Gunpowder Milkshake – gyorsan átmegy mindenen

Míg a Kate védhető, addig ez a másik Netflix szösszenet (itthon más forgalmazta, így mozis volt) sajnos nagyon nem. Ilyen képregényszerű, John Wick áthallásos akció valami akar lenni, ami rögtön az első percekben elvérzik. Mármint noir képvilágból merítenek, tragikus sorsú bérgyilkosra rányit egy valag rosszfiú, és erre így lő rájuk:

A kemény csaj, akitől mindenki fosik. Komolyan ritkán látok ennyire mellécastingot, mint Karen Gillan a Gunpowder Milkshakeben. Mindezt úgy, hogy olyanok veszik körül, akiknek sokkal több a karizmája, legalábbis ebbe a zsánerbe jobban illő. Mármint van akciójelenet, ahol Lena Headey, Carla Gugino és Michelle Yeoh egyszerre osztja… Gillannal közösen. Borulnék.

Vicces amúgy a film olyan szempontból is, hogy igazából nem látszik hova akar sorolni. Az egész egy John Wick paródia lehetne, de… ezt komolyan vették. Ez egy komoly film akar lenni. Annak viszont rohadt gyenge. Nyilván vannak benne humoros jelenetek, kb. minden amihez Paul Giamattinak köze van, meg coolosan túlozni próbálók, néha még látványosak is talán, de folyamatos elhasal a film, és iszonyat művi lesz a kidolgozásában is. Műkeménység. Műdráma.

Érdekes párhuzam a szintén iszonyat túlzó Hit Girlös mentőakció (a Gunpowder legközelebb a Kick-Ass-hez lehetne), ami szintén idióta, és mégis megy benne a drámai szál, na ha ezt odatesszük mondjuk Gugino nagy akciója mellé, ami tele lehetne érzelemmel…

A történet amúgy röviden annyi, hogy egy bérgyilkos rossz embert tesz el láb alól, ami miatt nagyobb bajba keveredik, és közben még egy kislányt is meg kell óvjon. Sőt, még az ezer éve látott anyját is fel kell keresnie, aki szintén ezt a szakmát űzte. Közösen vágnak oda a végtelen mennyiségű férfinak, akik a nyomukban loholnak.

15 hozzászólás a “Gunpowder Milkshake – gyorsan átmegy mindenen” bejegyzéshez

 1. Borzalmas volt. Első körben talán a könyvtáros résznél estem le a vonatról. Annyira kényelmetlenül próbált ilyen John Wickes titkos társaságos témát felrántani a semmiből. Az akció pedig semmit nem nyújtott.

 2. Nagy csalódás volt. A főszereplő full hiteltelen, a story nem tudja hogy merre billegjen, egy fura gagyi katyvasz lett. 1-2 poén volt benne max.

 3. Türelmed, mint a tenger:D én már előzetes alapján eldobtam..és a fentiek alapján nem is bánom :D

 4. Azt valaki magyarázza már el nekem hogy egy saját gyártású netflix filmet, amit a netflixre csináltak, hogy veheti meg teljes jogúan egy magyar forgalmazó kizárólag mozis forgalmazásra. Az okés hogy játsszák a Magyar mozik a netflix premier előtt kb egy héttel, de nem. Így ez nekem homályos. A másik film meg az a Liam neeson volt a jeges. Ott is ugyan az a helyzet mint a milkshakénel. Ebbe bele megy a Netflix? Mi a hasznuk ebből?

 5. Outcast: ez nem saját gyártás, kb a vetítési jogokat vette meg a Netflix de csak pár piacra

 6. Vessetek a hörcsögök elé, de én nem utáltam ezt a filmet! :D
  Ja, eléggé nőpárti vagyok, bevallom. Ráadásul a John Wick filmeket sem láttam, szóval nincs mihez hasonlítanom.
  Való igaz, nem volt elég combos, de én nem utáltam akkor se. :)

 7. Ja igen, ha ez az ára annak, hogy az út elvezessen oda, hogy jól kiforrott akciófilmek legyenek 40es badass nőkkel, akkor simán jöhet még 3-4-5 felemásra sikeredett produkció. Ha belegondolunk, hogy hány rossz akciófilmre jut 1 jó, ami férfi központú…

 8. A JW szériából kb az első volt értékelhető, a többi borzalom. Ez meg elment szódával.

 9. Endymion: számold össze csak az elmúlt 1-1,5 évben hány badass/assasin film jött ki amikben jellemzően 45 kg-os nők tesznek folyamatosan rendet. Szerintem a piac nem kicsit lett ezekkel túlfloodolva. A 4. 5. ilyen után már az összes uncsi. Lehetne ezeket jóra is csinálni, de inkább hiszem azt hogy ilyen nagy mennyiségű divatfilm után visszajön egy amolyan őstipikus 80-as reneszánsz férfi akcióhősös film az fog igazán ütni és sikeres lenni. Ezek egymás gyenge másolatai már lassan, hiába akarja az egyik vérkomolyra a másik poénra venni, max. annyi az érdekes hogy melyikében van 1-2 szebb akció jelenet.

 10. Nekem bejött, a mozi után itthon is megnéztem az alapítvány segítségével, miután kijött szinkronosan. Én oltári gyorsan túl tudtam tenni magam azon, hogy oltárira semmi köze a valósághoz, fizikához, meg mindenféle dologhoz. Gore, hent, szerintem jó akciók, jó csajok, szerethető gyerekszínész, balfék gonosz emberek. Én jól szórakoztam.

 11. Islander, nem vagyok nagyon jártas a zsánerben, de kb a Kate, a Jolt meg ez jut az eszembe. Ja volt valami Maggie Q-s film is, de nem vagyok benne biztos, hogy pont ez a zsáner.
  Na és? Te most komolyan 4-5 filmre azt mondod, hogy sok?
  Akkor mit mondasz a férfiközpontú filmekre ugyanebben a zsánerben? Az nem sok, mert az alap, ha férfi(ak) van(nak) a központban? Azok amúgy nem egymás gyenge másolatai?
  Ha unalmas már, hogy badass női karakter van egy akciófilmben, az hogy nem unalmas, ha egy badass férfi karakterről szól egy akciófilm?
  Szóval szerintem nem sok. Elférnek ezek egymás mellett. Miért kellene kevesebbnek lenni? De tényleg, a századik egy kaptafára készülő Jason Statman film oké, jöhet a 101ik? Bezzeg, ha ugyanaz egy női színészzel történne, már jönne a “sok ez már” kifogás. Hogy őszinte legyen, én meg már ezeket unom.

 12. Endymion: de hát férfi központú még ennyi sem készült mostanság, legalábbis nagyobb költségvetésű moziba szánt? (volt az Ava, Old Guard (határeset) és a The 355, Peppermint, Rhythm Section, Anna, Red Sparrow is.)
  SZegény Stathamet nem rángatnám bele, utóbbi 7 évben 1 tiszta akciófilmje volt ami az ő badassségére épült, a Wrath of Man.

 13. Sigourney Weaver, Linda Hamilton szelleme engem utoljára Theronnál csapott meg az atomic blonde-nál, ő sem volt több 40 kilónál vasággyal, de róla valahogy el lehetett hinni azt a keménységet, amiért a többi kollegina csak ácsingózik:D Ez alapvetően eléggé szubjektív vélemény, de azt a szintet én még elnézegetem, függetlenül attól, hogy az akciók lényege, alappillére esszenciája pont a badass férfi. Sarkalatos példa de ez kb olyan, mintha a Titanicot akarnák eladni konkrétan a hajó nélkül:D vagy vonatrablást rablás nélkül..

  Legrégebbi barátom, Google szerint a legelső akciófilmnek kategorizált alkotásban sem badass csaj tesz rendet, hanem pl Justus D. Barnes ¯\_(ツ)_/¯

 14. A kórházas jelenet jópofa volt, azon röhögtünk, de amúgy totál felejtős az egész film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.