I Am Legend folytatás?

Meglepett, hogy ennyi év után, de úgy tűnik a Warner akar folytatást a Will Smith filmhez. Sőt, Will visszatér, de érkezik mellé Michael B. Jordan is. Akiva Goldsman (A Beautiful Mind, I Am Legend) írja a forgatókönyvet.

Konkrétan Smith is beharangozta instagrammon, szóval nem pletykák alapján jött a Variety hír, de nyilván mivel még nem forgatnak, így bárhol elhasalhat azért a projekt (ahogy a Smith nélküli reboottal történt:).

human
írta
2022. 03. 05. 04:04
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “I Am Legend folytatás?” bejegyzéshez

  1. Smith és Jordan!? Nagyon várós! Csak legyen jobb a CGI mint az első részben.

  2. És szegény Smith zombi lesz vagy akkor a rendezői változatos befejezésből indulunk? :D

  3. Most rosszul emlékszem, és nem úgy végződött a film, hogy Will magára robbantott egy házat? Jordan még oké, ha esetleg a túlélő kolóniával lesz valami, de hogy a papa hogy kerül vissza, arra azért kíváncsi leszek, mert hála a robbanásnak ott aligha maradt ép zombi/Will.
    Mellesleg ez már totál gané grindolása a starpowernek manapság, hogy teljesen kiírt karaktert is visszahoznak atomjaikból, csak mert kell a régi név.

  4. Ha az alternatiív befejezésből indulunk ki, akkor ki kellene adniuk egy felújított változatot belőle, hogy a közönség ezt a dramaturgiát vegye alapul, ha jön a folytatás főszerepben Smith-sel.
    Egyébként pedig flashback-ben hozod vissza, ahogy az eredeti film is játszott ezzel.

  5. Hát nem tudom.. most Will vagy flashback lesz…de hogy? :)) vagy az alternatív verzió, ami szerintem jobb mint maga a rendes befejezés, lesz alap.. azt viszont lehet sokan nem látták.. ha nem lenne benne Will most nem forgatnám a fejem h de ezt hogy?…. Ettől függetlenül lepjenek meg, de akkor Sam-et is hozzák vissza :)) <3

  6. Csak ezt ne. Az első (minden hibája ellenére) egy klasszikus, egy sequel csak elrontja az egészet. Mai hollywoodot ismerve már a trailer is egy halálos iramban szintű gagyi lesz, amit telenyomnak őrült, értelmetlen, gravitáció-mentes akrobata marhasággal és bömbölő rap zenével. Aztán amikor elütnek pár zombit Jordan bekiabálja, hogy “wassuuuup, That’s for da hood baby”. Aztán kiderül, hogy a túlélők között ott van Jennifer lawrence és a fiúkat meglátva betölt egy akkora puskát, ami nagyobb és nehezebb, mint ő, és rájuk vetve pillantását “Hard day, huh” sablonnal headshotot ad az őket üldöző utolsó zombinak, aztán smith “holy shii” mondatát félbevágja a menő rapzene és a trailer végén a főcím.

  7. “ztán amikor elütnek pár zombit Jordan bekiabálja, hogy “wassuuuup, That’s for da hood baby”.”

    miből gondolod, hogy Zombielandet csinálnak belőle? Az első rész sem volt az. Jordantól meg mutass már egy ilyen szerepet? komolyan nem értem a levezetést. Nyilván én sem várom kifejezetten, de képtelenség amiket írtál.

  8. Pont az ellenkezőjètől tartok, Jordan amúgy is egy komolyabb színész, Hollywood meg imádja túljátszatni a drámát, ha színes etnikumú főszereplőket raknak egy filmbe- teletolják közeli felvételekkel, ahol a karakterek drámaian elmagyarázzák milyen nehéz az élet, miközben patakokban csorog a könnyük.

    Az első rész pont attól a kedvenc blockbusterem, hogy abban kemény dràma van, de csak éreztették azt a hihetetlen súlyt, amit a karakternek cipelnie kellett. A magányt, kétségbeesettséget, lemondást, őrületet. Abban, ha sírt a Smith, annak vagy közvetlenül làttuk az okàt (Sam halála) vagy az is csak egy eszköz volt, hogy bemutassák a fentebb sorolt érzelmek egyikét (“Please say hello to me…”), de sosem szájbarágtak.

  9. Az a jó, hogy még ennyi év után is zombiknak hívják az emberek a filmben lévő szörnyeket, közben meg napra nem mentek ki, egyértelmű vámpír jeleket mutatva, ahogy a regényben is vampíroknak vannak nevezve, bár vannak zombi jellemzőik is, vegyesen.

    Kinti cikkekben meg már egyenesen I am legend franchisenak hívják, amitől feláll a szőr a hátamon.

    Pedig az első trailer után mennyire vártam, aztán azért csalódtam benne kicsit, főleg a regényt is olvasva.
    Ki tudja ez milyen lesz.

  10. Rauer: de hát az első részben is színes etnikumú főszereplő volt, mégsem nehézen magyarázott az életről, eskü wtf

  11. Imádom a filmet, annyira hangulatos. Nem tudom, hányszor láttam már, de ha véletlenül elkapom a tévében, mindig leragadok előtte. Ráadásul Will Smith utolsó nagy filmjeinek egyike (legalábbis az én szememben biztosan).
    Amúgy inkább várom a folytatást, mint tartok tőle, de azért félő, hogy nem hozza az első rész szintjét, amire jó esély van.

  12. human: sajna félreértetted azt a mondatom, nem voltam elég egyértelmű: “amikor színes etnikumú főszereplőket raknak ÖSSZE egy filmbe”.
    A mondandóm lényegét meg pont ignoràltad, pedig elmagyaráztam- az első részben nem volt szájbarágás, drámai párbeszédekkel. Amit éreztetni kellett, azt inkább tettekkel vagy más vizuális megoldásokkal mutatták.

    Gondolom újra olvasva azt, amit màr egyszer láthattál és mégsem érdekelt, nem fog meggyőzni, így itt egy példa az említett kategóriában:
    A Marvel univerzum nem képes 3 dimenziós főgonoszokat gyártani, még a Thanos is max 2,5 dimenziós volt. Van egy olyan érzésem, hogy te sem emlékszel belőlük sokra, senkit nem érdekelnek, mert mindegyik súlytalan volt. Ezzel szemben a Black Pantherben konkrétan a főhős kezdi könnyezni a Jordan halálàt, miközben az említett színész karaktere méltóságteljes daccal visszautasítja az életmentő ajánlatot, majd elejti ezt a mondatot- “Just bury me in the ocean with my ancestors who jumped from the ship… cause they knew death was better than bondage.” Mire a moziban egyszerre kezd sírni az egész közönsèg…
    Persze nem kell egyet értened, de wtf-olni sem kell, csak mert nem bírom a túlerőltetett drámázást.

  13. de mi adja, hogy most máshogy tesznek majd? Ugyanaz az író lesz, aki volt, akinek köszönhetjük a múltkori filmet, amit kvázi éltetsz. Tényleg nem értem az egész kiakadást, főleg 1 hír alapján.

  14. A kiakadás szó szerintem elég erős arra, ami valójában történt. Az Uratok over the top levezetésére reagáltam vele leginkább, egy mondatban leírtam, hogy szerintem hol mehet majd félre a project tapasztalatom alapján. Erre te kezdtél el wtf-ozni, megérzésem szerint azért, mert azt hitted valami faji dologra reflektáltam pejoratívan. Majd erre reagáltam újra egy példával, hogy jobban értsd mire gondolok.

    Akiva Goldsman meg mocskosul messze áll a konzisztens forgatókönyvírástól. Vannak rohadt jó filmjei (The Client, A time to kill és az általad említettek) viszont nem tudom te hogy vagy vele, de szvsz a Batman Forever, Batman & Robin, Rings, Transformers, The dark tower szimplán szemét. Ennél fogva nehezemre esik azt hinni, hogy képes lesz egy épkézláb folytatást összehozni, ha vesszük azt a tényt, hogy ez egy sequel nem prequel, tehàt értelmesen kéne vissza hozni egy halott karaktert, ami eleve képtelenség plusz mind tudjuk, hogy a folytatásokat mindig elb@ssza Hollywood, nem kell ahhoz Akiva, hogy ez megtörténjen.

    Amúgy meg, ha kiakadtam is volna, nem pont arra vannak kitalálva az internetes fórumok, hogy unatkozó emberek jelentéktelen dolgokra reagáljanak irracionálisan, hogy levezessék a feszültségüket, ami a mindennapi viszontagságok miatt gyülemlik fel bennük…? Konkrétan semmi más értelme nincs jól odamondani a dédelgetett véleményünket, mert vagy mindenki leszarja vagy valakit felhúz és elkezdődik a vita. Dehát egy kicsit jobban érezzük magunkat, hogy megosztottuk gondolatainkat, mintha számítana, amit mondunk, mintha számítana a létezésünk…

    (Az eddigiek alapján azt érzem talán túl komolyan veszel dolgokat akkor is, ha nem kéne, ezért egyértelműsíteném, hogy az utolsó 4 szavammal szándékosan túloztam, hogy elvegyem a dolgok élét, nem igazi existential crisisról van szó…)

  15. egyetértünk, ír szart, viszont pont nem olyan szempontból amitől látszólag félsz. Kb tényleg “nehéz feketének lenni” az említettekből egyedül az A Time To Kill, de arra sem mondanám, hogy klisésen szájba rágta a témát (és white savior van benne), avagy azt nem értem, hogy miért pont oda eszkalálná, hogy most tűzbe bámulnak és a régi gettós életről filozofálnak, amolyan “ezek a vámpírok sem jobbak, mint a régi elnyomó fehérek”. mindezt úgy, hogy még a sztoriból sem tudunk semmit, szóval tényleg ezek az előre félések valami ultrawoke forgatókönyvről nekem kicsit furcsák. egy szar forgatókönyvtől hullámzó íróval és 15 év után felélesztett franchisenél már sokkal validabb pontoknak tűnnek a félések, szóval tényleg csak azt nem értem, hogy minek belekeverni a rasszt az egészbe. Főleg, hogy a remake is pont fehérről-fekete főszereplőre váltott anno (méghozzá Charlton Hestonról! most milyen ívet kapna ilyesmiért, pedig már akkor is kapta a stúdió gondolom), és mégis jó lett.

    De lehet csak mert az I Am Legend nekem nem klasszikus, kétszer láttam, jó film, de valahogy nyugodtan folytathatónak érzem olyan szempontból, hogy a világában játszódhat még történet, legalább nem kell újra mindent megalapozni, hanem jobban a posztapok létbe vághatnak a jó időkre visszaflash nélkül.

    abban egyetértünk, hogy az internetes fórum erre is van, viszont minden megnyilatkozás választ is hozhat azért, mert arra is van, már csak a fórum rendes jelentése alapján is :)

  16. ha másra nem, arra egyelőre jó volt, hogy felvéssem a könyves bakancslistámra:D
    Nincs a top10-ben, de többször láttam, tökre meglepett, hogy rendezői változata is van. Nem hiszem, hogy többszörnézős folytatást tudnak kiköhögni magukból, de lepjenek meg:D semmitől sem zárkózom el..

    Az lenne nekik nagy kihívás, ha egy ilyen típusú filmbe meg tudnák szerezni Denzelt is:D bírnám, de nem ringatom magam tévképzetekkel..

    Akiva Goldsman kapcsán csak annyi, hogy tényleg hullámzó karrierje van, voltak nagyon jó és csapnivaló munkái is, nem lehet megjódolni, ebből mit fog tudni kihozni. Rácsodálkoztam, hogy a crowded room is nála kötött ki, amit sorozattá avanzsáltak, pedig eredetileg úgy volt, hogy film lesz DiCaprioval a főszerepben.

  17. Nekem a film tetszett az eredeti befejezéssel, mert így volt jó, mármint, hogy feláldozza magát a többiekért.
    Oltári kínos lenne, ha visszahoznák a karaktert, csak mert Will Smith.
    Kíváncsi vagyok, hogy mit akarnak kezdeni a folytatásban azzal a pár ezer (száz?) emberrel, akik megmaradtak a kontinensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.