Jön a Thunderbolts!

A Marvel elkapta Jake Schreier-t a Thunderbolts rendezésére. Eric Pearson (Black Widow) írja. A történetről nem sokat tudni, de a képerény alapgondolata, hogy egy csapat szupergonosz küldetéseket végez a kormánynak. Hm… valahonnan ismerős. A Marvel elvileg már felfette pár MCU-ban feltűnt karakter színészével a kapcsolatot, hogy érjenek majd rá.

Pár eddig eljátszott, a Thunderbolts képregényekben is jelen levő karakter: Baron Zemo, Taskmaster, Yelena Belova, Ghost, The Abomination, U.S. Agent, Winter Soldier. Gondolom az író alapján Taskmaster adná magát, de nyilván nem ilyen könnyű következtetni.

Sajnos az alapítótag General Thaddeus “Thunderbolt” Ross-t alakító William Hurt elhunyt, szóval nem vele várható a film.

17 hozzászólás a “Jön a Thunderbolts!” bejegyzéshez

  1. Spolieres képregényeredet:
    Charles Xavier elszívja Magneto teljes tudatát és erejét. X professzor ennek hatására egy legyőzhetetlen lénnyé manifesztálódik, akit úgy hívnak, Onslaught. A Marvel univerzum összes szupehőse kell a legyőzéséhez, aminek hatására látszólag mindegyikük meghal. Valójában egy zsebuniverzumba kerülnek, melyet az F4 vezetőjének, Reed Richardsnak kisfia, Franklin hozott létre. Ez a Heroes Reborn korszak. A 616-os főuniverzumba elvétve maradt pár hős, többségét halottnak hiszik. Így Zemo úgy dönt, létre hoz egy látszólag új hőscsapatot Thunderbolts néven, miközben világuralmi terveit szövögeti. Az első Civil Wars után Norman Osborn veszi át a csapatot Dark Avengers néven. Szerintem ez a vonal érdekesebb. Nagyobb fejtörést okoz a szuperhősökmek, mint Zemo valaha. Remélem kitapossák az utat az MCU-ban is ez az írány fele.

  2. Osborn idején még javában él a regisztrációs törvény, üldözik az azt alá nem írókat, ezért is jönnek létre a Mennydörgők. Most nagy az idill, te talán egy Secret Invasion újra el tudna indítani egy szuperhős-elleni közhangulatot, bár így már sutább lenne, hogy akkor miért jó a szupergonoszokat alkalmazni.

  3. szuperhősből szupergonosz lesz, akit csak mindenki együtt tudna legyőzni, de ebbe belehalnak mind, de közben mégsem, csak egy másik univerzumba kerülnek, ezért kell püfölni a gonoszt a Suicide Squad, aminek a vezetője nyilván több kapura játszik

    -> van erre valami random szuperhőssztori generátor? :)

  4. Dióhéjban tehát, valakinek a valakijének a valakije valakivé lesz, hogy aztán valahol valamerre valakikkel újra az legyen, akinek akijének az akije volt, hogy aztán megtörténjen az, aminek meg kell történnie és azok a történések úgy történhessenek, ahogy történniük kell.
    Minusz William Hurt.:(

  5. abelh:
    https://perchance.org/comic-book-plots :D

    Amúgy egyetértek, ez az irány nem begyere. Vesszük a mellékkaraktereket, alteregókat és bedobjuk őket egy sablon sztoriba, ami egy alternatív valóságban/dimenzióban/időhurokban/stb játszódik, ahol bármi megtörténhet, mert igazi tét nagyon nincs, a film végén kipukkan a buborék és minden megy tovább ahogy előtte.
    Szóval jól kell felépíteni, amit lehet a továbbiakban továbbfűzni, ha úgy alakul, de kényelmi megoldások már nem tudnak lekötni.

  6. Kis szőrszàlhasogatàs, de amúgy magànak Ross tàbornoknak nem sok köze volt ehhez a csapathoz( sokkal-sokkal kèsőbb ő is tag lett). De a thunderbolt nèv egyezzès csak vèletlen ebben az esetben. Alapjàraton pont Zemo alapította a csapatot

  7. A Black Widow pocsékra sikerült, ezzel az íróválasztással el is ásta magát nálam a projekt.

  8. Úgy néz ki az MCU végleg megelégszik a Disney+ minőséggel, meg se próbálnak egy újabb Infinity Saga volumenű filmsorozatot. A már bejelentett tartalmak közül is ami ahhoz mérhető sorozatként lesz elpocsekolva.
    Pár éve még a legrosszabb filmek is olyan minőséget érték el, mint most a jobbak. (Dr Strange)
    Sajnos a mennyiség növekedés magával hozta a koherens koncepció elhagyását, minden csak úgy lóg a multiverzumban, figyelmen kívűl hagyva, hogy más sorozatokban, filmekben milyen határokat szabnak.

    Zemo volt a Falcon sorozat legjobb része, de nem igazán számított. Már erről a képről, szinopszisról is az és a Black Widow ugrik be, straight to DVD minőség.

  9. Tehát ahelyett, hogy ezt a vérszegény, Taskmaster-nek nevezett akármit jó mélyre eltemetnék, hogy hátha elfejeti mindenki mit műveltek a karakterrel, még jól vissza is hozzák csapatba!?
    Yaaay! -.-

  10. Ha valaki kivancsi arra, hogyan lehet a fenti koncepciobol iszonyat eros es tartalmas sztorit irni, javaslom a Warren Ellis -fele ket story arc-ot a Thunderbolts-bol.
    Osszesen 12 resz, mesterien hasznalt zs-karakterek, csodaszep rajz (Deodato a legjobb formajaban), kerek lezart sztori a Civil War es a Siege kozott.

  11. En latom emogott a strategiat, annak ellenere, hogy sokan itt a “Disney+ szintet” negativumkent emlegetik.

    A nagy koltsegvetesu filmeket mar regota felallitott nepszeru fo-karaktereknek hagyjak meg. Uj filmet uj karakterek csak azok kapnak, akiknek van globalis pop-kulturalis momentuma (Blade, F4, X-Men) vagy pedig megeri a kulturalis reprezentaciot szallitani globalisan (Black Panther elso resze, Shang-Chi).

    Amekkora profitot termel a Marvel a Disney-nek, teljesen kockazat-mentes a Disney+ sorozatokkal uj karaktereket bevezetni. Moon Knight rohadt nepszeru lett es Budapesten fillerekbol forgathattak. Ms. Marvel is szerintem hatalmasat fog szallni, a kiscsaj pedig rohadt jo a szerepre. She-Lokit meg mar alig varom hogy ujra lassam. Agatha Harknessrol nem is beszelve!

    Jelen esetben America Chavez-t latom a legnagyobb baklovesnek. Csak egy deus ex machina-kent tettek bele a filmbe, azon tul viszont teljesen jellegtelen volt a karakter. A szinesz csajszinak meg egy arca volt, total nem kvalifikalt.

    Na, de zaraskeppen: ez szerintem egy jo uzleti dontes, hogy markans mellek-hosoket, akik nepszerusegben jol szerepeltek a nezoknel (Zemo, Yelena, US Agent, Red Guardian) osszehoznak egy “movie event”-re. Az hogy mennyire lesz kepregenyhü a sztori, az majd elvalik. Amugy Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus) hozza ossze majd a csapatot.

  12. És még egyesek szerint a DC majmolja a Marvelt.

    Wonder Woman -> Marvel Kapitány
    Suicide Squad -> Thunderbolts

  13. @SZSZIsti

    A DC es a Marvel elsosorban kepregeny kiadok, ahol irok dolgoznak. 1960-as evek ota nagy a rivalizalas a ket haz kozott, es egyik-masik oldalrol probaljak a tehetseges irokat behalozni. A rivalizalas ami ennyi gazdag, kreativ tortenetet szult. Ennek a velejaroja a hasonlosagok.

    Par pelda:
    – Gil Kane teremtette a Hal Jordan Green Lantern-t, majd o irta a Spiderman-en a legendas Death of Gwen Stacy sztorit es tars-teremtette Iron Fistet
    – Jim Lee krealta az X-ment es a Punishert a Marvelnel, most o a DC Chief Creative Officerje
    – Jack Kirby az egyik teremtoje Captain America-nak, es a fo agya az Avengers-nek, aztan o az aki a Justice League legnagyobb nemeziset teremtette, Darkseid-et

  14. robithesc:
    Hallod?
    Én a filmekre céloztam nem az alapul szolgáló képregényekre.

  15. @SZSZIsti

    Ja ertem. Forgatokonyvirokra es studio executive-okra ugyanugy igaz, amit irtam.

  16. Hah, akkor a Pablo Schreiber Wolverinejéről szóló pletyka simán lehetne egy Daken casting is, az a szerep valahogy jobban illene hozzá.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.