The Suicide Squad (Az öngyilkos osztag 2.)

A film amire legkíváncsibb voltam még a nyáron, erre pont nem értem rá csütörtökön és pénteken, sőt, még a sajtóvetítéskor is volt dolgom, szóval még az sem lett volna opció, ha előre gondolkodom véletlenül. Egy kicsit most ezt a várakozást okolom azért, hogy nem annyira tetszett a film…, vagyis az első fele nem jött be igazán, de aztán a második felhúzta a végeredményt.

A Warner/DC mindig beszívja amúgy? Tudom, nem így kéne kezdenem, de behozták Whedont a Justice League-be, hogy csinálja nekik jobban Avengers hangulatúra a filmet. Azt már tudjuk, hogy nem sikerült, és Snyder víziója jobb volt. Erre most behívták James Gunnt, és kevésbé ismert DC karaktereket bíztak rá, hogy ismételje meg amit a Guardians of the Galaxy-nál tett, kicsit szabad kezet kapva kedveltesse meg őket velünk. Bár ez utóbbi sikerült, de a film jóval elmaradt a Marveles párhuzamától. Na meg a Piszkos 12-től is. Kicsit olyan volt, mintha Gunn az Troma és többi múltját most nem jól keverte volna egy populáris receptbe.

Mindezeken nem segített, hogy a The Suicide Squad extra csomaggal érkezett, hiszen volt egy trailer csapat által vágott első része, sőt, az egyik karaktere már spinoff filmet is kapott a Birds of Prey-jel. Ezt kellett nagyjából rebootolni, ami tulajdonképpen a most tárgyalt film főcíme előtt meg is történt szerencsére. Egy pozitív dolgot hozott, hogy volt már első rész: nem kellett tökölni az alapok súlyos időket rabló lefektetésével, jött Waller és “levonunk 10 évet az ítéletedből, ha vállalod a munkát”, aztán már csöppentünk is az akcióba, mert ahogy a nézők, úgy a szuperbűnözők is hallottak a programról.

A filmről konkrétan az jut eszembe, hogy ilyen egy B film. Talán a sok buszozás miatt a legutóbbi Predátor-mozi ugrott be, de annál nyilván sokkal jobban egyben van, szinte minden lépés logikus és működik a történetben. Ami mégsem stimmel, az részemről direkt volt úgy, például minden ami King Shark szerepe az egész küldetésben, és ahogy arra hivatkoznak a központban.

A történet annyi, hogy Waller pár régi és pár új karaktert is befog a tengeri csillag fedőnevű kutatás felszámolására. Az egész labor egy dzsungelszigeten van, ahol katonai elnyomásban élnek a népek, ide kell behatolni az öngyilkos osztagnak, ami bizony rengeteg vérengzést jelent. Meg poént, amik csak úgy záporoznak, akkor is amikor nem kellett volna? Nehézbombázás van a humorból, hátha pár betalál. Most tényleg oda tudok visszakanyarodni, hogy az első óra nem annyira jött be, mert egyszerűen rengetegszer érződött erőltetettnek.

Aztán valahogy mégis elkezdett működni az egész. Tudom, kellett a felvezetés, Gunn ismét korrekten megalapozta a történet szívét Idris Elba és Daniela Melchior köré. Sőt, nagyjából itt volt Harley Quinn a legjobban használva eddig a filmek közül, és John Cena-t sem sokan fogják utálni ebben a szerepben, hiszen kicsit lopta a showt. De persze az igazi a saját utakat járó King Shark volt Stallone hangjával. Nekem nagyon feldobta az egészet. A karakterek magukban működtek, de valahogy mégsem volt meg az a lendület és dinamika sokáig, amitől jobb lett volna a film, hogy a nézői kapcsolódási pontokról ne is beszéljünk.

A legviccesebb, és nekem legjobb jelenet az volt, amivel a trailerben is sokat poénkodtak, amikor Idris Elba és csapata megy megmenteni Harley-t, de az már megszökött addigra a fogságból. Konkrétan az a szökés olyasmi, mint a Birds of Prey rendőrséges jelenete, viszont mégis sokkal jobb, mert átadja a karakter őrületét, de valahogy működik az erőszak. Persze nem realista, de hát képregényfilmet nézünk.

Meg valójában a film első felében is volt egy “tipikus amerikai” jelenet, amit semmiképp sem spoilereznék el, de ott azért rendesen mosolyogtam. Nyilván a sok filmet néző fejemnek általában 1 ismertebb arc castingja is árulkodó, szóval látszott hova viszik ki, de még így is feldobott. Ezzel szemben az említett Harley jelenet, és ami utána van képtelen és idióta akció, az simán remek, sőt, vizuálisan sokkal ötletesebb, mint a képregényfilmek 95%-a.

Szóval amolyan kettős élmény, mert egyszerűen lassan döccent be. Nyilván elnézve a GI Joe, Jungle Cruise és hasonló blockbustereket a mostani nyáron, akkor azokhoz viszonyítva szórakozás volt, de semmit nem váltott meg. Az pedig, hogy átugrotta az első rész által feltett lécet, az nem is kérdés, hiszen olyan alacsonyan volt. Ezt egyszerűen nem írnám a pozitívumok közé.

73 hozzászólás a “The Suicide Squad (Az öngyilkos osztag 2.)” bejegyzéshez

  1. Kicsit én is hasonlóképpen éreztem, bár engem előbb elkapott a hangulata (kb. a táborba “belopakodós” jelenetnél), szóval számomra mondjuk az utolsó kétharmad volt ami remek volt. Eleje kicsit semmilyen, ennél azért mindkét GOTG filmet ütősebben inditotta Gunn. Plusz ott a poénok is jobban működtek, itt akadt pár ami elég erőltetett/felesleges volt. Meg persze azért volt rengeteg jó is. Szóval az S-fejek eddigi két filmjéhez nem ér fel nálam, de igy is bőven szórakoztatóbb volt mint a blockbusterek 90%-a.

  2. Király mozi volt és jól állt neki az R! Több ilyet kéne.
    Lehet tippelni, hogy kik maradnak életben, voltak meglepetések elhalálozások tekintetében. A túlélők között van kettő, akit biztosra vettem, a többi tippem nem jött be ( illetve egy még igen, stáblista vége!!)
    Cena tényleg kicsit lopta a show-t, pedig unszimpatikus volt az előzetesben. Sőt, az eddigi filmjeiben sem bírtam. Most már értem miért kap saját sorozatot a karakter.
    És meg kell említenem Harley-t. Végre jól kezelték a karaktert. Mármint Gunn. Az itteni szerepe sokkal élvezetesebb volt, mint a saját, különálló filmje! Szóval Gunn rendezzen egy Harley szóló filmet és a Ragadozó madarakat kitörölni az emlékezetből.

  3. hát én nem vártam sokat tőle

    de engem az első 20 perc úgy berántott mint állat
    People Who Died-tól megvoltam
    pont a vége felé fogyott ki a lendület poénokból
    de így is nagyon jól szórakoztam

    és a kreatív átvezetők, képsorok nem kaptak említést a kritikában
    pl mikor a sisakon látjuk a bunyót vagy ahogy vissza, vissza “tekerik” a sztorit

    ja és a brutaliti faktor ami szerintem egyik Marvel/DC filmben sem volt látható

    jó volt ez

  4. Számomra csalódás volt a film. Amennyire fel volt hypolva… Kezdjük a karaktereknél, nagy nulla az összes, Idris Elba okés, de a többiek nem kaptak elég teret, de még az sem segített volna sokat mert unalmasak. Nem értem a cápa hypot sem az is olyan semmilyen lett, a patkány meg a menyét sokkal viccesebb szerintem. Az akcióktól se voltam elájulva. A film végi nagy akció is olyan semmilyen, de szerintem ez betutható a dedós főellenségnek. Nem tudok elvonatkoztatni a galaxis örzöjitől, azt vártam hogy megüti azt a szintet de még a közelében sincs.Van benne egy két vicces beszólás de semmi több. Véresnek véres, de ez nem viszi el a hátán a filmet. James Gunn-tól sokkal jobbat vártam. Nállam 10/5

  5. Egyik legjobb képregényfilm lett ez. Nagyon jól áll neki a vérengzős őrület. Ha folytatják remélem Gunn visszatér mint rendező. Harley karakterét tökéletesen vitte vászonra.

  6. Általában nem rajongok a képregényfilmekért,de a képregényekért nagyon. Ez viszont szinte tökéletes szórakoztató film lett. És valóban igen jól állt neki az R kategória.

  7. Nagyon vártam a filmet. De szörnyen unalmas volt. Elaludtam a felénél és a végén ébredtem fel csak sajnos. Így nem tudok róla teljes véleményt mondani.

  8. Valóban kilóg a jelenlegi képregényfilmek közül felfele, de kicsit hosszú lett szerintem. Főleg ilyen in medias res kezdéssel, mert utána kissé érdektelenségbe fulladtak nálam a flashback-részek, hogy ki kicsoda a B-csapatban. A másik, hogy elég hamar kiteríti a lapjait, így nem marad semmi az utolsó fél órára mint akció, ami ugyan kreatív lett a főellenséget tekintve, de pont ezekből volt 1938467 db megoldás az elmúlt években.

  9. Lehet én más filmet néztem, de ez vmi ritka erőltetett volt és nagyon nem működött.

    Spoiler

    Már az elején a, legalább is a rendező szerint, nagy plot twist, hogy hiába promózták a filmet a sok genyóval, a nagy részük meghal az első 5 percben, fú, mekkora sokknak kellett volna ennek lennie.
    Meh.

    Aztán az egész HQ karakter: már annyira agyonhasznált és unalmas, hogy itt konkrétan minden egyes másodpercnyi jelenléte idegesített.

    A poénok 90% erőltetett és unalmas volt, egy részük meg a hosszan magyarázós fárasztó fajta, ami a family guyra jellemző és abszolút nem vicces.
    Mi több, sok poénnál szinte érezni ahogy mellettem ül JG a bárgyú vigyorával és várja, hogy neveseek, hisz lám, váratlan és alpári, szóval biztos vicces!
    Nem, nem az.

    Kb a mélypont az volt, amikor a végefelé a kopasz bajszost lelövik és polka dot ott sajnalkozik rajta, a többiek meg azt se tudják, hogy kiről van szó és hogy hívták, és ezt vagy 5 percen keresztül, ami vagy 30nak érződik.
    Hogy polka dot látomásait ne is említsem, gondolom JG a saját “traumájából” merített ihletet..

    Ja és a ritmustalanság. Kb HQ “kiszabadítása” után fellélegeztem, hogy végre vége, de ránéztem az órára és nem, még van vagy 20-30 percnyi baromkodás a főgenyával, pedig addigra már nagyon kilehelte mindenét a film.

    Egyáltalán nem volt feszes a film és bőven lehetett volna vágni belőle vagy 30-40 percet és akkor talán, ha nem is lett volna jobb, de legalább hamarabb vége lett volna.
    És akkor azt már nem is mondom, hogy mi lett szegény Wallerből.

    Érződik, hogy JG elhitte magáról mekkora kortalan zseni, szegény warner kínjában pedig elfogadta ezt a tényt és abszolút szabadkezet adott neki.
    Pedig nagyon nem kellett volna.

    Megnéztem, mert DC content, de nagyon bánom ezt a több, mint 2 órát.

  10. Nekem pont, hogy nem működött. Azon gondolkoztam közben, hogy manapság már elfelejtették, hogyan kell jó filmet csinálni? Mintha fogták volna a szokásos sablonokat, majd a határfeszegetés miatt (hiszen azt felpontozza most mindenki) ráöntöttek egy adag tirpákságot, erőszakot, trágárságot és ennyi lett a film. Nem ettől lesz jó egy film. Nekem szörnyen erőltetett volt az egész. Kb 2x mosolyodtam el, többnyire inkább kínosnak éreztem inkább a humort. Marget Robbie annyira kilógott a szerepéből, hogy hihetetlen, szerintem nagyon vakon van, hogy mitől működhetne a karaktere. Persze, ha valami R rated, azt egy 10-es skálán legalább 2 ponttal feljebb pontozza mindenki, mint ahova való. Számomra nem ettől lesz jó egy film. Szerintem ezek a filmek addig működnek, amíg a nézőket még meg lehet “botránkoztatni” az R besorolással, az újdonság erejével, hogy ilyet is lát képernyőn. Miután megszokták, ezek maradnak rossz, esetleg közepes filmek. Igazából nem baj, ha vannak ilyen filmek, és biztos van az az állapot, amikor ez szórakoztat, csak az szomorít el, hogy ilyen alacsony már a mérce, az elvárás a nézők részéről, hogy elég egy ilyen katyvasz, ami kicsit jobb mint a legutóbbi szörnyű próbálkozások és máris mindenki örül.

  11. Én rettenetesen untam. Az eleje tetszett, a vége tetszett, de valahogy a közepe (a Harley szál, a kocsmázgatás és buszozgatás) számomra borzasztó szenvedős volt. Volt pár poén ami ült, de összességében elég kevés a végeredmény.

    Valahogy egyszerre szeretem és utálom a végeredményt. Ez a DCEU nem lesz sose az én szájízemnek megfelelő.. szomorú, ezt is szeretni akartam.

  12. Nálam is az eleje működött, talán az első fél óra, addig amíg kiszabadítják a társukat a táborból, válogatott módokon kiiktatva az ellenséget (én ott menet közben már sejtettem mire fut ki a poén, és előre vigyorogtam), addig jó kis zsánerpukkasztás volt, onnan meg vissza a levesbe, és a megszokott medrekbe, az egész sablonos és egysíkú lett. Én Harley karakterét erőltetettnek és feleslegesnek éreztem, bár meg kell mondanom sem az előző öngyi osztagot, sem az egyedi filmjét nem láttam, így nem tudom mihez kellett volna viszonyítanom. A két GOG filmet viszont szeretem, azok sokkal jobban egyben voltak. Így azt kell mondjam, hogy megéri megnézni, mert hoz frissességet a zsánerba, és helyenként szórakoztató, de messze nem annyira, amennyire a kritikák feldicsérték.

  13. Nekem egyrészt nagyon tetszett, másrészt ez volt az a film, ami végleg bebizonyította, nem szabad egynél többször trailert néznem (vagy egyszer se), és soha nem kellene előre elhatároznom magamban, miket várok egy filmtől.
    Első mozizás után úgy voltam vele, mint human, okés film, kicsit lassan indul el de a végére jól működik és tetszett….aztán megnéztem két napra rá újra és el sem tudnám mondani, mennyivel nagyobb volt az élmény így, hogy nem az előzetes elvárásaimra koncentráltam, hanem a tényleges filmet figyeltem. Mindenki kiemeli hogy csak azért szeretik mert R rated, de ez szerintem butaság, ez a film a szándékosan idióta poénok közepette is rendesen meg lett írva, a főbb karakterek akik nem viccnek vannak benne mind kapnak nagyjeleneteket, a két főszereplő fejlődik, a film vége pedig csodálatos, ahogy a rendezés, a zene, illetve az érzelmesebb része összeér (itt érződik nagyon, hogy Gunn számára van egy nagyon fontos téma, mert már a Guardians 2 is hasonlóan építette fel a csúcsjelenetét, ott is, itt is nagyon hatásos volt). A rendezés meg, ahogy irgum76 is írja, nagyon ötletes és képregényfilmes, a képernyőn megjelenő kiírásokkal és a comic paneleket idéző keretezésekkel.
    Szóval én abszolút megértem, hogy nem mindenki filmje, de aki szerint nincs benne rengeteg meló és nem lett hónapokkal több munka ráfordítva a sztori elkészítésére, mint az átlag stúdiófilmeknél, az téved. Nem csak mai filmek közt, hanem önmagában nézve is kiemelkedő teljesítmény, egyben pedig jó lenne, ha a stúdiók végre belátnák, hogy ha a rendezőjüknek szíve-lelke a film, akkor érdemes hagyni őket azt csinálni, amit akarnak és nem beleszólni a munkájukba, mert ezúttal is jól sült el a dolog.

  14. Tipikusan az a film, amit megint lehúznának (nyilván nem annyira, mint az első SS-ot), ha nem lenne R rated. Sztori abszolút 0 volt, az utolsó 30 perc meg szenvedés.

  15. Nekem nagyon tetszett, és ha már Gunn, jobban bejött ez a film, mint a 2 GotG mozi.

  16. Jól szórakoztam rajta, de a legjobb szuperhősös képregényfilmnek egyáltalán nem kiáltanám ki (bár az utóbbi évek filmjeit nem láttam, de úgy sem).

    Starro sokkal jobb lett volna egy külön filmben, amolyan Testrablók támadása-szerű horrorba szuperhősökkel. Anno volt egy hasonló rajzfilm, még annak is jobb sztorija volt, mint itt a film végének.

  17. A kep, ami kezd kialakulni bennem, hogy azok, akik amugy nagyon szeretik a kepregeny-filmeket, azoknak nem jon ez be annyira.

    Olyanoknak, mint en, akiket hidegen hagynak ezek a filmek (GoG is), azoknak egy ude friss levego az elmult 1-2 evtized agyonhigitott tomegtermekei kozott.

    Persze biztos vannak kivetlek. Mindenesetre biztosra veszem, hogy Mike es Jay szeretni fogja.

  18. A galaxis őrzőit annyira nem bírtam, hogya 2. részt meg se néztem. Ezt viszont imádom, elejétől a végéig szuper volt minden tekintetben.

    Meg is vagyok lepődve a fanyalgáson, azt hittem mindenki imádni fogja.

    Az egész film arra épül, hogy semmi sem az elvárásoknak megfelelően történik. Emiatt veszhettem el benne teljesen, és pont emiatt zökkenthette ki azokat, akik unalmasnak találtak részeket benne.

  19. Én frankón nem tudom, mit néztek a kritikusok, vagy milyen újságírói változatot vetítettek nektek, amit én láttam, az egy unalmas, vállalhatatlan, roppantul kellemetlen pöcegödör volt, aminek minden kockája kínos volt…

  20. Ki mondja ki elsőnek, hogy az előző osztag jobb volt?
    Nos, szerintem senki. Viszont a film jobb volt. Itt jók voltak a karakterek, King Shark tök jó volt (Draxnél jobb az biztos), a patkány meg a csaja is fenomenális, Flag és Bloodsport zseniális, Flag végre nem savanyúképű, nem köti le a csaja.
    Cena jó volt, a karaktere hulla unalmas, de Bloodsporttal való dumák királyak megint.
    Egyszerűen nem tudom hova tenni ezt a filmet.
    A kezdés szar, semmi alapja nincs (oké, volt egy előző film, de ugye ebből se derül ki, hogy most az első rész volt, vagy egy külön darab), a közepe egész jó amikor kiszabadítják Flaget, Polca is tudott vicces lenni, az akció rendben volt de a vége megint egy nagy nulla.
    Harley miatt van, ki kéne már írni a DC filmekből és elhiszem, hogy jól hozza a színésznő a karaktert de eddig ugyanez volt, semmi fejlődés, nem lett szimpatikusabb és kb egy másik karakter ugyanezt meg tudná csinálni. Attól még, hogy ő Joker csaja nem lesz igazán fasza karakter.
    Na m1, ez is kissé csalódás, inkább folytatnák a Snyderrel a filmeket.

  21. Harleyval szerintem az volt a baj, hogy túlontúl is normális volt. Én ezerszer, mit ezerszer, milliószor dilisebb karakterre emlékszem.

  22. Sajnos én is a fanyalgók táborát erősítem, pedig nagyon akartam szeretni. :( Számomra ez uazt a szintet ütötte meg mint az első rész. Nagy hype aztán ez igazából csak egy lufi. A cápa dolgot meg magyarázza már el vki légyszi, hogy mi volt benne az extra vagy emlékezetes. Az elsőben a krokodil ugyanezt a karaktert adta se több se kevesebb. Ez a szines csillag izé meg szánalom volt. :(

  23. Ez egy kinos, rossz vígjáték volt. Aldom mqgqm, hogy nem ultem be ra moziba. Ezeket a gyermeteg poenokat mikor felejtik mar el? Konyorgom, csinaljanak akkor inkabb vígjátékot. Minden feszültséget, es beleerzest tönkrevag, amikor elet halal harc közben humorizalnak. Komolyan vehetetlen volt.

  24. akasztófahumor? mármint szerintem nem ilyen egyszerű, hogy “nem illik a drámába a humor” módon le lehetne csapni a kérdést.

  25. Hollywood önti a szart magából, de ha valami jót tesznek le az asztalra, már azt sem veszitek észre. Értetlenül állok a negatív kommentek sokasága előtt. Ez egy baromi szórakoztató blockbuster volt, és ha már DC-univerzum, akkor a Wonder Woman első része mellé tenném. Arról nem is beszélve, hogy vizualitásában simán verte az általam egyébként kedvelt Marvel-filmeket.

  26. human: nem mondtam, hogy az nem jó, nekem is tetszett. De a két filmet nem hasonlítanám egymáshoz, nem egy kategóriában versenyeznek. És itt nem csak a minőségükre gondolok.

  27. Nagyon vártam, de nekem egy unalmas, erőltetett, túlnyújtott b-film lett. Harley még mindig nagyon idegesítő, a gonosz 1D-s volt, a viccek nekem nem ültek. Csak a Dűne tartja most bennem a lelket.

  28. 26. Human
    Nem a humorral van a bajom, hanem van amikor megöli a feszültséget. És amugy két csata között még elmegy, de ha élet halál harc van, nekem elveszi teljesen a beleélhetőséget.

    Nem akartam csak úgy emlékből írni ezért megbéztem most az előző részt. Még mindig rossz film, de ennél egyszerűen jobb. Ott legalabb jobban érdekeltek a karakterek, meg jobbam univerzumba volt építve.

    Ez ìgy lógott a semmibe.

  29. Vártam nagyon a hype miatt is, szeretni akartam, de csalódás lett a vége.Hosszú volt és unalmasan túlnyújtott.10/5-nél nem tudok rá többet adni!

  30. Hát ez valami rettenetes volt, simán rosszabb mint az első pedig nem volt magasan a mérce. Nagyon szomorúnak találom, hogy ilyen film egyáltalán elkészülhetett. Tudom nem kéne párhuzamot vonni de Gunn valamit nagyon eltalált az első Gotg-val amit sem annak második részével, sem ezzel nem tudott újra megütni. Számomra az lenne üde színfolt a képregényfilmek világában ha az utolsó egy óra nem valami széterőltetett gagyi bossfight lenne. Lehet, hogy paródiának szánta ezt az egészet?

  31. jó volt ez, ezen a szinten, sőt. az utóbbi pár évben már annak is örülök, ha sikerül látni egy vállalható, nézhető blockbustert. ez nemhogy megugrotta ezt, de még sikerült neki valamennyire újszerűnek, vagy talán inkább merésznek lennie, szóval nem érzem kidobott időnek ezt a nemtom 2 órát. még a telefont se piszkáltam közben, lekötött valamennyire.

    normális, szinte szerethető karakterek, érdekes képi megvalósítás, okos zeneválasztás végig, nem zökkentett ki a sztori, nem volt a szokásos bárgyú hülyeség – jó, hát nem is volt bonyolult, de nézzétek meg, hogy még egy ilyen ékegyszerű mesét is képtelenek mostanában úgy elmesélni, hogy az ember ne a fejét fogja közben.

    amit vállalt, azt teljesítette szóval okés, tud ez a Gunn. az első GotG is milyen jó volt már, csak azért szeretem jobban azt, mert világűr. ha ennek lesz folytatása, nem hagyom ki.

  32. Megint azok a fránya elvárások… Nem azt mondom, hogy maradéktalanul tetszett, de nekem speciel Harley-val semmi bajom nem volt. Az akciózása az elnöki palotában kifejezetten bejött a színes madarakkal együtt az egész sztori leginkább a Legends of Tomorrow-ra emlékeztetett és úgy is álltam hozzá, amibe tökéletesen illett a hatalmas tengeri csillag. Nem váltja meg a világot, de egész szórakoztató volt…

  33. Én akartam szeretni, de nem sikerült. Inkább hatott paródiának az egész… Nem igazán tetszik a DC és Hamada erőltetett új stílusa, amit próbálnak viccesebbre venni. Nálam a vízválasztó a Flash lesz. Annak a filmnek a stílusa és mivolta fogja nálam meghatározni, hogy van-e egyáltalán remény ennek az egésznek, amit csinálnak:D
    Ez az Osztag nálam jóindulattal 5/10.

  34. igen önreflexív, igen paródia, igen B-film, az összes kommentnek igazat adok ebben, de ettől önmagában még nem lesz jó. nagyon vártam, nagyon akartam szeretni, de nem sikerült.

    az igazán jó poénok szinte mind benne voltak a trailerekben, ezek mellett főleg a túltolt, kínos viccek maradtak, ami mellé sokszor társult szekunder szégyen. eladják egy infantilis őrületként a marketing anyagok, így én már az első előzetesnél csettintettem, hogy na erre vártam, de a végeredmény meg nagyon más…egy nehezen értelmezhető massza. a rengeteg jó kritikát látva az jutott eszembe, hogy lehet ők is csak az előzetesekig jutottak, mert azok valóban 9-10 pontosak.

    a fordulatok, dramaturgiai csavarok, önreflexív részek (ha éppen az sincs túltolva) alapvetően jók, csak ez összességében kevés.

    Harley meg…hát nem tudom. nem ismerem a karaktert a képregényekből, de ha most sikerült eltalálni, akkor nem értem a hatalmas imádatot az irányába. idegesített minden jelenete, nem vicces, nem jópofa, nem különleges, csak irritáló. az akciózása rendben volt, de amint megszólalt borult minden. arról nem is beszélve, hogy az önálló részei szinten külön életet éltek a filmben, ami így darabossá tette az egészet.

    SPOILER

    a patkányos résznél meg a végén már nagyon kilógott a lóláb. vártam, hogy a csillagot átüti majd valamelyik szuperhős (WW, Superman, Shazam) és ez lesz a nagy poén, de erre hívták a millió patkányt és ők…hát, ott már nagyon szégyelltem magam Gunn helyett.

  35. kedves Abelh te hülye vagy

    SPOILER

    “csillagot átüti majd valamelyik szuperhős (WW, Superman, Shazam) és ez lesz a nagy poén, de erre hívták a millió patkányt és ők…hát, ott már nagyon szégyelltem magam Gunn helyett.”

    itt pont az volt a poén, hogy nem izomból oldották meg
    hanem a legbénább, haszontalanabbnak tartott “képességgel”

  36. erre még nem gondoltam, hogy hülye vagyok, de akkor ez sok mindent megmagyaráz :)

    (ha idézel amúgy spoilerből, akkor szintén írd ki, mert más így belefuthat.)

    SPOILER

    itt pont az volt a poén, hogy nem izomból oldották meg
    hanem a legbénább, haszontalanabbnak tartott “képességgel”

    -> na ezért kezdtem azzal, hogy értem az iróniát, önreflexiót, meg a szándékot az egész mögött, de a jó szándéktól nem lesz még minden jó. itt is egyértelmű, hogy miért a patkányokkal oldották meg a történetet, de még ebből a filmből is erősen kilógott ez a megoldás. ott már annyiszor ugrották meg a cápát, hogy azt már nem vette be a gyomrom. de ahogy körbenéztem a moziban, nem én voltam az egyetlen hülye azon a ponton :)

    SPOILER VÉGE

  37. Nekem tetszett!!!
    Elösször is az elsö részt nagyon vártam! Megnéztem minden trailert!
    Elolvastam minden cikket és megnéztem minden promót!
    Aztán kijött a film és zokogtam a fájdalomtól, hogy lehetett leteni egyekkora fost az asztalra. Mai napig a 2010-2020 legrosszabb filmjének tartom az elsö részt pedig volt egy rakat szar film az elmúlt dekádban.
    Na tanulva az elsö résznél vétett hibáimból, teljesen üres aggyal ültem be és élveztem a filmet.
    Semmit sem tudok a képregényröl így nem tudom milyennek kéne lennie, de nekem úgy jött le eddig, hogy minden karakter feláldozható és így aztán igazándiból az egész csak poénkodás olyan karakterekkel és azok kárára akik nem számítanak, mert csak generic bad guys.
    A weasel partra szállásán vinnyogva röhögtem, Peacemaker és bloodsport kreténkedése is szórakoztatott. Ami Harley side questet illeti szerintem az is jó volt és nekem nem volt bajom Margot Robbie játékával.
    Szóval akik szídni akarják ezt a filmet nyugodtan, de szerintem tökéletesen hozta azt amit ígért.
    Btw: hogy került Taika Waiti a filmbe?

  38. Kicsit elszomorito mennyire nem vevok ra az emberek.

    Az egyik fo ok a hype. Nem jut eszembe egy film se, ami fel tudott volna noni a hype-hoz. De ez csak az egyik fele.

    A kommenteket olvasva az jott le, hogy a film ertekei egyszeruen elmentek a legtobb ember feje felett (nem, nem a ver volt az). Nem tudom mi itt az altag eletkor, de mindig eszembe jut, hogy gyerekkent en is unalmasnak talatam a legtobb olyan filmet, amihez egyszeruen nem voltam meg felnove (pl Kis Szemtanu hatalmas szar Harrison Ford film volt gyerekkent, aztan felnott fejjel az egyik kedvencem lett). Persze van akinek ez nem valtozik, van baratom, aki egyszeruen nezhetetlen unalmasnak tartja a Breaking Bad-et.

    Termeszetesen az, hogy kinek tetszik kinek nem, ahhoz semmi kozom es nem is erdekel. Ami elszomorit, hogy a bevetelen is latszik, hogy nincs erre vevo. WB fejesei jogosan gondolhatjak, hogy “latjatok, az elso reszt is mi mentettuk meg azzal, hogy ujra vagtuk”

    A Felho Atlasz konyvben a jovoben a filmeket “disney”-knek hivtak. Egyre kevesebb ketsegem van ennek profetikus mivolta felol. Ez a gaz.

  39. Nekem szórakoztató volt. Végre nem egy olyan DC filmet kaptam, amiben csak a hülye gender aktuál politikát nyomják (Birds of Prey, Wonder Woman 1984, CW sorozatok). Bírtam a karaktereket is. Harley Quinn-t a legutóbbi filmje után jól tették, hogy visszafogták.
    Ha nem lenne a DCEU-ben fejetlenség és nem jönne olyan ötletekkel a Warner, mint a fekete Superman és hasonlók, akkor még kiválónak is tudnám nevezni, de sajnos ehhez az kéne újra érdekeljen ez a filmes univerzum.

  40. walker: nem kell itt életkorral személyeskedni szerintem, google analytics szerint az oldalt felnőttek olvassák, valami 1% a 18 alatti. a film értéke, szíve szerintem egyben volt, ahogy említem is, de szerintem sokaknak a csomagolása ettől még lehet baj.

  41. 44. Én 50 felett vagyok, tehát az a vád nem érhet, hogy nem vagyok hozzá felnőve, inkább az ellenkezője :D

    Mondom, alapvetően nem volt baj az első órában, ami egy fantáziadús stílusparódia volt, és kb. a baráti gerillacsapat lemészárlásig tartott. Utána számomra az egész leült, és egy pocsolya lett, néha döcögött, majd a film vége kapott egy totál átlagos utolsó fél órát. Nem rossz ez a film, ez egy jó blockbuster, emlékezetes karakterekkel és poénokkal, de nem egy kiemelkedően jó mozi.

  42. human,
    reszemrol en csak valaszokat keresek. Nincs azzal semmi baj, ha valaki fiatal. De az is teny, az erettseg nem eletkor fuggo. Amugy a kritikad szerintem teljesen rendben volt, nem rad gondoltam.

    totoro,
    azt mondod “tokeltesen atlagos utolso fel ora”. atlagos a mai filmeknel, hogy az patkanyok mentik meg a vilagot? hogy egy szimpatikus karakter halala boldogsagot jelent, mert tudod, hogy a tokeletes happy end volt neki? vagy az, hogy a civakodo “buddy cop” szal azzal vegzodik, hogy A megoli B-t?

    Szerintem ezek nem atlagos dolgok. Vagyis nem egy ilyen tipusu filmben. de lehet csak en ertekelem tul nagyra.

  43. SPOILER?

    Walker: Igen, te értékeled túl nagyra. Ezek teljesen kiszámítható pillanatok voltak. A patkányokat simán kitaláltam már menet közben, a lándzsa szerepe is előre kiszámítható volt, a pöttyös halála is előre kódolt volt, hiszen miért hagytak volna életben egy bevállaltan őrült, és ettől szenvedő fazont? Cena karaktere meg megölte egyik társukat, nem lett volna meg az egyensúly, ha ő életben marad. Sőt a végén a menyét feltámadása is annyira kiszámítható geg volt, hogy fogagni mertem volna rá, már az elején. És még egy, mert erről nem esett szó, a színészi játék, na az nemigen volt. Egytől-egyig bénák voltak, talán az egy patkányfogó 2 tetszett ilyen szempontból (ami érdekes, mert máshol épp őt emelték ki a pocsék játéka miatt :) Mindenhol agyon dícsérték Cena-t, hogy megérkezett, lubickol a szerepben stb. Hát, én nem így láttam, ripacskodás volt az egész, a rivalizálástól a végső bunyóig amit előadott, de kb. egy olyan szereplő nem volt, aki ne lógott volna ki itt-ott a szerepből.

  44. walker, azért ja, eléggé túlértékeled szerintem. pont a buddy cop szál egy semmi volt, nagy nulla. kimerült abban, hogy ki tud ügyesebben lőni, meg tényleg kb. féltucat egymást fikázó mondatban. érzelem, vagy bármilyen háttér nem volt benne. ezt úgy mondom, hogy ugye nekem tetszett a film. mondjuk korábban láttam 1-2 kritika szerűséget FB-on ilyen elszállt szövegekkel, hogy klasszikus film lesz, amiről 10-20 éve is beszélnek majd, hát nem tudom miket néztek eddig ezek az emberek, de még a képregényfilmek között sincs ez szerintem a top5-ben sem akár. de a 10-be gondolom belefér, nem számolok utána. :)

    hogy csak egy teljesen friss példát rángassak ide a hajánál fogva, de csak mert még a hatása alatt vagyok: a 0508 Rick & Mortyban 20 percben jobban és érzelmesebben és okosabban építették fel a Bridperson/Rick sztorit és kapcsolatot, mint ebben a filmben bármit.

  45. Totoro

    Teljesen egyetértek veled. En még talan az akciojelenetek teljesen érdektelenségét is hozzá tennem.
    Barmennyire szeretném, mivel nagyon szurkolok, hogy a DCEU magára találjon, egyszerűen nem talalok értékelhető részt a filmben.

    Talán annyi dicséret jar neki, hogy nem volt vegre szokásos propaganda film

  46. Walker: nem kell válaszokat keresni – neked tetszett, másoknak meg nem. Ennyi a mögöttes tudomány.
    Szerintem borzalmas volt, hamarabb nézném újra a Sharknadot. A karaktereknek nincs jelleme, a poénok bénák, olyan, mintha tinédzserek pizsamapartiját nézném, random ökörségeket bedobálva, amik nem állnak össze egy egésszé. A színészek között semmi kémia nincs, így a poénok inkább erőltetettek, mintsem jól ülők. A dráma kimerül pár flashbackben, erre nem lehet még hatást építeni. És igen, a film túl hosszú, feszesebbre kellett volna vágni, ha ennyire nem voltak ötletek. Harley akcióját sokan dicsérik, csak hát ezt láttuk már jobban, hatásosabban, 18 éve az Oldboy-ban.
    A hirtelen halálokkal tud a film max rendhagyó lenni, de ettől még nem lesz élvezetes alkotás.
    Neked meg tetszett és ötletesnek tartottad.
    Mindenki más.

  47. En is azok koze tartozom, akiknek epp az eleje tetszett, s a tobbi nem: valahogy a buszozas kornyeken unalmas volt egy 10 perc es onnan mar nem hozott vissza, masfel oranal mar olvastam kozben, ez elarul mindent :)
    Kar erte, mert lehetett volna elvezheto is, nemugy mint az elso resz, amire mar nem is emlkeszem :)

  48. Nekem tetszett. A kezdés jó (qrvára agyament) volt, a történet vezetés nem volt rossz de engem ki lehet borítani az olyannal, hogy egy cselekmény megtörtént és akkor jön a “5 perccel előtte” jelenet sor. Na ettől falra mászok és ez engem qrvára zavart. De maguk a karik jók voltak de Cena karakterét nem tudtam hova tenni mert olyan volt mint egy olyan “töltelék” kari aki az első harcban tutira kiírják.

  49. Ahogy DVM mondja, mindenki más. Én például ma néztem meg harmadszor a filmet, most először szinkronnal az IMAX miatt. Fentebb kifejtettem, számomra miért volt nagy élmény és tartom profi munkának, úgyhogy ehelyett picit sznobkodnék: Hallva mindkét verziót (az eredetit 2x) a sokak szerint jól sikerült szinkron szerintem épphogy rengeteget ront az élményen. És nem akarom azt mondani, hogy mások negatív véleménye ne lenne ugyanolyan megalapozott, mint az én pozitív értékelésem, viszont:
    1. Margot Robbie Harley karaktere szinkronnal sokkal idegesítőbb, eredetiben tökéletesen játszik
    2. Nem tudom akik színészi hiányosságokat említenek, eredetiben látták-e, ha igen mea culpa, de szerintem itt is inkább a szinkron lehet a ludas (Cenat rontotta, Daniela Melchiort is, egyedül Galambos Péter és Kocsis Mariann oldották meg jól Idris Elba és Viola Davis karaktereit, de ők ugye veteránok)
    3. Egy-két eredetiben sokkal frappánsabb szöveget egyszerűen nem lehet visszaadni más nyelven, ez sajnos így van és kész – lehet helyette valami más és hasonlóan jót, de ugyanazt soha

    És ezeket most csak árnyalásként írtam, természetesen el tudom (és el kell) fogadni, ha másnak valami nem tetszik annyira, mint nekünk. De ki kellett írnom azért magamból, mert már tényleg szinte nekem fáj Gunn helyett a sok kritika, amit a film kap.

  50. Csak eredeti nyelven nezunk mindent: angol, francia, sved, japan, kinai, koreai, stb :)
    Es en pl ra voltam hangolodva, valszeg ezrt tetszett az eleje, de aztan …
    Pedig szeretem a baromsagokat is, pl Tropic Thunder, az ehhez kepest Oscar jelolt :)

  51. Csak kontextus vegett, en kb 2 eve lattam mar a filmet (na jo, csak a felet, a starfish jeleneteket egy masik ceg csinalta) es mar akkor kitunt a tobbi hasonlo film kozul (tudom mik jonnek az elkovetkezendo evekben, same shit, tobb kislany szuperhossel) es 2 eve vartam, hogy a vilag ele keruljon. A kritikai fogadtatas jo is volt, az audience score is 84% IMDB 7.6, de a filmbuzi komment szekcioja szerint kb 10%

    Sajnalom, ha valakinek en rontottam volna el az elmenyt azzal, hogy hype-oltam. Meg mindig tartom, hogy klasszikus film lesz, de mint emlitettem a masik thread-ben is, hogy lehet, hogy csak kult klasszikus. (Ertsd legtobb embernek nem tetszik, csak egy kisebb retegnek, de annak viszont nagyon)

  52. Klasszikus film hahaha

    Ez egy valamennyire szórakoztató trash szar. Megnézed, iszod a kólád, csócsálod a popcornod, van egy-két röhögcsélős poén és ennyi.

    Attól még nem jó film. És ha ez lesz a klasszikus, akkor nagy bajban leszünk :D

  53. @walker:
    Előfordul, hogy rálelkesedünk valamire, aztán nem értjük ha másoknak a véleménye szöges ellentétben áll a miénkkel az adott filmmel kapcsolatban.

    OFF: Én pl a Tenet-tel vagyok így, hogy nálam az 10/10, de közben tudom, hogy a többségnél nagyon nem éri el a teljes pontszámot. Ezvan.

    ON: Azért az sem fair, hogy azt mondod, hogy 2 évvel ezelőtt láttál egy félkész filmet, baromira rálelkesedtél – ami egyébként tök jó – aztán a végeredmény anyagi kudarc, erre betámadod a buzi kommentelőit a “10% + túl fiatalok, úgyse értik” szövegeiddel.

    Aki ismerte Gunn “humoros dolgait” (és nemcsak a GoG-t) az már alapból sejthette, hogy a filmje elég megosztó lesz.
    Én pl azon csodálkozom, hogy a Warner ekkora összeget elvert rá. Merésznek merész, azt meg kell hagyni.

  54. Kakarotto: Azért egy dolog, ha nem érint meg a vége (ahol már baromira nem “höhö poén” a győzelem jelenete), abelh is írta hogy neki például nem vette be a gyomra, de egy az egyben úgy tenni, mintha ez a film csak “trash szar” lenne bármi plusz tartalom és érzelmes pillanat nélkül, az már inkább a te hibád, ha nem veszed észre. Mert az még érthető, ha nem jön be amit a film próbált csinálni, ízlések és pofonok, de azt állítani, hogy nem is próbált, egyszerű tévedés. Arra meg hogy klasszikus lesz, vagy sem térjünk vissza 5-6 éven belül.

  55. Aratnok: elnézést, majd mindjárt összeomlok lelkileg, mert nem vettem észre ezt a hihetetlen érzelmi mélységet. Amúgy azzal kezdtem, hogy szórakoztató film volt. Attól mert valami szar még lehet szórakoztató, sosem tapasztaltál ilyet? Pl az összes Shawn Wayans-Marlon Wayans filmek szerintem szarok, mégis láttam többször mindet. A szar nem mindig ugyanazt jelenti, hogy nézhetetlen. Csak nem igazi minőség.

  56. Kakarotto: Én pedig épp azt hoztam szóba, hogy ezt a filmet tévesen teszed az említett Wayans alkotások és stb. mellé, mert nem csak vicces akart lenni. Vagyis én értem, hogy neked nem tetszett annyira, inkább trash popcornként tudtad “értékelni”, csak ehhez jegyeztem meg hogy azért mert neked nem tetszett, nem kéne letagadnod, elvenned a filmtől, hogy próbálkozott.

    Például DC-től a korábbi Wonder Woman 1984 nekem csalódás volt és totál ledobott a vége, nem jött át az érzelmi hatás amivel próbálkozott, DE nem fogom elvitatni tőle, hogy próbálkozott, szeretett volna más lenni, mint a többi tucat szuperhős film. Lehet egy filmet úgy nem szeretni, hogy közben nem teszek úgy, mintha nulla erőfeszítést tett volna. Mert ez a film is, mint a WW84 többet tett, nem
    “csak” vicceskedő popcorn volt, ez pedig szerintem nem vélemény kérdése, hanem látható rajta. Arról már nyilván megosztó az álláspont, hogy hatásos-e, vagy gyenge amit csinál, de épphogy nem maradt meg az általad hozott példák szintjén, ezért degradáló, ha így állítod be. Lehet úgy is kritikát megfogalmazni s filmről, hogy közben elismerjük ezeket (ahogy pl. abelh és többen feljebb meg is tették).

  57. hmm.jjaj..izé..tengeri csillag..miiiii?? tengeri csillag..uh..mekkora hülyeség ez a film..DE a végén nagyon jó lett de csak egy zene miatt..Culture Abouse-So Busted..:)))

  58. Dehát a képregényekbe is tengeri csillag. Ez meg képregényfilm.
    Szerintem jópofa ötlet volt bedobni, végre a megszokottól eltérő gonosz.

  59. szerintem rossz.
    vagy én vagyok a célzott korosztályon felül.
    esetleg ez a film gyerekeknek való?
    help.

  60. Érdekes, hogy megint mennyire félrevezetőek voltak számomra a “kritikák”. Eszem ágában sem lett volna megnézni az előző film tükrében. Viszont sok pozitív szalagcímet olvastam. Meg is lepődtem rajta. Gondoltam akkor adok neki egy esélyt, csak jó lesz.
    De ez ugyan olyan szutyok, mint a többi ilyen film. Semmi különleges nem volt benne. Még talán a pöttyös gyerek volt üde színfolt, és ennyi.

    Jó persze Rated R, meg erőlködnek a poénokkal, és őrült az egész, de nem egy koherens egész. Nincs jó ritmusa a filmnek, kicsit “összedobáltnak” tűnt nekem. Pedig a Galaxis Őrzői egy jó ritmusú kerek film volt.

    A teljes címe meg lehetett volna Suicide “The Plague Tale” Squad. Aki gamer, az érteni fogja.

  61. abszolúte szó szerint értek egyet az előttem szólóval.
    kifejezetten idegesítő film volt. kábé, mint ha Jared Leto Jokerét akarnám töményen nézni. az volt ilyen maníros ripacskodós valami.

    az elején, a WB logó színe és háttérszint tetszett. a színhasználat harsányságában volt valamiféle egyediség, de az is zavarta a szemem egy idő után.

    olyan volt, mintha egy tarkabarka ruhába öltözött 12 éves tapasztalatlan tini lány próbálna színészmesterséget vinni a vászonra.

    roppant zavaró volt sajnos.
    de remélem nincs igazam és ez egy nagyon jó film, csak én vagyok már öreg, és/vagy hozzá kell szoknom…

    az az érzésem, hogy a sajtót, sajtó-marketinget megtolták, fizettek a cikkekért, mivel rengeteg pozitív kritikát olvastam…

  62. “az az érzésem, hogy a sajtót, sajtó-marketinget megtolták, fizettek a cikkekért, mivel rengeteg pozitív kritikát olvastam…”

    te sem gondolhatod komolyan, mi a valószínűbb, hogy neked személyes ízlés miatt nem tetszett, vagy lefizettek vagy 10 000 embert a világ minden országában? mindezt pont egy nem olyan ujjongó kritika alatt fejted ki.

  63. mintha a deadpool 2-ben megjelent X-force-t néztem volna 2 órán át:D valószínűleg emiatt lehetett nekem is egy-két poén erőltetett, viszont imádtam Elba minden egyes jelenetét. Számomra ő lopta el a show-t szép csendben, nem Cena (sicc)

    Margot jeleneteit is szerettem, ez a csaj erre a szerepre született, bármennyire is bizarr ezt leírni. Külön cikk volt arról, hogy a szabadulós jelenetet tényleg ő csinálta, nem kaszkadőr. Azért arra jár a hátbaveregetés szerintem, zseni a csaj:D

    éshát úgy kb ennyi ami pozitívum,. Elnézegettem, de bőven elég is volt:D

    Kicsit furán éreztem magam, amikor már-már dicshimnusszal tisztelegtek a patkányok előtt…mondtam is uramnak, hogy hát..kinek ez, kinek az, nekem előbb jut róluk eszembe a fekete halál, minthogy cuki, világmegmentő állatok legyenek:D és hogy egyébként az utolsó fél órában tényleg egy b-szott nagy tengeri csillagot láttunk, amint le akar rombolni egy várost és mini arctámadókat izzad ki magából? ilyen lehet egy lsd trip :DDD

  64. Sol Soria embereivel való “ismerkedés” és Harley menekülése. Ez a két jelenet volt igazán jó. De amúgy az egész… dögunalom. Még a Birds of Prey is jobban tetszett ennél. Az ilyen legjobb képregényfilm meg hasonló kijelentéseket ne is bolygassuk.

  65. az előző öngyilkos osztag filmnél egyértelműen jobb nekifutás volt ez, mert volt egy kerek történet, a karakterek pont elég képernyőidőt kaptak, hogy ne érződjön túlzsúfoltnak vagy fontosabbnak közülük bárki, mint amennyire kell. egyedül talán margot robbie-ból volt túl sok még mindig attól függetlenül, hogy valóban ebben a filmben állt talán a karakteréhez a legközelebb (ami elég furcsa egy kifejezetten harley quinn film megjelenése után).
    a poénokból sok volt a filmben, de hogy mennyi volt közülük jó is, az már más kérdés, lehet a kevesebb több lett volna, de amikor king shark szerepelt az mindig működött.
    nem mondanám azt, hogy jó film volt, de nolan filmjei óta nem nagyon volt olyan dc film, amiről ez elmondható. viszont legalább az utóbbi időben megütik a nézhető kategóriát, legalábbis akkor, amikorr nem emlékeztetnek a dceu-ra.
    kár, hogy starro-t nem egy justice league filmben lőtték el, mert most megint nem fogjuk látni filmvásznon egy darabig, ha egyáltalán lesz valaha még.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.