán jönnek a maradék részek de ha ilyen tempóban haladunk, akkor talán az MK4-ben végre eljutunk egy igazi MK filmig is, de ez így eddig tényleg kb egy pilot pilotjának a pilotja…
    Borzasztó nagy csalódás, a kritika minden sorával egyetértek. Sajnos. :(

  14. Nem gondoltam volna, hogy ennyire rossz lesz. Trailer alapján a jelmezek legalább rendben voltak több karakternél is. Viszont a filmet végignézve a 95-ös verzió köröket ver erre a csalódásra sajnos: karakterekben, zenében, hangulatban – még azt mondanám néhány verekedésben is. Raiden / shang tsung ritka béna lett mint karakter. A fentebbi negatív hozzászólásokkal mind egyetértek.

    Inkább pár hét múlva újranézem a 95-ös filmet. Csak azért pár hét, mert pár hete néztem meg, gondoltam felspanolom magam az új filmre – kár volt :D

  15. Nekem nem volt csalódás, jól szórakoztam, simán újranézős. SubZero, Skorpion, Kabal, Kung Lao, Raptile, Sonya, Jaxx, Kano nagyon jók voltak, de a többivel se volt problémám. Kivégzésből lehetett volna több, illetve Skorpion szerepelhetett volna többet. Felvezető epizódnak teljesen jó volt, jöhet a folytatás még több karakterrel, J.Cage…..
    Remélem lesz belőle blu-ray!!

  16. “PifPuf akciófilm kéne ez legyen, ami nem veszi vérkomolyan magát, erre tudjátok mit csinál? Vérkomolyan veszi magát.”

    Már nem azért de ezt ki mondja? Szerintem meg igenis jól állt hogy kicsit komolyabban vették és megmagyarázták, hogy miért vannak nekik mindenféle képességük.

    A film lehetett volna hosszabb mert tényleg mintha összecsapták volna a vége felé de én még így is pontosan azt kaptam, amire számítottam.

    10/10

  17. 10/10. Vagyis hibátlan, csont nélküli remekmű a műfajában. LOL! XD
    Mondjuk ez a tipikus magyar pontozás. “Jó volt 10/10″…
    Most komolyan, aki ilyen filmet képes 10/10-re pontozni, az hogy pontoz egy valóban kiemelkedő filmes remekművet? Költői kérdés volt természetesen.

  18. Ha nem tudnám, hogy kb. ki kicsoda, csak kapkodnám a fejem, hogy kik ezek a figurák és mit akarnak. Az egész sztori Sub-Zero és Scorpion évszázadokon átívelő konfliktusába van bekeretezve, de egyikről sem tudunk meg semmit, csak kb. azt, hogy az egyik japán a másik meg kínai.

    Olyan természetességgel tálalják, hogy itten van egy túlvilág ami be akar habzsolni minket – tele félistenekkel, mintha csak egy túrós palacsintát kínálnának fel desszertként. Az összes figura közül Kano ért valamit, mert ő legalább valamilyen volt, és pont emiatt a végére már idegesítők voltak az amúgy idpnként vicces beszólásai – ennyire semmilyen volt az összes többi karakter. Amikor Reptile megjelent, ott felnyerítettem, mert az tényleg a második film gagyiságát idézte meg.

    Nem tudom ki volt a vágjóra a filmnek, de tele van első látásra kiszúrható kontinuitási hibákkal (pl. számtalanszor fordul elő olyan, hogy az egyik figura az egyik snittben mutogat valamit, a következőben karba van téve a keze), ezen kívül borzalmas ritmussal van tálalva minden amit nem akció (azok ilyen szempontból egész rendben vannak, amikor csak egyet akarnak mutatni egyszerre). Ezen kívül tele van olyan ordító faszságokkal, mintha tényleg a második filmet vették volna példaképnél. Pl. Kano csak ücsörög a sötétben, végighallgatja a két pacák hossza párbeszédét, majd bemutatkozik a megfelelő pillanatban. Mint Jax a második filmben, aki lekötözve fekszik egy lepel alatt mint kísérleti alany, látszólag arra várva, hogy valaki kiszabadítsa. Vagy Scorpion elmegy vizet merni, közben lekaszabolják az egész háztájat (de valaki mondja már meg, hogy ő kicsoda, hogy testőrök vigyáznak a háza népére), üvöltve döglenek meg a feláldozhatók, de ő ebből semmit nem vesz észre, csak a felesége sikítását hallja meg utána.

    Ezen kívül kb. senki nem lepődik meg semmit. Hujjaj, itt egy nagy gyíkember, aki láthatatlan, jujj, most mi lesz? Na jól van legyőztük, most már hisztek nekem? Ja, menjünk.

    Az egyetlen igazán jó dolog ebben a filmben Scorpion és Sub-Zero végső leszámolása volt, az frankón meg volt csinálva.

    Összességében az a baj ezzel a filmmel, hogy csak simán szar és nem bájosan szar mint az első. Plusz megijedtem a játékhosszon, hogy 1:50, de “szerencsére” a stáblista ebből vagy 10 perc legalább.

  19. nekem is az első gondolatom, hogy Human dühös valamire ezért a MKn adja ki. Nem volt annyira rossz, én élveztem. Persze voltak hiányosságok, de azért jól szórakoztam. Én örültem, hogy ilyen hosszú lett, így belefért egy kis karakter megismerés, Kano pedig nagyon adta, élveztem minden pillanatát. Lehetett volna jobb, a végét mintha elkapkodták volna, szívesen néztem volna 1-2 durvább verekedést és nem az összevágást, de ennek ellenére örültem neki

  20. Nyilván nem volt hibátlan, tele van lusta írói húzásokkal amelyeket felsorolni is túl soká tartana. A karakterek meglehetősen egyenlőtlenül voltak kezelve. A Reiko-Nitara párost még egydimenziósnak sem nagyon lehetne nevezni.
    Azt sem értem, hogy ha csak felvezetőnek szánták, akkor miért öltek le több kedvelt karaktert is. Nyilván van bőven materiál egy esetleges második részre is, de Kano vagy Sub Zero éppen túl élhette volna.

    Túl teszem magam mindezen. S mindössze egy igazi problémám maradt. Nem értem Bi Han miért támadta meg Hanzo-t? Nem lehettek vetélytársak, hiszen még csak nem is értették egymást. Nem is ugyanabban az országban éltek.
    Valaki aki jobban ismeri a mitológiát elmagyarázhatná nekem, mert rohadtul eröltetettnek tűnt.

  21. @20: SPOILERS!
    Ahogy a végén látni lehetett, Shang Tsung mind Goro, mind Sub-Zero testét magával viszi, szóval én biztosra veszem, hogy ha lesz folytatás, akkor ezek a karakterek még vissza fognak térni. Sub-Zero 100%, hiszen Taslim 4 filmre írt alá. Kano meg az egyetlen karakter volt, aki nem kapott igazi fatality-t, szerintem nem véletlenül… egy kerti gnóm amúgy is milyen már. :D Szóval ha lesz 2. rész, én fogadni mernék rá, hogy ez a 3 karakter vissza fog térni.
    Bi Han – Hanzo ellentét; keress rá a Lin Kuei – Shirai Ryu párosra a neten, aztán csemegézz a lore-ban. Lényeg, hogy két rivális klán nagyon leegyszerűsítve.

  22. Raiden egy fasz
    Kano kínos és nem vicces
    Az hogy Scorpion évszázadokat várt a bosszúra nevetséges …
    Reptile borzasztó
    Seggszag, Liu Kang borzasztó casting
    Cole még is minek ??? Annyi jó karakter van, ő lapos és unalmas

    Kabal, Sub Zeró rendben van

  23. Én az olyanoktól vagyok rosszul, hogy pl a főhős miután átváltozott Aquaman-be, fél perc alatt kinyírta Goro-t, de Mileena ellen meg majdnem megpusztult.

    Vagy, hogy Scorpion fene tudja mióta várja a revansot a pokolban, hogy kinyírja Sub Zerot, mindenki erre az 1v1-re vár az egész film alatt, és a főszereplő hülyegyereket csak bedobták melléjük, mikor senki nem kíváncsi rá.

    Sonya lehet a történelem legnagyobb zsenije, ha a Kano-val való harca után a következő alkalommal, mikor megjelenik egyből tudja használni a képességét, ráadásul fura mód tudta is, hogy mi az.

    Kabal pl szerintem tök jól nézett ki, aztán a képessége így játékon kívül elég overpowered, érdekes módon nem is nagyon használta Liu Kang ellen a visszavágón. Értem, hogy valahogy ki kellett nyírni, mert ő a gonosz, de, akkor hagyják ki az egész movie franchise-ból, vagy harcoljon olyannal, aki countereli a képességét valamilyen szinten….amúgy az a tűzsárkány fatality iszonyat gagyi volt.

    Reiko volt mondjuk a legnagyobb bohóc az egész filmben.

    A sok vér tetszett, meg némelyik fight elég fun volt, illetve, a nosztalgia azért hatott, de amúgy ez összességében nagyon limonádé az egész. 5/10

  24. Totál egyetértek.
    A film eleje és a vége ami ér valamit és ami közötte történik szintiszta üres filler.A film után üresség érzeted van , ha a régi MK1 filmet ezzel a technikával csinálták volna jobban odaverne.
    Kung Lao egy jó karakter lett volna ami fontsabb mint Cole , ehelyett volt 1 jó kivégzése és ennyi.
    Sona Bladeről semmit nem tudunk meg sem Liu Kang ról és nagy szerepük sincs a történetben WTF.
    Remélem a második rész nem lesz enyire összecsapva.

  25. Én az érzéseimre figyelek egy ilyen, számomra várt film után, amikkel felállok előle a végén. És azt kell mondjam, nekem nem volt csalódás. Annak ellenére, hogy tényleg eléggé vérzik a film sok helyen (hogy stílszerű legyek), jól szórakoztam rajta és jó érzéssel álltam fel előle. Indokolatlannak tartom ezt a fajta lehúzását. A casting hagy kívánnivalót maga után, Raiden rettentő unszimpatikus, Ludi Lin Liu Kang-je is mellément szerintem, hozzá képest a szintén nem acélos színészi képességű Robin Shou ’95-ben sokkal jobb Liu Kang volt. Reiko engem nem zavart, nem emberi karakter volt, belefért a túljátszott grimaszolása. Shang Tsung kellően para, Kabal-t nagyon eltalálták, Kung Lao elég semmilyen lett. Jax és Sonya jók voltak, Kano szerintem jópofa lett, Sub-Zero és Scorpion parádésak.
    A Cole Young iránti gyűlöletet nem értem, szerintem nem volt baj sem a karakterrel, sem a játékával. Szerintem ez a script ennyire volt neki elég és azt jól hozta. Voltak a filmben jó ötletek is, pl a szuperképességek eredete és magyarázata szerintem nagyon jól sikerült.
    Apropó, Scorpion…Nem értem a “miért várt több száz évet a pokolban” rosszallásokat sem. Szerintem elég egyértelműen benne volt a sztoriban implicite is, hogy miért így és miért csak most jön vissza bosszút állni. Utalnak rá Hanzo haláljeleneténél is, meg szépen az arcunkba is tolják, mikor kiírják a képernyőre a próféciás dolgot. Azon kívül meg nyugodtan feltételezhetjük, hogy egy pokolba került lélek csak úgy nem térhet vissza, amikor akar. Ehhez kell valami erős apropó, és az itt megvolt. Ezzel az égvilágon semmi baj nem volt. Arra viszont nincs magyarázat, hogy a barna szemű Sub-zero, aki a középkorban megölte Hanzo-t, most mit keres itt a Scorpion-éhoz hasonló husky szemekkel és hogy lesz benne ezek után a lehetséges folytatásokban is. Ő is halott volt és visszahozták valahogy, vagy halhatatlanság is jár a jegességgel?
    Összefoglalva, a maga műfajában szerintem ez egy élvezhető közép- közepes film, amit ha jól folytatnak, a folytatás erős közepessé is felhúzhat. Sok hibája van, pl a vágás, egyes párbeszédek nagyon meh-re sikerültek, de sok hiba szerintem abból fakad, hogy eleve nem akartak egy dirr-durr akciófilmet csinálni, hanem hosszabb lélegzetvételű sztorit akartak építeni és direkt fogták vissza a tempót, tették kicsit realistábbá, olykor béndzsábbá a harcokat, éreztetve a földi harcosok kezdeti esetlenségét. Én szeretném, ha folytatnák.

  26. Amikor először felröppent a hír ,hogy lesz új Mortal Kombat film,már akkor lehetett tudni,hogy szar lesz!

  27. Egy gyengébb hatos a film. Az akciók jók, szórakoztatónak szórakoztató, véresnek véres. De kapkod, és pilot érzése van. De van pár nagyon jól eltalálta karakter akik miatt lehet várni a folytatásokat.

  28. Azt megértem, hogy a keményvonalas, lore-ral is tisztában lévő fanoknak miért nem tetszik (van ilyen barátom, én nem ilyen vagyok), én egy szórakoztató bűnös élvezet-filmet vártam, azt megkaptam. Volt benne néhány klasszik MK-os egysoros amiket én is ismerek, bunyók, véres fatalityk, nekem vicces Kano, részemről 6,5-7/10. Hozzáadott az élményhez, hogy barátokkal közösen néztük, röhögéshez-trollkodáshoz tökéletesen alkalmas volt, ilyen alapanyagra számítottunk, meg is kaptuk.

  29. Mondjuk azokat az embereket sem értem, akik védik ezt a pankrátor ‘filmet’. Persze, nem kell történet, meg nem kellenek karakterek, meg nem kell semmi sem egy filmbe, csak ‘hú de marha jók voltak a harcok, nekem nagyon tetszettek’ az elég. Az ba****meg. Akkor legalább azokat csinálták volna meg az ótvarfosnál egy szinttel jobbra. Amikor már a második jelentben (mármint nem a filmbeli második jelenet) csapják neki valaki fejét egy kőnek hatalmas fröccsenő vérrel, aztán az egy másodperccel utána lévő snitten már újra olyan tiszta a feje mint a harc elején…. Ezek még azt is elfelejtették, hogy rajtahagyják a cgi vért a karaktereken.
    Ezt a szemetet a Raid-del bármilyen kontextusban összehasonlítani……
    Próbáljátok ki, hogy hang nélkül nézitek meg benne a bunyókat. Egy pankrátor meccs hihetőbb :DDD

  30. De lehet hogy mi voltunk hülyék, akik egy mozifilmet vártak (ha már eredetileg moziba szánták), és nem egy élőszereplős konzoljáték átvezető videót

  31. Egyszer nézős agykikapcs limonádé, de én jó pillanatomban kaptam el. Repült a játékidő tehát nem unatkoztam ami manapság már félsiker. A poénok is jók voltak. Nekem tetszett a CGI és az akciójelenetek is melyek nem voltak gyorsa vágva leszámítva 2-3 esetet. (Ezek után kíváncsi leszek a Nobody akcióira mit írsz majd Human). Hans Zimmer spanja Benjamin ismét hozta amit vártam és remekül volt felvezetve a zene, a legendás dallamok a végső harchoz.

  32. Guilty pleasure volt😀 én újra 6-7 éves kislánynak éreztem magam, miközben tesómmal ültem az MK játék előtt, püföltem a kontrollert, nem tudtam mi a fsz történik, de roppant mód jól szórakoztam. A filmnél nem püföltem semmit, nem vagyok akkora fan csak sokat játszottam vele és azt a nosztalgikus érzést megadta a film, amit elvártam tőle. Hogy ezt milyen keretek között, milyen hibákkal érte el, égjen pokolban a lelkem, szemet húnytam felette. Talán azért sikerült ilyen pozitív érzéssel felállni a végén, mert tudom es elfogadom, hogy MK film ebben az életben sosem fog tudni olyan akciófilm lenni, ami mindenki elvárásainak megfelel. Szerintem nem a filmmem magával van baj, hanem azzal hogy 8millió filmszakértő országa lettünk🤣 nem azt mondom hogy jaj csináljatok jobbat hanem próbáljátok már csak egy hangyányit elruvaszkodni és élvezni mégha rémgagyi is😀 ettől lesz igazán guilty pleasure

  33. Értem, hogy lassan nincs különbség mozi és TV között – és, hogy már nincs gond azzal, hogy egy másfél, két órás film nem más mint felvezetés egy hosszabb frencsájzra és nem jut el A-ból B-be (és onnan mondjuk C-be), nem zárul le egyáltalán mert nincs is semmi felépítve benne, tehát igény sincs a lezárásra.
    Nincs íve, nincs dramaturgiája, nem történik benne semmi érdekes és az se baj, ha könnyű bealudni rajta stb.

    És ennél az MK-nál ez most mind tisztán lejött, hogy egy film esetében (műfajtól függetlenül) ennyire üres, nulla megközelítéssel állnak neki a forgatásnak és ennyire senki nem vár el semmit az egésztől és, hogy talán abban bíznak, hogy majd a MK brand úgyis eladja…

    Egyszerűen ez nem film, szórakoztatni nem szórakoztat, a bunyók iszonyat semmilyenek, és még csak föl se merült a gondolat, hogy mi itt most filmet nézünk egyáltalán, pedig elvileg egy mozifilmről beszélünk.

    Na mindegy, ennyit nem ér a dolog – csak én is próbálom megérteni a 10/10 meg hasonló kommenteket…

  34. *elrugaszkodni
    Sőt közvetlenül egy sound of metal, pieces of a woman (oscar Kirby-nek!!!44) érzelmi sokkbomba után m3g aztán pláne át/felértékelődik..☺

  35. @blady
    Valahogy így éreztem én is. Sokkal jobb film lehetett volna ez, de ha nem a hibákra koncentrál az ember, simén nézhető, akár többdzör is (én biztos meg fogom még nézni). És ami talán a legfontosabb, élesen ellentmondok azoknak, akik szerint a hangulat nem volt ott. Szerintem ott volt nagyon is, mondom ezt úgy, hogy az előzetesek alapján pont ettől tartottam a legjobban.
    Én nagyon remélem, hogy nem bukik meg és folytatják, egy jó folytatás ezt is felhúzatja. És talán tényleg meg lellene tanulnunk kicsit újra gyereknek lenni. Ez nem jelenti azt, hogy nem látjuk a hibákat, de azt igen, hogy a pozitívumokat tudjuk élvezni.

  36. ah telóról nem lehet pötyögni. Egyetértek. Human kritikáját is megértem (bár az első gondolatom nekem is az volt, hogy ne az MK filmen vezesse le, meg a világra haragudjon, amikor boldog boldogtalant előre hívnak *off megjegyzés: nálam boss bekamuzta, hogy szoptató anyuka és megkapta a pfizert:D ilyen világot élünk, fogadd el:D)
    hogy tényleg kellene lennie egy keretnek, hogy azok is megértsék, mit látnak, akik életükben nem hallottak a mortal kombatról, de azt gondolom, hogy mint ahogy a kicsit gyengécskére sikerült predi film is, ez is rajongóktól készült rajongóknak, akik egy kicsit félre tudják tenni a nézeteiket és lehetőséget adnak nekik azzal, hogy még 1-2 filmmel helyére tehessék azokat a dolgokat, amiket az első filmben nem sikerült megugrani. Amíg nem egy Tarantino (képzeld ide a kedvenc rendeződ nevét) rendezi, szerintem nem szabad ennyire megvető lenni. A másik véglet az, hogy engednek a rajongói nyomásnak és a sok megfelelni akarásból csak még nagyobb katyvasz lenne.. lásd star wars franchise, mennyire kiherélték az egészet úristen.
    A Sub Zero – Scorpion szállal engem egyébként totálisan lekenyereztek, úgyhogy ha már egy jó dolgot találok, már megérte a ~100 perc időráfordítás. És egy ilyen véleményért vagy a 10/0 (bár az számomra is kicsit érthetetlen:D nem kellene egymásnak esni, nem ezen kellene levezetnetek több hónapnyi frusztrációt, hiszen ez csak egy film az isten szerelmére:D

  37. For the records: kb csak azoktól jön a “személyeskedő” hangnem human kritikájával kapcsolatban akiknek tetszett – vagy mint a legelső kommentnél írja – nem is látta a filmet.:)

    “human, te csak mérges vagy a világra, mert nem kaptad még meg az oltásod :/”

    “nekem is az első gondolatom, hogy Human dühös valamire ezért a MKn adja ki.”

    “(Human) ne az MK filmen vezesse le, meg a világra haragudjon”

  38. “hiszen ez csak egy film az isten szerelmére:D”

    hát látod éppen ez az, hogy nem igazán volt film.

    ezzel szemben pl a héten ott volt a Nobody, ami szintén túlzó baromság volt (egy ember karc nélkül lenyom 50 másikat, akik szintén nem akkor fogtak fegyvert először a kézben), mégis volt valami története, és sokkal hihetőbb verekedésekkel mint ez az elvileg bunyókra épülő MK. Na azt pl újra is néztem rögtön.

    Szóval ja, lassan tényleg minden szart meg lehet bocsátani, mert nem vagyunk kritikusok, nem értünk a filmekhez, meg covid meg kapcsold ki az agyad meg amúgyis :)

    Tényleg nem személyesen akarlak támadni, és elhiszem hogy neked tetszett az MK, de pl a 10/4-ben mi a megvető? Teljesen reális értékelés volt, főleg ha Human korábbi pontozásaival hasonlítod össze.

  39. 10/10 elírtam, bocsi:D szóval az ja kicsit szürreális.. de ennyi erővel a 10/4 is túlzás.

    “(egy ember karc nélkül lenyom 50 másikat, akik szintén nem akkor fogtak fegyvert először a kézben” a zsön wick ugyanerről szól és ki nem állhatom:D valaki írta feljebb, hogy “max úgy tudják megmenteni, ha a következő rész költségvetésének negyedét odaadják egy Keanu Reeves-nek, hogy játssza el Johnny Cage-et.” Már ne haragudjatok, de miért kéne nekem minden 2. filmben john wicket nézni? Miért kell annak lennie a viszonyítási alapnak?:D én komolyan előbb nézem újra ezt, mint bármelyik john wicket.

    Nem veszem személyes támadásnak, de ha én teszem azt, dobok rá 8 pontot imdb-n hadd tegyem már meg.:D filmélmény volt és a tízes skálán ezt az élményt takarja a 8 pont. És nem azért mert nincsenek elvárásaim, hanem mert kategóriájában – mortal kombat filmek között – a helyén kezelem, nekem ez a sorrend, számomra az a vicc kategória, hogy van akinek a 95-ös jobb, mint ez:D ha nagyon őszinték akarunk lenni, ugyanolyan szar mind a kettő:D azzal a különbséggel, hogy itt legalább jól használták ki sub zero képességeit. A cgi vért kár kielemezni, amióta nem használnak élethű vödörbe kevert vérketcupot, komolyan vehetetlen mindenhol:D Az 2-ben is hiába használtak el több liternyi vérkeveréket, nem tudták visszaadni kellően..
    Ha meg karakterdrámát akarok látni jó sztorival, előveszem a back to the future-t, vagy a lethal weapont. :)

  40. @sugabubus:
    Miért, akkor “igazán” film lett volna, ha 10 perc után ott vagyunk a tornán és jönnek egymás után a harcok villogó Fight! felirattal? A 95-ös verzió sokkal kevésbé volt film, ha ebből indulunk ki. Az már más kérdés, hogy mint film, szenved komoly hiányosságoktól de a “nem is film” legalább akkora túlzó leírás, mint itt feljebb némelyik kommentben azon pörögni, hogy “Scorpion miért várt több száz évet a pokolban a bosszúval”. Mert végül is csak háromszor rágja a szánkba a film, hogy hogyan, miért, ki miatt és miért pont akkor…

  41. nem lep meg a kritika, az első 7 perc sem volt valami nagy kedvcsináló, a koreográfia sem volt semmi extra a harcban, pedig egy mortal filmben az nem ártana. és vicces olvasni ahogy véditek, ha nő lenne még arra is ráfognátok, hogy megjött humannak mi xd

  42. Így másnapra, hogy aludtam rá egyet is azt mondom, hogy teljesen jó volt, várom a folytatást, remélem lesz!!

  43. Húú életem legjobb filmje…tényleg??..áhh lófaxt…:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) nagyon nulla…

  44. Aludtam rá egyet, mielőtt írok pár sort. Igazából nem voltak nagy elvárásaim mivel a Mortal Kombat története eleve nem nagy valami. Azt az első tíz percben le lehetett venni, hogy itt nem egy újabb klasszikus születik meg. A továbbiakban akkor lehetett élvezni, ha kikapcsolod az agyad közben. Aki ezt nem tudja annak nem fog bejönni, akkor valóban egy kalap szar, nem szól semmiről, nulla karakterek, nulla dialógusok, csak vérorgia-látvány semmi több. De ha kikapcsolod az agyad, (vagyis agyhalottá válsz) akkor élvezetes és működik a film is. Hogy ki lehessen előre kerülni az ilyen borzalmakat, remélem előbb utóbb lesz majd olyan figyelmeztetés a film előtt, hogy agyhalottaknak. Mert ebben a kategóriában ez a film valóban tíz per tíz.

  45. “Ha meg karakterdrámát akarok látni akkor back to the future, vagy lethal weapon”

    Sírok… “A 8 millió” wannabe filmértő korképe egyetlen hozzászólásban.

  46. nem fogalmaznék ilyen sarkalatosan személyeskedve, de érdekes szerintem is:

    “Ha meg karakterdrámát akarok látni akkor back to the future, vagy lethal weapon”

    ezek blockbusterek, pont ezt a szintet kéne hoznia egy új blockbusternek! Nem a Pieces of a Woman vagy hasonló drámát vár el senki, tényleg több jó blockbusterhez hasonlítva gyenge, akár a fenti idézetben levőkhöz. Ha egy Lethal Weapon 2 9/10 a blockbusterek között, akkor ez nem 8, sajnálom, ez 4, pár dolgon el lehet mosolyodni, Kano konkrétan azt a forgatókönyvet olvasta, aminek az egésznek kellett volna lenni, és ő jó volt :D

    de szerencsére nem kell mindenben egyetérteni, csak dumálunk egy limonádé filmszerűségről, senki sem szar ember, akinek tetszett/nem tetszett.

  47. Nekem bejött a film. Tény nem váltja meg a világot, és hibák is bőven vannak benne. Viszont ha játék adaptációként nézem, mindenképp a jobban sikerült közé sorolom. Sub-zero vs Scorpion harc a végén nekem nagyon bejött.
    Az kétségtelen, hogy a +4 film az nagyon sok, szerintem plusz egy rész fér bele, ami már a Mortal Kombaton fog játszódni.

  48. A csàvònak ez volt az első rendezése….làtszik is, én azért rutinosabb rendezőt vàlasztottam volna,a forgatòkönyvön lehetett volna még dolgozni!

  49. QU4DM4CHIN3 első alkalom?😅 köszi a színvonalas hozzászólást.. sztem több mint 10 éve filmbuzi fan vagyok, évente elég sok (~120?) filmet látok, ismerőseim sokszor tőlem kérnek tippet mit nézzenek meg (bizony filmértőnek tartanak:)))) )és nem, véletlenül sem ajánlanám a mortalt. Viszont örülök h 1 sor alapján mélyre menő következtetésekte jutottál. Örvendtem a a szerencsének..

    Oke oké kretén példák voltak..lányos zavaromban hirtelen ezek jutottak eszembe poénból, mindegy is.. nem tudom mikor láttam utoljára igazán jó blockbustert..TDK annak számít? Nem igazán érzem h ezt blockbuster kategóriába esik. Továbbra is a legutobbí predator vagy tetminator filmekkel tudnám egy kalapba tenni, az indokon még alszom párat.. vagy talán az, hogy nem a megálmodójuk vitte vászonra, hanem szimpla rajongók, akiknek nincs hátterük és rommá kötötte a kezüket a stúdió és ennyire futotta.. manapság nem annyira könnyű saját ötletet filmre vinni. Ott van Leigh Whannell, szuperkreatív a srác, tuti tele a szekrénye jobbnál jobb ötletekkel és alig engedik rendezői székbe mert nincs teletömve a zsebe. Pedig megnéztem volna hogy egy Mortal Kombatból mit hoz ki

  50. “Továbbra is a legutobbí predator vagy tetminator filmekkel tudnám egy kalapba tenni, az indokon még alszom párat..”

    de hát ezek is blockbusterek, nem erősek persze. pont ez a baj szerintem, hogy sokan már ezeket is elfogadják különnek, és külön kezelik, pedig ezek a korábban említettekkel egy szintre készülnek elvileg. Egy Man in Black Internationalt sem ment fel semmi az alól, hogy az eredeti MiB-nek nem ér a közelébe. Ugyanez nem menti fel ezt a Mortal Kombatot sem.

  51. De fura. Nem vártam ekkora felhajtást a poszt alatt. Tényleg ennyire dühítő lett a végeredmény vagy csak a kevés új film miatt ilyen morcos és szigorú mindenki?

  52. Hát én nagy Mortal fan vagyok de végig éreztem, hogy a film felénél indul csak be az építkezés. A vége előtt 5 perccel tudatosult bennem, hogy ez a film nem fog kapni egy igazi katartikus lezárást.
    A Mortal-nak jobban állt a sorozatos epizódos felállás mint anno a Conquestnél. Lehet világot építeni és minden karakter megkapja a maga saját hátterét de így olyan semmilyenek lettek és főleg ez a Cole gyerek.

  53. Trailer alapján többet reméltem de nekem igy is ok volt. Sok hibát fel lehetne sorolni (reiko ‘szinész’ atyaég), de kb annyi pozitivumot (low kick spam :D) is tudnék. Sajnos ez tényleg egy pilot volt kb de annak szerintem viszonylag korrekt. Azért az az 55m budget az nem sok, és annak is nagy része cgi-ra ment el szerintem. Spoiler. Helyszineken például nagyon látszott, epic volt ahogy prince goro-t egy pajtába verték el… Én remélem folytatják majd, nagyobb budgettel. Mondjuk talán szerencsésebb lenne egy 8-10 rész/évados sorozatban folytatni mint 2 évente egy filmmel. Ha nem akkor 5-10 év mulva reboot ugyis. :/

  54. Imdb-n 6.4-en áll, Rotten-en 55%-on. Elolvastam az összes , már elérhető magyar kritikát, egyik sem húzta így le eddig. A legtöbb ugyanazt írja, ami az én benyomásom is volt: nem elrontott film, hanem kihagyott ziccer, de egy sorozat első darabjaként igenis nézhető és hangulatos is. Valamint lehet nagyon jól folytatni, bőven van benne potenciál. Így, hogy elvonatkoztattak az eredeti, szorosan a torna köré szövődő történettől és gyakorlatilag szabad kezet adtak a két világ harcosainak a tornán kívüli gyakásra is, simán kitölthetik a négy filmet is, amire Taslim eddig aláirt. Látványos harcok, misztikum, a rengeteg lény karakter és világ, amit még be lehetne hozni, több évados sorozatra is elég lenne. Nagyon remélem, hogy nem szedik szét annyira, hogy kasza legyen!

  55. a blockbustereknek a kritikusok semmit nem szállítanak, nincs itt harc, nem kell félni, már rég a stúdiók nyerték ezt, pont azért, amiért van aki 10/10-et ad rá. vagy mert sokaknak okés egy soroaztpilot moziban, ami meg sem próbál magában jó lenni, majd a 4. film (8 év múlva?) már tournamentet is hoz talán.

  56. Én csak azt nem értem, miért ragaszkodik ennyire a tournament-hez mindenki. Ha torunament-et akarok, játszom a játékkal, filmek sokkal jobban érdekelnek a karakterek, a miértek, a háttérsztori. És hiába irja midnenki, hogy az MK-ban nem a sztori a lényeg. A játékban persze, hogy nem. Ugyanakkor egy olyan univerzum van mögötte, amit nagyon jól ki lehet bontani filmen, és még az alap karakterek is kellően érdekesek ehhez. Ha ez a szándéka a készítőknek, én simán megbocsátom a sorozatpilot feelinget és várom, mit hoznak ki belőle.

  57. Nekem, összességében tetszett a film, de a fentebb sorolt hibák nekem is szúrták a szemem.
    Ilyen pl.:
    Hogy a kék ninja nem kék, a sárga se echte sárga.
    Goro szerintem el lett pazarolva.
    Látványosan levegőbe bokszoló és ez miatt hiteltelennek tűnő harcok. (a koreográfia nem volt olyan rossz, csak hiteltelen).

    És mit keres ott az a Cole gyerek.

    Fölösleges karakter történettel kitömött, viszont érdekes vagy számomra érdekesebb karakterek történeteknek hanyagolása.
    Pl.: Sonja Blade eredet sztorija engem érdekelt volna kicsit bővebben is …

    Shang Tsung és Raiden-től is vártam volna egy kicsit látványosabb harci jelenetet, ha nem is egymás ellen, de azért kicsit éreztethették volna hogy ők is tudnak harcolni, nem csak a mágikus hatalmuk nagy.

  58. Hihetetlen, hogy itt van 50+ komment, és még senki nem kérte ki magának, hogy a srác képessége maga a megtestesült PLOT ARMOR volt :D

  59. gyerekek,ez úgymond 1 MK0 volt,amolyan felvezető a későbbiekre,igaz hogy nem kellett volna mortal kombat címet viselnie mert ugye maga a torna nincs benne,de ettől függetlenül nem volt rossz,HA folytatják és 1ben meglesz az összes rész úgy már lehet lesz ennek is értelme! és hozzáteszem az ikonikus mk zene így nem kell bele mert mint írtam “nem a mortal kombatról szól”

  60. Dragon Ball Evolution szint. Ja és a zenék brutál rosszak. Mintha valami zenegenerátor program csinálta volna a dallamokat.

  61. Másik oldalon részletesebben kifejtettem a véleményem, így itt lényegre törően tömör leszek: érezni az alázatot a filmek iránt, de egy tehetségtelen rendezővel és ótvar castinggal minden félrement, ami csak lehetett. Egy filmet illik az alapjaitól, adott esetben a kitalált világ működésétől bemutatni, itt ez egy kiíráson és faliújság előtti motyogáson kívül elmaradt… Az akciók légbunyók, lassúak, zenével próbálják felpörgetni, néha a CGI is igénytelen. Sub-Zero jó vót, de ez az ősellenséges szál is egy lerágott csont, az olyan párbeszédektől meg már rosszul vagyok, amit két harcos szembekerülésénél minden közepes kategóriájú film lehoz…
    Pozitívum az utcai üldözés és a bajszos néger elkapása, de nekem kivételesen Kano szófosásos karaktere is bejött, főleg a gáncsos jelenet.
    Szóval kicsit állatorvosi lónak érzem, az meg röhej, hogy ma már egy film sem állja meg a helyét önállóan, mert alapból folytatásokban gondolkodnak.

    4/10

  62. “Vérkomolyan veszi magát.”

    Totálisan egyetértek.

    A korhatáros harcok nem rosszak, de a régi film hangulatátol egyszerűen fényévekre van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.