Hivatalos: jön a Dűne folytatása

A Legendary és a Warner bejelentette, hogy várhatjuk a filmet. Brolin már tegnap elejtette, hogy 2022 nyarán foroghat, de ez most így már a hivatalos bejelentés és az ahhoz járó kép. 2023 Októberében nézhetjük majd.

human
írta
2021. 10. 26. 19:52
megjelenés
36
hozzászolás


36 hozzászólás a “Hivatalos: jön a Dűne folytatása” bejegyzéshez

  1. na, nem vártak sokat. oké! örülök, de jó lenne azért, ha kicsit többet tennének a folytatásba. izgi, mennyire fogja addigra elfelejteni az átlag mozis közönség az egészet. de nekünk mindenképp jó hír ez.

  2. Nagyon jó hír, aztán majd jöhetne egy part three is, mert el nem tudom képzelni, hogy minden beleférjen a másodikba.

  3. Szuper!

    Másrészt mégiscsak egyben kellett volna forgatni (ami persze növelte volna mennyit kockáztat a stúdió, de azért természetesen nem kell egyből rákölteni mindent a másodikra mert akkor is sok munka van még vele), egyrészt a stúdió spórolt volna egy csomó pénzt, mi pedig hamarabb láthattuk volna a második részt. Na de a lényeg persze hogy lesz :)

  4. Az lett volna ahír ha nem jön!!! :)
    Én megvárom akkor és majd egyben megnézem. Félig semmi értelme….

  5. Ennyi erővel a John Carter 2 is elkészülhetnek, ettől függetlenül örülök a hírnek, mert kár lett volna félkészben hagyni a sztorit.

    Pláne hogy a második fele a látványosabb szerintem.

  6. Tok jo de ha elkeszul, akkor meg mindig csak az elejet kapjuk meg egy sztorinak. Ennek mi ertelme? Ha bele akarom magam elni egy sztoriba ugy, hogy nincs garancia arra, hogy latom a veget, akkor sorozatokat nezek. Gyuruk ura trilogia mit erne a harmadik resz nelkul?

  7. Tod:
    Ezzel legalább az első kötet (A Dűne) adaptációja elkészül.
    A későbbi kötetekre egyrészt sosem volt ígéret, másrészt a
    6 kötetből a második 3 spoilerek nélkül nem igazán mozialapanyag.

    Azt már nem is teszem hozzá, hogy Herbert nem zárta le a történetet, igazából a 3 fő szálból (Paul, Arany Ösvény, Visszatértek) csak az elsőt fejezi be maradéktalanul a harmadik
    kötet végén.

    A Dűne messiását (2. kötet) mondjuk nem lenne rossz feldolgozni, az áll a legközelebb egy klasszik forgatókönyvhöz, de a Dűne gyermekeiben (3. kötet) már vannak eléggé nem blockbuster-kompatibilis részek.

  8. Na mondjuk igen … lett volna eszük akkor leforgatják egyben az egészet és max 1 év különbséggel le is tudták volna adni ….

  9. “Másra számítottatok?”

    hát mivel a film kb 300 millába került reklámmal és 223nál jár világszinten eddig, a Venom többet hozott nála mozikban és a többi, így azért nem kell úgy tenned, hogy egyértelmű volt a berendelés. Ha egyértelmű lenne a folytatás akkor egyben forgatták volna a 2 filmet.

  10. Tudom szentségtörés, de én gondolkodás nélkül odaadnám az Alita folytatásért cserébe :)

  11. Jaj de jó hír. Akkor valószínűleg jövő nyáron ismét Budapest (környékén) lesz a csapat?

  12. Lehet, hogy csak 223 nal all vilagszinten, de megy mellette a streaming, annak is biztos van a stúdió számára hozzadott értéke a film végső megítélése szempontjából. Lehet látják mennyit volt streamelve all, es ha a 2. reszt csak mozizzak, akkor azokat a nézőket is potencialis vásárlónak lehet tekinteni.

  13. persze megy mellette minden, bár azok nem akkora számok, de akkor sem kell úgy tenni, mintha egyértelmű lett volna a berendelése, és hülye akiben más is felmerült.

  14. Fenykoraban a star wars igazi beveteli forras a mindenfele merchandise volt. Dune franchise befuttatasa, ha nem is fogja elerni azt a szintet, de jovedelmezo lehet, mert hasonlo a felvevoi kore.

  15. Ha biztos lett volna a berendeles nem nezem meg moziban es buzditok kb mindenkit, h tegyen ugyan igy, egyszeruen csak megvartam volna hogy felkerul hazai streaming-re.
    Feltem tole hogyan fogjak fogadni, mert a Dune nem tol jo film alapanyag, foleg ugy h az atlag embernek fogalma sincs mit is nez es h ez nem lesz befejezve az ebben a filmben. Emlekszem anno a Gyuruk Uranal hallgattam az emebrek velemnyet arrol, h milyen szar volt es hogy lehet igy befejezni a filmet. En meg csak a fejem fogtam. Amugy nekem nagyon tetszik meg a mini sorozat. 2023 ig lehet megnezem azt is parszor.

  16. @walker : hát azért a Star Wars és ez a Dűne nagyon nagyon különböző dolgok (ami természetesen a legkevésbé sem baj) Csak egy gyors illusztráció: a 84es tv-s bemutatónál 9 éves voltam, utána kb minden _kisgyerek_ minimum rohamosztagosnak akart volna öltözni :)) És mit nem adtunk volna egy X szárnyú vagy Tie fighter játékűrhajóért, ami persze akkor itt Magyarországon leginkább csak álom maradt. Ezt a filmet kisgyerekek (értékelhető mértékben) meg sem nézik (amivel megintcsak nincs semmi baj) , szemben a Star Wars-nál azóta csak a különböző korosztályoknak hány évadnyi rajzfilmsorozat jelent már meg (és most a Mandaloriannal kezdődően aztán új erőre kap az élőszereplősökkel is) Szóval a “ha nem is fogja elerni azt a szintet” az egy nagyon nagyon enyhe megfogalmazás :)))

  17. bvr, talan meg a Marvel sem fogja elerni azt a star wars szintet, szo se rola.

    Csak annyit akartam, hogy egy jo IP aranyat er, amiert a cegek barmit megtennenek. Erzesem szerint most valahol 17-en allhatnak es erre akarnak lapot huzni a folytatassal.

    A masik, hogy en nem hiszem el a koltsegvetest. Ennyire olcson kinezo epicet reg lattam. A brutalizmust en is szeretem, de vannak hatarai. A jarmuvek meg minden abszolut kezdo 3d modellezo melo volt. Design gyakorlatilag nem volt. Caladan egy fuves domb a tengerparton. Arrakeen par brutalista epiteszeti elem osszedugdosva amig egy sivatagi Corrusantot nem kapunk, ahol nem kell kidolgozni, benepesitni semmit. De a harkonnenek vagy a Sardukarok bolygoja is mentes volt minden design elemtol, par geometrai alakzat osszedugdosva. Gondolhatnank, hogy a jovo brutalista, de nem hiszem, hogy veletlen lenne, hogy az a legeslegolcsobb is.

  18. walker: maga a film olcsó volt blockbuster szinten, endgame alatt bőven, hozzáadtam a tippelhető reklámot. és ugye csomó minden nem cgi volt, hanem in camera cucc.

  19. @walker: ” olcson kinezo” meg “a jarmuvek meg minden abszolut kezdo 3d modellezo melo volt. Design gyakorlatilag nem volt” huhu, ezt olyan szinten nem tartom igaznak hogy arra szavaim sincsenek! :))) Méghogy nem volt design, hát ha valami akkor a látvány (mind a kitalálás, mind a megvalósítás!) az elsőrangú volt! (és ezt úgy írom hogy építész vagyok (valamint határterületként belsőépítész és díszlettervező, és egyben mind a saját munkákhoz/koncepciókhoz mind másoknak sok látványtervet is csinálok. És ha már a modellezőket lekezdőszintűzted, egyébként túl azon hogy a modellezést-renderelést-utómunkát nem is lehet/érdemes befogadói oldalról szétválasztani, amúgy pont a minimál dolgokat még nehezebb is ennyire hangulatosan átadni. De nekik elsőrangúan sikerült. Abszolut profi munka, persze nem is vártam tőlük kevesebbet)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.