Suicide Squad: nagyjából film

Obi-Van örökbecsűjével tudok csak indítani, mással nem lehet. You were the Chosen One! A Suicide Squad volt az, amiben a Batman v Superman után még azok is bízni mertek, akiket nagyon megégetett az a film, de sajnos a Warner/DC elb**zta ezt is.

SUICIDE SQUAD

Engem lelombozott, hogy ennyi tehetséges ember ilyen rossz majdnem filmet készített. David Ayer 6 rendezéséből 3 jó, Will Smith rengeteg jó blockbusterben volt már, Margot Robbie is volt már jóban, még a Z for Zacharia-ban is egész jól játszott, Jai Courtney konkrétan színészkedett végre, Viola Davies Oscar jelölt… És akkor ez a végeredmény.

Nehezen találok szavakat, mert ilyen csalódott rég voltam film után. Ez volt az amit vártam, aki szerint nem, az nem látta a 100 Squad posztot. Igazából nem találok benne jóra lehetőséget. Nem látni benne a stúdió nyomás által szétbarmolt jó filmet. Nem akarom a F4nt4stic F0urhoz hasonlítani, bár abban az elején volt utalás valami többre, maradjunk inkább franchiseon belül: a Batman v Superman túlzsúfoltságában több lehetőség volt elrejtve. Mert tény, hogy ott 3 filmet gyúrtak egybe, ami kétséges végterméket szült, de legalább próbálkoztak. Itt nem látszik ez.

SUICIDE SQUAD

Az meg főleg siralmas, hogy mennyi minden hullott el a vágószobában. Emiatt mondom, hogy nagyjából film, mert egyszerűen kihagynak olyat, amit nem kéne. Olyan ugrások vannak a történetben, hogy sírni lehet rajta. Érthető ami zajlik, de szomorú nézni. Igenis kellenek azok a fél percek, amikor mutatják, hogy xy megtörténik, amivel utána szembesülnek az emberek.

Konkrétabban a veszedelem első lépései és a Suicide Squad bevetése közötti részt tanítani lehet majd, hogy így nem szabad csinálni. És ez csak a legextrémebb példa volt, hiszen folyamat próbáltak lefaragni a filmből, erre az egyik legnagyobb bizonyíték, hogy nem felépítették a jeleneteket, hanem a popzenére támaszkodva próbáltak csak hangulatot teremteni. Ez olyasmikhez vezetett, hogy 2 perc alatt 3 dal szól, hiszen helyszínek és kidolgozatlan karakterek között ugrálnak.

SUICIDE SQUAD

Ezek után egyszerűen nem tudok a karakterekről nyilatkozni, mivel a film annyira mostohán bánt velük, hogy a legjobb színészek sem tudtak volna mit kezdeni velük. Az látszik, hogy Will Smith a valószínűleg a megszabdalt, de képregényes szinten korrekt karakteralap miatt egyezhetett bele, és igazából ő is, meg a többiek is igyekeznek. Volt 1-2 jó pillanatuk, még Jai Courtneynak is, de felesleges lenne arról beszélni, hogy ez a Joker milyen, vagy Harley mennyire tér el a képregénytől, mert egyszerűen egymás után tett pillanatokban léteznek csak, nem egy rendes történetben, ami erőteljesen aláás minden karaktert.

SUICIDE SQUAD

Komolyan látom miket kommenteltek, és egyszerűen nem értem. Ha megeszitek ezt, akkor ilyet fogunk kapni. De ez nem igazi film. És igenis kell a stúdiónak a kritika, nem csak a szakmától (top critics 19%) hanem a nézőktől is, hogy jobbra törekedjenek. Sőt, még több kritika kell a stúdiónak, mert egyáltalán nem értik egyelőre a problémát. A Batman v Superman után arra jutottak, hogy nem elég fun amit csináltak, pedig egyáltalán nem az a baj sem azzal sem a Suicide Squaddal. Legyen darkos, az egyik legjobb képregényfilm Batmanről szól, és a legviccesebb benne egy brutális magic trick, mégsem sír senki, hogy miért nem fun. Legyen jó film, akármilyen hangulatú. A történetnek legyen flowja, ne pedig morzsákat szórjanak a nézők elé. Össze lehet rakni, nem érthetetlen, viszont nem élvezetes. Nem jó nézni.

141 hozzászólás a “Suicide Squad: nagyjából film” bejegyzéshez

  1. Talán Geoff Johns és Ben Affleck majd végre megmogyorózza ezeket a kreténeket.

  2. elég rossz film volt. ez van. befizettünk rá. mi csináljuk a sikert.

    annyira rossz látni, hogy a geekek uralma hogy kezd véget érni. tavaly még ők voltak a királyok, a deadpool is szárnyalt, erre most a Batman v meg ez (meg valahol a GB) mutatja, hogy a geekek, akikre fel lehetett nézni, milyenek – tisztelet a kivételnek. Pár hete filmeket pontoznak le megnézés nélkül, mert a gondolatát is rühellik, itt pedig minden, de tényleg minden kritika alatt kutyázzák azt, akinek esetleg negatív a véleménye és leírja. sokan anélkül, hogy látták volna a filmet, mert a gondolatába szerelmesek, és akinek nem tetszett, az egyenesen halált érdemel. szó szerint ilyeneket kommentelnek. egy kultúra bálványa oda lett.

  3. na, ez a kritika adta az utolsó biztosítékot, hogy ne fizessek érte. jöhetnek a kritikus-haterek, hogy agymosott zombik követik mások véleményét, de amikor egyöntetűen közlik, hogy szar a vágás, a gonosz, nincs normális sztori és nincsenek karakterek, akkor örülök hogy én azok közé a zombik közé tartozom, akik nem az “önálló” bemesélt véleményükre hallgatnak, és előre eldöntik hogy jó lesz

  4. Én ezt a Jokert már az elején nem tudtam hova tenni… egyszerűen nem állt össze a fejemben ahogy kenegeti a tetoválásait Bepanthennel, vagy sminkelget precízen, meg válogat a fuxok közt. Arról a ‘damaged’ feliratról a homlokán meg ne is beszéljünk… reméltem h majd a film eladja, de tuti nem adok pénzt ki erre, tudom hogy nem az én 2 rongyom váltja meg a világot, de rohadtul szar látni h az ingerküszöb a közönségnél a béka segge alatt van (elég megnézni a nagy kaszát hozó filmek listáját) és már a stúdiók sem kepesztenek, “me minek…?” Nem akarom kikapcsolni az agyam, élvezhető, csavaros, igényesen összerakott popcornmozit is lehet csinálni ennyi pénzből, ilyen emberekkel. Szal lényeg, a lényeg: “F@szom”

  5. human ennyire még szerintem sose értettem egyet veled, a várakozástól egészen a stúdiónak szánt üzenetig a kritikákat illetően. a legfájóbb pont tényleg az az egészben, hogy tehetséges színészek és sok potenciállal rendelkező karakterek lettek elvesztegetve. nem tudom hány ötlet fordult meg a fejemben, hogy lehetett volna velük “ezt” vagy “azt” is csinálni sztori/kidolgozottabb jelenetek terén, de sajnos nem…

  6. én nem akarok most korosztályos harcot indítani, de nem lehet, hogy a 12-16 évesek pontozzák fel, meg kutyázzák azt aki rosszat mer rá mondani? mert azt simán elhiszem, hogy gyerekfejjel élmény lehet ez is (nekem is minden tetszett annyi idősen, csak gyors legyen, meg robbanjon, az hogy közben mi történik nem számít) és ne felejtsük el, hogy ma már nagyon sok film készül főleg nekik, a netet meg ugyanúgy használják, mint bárki.

    aztán lehet, hogy nagy hülyeséget mondtam, de tényleg nem értem ezt az erős ellentétet. ha valami szar, akkor szar, nincs mit szépíteni rajta – és ha tízből tíz kritikus azt mondja, hogy szar, akkor az minimum gyanús. olyan nincs, hogy mindent megvesz a Warner (haha) meg mindenkit lefizet a Marvel (hahaha).

  7. Nagyon akarom szeretni a DC filmeket, ezt meg kifejezetten… Mindenképp adok érte pénzt és megnézem, de már csalódott vagyok :(

  8. Yap. Most már én is leírom, amit szerettem volna; hogy ez egy darabos katyvasz lett.

    “Konkrétabban a veszedelem első lépései és a Suicide Squad bevetése közötti részt tanítani lehet majd, hogy így nem szabad csinálni.”

    Amikor az lement, csak néztem, hogy oké, menjünk tovább, biztos csak véletlen volt. Majd Deadshot elővette az aktát kb fél órával később, és jött egy flashback, ahol felcsillant a szemem, hogy lehet, most kiegészítik azt az előbbit. De nem, csak bemutatták ugyanazt, de – SUPRISE – odaraktak egy bombát is. Ami nem mellesleg nem adott hozzá semmi újat, amiért még egyszer be kellett volna mutatni azt a jelenetet. És mindezt csak azért, hogy egy minidrámát kreáljanak Flagg és a többiek között, aminek a közepére bedobnak egy flashbacket – mert hova, ha nem oda, biztos, eszükbe jutott, hogy az már úgy is rég volt – aminél éreznem kellett volna valamit, valami szomorút, de olyan helyen volt, csak úgy lógva a levegőben, a “nem szejetlek” és a “nem szejetlek, de mivel eltitkoltad a leveleket a lányomtól, veled tartok” jelentek között, hogy szegény Diablo flashbackje súlytalan lett, pedig nem kellett volna annak lennie.

    Nagyon sok dolgot mondhatnék meg emelhetnék még ki, ez csak egy volt a sok közül, nem tudom, érdemes-e egyáltalán részleteznem a többit, vagy majd talán mások úgy is megteszik helyettem.

    Szó, ami szó, hiába voltak benne néhol jól működő poénok, de sem azok, sem pedig végtelen mennyiségű Rolling Stones és Queen nem tudja elvinni a hátán a filmet – pedig az a baj, hogy én sokszor azt éreztem, hogy ők (ott fent, a felsőbb hatalom, igen, rátok nézek, Warner) azt akarták, hogy ez legyen nagyrészt.

    Én komolyan, teljes szívemből szerettem volna szeretni ezt a filmet, de nem megy. Egyszerűen nem. Én nem vagyok dühös, csak csalódott. De az nagyon. I am very disappointed.

  9. nem értem eszt a sok negatív kritikát ez egy kurva jo film volt,egész mozi harsány nevetésben volt,nállam 10 – es a film.

  10. Fel lehet róni mindezeket hibának, hogy kapkod, meg random az egész. De ha úgy nézzük, hogy ezzel támasztja alá azt az őrületet, amit Harleyval együtt az egész film képviselt (aki kvázi egyenlő a nézővel: menőnek tart minden menőnek szánt dolgot, plusz totál kattant) akkor azt lehet mondani paradox módon, hogy konzisztens filmet kapunk. A katanás csaj felpattan a helikopterre, kb. hogy helló én is itt vagyok; az össze-vissza vágott zenei betétek stb. mind belefér ebbe. De az is lehet, hogy csak próbálom megindokolni, hogy én miért szórakoztam jól.

  11. büdössajt: akkor ez tipikus confirmation bias részedről, mert nálam csak az öngyújtós poénon nevettek teltháznál.

  12. Asszem megvárom vele az ultimate edition-t, hátha visszapakolnak 1 órát a filmbe, és lesz tőle értelme. Pedig esélyesnek tartottam moziban nézni…

  13. szabad akarat/filmválasztás human nálad még létezik?
    kurva gáz, hogy vagy tíz évre előre tudod a dátumokat, mikor melyik blockbustert kell megnézni kötelezően
    én még az új star warst sem láttam, pedig kb egy tucat filmet nézek hetente. képregényfilmeket alapból rühellem
    ja és nem a tizes skála érdekel az imdben, hanem a number of votes, az is minél közelebb a nullához

  14. Sajnálom, ha vacak lett, de azért megnézem biztos ami biztos. Sokan a BvS-től is túlzásba estek, közben meg egy simán átlagos képregényfilm BATMANNAL!!!!!! :D

    Meglátjuk, legfeljebb elszomorodom kicsit.

    Valaki leírja nekem spoilerben, hogy a denevér kb. mennyit szerepel benne? 2 perc? Kis mázlim van és 3 perc? :)

    Malachi: nem hiszem, hogy a korosztálynak bármi köze lehet ehhez. Sok ember, sok vélemény, ez igazából normális dolog. Mint ahogy a legtutibb filmeknek is vannak utálóik, a legótvarabb vacaknak is mindig lesznek imádóik. Ha valakit jó hangulatában kapott el a film, és esetleg nem is veszi komolyan az egyetemes “filmművészetet”, csak beül valamire és néz ki a fejéből, simán kihozza egy hetesre a legtrébb Vasember 3-at is. XD

  15. Mi a fasz történhetett valyon, h mostanába minden filmet sorban elbasznak? Rip Hollywood

  16. a nyarak általában a középszerűségről szólnak. ilyenkor nem kell meglepődni ezeken. ha valaki filmeket akar, akkor a különböző movie fesztiválok alatt vetítetteket kell követni, meg aminek nincs nagy hype-ja

  17. nem kell ahhoz semmilyen filmművészetet komolyan venni, hogy lásd, ha egy mozi csak összedobált jelenetek halmaza. azért valami koherens történet az elég alapelvárás, még az Asylum filmekben is van belőle. ennél meg mindenki azt írja legfőbb hibának, hogy vázlatos, kidolgozatlan, kapkodó, összefüggéstelen. ha valami ilyen, akkor az zavaró mindenképp, mert nem áll össze és nem érted mi, miért történik. ilyenkor két esetben mondhatod, hogy jó volt ez: ha amúgy sem tudnád érteni, vagy ha nem is érdekel az egész, csak az akció meg a bunyók. egyik sem hiba a néző részéről amúgy, csak egy filmet azért nem ilyen szempontok alapján szokás értékelni.

  18. Hát ez tragikus volt. Nem volt olyan eleme, ami miatt érdemes lenne nézni. Olyan…bárgyú az egész. Aki azt hiszi, hogy itt valami tökös, önreflexív, egyéni képregényfilmet kap, az csalódni fog, mert ez egy bazári mutatvány, abból is az olcsó fajtából. Olyan volt, mint bele lapozni egy képregénybe, és itt-ott bele olvasni. Valahogy nem állt össze. Olyan hangulatváltások, unalmas, lapos karakterek, gagyi fordulatok, és taszító pőzörködés volt benne, hogy ki akartam jönni.

  19. Amúgy írnék még többet, de nem ér ennyit ez a fos, human meg élete kritikájában össze foglalt mindent tökéletesen. Komolyan, ennél jobban megfogalmazni sem lehet, hogy mi a baj ezzel aa filmmel. Öröm volt olvasni.

  20. Leírtam a véleményem, posztoltam a facebook poszt alá, mert itt valamiért nem jeleníti meg :(

  21. hát akkor ez ennyi.

    Na de az élet megy tovább: a Star Trek Beyond-os Nyilvános vetítés mikorra várható? :)

  22. Na ezért nem járok én moziba es ezert nem rajtam fognak meggazdagodni az illetekesek. Szepen a viragbolti verziot letöltöm es ujra beirom ide, h eppen elment. Kar itt mar varni élmenyt, tisztelet a kivételnek. Hol van már amikor beultunk a stallone cliffhangerre es jol is szorakoztunk( ami elvaras is volt, de meg is kaptuk.) Ha rajtam mulna az osszes nudlit felmutatot elkuldenem ketkezi munkat végezni. Tapasztaljon a carbol is. Éppen kirúghatnák a fel szinesz iro rendező stb bandát is, nem tortenne semmi. Persze ezek a carbol is szépen elnek. Mar csak a fos wars x et varom, meses lesz az is.

  23. Cardas: ezt általában így van, de ezt már nem lehet ráfogni a nyárra. Kritikán aluliak a mostani filmek, legyen az képregény vagy akármi, nyártól függetlenül

  24. Most jöttem ki a moziból, szerintem se lett jó sajnos..
    Talán SPOILER!

    a pozitív:
    – Harley Quinn: én elhittem hogy őrült, szerintem jól hozta, sziporkázott Margot a szerepbe.
    – Deathshot: Will kellemes meglepetés volt, bár ezt a karaktert tudja hozni (Hankock)
    – Waller: Jól hozta ennyi.
    – Sőt még Boomerang se volt idegesítő.
    – zenék
    – marketing anyag hibátlan

    a negatív:
    – főgonosz boszi, plusz testvére, az egész ahogy van, az inditék, a kivitelezés, a megjelenés, a saját katonái.
    – butyuta sztori, logikátlan menet – hozzunk létre egy egységet, az ellen, aki az egység tagja lenne, de épp mégse tudjuk kordába tartani, mert a bátyát nem kell őrizni, és legyen a feladat az hogy megmentsen egy embert, aki létrehozta őket. szirmai gergő féle WTF?
    – tulságosan sötét. reméltem hogy meghagyják a szineket a filmekbe. a marketing anyag szinei feldobták volna.
    – Joker: csipem Letot, de előzetes alapján sokkal sokkal több szerepet vártam tőle, esetleg h a csapat tagja lesz. de hogy annyi jelenete legyen, amennyit az előzetesbe is megmutattak az sztem felháborító. főszereplőnek írni meg főleg. inkább cameo. Ennyi alapán nem tudok véleményt mondani hogy megfelelő lesz-e a szerepre.

    Akkor egy hatalmas minusz megint a 3D. Tudom, divat, meg jegyár miatt is, (mozis alkalmazottként pontosan értem miért 3D) de legalább tegyen bele 10 jelenetet ahol megéri használni.

    ui. azoknak akik azt mondják hogy a nézők miatt sikeres, mert ők minden szart megnéznek.
    Egy költői kérdést tennék fel: Mégis honnan tudjuk meg, hogy érdemes-e megnézni vagy nem, ha nem úgy, hogy befizeted a mozit és utána véleményt mondasz? (mármint legálisan.) Attól hogy a bevétele jó az első héten a filmnek az előzetesek miatt, a 2-ik héten meg fog látszani talán a bevételesés.

  25. Oda került ez az idióta történet, ahova való! A süllyesztőbe!
    Kész elmebaj, hogy ettől várták az emberek a megváltást…

  26. Na, még mindig annyira fos a Warcraft film? :)
    Szerintem ez a hasalás várható volt. Már a tracklisten látható volt, hogy kurvanagy mellényúlás lesz. :(
    Nem kellene ezeket a DC filmeket erőltetni, nem érzik a készítők a lényeget.

  27. az hogy melyik a rosszabb, szerintem már szubjektív azok között is, akik szerint mindhárom új dc film rossz lett. nekem pl a MoS a gyalázat, míg a BvS csak egy semmilyen, ártalmatlan valami, amiben ugyanannyi a jó mint a rossz.

  28. Én a színészeket sajnálom valahol! Jöhet az ostor hogy ők is olvasták a forgatókönyvet de akkor is! Az egészre vetítve Benn Affleck jó színész szerintem! Will Smith! Szinte ár nagy öreg! Mióta filmezik már? Nem egy jó filmje van! Henry Cavill se rossz Superman!(ebből a szerepből szerintem többet nem lehet kihozni) Ők szerintem próbálkoznak! Csak maga az írás és a rendezés gyatra! Ez ellen kellene tenni valamit!(Szerintem)

  29. Lassan tényleg ott tartunk, hogy a moziban is külön meg kell venni a DLC-t, ha a teljes filmet látni akarod.

    De persze biztos megint jön majd a magyarázkodás, hogy az Extended-Ultra-Director’s-Final-Supercut verzió, na az lesz az igazi Kánaán!

  30. Előre mondom, hogy a Justice League is szar lesz, ne lepődjetek meg. Az egyedüli DC film ami szerintem valamire méltó lesz az a Ben Affleck által rendezett Batman film.

  31. EPIC: Igen de aztán oda kerül abba a fránya vágószobába…mint ahogy ez is, de nyugi lesz 30p plusz és jó lesz..se

    Osztom teljesen hunam írását!

    U.i.: A BvS jó lett a plusszal, de ez a 9p bunyó a két szereplő között az k*rva gáz és a MARTHA dolog meg a filmtörténelem egyik legnagyobb állatsága(beleértve a daredevil-t mert az WTF)DC jó lenne de ez a majmoljuk a Marvelt ez is gáz. Teljes nagy takarítást ott és talán jó lesz és nem nézek meg több DC-t ameddig ezek a silány emeberek írnak filmet.

  32. EPIC says:
    2016. August 5 at 00:49
    Előre mondom, hogy a Justice League is szar lesz, ne lepődjetek meg. Az egyedüli DC film ami szerintem valamire méltó lesz az a Ben Affleck által rendezett Batman film.

    Sajnos én is ettől tartok! És esélyes a komment! Az a Flash akkora hulladék mint színész a szerephez hogy borzalom! A sorozatban szereplő Barry Allen sokkal jobban adta! Főleg ez a jelenet amit a Comic-Con trailer-ben ellőttek! Egy semmi! Fintor egy kis villám megjelenik guggolva! Béna!

  33. Neharagudjatok, de ez nonszensz ami ekörül a film körül forog. Tény, hogy nem a legkiforrottabb történettel rendelkezik, van akiknek nem fekszik ez a fajta dialógus,tény h nem volt a legjobban megcsinálva a cgi néha, tény hogy nem szokványos zenével rendelkezett, megértem azt is, hogy csodát vártatok tőle, meg h most a DC visszakerül és ahhoz talán nem ért fel egyeseknek, de aki erre a filmre azt mondja, hogy posék, szörnyű, meg h a rossz iskolapéldája, az nem tudom mit szív. azért ne mondja nekem senki azt, h nem volt jobb a team-assemble mint mai fejjel visszanézve az avengersben, h nem volt a one-linerek között legalább pár ami megnevettette, h a CGI a béka segge alatt lett volna, hogy a zenék annyira megfeküdték volna a gyomrát, vagy hogy annyira átláthatatlan lenne a történet. Volt történet, voltak érdekes karakterek ( nem kell mindenkire órákat szánni h bemutassák. diabloról volt pár perc, mégis pontosan tudtuk a motiváióit. Az a szép a többiekebn pedig, mint KillerCroc és valszeg Boomerang, h a suicide squad megteheti, hogy a második részre totál más csapatot toboroznak, ezáltal nemis kell minden szereplőt bemutatni gyökerekig, egy részbe jók voltak, jó jelenetek, helo.) Ennél ezerszer rosszabb filmek kerültek már ki, hasonlitsátok össze azokkal. Megértem ha valakinek ez 5/10, tényleg, de hogy 0-1-2-3makat kapjon, az röhejes.

  34. nálam a 5/10 az azt jelenti hogy rossz film amit még egyszer nem akarok látni az életben. főleg úgy 5/10 hogy előtte kapott egy olyan hype-ot, aminek 8/10 körülit kellett volna hozzon, és ráadásul ettől várták a dc megváltását. erre kiderül hogy egy felejthető és közepes nyári mozi, az amit fél éve folyamatosan harangoznak be hogy mekkora lesz? felhype-olták Leto Jokerét, és kaptunk belőle pár percet? végig titkolták a gonoszt, és mindenki filózott ki az, aztán kapunk egy ilyet? uram bocsá’, ha ezután az ember rámondja, hogy pocsék volt. /nem nem láttam, arra építettem hogy szerinted érthető, ha valakinél 5/10, és így reagálnék ha ilyen lenne számomra. majd kalózkodva megnézem pár hónap múlva, legalább nem leszek olyan mérges, mintha még pénzt is kiadnék rá/

  35. Ez rosszabb kritika volt mint egykor a transformensnél.. ha azt a seriat nem tudtad így lehúzni. Akkor nem értem miért most kritizálod a kommentelőket. Azok a filmek egytől egyig nézhetetlenek voltak. Marvel-nél is a sok képregény film közül Az Avengers 1 meg az Amerika Kapitany 2 ami ér valamit. Dc csak most nyitogatja a szárnyait…

  36. Cardas, a hype nem befolyásolja normál esetben a film minőségét, legalábbis nem kellene neki.

  37. 51. kocsolás:
    Ha neked eladnak egy dinnyét hogy mézédes, de meg sem közelíti azt, de még ehető, akkor mit mondasz rá? Hű milyen finom volt?

    Na ez ugyan ez, ha eladnak neked egy filmet hogy ez lesz a megváltás közben végig veregetik a saját vállukat, aztán meg kapsz egy ilyet? Hát mit ne mondjak dupla csalódás.

    Csoda hogy nem ült be a film elejére itt is a rendező, hogy de pszt…. csak semmi kritika ne rontsuk el mások élményét …

  38. Martin Scorsesén és Christopher Nolanon kívül egész hollywoodban nem tudnak filmet csinálni, mi folyik itt

  39. Summa Summarum: Legalább kiderült, hogy valóban jogos volt sokakban a félelem, amikor a hosszú hónapok óta tartó napi trailer/tv/magazin dömping miatt sokan gyanakodni kezdtek, hogy talán itt el van b*szarintva valami, ha már ennyire tolják a filmet. Ezzel a filmmel a legnagyobb baj, hogy megásta a DC összes további filmjének a sírját, mert ezentúl kb kétszer olyan jó filmet kell csináljanak, mint amit terveztek, ahhoz, hogy az emberek újra megszavazzák a bizalmat ezeknek a filmeknek. A Justice League és társai persze fognak termelni, de ezek után szerintem messze nem annyit, mint amennyit remélnek majd. Kár érte, mert ezzel tényleg beütötték az utolsó koporsószöget is az egész borzalmas nyári felhozatalba.

  40. SpiderPig @ a Guardians of the Galaxy már eleve asylum…. kalandfilmnek közepes, komédiának gyenge, akciófilmnek gyerekes.

    Igaz az én véleményemre ne adjon senki, mert nekem az egész DC és Marvel mizéria rengeteg filmjéből összesen csak 1 perc volt értékelhető és élvezetes.
    1. amikor Hulk kiüti Thor-t a látótérből
    2. amikor Hulk földhöz csapkodja Loki-t.

    Azt hiszem ezen kívül nem is emlékszek igazából egyik filmből sem semmire, annyira egy kaptafa mindegyik. Nekem ezek a filmek már olyanok, mint a remixek meg a remixek remixei meg a remixek remixeinek a xy feat. remixei.

    Megnézem őket, mert érdekelnek, de számomra egyik sem maradandó semmilyen szempontból.

  41. Na megnéztem én is ezt a fosht, mert untam magam és a haverok mentek rá, ezért jobb híján elmentem velük.

    Engem a legjobban a 3D baszott fel, de komolyan olyan szinten elbaszott homályos szar az egész, hogy a Killing-es csávót 5 percig nem ismertem fel!! Méghogy a Margot segge, hát semmit se lehet látni baszki, és legalább a 3D se jó semmire, csak több pénzt vesznek ki a zsebedből…

    Én akkor botránkoztam meg igazán, amikor felcsendül a Guardians zenéje, hát Ayer shittezi a Marvelt a sajtótájékoztatón, erre felhasználja a konkurens egyik legjobb filmjének a zenéjét, hahaha hát ez idióta! Ekkora égést, amikor a Guardiansnak az egyik védjegye volt, hogy kurva jó zenéket összeválogattak, erre te a sok random cucc közé berakod az egyik muzsikájukat, hogy ha eddig nem lett volna világos még jobban érezzük mennyire random a te filmed.

    A kreditek utáni jelenet na az megint egy nagy bullshit, tényleg ennyire semmitsem tudtak kitalálni?

    Diablo jó volt a végén, azt bevallom tetszett. De nélküle szart sem ért volna az egész SS ugyebár, ami azért megint elég vicces. Na meg a bomba is, áhh.

    Megjegyzem itt is fullos volt a mozi, szóval hiába a minőség jó eséllyel pénzüknél lesznek ezzel is. A trailerrel jól átbasztak mindenkit.

  42. Én is túlzásnak érzem ezt a gyűlöletet, és próbálok rájönni az okára. Valószínűleg tényleg a marketing tehet róla, hogy ennyire feltornázta a várakozásokat és ezért csalódott ekkorát a többség, de ez még nem indokolná ezt a fajta hate kampányt.

    Egyetértek kocsolassal, tényleg darabos, tényleg tele van hibákkal, de azért messze nem 1/10-es. Voltak benne szórakoztató részek, a karakterek jók voltak, nem volt benne MARTHA szintű baromság, hatalmas csavarnak szánt blődség.

    Középszerű film, humannel ellentétben én láttam benne a potenciált, főleg Ayer miatt. Szerintem ez a film pl. a Vasember 2 szintjén van, sokkal jobb a BvS-nél, a Thor 2-nél, a Vasember 3-nál… Szerintem semmivel se rosszabb egy X-men 3-nál, vagy egy Dark Knight Rises-nél… Ettől még nem lesz jó film, sőt, de azért az év legszarabb filmjének nevezni meg tényleg 20 %-ot adni rá, ezt tényleg nem értem, pedig általában egyezik a véleményem a többséggel, és nem is vagyok DC fanboy.

    Olyan mintha mindenki a csalódottságában érzelmileg túlfűtve húzná, de persze tudom hogy ez lehetetlen ezért állok ennyire értetlenül a dolog előtt.

  43. Köszi human a kritikát. 80%-ban szokott egyezni a véleményed az enyémmel szóval ezt most látatlanból elhiszem neked. Haverokkal szerettük volna megnézni, de azért pár kritikát meg akartunk várni előtte. A BvS-nél a legjobban az összevissza vágás és a logikát nélkülöző történet vezetés, a gonosz hiánya zavart. Ha itt is ez van akkor köszi de nem. Pedig nagyon akartam szeretni ez a filmet. Inkább elsörözzük azt a pénzt, mert ilyen kritikák után (ez már a sokadik) nem érdemli meg ez a film a pénzünket.

  44. “inkább adná el a DC is a jogokat a disney-nek és akkor nem volna gond :D”

    Igen. A Star Warsnak is milyen jó lett. Meg a tucat képregényfos Marvel-filmeknek. Amiből a Vasember első része nagyon jó. A galaxis őrtzői és a Hangya elmegy, a többi szar.

  45. Érdekes, amit human mond a “pillanatok egymás után pakolásáról”, nagyon rímel egy youtube-os blogger véleményére, amit a BatmanVsSuperman-ről, és még inkább Snyder-ről írt: nem “jeleneteket” rendez, hanem csak pillanatokat, amik iszonyúan látványosak, hangulatosak, de nincs mélységük, kontextusuk, az egész nem filmjellegű.
    https://www.youtube.com/watch?v=38Cy_Qlh7VM

  46. Tuti, hogy megnézem. Mostmár nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre. Valószínüleg tényleg kegyetlenül ergya, de erről a saját szememmel kell meggyőződnöm.

  47. Ez a film tényleg csak 4/10, vagy nagyon nagy jó indulattal is csak egy 5-ös.
    Nekem a karakterek közül max. Harley volt jó, de ő meg olyan volt, mintha a Madagascar trilógia Julien királyát vitte volna vászonra Margot…
    A többi karakter súlytalan volt, még Joker tetszett, de ő egyértelműen mellékszereplő volt.
    A forgatókönyv egy ökörhugyozás, ami nem akkora gáz, ha legalább normálisan lett volna rendezve.
    Nem is értem, hogy miért ilyen ellenséget kellett találni, egyszerűbb lett volna valami földhöz ragadtabb, megfoghatóbb fenyegetés.

  48. Ja, és ha tényleg fos, akkor én egy időre elfelejtem a DC filmeket az biztos. Lehet a comic con-on “fuck Marvel” kiáltásokkal izgulni a DC-re, de a Marvel legalább normálisan fel tudott építeni egy teljes univerzumot a filmvásznon.

  49. eléggé várható volt.
    az előzetes trailer-ek alapján, és Jay Courtney közreműködése miatt :) csodálkoztam volna, ha ez egy jó film lesz.

  50. Na a velemenyem a filmrol pontban kifejezve 6/10.
    Nem azt kaptam amit vartam a trailerek alapjan(sokadjara az eletem folyaman:)) nagyon nem. Kettot leszamitva a tobbi karaktert elfeljtettek kidolgozni. Cara Delvidge(vagymi) es Joel Kinnaman kozott nulla kemia volt igy nehez volt aterezni a kapcsolatukat(tudom Cara leszbi de akkor is szineszkedhetett volna) Sokadjara azt gondolom hogy ha Andy Whitfield anno nem halt volna meg akkor azt karriert futna be amit most Jay, es tudom hogy halatlan volt a forgato konyv Captain Bumeranghoz es Mr Courtney valszeg a maximumot hozta ki de ez nagyon kevesnek ereztem.
    Joker hat tenyleg egy vicc volt hogy kb lathattuk az osszes jelenetet a trailerben, en sajnos magyarul lattam igy teljesen elvezhetetlen volt a szamomra Jared Leto jateka majd talan a rendezoi valtozat alkalmaval ujra nezem. Diablo a vegen amikor atalkult ilyen Aztek tuzlennye az jol nezett ki, de a tobbi jelenet alkalmaval amikor hasznalta a kepesseget a cgi annyira gagyi volt hogy az mar fajt igy 2016-ban.
    Spliknot volt a legjobb komolyan sajat plakat meg minden azt megoltek 1 perc utan.
    A barban valo moralizalos resz annyira nem illett bele a dolgok folyamab hogy kb vegig idegesitett.
    Tenyleg idegesito volt hogy kb erezte az ember hogy na itt vagtak ki valamit meg ott.
    Na de a pozitivumok:
    -Viola Davies oltarian kiraly volt tenyleg amikor kinyirta a technikusait csaktatottam a szamat o volt a leggonoszabb a filmben.
    -Margot Robbie szerintem jolhozta a karaktert(soha nem olvastam Harley Quinnes kepregenyt)

    Ui:Kerdesek
    -Mi a tokom volt story a Pinky nevu unikornissal?
    -Mi be lokte bele Joker Harleyt?
    -Miert van az hogy mutatnak egy jelenetet a trailerben de a filmbol kivagjak?

  51. 66. shoc: maga Jay Courtney karaktere is totál fölösleges volt a sztoriba, csak időhúzásnak kellett, meg 1-2 “poénnak”
    De szerintem ő hozta az elvárt szintet, maga a játékával nem volt baj. Nem miatta nem lett jó a film.

  52. Minősíthetetlenül gyenge.
    Gondolkodtam mit írják, de teljesen felesleges rá pocsékolni a szót.

    Adja oda a WB a DC univerzumot a Marvelnek mint a sony pókembert :D

  53. SPOILER!!!

    2SY86:
    -A karakter bemutatóknál a leírásban szerepelt, hogy a fétise a rózsaszín unikornis.
    – Savba, le is marta a ruhájukat, csak a bőrüket nem…
    – Nagyon jó kérdés :DDD

  54. Én kb akkortól sejtettem, hogy sz*r lesz, amikor valami operazenére lassított felvételben menetelős csapat – trailer jött ki. Az annyira izzadtságszagú volt, hogy jajj de erőlködünk hogy f*szának meg epicnek tűnjünk. Na, és pont olyan is.

  55. én nem tudom mért várt ettől a filmtől mindenki akkora csodát
    ez a joker egyszerűen pl hihetetlen gagyi, ahogy kinéz, ahogy eljátsza
    egyszerűen annyira mű fos

  56. emese-“valami operazenére lassított felvételben menetelős csapat”…házi feladat, meghallgatni a Queen-Bohemian Rhapsody-t büntetésből.

  57. Alfie: minden fanboyosabb filmet ennyire tolnak. a Deadpoolt, a Star Warsot, a Civil wart is ennyire tolták.

  58. Én ugyan nem láttam a filmet, meg valszeg hónapokig nem is fogom megnézni, de szerintem minden oldalról túl van lihegve. Az tényleg fura, hogy a DC-s oldal eléggé kapja a savat (most hogy jogosan vagy sem az tök mindegy), míg a Marveles filmekkel a kritikus világ totál megbocsátónak tűnik, de minden téren. Vasember 2-3, Thor 2 stb… ezek mind kalap kakik lettek mégse kaptak ekkora negatív visszhangot. Én pl. már a BvS-nél se értettem a fene nagy utálatot. Igaz nem lett jó film, össze-vissza lett, logikátlan, töredezett stb…, de kihozni 30% alá (pl. rotten tomatoson) eléggé nevetséges, mikor sok sokkal gyengébb film kap sokkal jobb értékelést nála. És ebből a szempontból a rajongói fennakadás egy része is érthető, mert talán nem az a baj, hogy negatív kritikát kap valami, hanem, hogy összehasonlítva más témába vágó alkotásokkal aránytalanul negatívak azok a kritikák.
    A Man of Steel-t én pl. imádom (a pusztítás pornóval együtt, bár figyelembe elnézve a BvS elejét, ahol ugye a másik oldalról látjuk azt amit Zod és Superman levágnak az előző film végén, még érthetetlenebb és felfoghatatlanabb az a mértékű pusztítás, szóval megértem a fanyalgókat, de ugyanilyen mértékű pusztítást levágtak a Marvel filmekben is és ott mégsem ment a hőzöngés…), a BvS pedig akármennyire is szar (mert tényleg az – sajnos az Ultimate Editionhöz még nem volt szerencsém), nem annyira mint amit a kritikák sugallnak.

    És valahol ez az érzésem a Suicid Squadnál is (persze majd kiderül pár hónap múlva, amikor megnézem, hogy igazam van e vagy sem), hogy túl nagyok voltak az elvárások, ami okozott egy kellemetlen pofára esést és a ettől a többség barmira csalódott és megy a lepontozás (csak kicsit túlzásba esve) a másik oldal ezen meg fennakad, mondván okés, hogy szar, de annyira nem lehet az…

  59. Tyberius06: 1, blockbustert nyilván sokkal többen látnak, így több vélemény van róla, mint “igazán szar filmekről”, és nem is az Asylumhoz kellene hasonlítani.

    2, A Vasember 2-re már nem emlékszem, azt tuti túlpontozta mindenki hiszen a képregényfilmek korszak elején volt, az Iron Man 3 viszont végigvisz egy történetet borzasztó vágások és karakteridegen dolgok nélkül, csak épp nem annyira jó és a főgonosz elbaszott benne, de ezt mindenki emlegette annál is. A Thor 2 szintén végigvisz egy rendes történetet. Avagy a Suicide rosszabb náluk már alapból filmkészítésileg, hiába ezek a legrosszabb Marvel filmek (egyszer nézhető 6/10-ek), szóval érthető, hogy lejjebb hozták ki a kritikusok. PL a Man of Steel jobb, mint a Thor 2 és az Iron Man 3 (Steelre 7/10-et adtam, az említett marvelekre hatot), viszont utána a Dc/wWarner jobban belenyúlt a filmjeibe, ami egyszerűen látszik.

  60. A nagy őrület hatására megnéztem a Batman V Superman Ultimate-t, és hát azt kell mondjam, hogy besza-behu.. de komolyan, amennyire lehúzták, azt hittem, egy rakás trágya lesz. Erre meg baszki, nekem simán felnőtt a Dark Knight Rises szintjére (kövezzetek). Na de a lényeg, Rottenen 27%, pont mint jelenleg a SS. Human, mindig adok a véleményedre, de most az egyszer kivételt teszek, és csak azért is bizalmat szavazok neki. Már ha majd kijön Blu-ray-en.

  61. Kinek mi. En ugy erzem amit itt olvasok az altalaban egyezik az en izlesemmel is. Ma fogom megnezni, rettentoen vartam es nem fogok negativan hozzaallni, de valoszinuleg ugyan ezek a dolgok fognak zavarni. Mert a BvS-el is ez volt. Es kiabrandito, hogy ilyen szinten nem ertik mi a baj. Meg az hogy jo szineszekkel szurnak el ilyen remek otleteket…meg neha karriereket is.

  62. xyz: AZ VOLT A BAJ HOGY IMAXBAN NÉZTEM MEG ÉS TÚL ELŐL ÜLTEM ÍGY ESÉLYEM SE VOLT AZ ELEJÉN LÉVŐ FELIRATOKAT ELOLVASNI, MERT MIRE RÁFÓKUSZÁLTAM MÁR EL IS TŰNT:)
    ÉN IS SAVRA GONDOLTAM CSAK HÁT OLYAN ELEVENEK VOLTAK BENNE, HOGY ELVETETTEM EZT AZ ELKÉPZELÉSEMET:)

  63. emese: azért az operazene kifejezést egy kicsit erősnek érzem annál az előzetesnél. Nevezzenek elfogultnak, de nekem meg személy szerint pont az volt a kedvenc trailerem. A queenes – de szigorúan csak a legelső – még szintén kifejezetten jó volt, de amennyire lázba jöttem a legelsőtől, úgy csökkent az érdeklődésem és a bizalmam, amikor már a meg nem tudom nevezni, hányadik trailert hozták ki. Nem néztem meg, mert gondoltam, nem lövöm le magamnak, de akkor már attól függetlenül is a parát éreztem a részükről, és már közelében nem voltak a tavalyi comic-conos hangulatnak. Mert nekem az baromira bejött, olyan Arkham Asylum feelinget kaptam tőle, hogy azt leírni nem tudom.
    De hogy lényege is legyen a mondandómnak, ismét bebizonyosodott, hogy egy trailer csak egy trailer, akkor is, ha neked mondjuk nem tetszik, meg akkor is, ha nekem meg igen, és felszállok a hypevonatra, ami aztán ki is siklik. De tekintettel arra, hogy az még az újraforgatás előtt készült, és annak az előzetesnek lehet, hogy egy idő után már alig volt köze a végeredményhez, szóval szerintem fölösleges azt mondani, hogy már az első előzetes azt mutatta, ez sz*r lesz, ha kapott nagyjából-film tényleg borzalom lett, de annak a trailernek pont nincs köze ahhoz.
    Ugyanakkor meg lehet, hogy csak egy elvakult trailer-fanboy vagyok, és foggal-körömmel védekezek, mert leszóltad azt, amit szeretek! :D ;)

  64. igazi középszar, teljesen tipikus, ami azért baj mert itt pont az lett volna a lényeg hogy ők mások, nem is lehet róla beszélni igazából. a főgonosznál meg csak a 3d volt szarabb, felháborító, annyi volt a haszna hogy sötét volt mint a krvaélet, de 3d az nem volt. többet én ebben a lehúzásban nem is veszek részt, max amire mondják hogy tényleg hozzátesz.

  65. “sztori” meg tényleg a “WC-n reggel jobbat” kategória, mé’ kellett ezt így elsietni? ha ennyi évet ártak az univertum építéssel akkor az a pár hónap plusz előkészület már nem mindegy?

  66. Engem..megerőszakoltak :(
    Letot ezek után képen se akarom látni.
    Ha volt is 1-2 jó részlet a filmben, azt akkor a párbeszéddel nyírták ki..
    Ahahahanyira fááj…mint mikor Indie-t rontották meg.

  67. Bocsi a dupla kommentért, amúgy alá kell írni, hogy Margot szerintem jól hozta Harley-t, Will is oké volt, Boomerang meg nekem kifejezetten pozitív csalódás volt, a vélemények után, kb rajta röhögtem a legtöbbet, igaz, az akcentusa is sokat nyomott a latba.

  68. Szerintem ezzel a filmmel az a legnagyobb probléma, amit már említettek: lyukas a forgatókönyv, ezért darabos, és gyakran ugrál az egész. Ilyen pl. Katana vagy Slipknot felbukkanása a semmiből. Jokertől egyszerűen karakteridegen, hogy ennyire ragaszkodik Harley-hoz…
    Viszont ezek után egyértelműen látni akarom Harley-t Poison Ivyval együtt. Mármint filmen is. Ugyanígy kíváncsi lennék pl. egy Deadshot-Deathstroke meccsre – és szvsz látnunk kell egy Suicide Squad 2-t, mert a karakterek megérdemlik. Ez a mozi viszont nem lesz sokszor nézős, az biztos.

  69. Nem értem a csodálkozást, hogy szar lett, mégis mit vártatok? Tökéletesen lehetett tudni már az elején. Benne van Will Smith? Na ugye :)

  70. Vitto: +1 :)

    A filmet még én sem láttam, de ha a BvS szintjét hozza számomra, már elégedett vagyok.

  71. Hát… ez csalódás volt. Nagyon vártam a filmet már régóta, a trailerek is jól becsaptak, hogy na ez most egy laza, menő , kicsit nem a tucat képregényfilm lesz, erre meg megkaptuk ezt a nem is tudom hány stílusból összerakott maszlagot, amit egyszerűen nem bírtam kicsomózni.
    A jelenetek majdnem fejénél csak fogtam a fejem, párbeszédek nagy része elég siralmas, a főgonosz(ok) meg… pff. Jared Leto tényleg alig kapott időt, de engem inkább csak idegesített sajnos.
    Rég csalódtam már ekkorát filmben.
    De azért hogy egy-két pozitívumot is mondjak: Will Smith faszán hozta Deadshot-ot (simán néznék egy saját filmjét is), Margot Robbie kellően őrült volt, és Amanda Waller karakterét is egész jól hozta Viola Davis. Zenék néhol egészen passzoltak a hangulathoz, meg az egysorosok nagyrésze is megmosolyogtatott. Ha pontoznom kéne ugyanannyit adnék rá, mint a BvS-re, azaz 5-öt a 10-ből.

    ***SPOILER***

    A végén amikor Enchantress “levedli” magáról az elporlott énjét úgymond… hát ott felnevettem kínomban. Zseniális volt. :D
    SPOILER VÉGE

  72. Becsapottnak érzem magam. Mert nem azt kaptam, amit a trailer-ek (számomra) sugalltak.
    (Pl. az előzetesek – számomra – egy Joker-alapú dramaturgiát ígértek, miközben Joker mellékszereplő, kb. annyit van a filmben, mint a trailerekben).

    Ehelyett egy közepes X-men narratívát láttam. (Megjelent egy valaki, aki világuralomra tört, és ezt legyőzi egy különleges csapat). Ha valakinek tetszetnek az ilyen jelegű filmek, az jól fog szórakozni.

    Aki kreatív Joker jellemábrázolásra számít az pofára fog esni, de nagyon.
    Ez inkább egy Will Smith mozi.
    Jó film, de felejthető.

    Inkáb 8-13 éves korosztály számra lehet érdekes.

  73. A BvS-t még megvédtem, ezt már nem tudom. Most jöttem róla, sajnos, a kritikával nagyjából egyet kell értenem (azért Fantastic Four mélységekbe nem mennék bele, odáig azért nem).
    A feliratosra nem sikerült eljutnom, de nem is azon múlt.
    Én nagyon bírom Ayer munkásságát, bár kissé idegennek éreztem, hogy őt választották. De igaz az is, hogy nem tudni, mi sült volna ki belőle, ha hagytak volna elég időt, plusz a stúdió nem pofázik bele ennyire, és nem szabdalja szanaszét….áhhh…”majd az Extend Cut jó lesz” Déjà vu. Ha befektető lennék, biztos én is fosnék, hogy mire verik el a pénzemet, de most komolyan, nem tanultak a BvS-ből? Sadfleck-el is ezt fogják csinálni?
    A Justice League-nek pedig már most hasonló kritikai szarzuhatagot jósolok. A Wonder Woman meg tökmindegy milyen lesz, mert Gal Gadot. ;-)

    Anno az első trailer-el kilóra megvettek maguknak, de rendesen átvertek vele, és hogy érzem magam ettől? Hát, Human-hoz hasonlóan, hadd linkeljek én is egyet válaszképpen:

    https://www.youtube.com/watch?v=ea750r4QFZY

  74. Na, megnéztem én is. Nemtudom mit vártatok egy Suicide Squad filmtől :D
    Én élveztem, egy az egyben hozták a képregényt. Az első olyan képregény mozi ami tényleg vissza adta egész jól a füzetek történet vezetését, és a karaktereket.

    Ez egy ilyen vonal. Itt nem szokott igazi nagy ellenség lenni, és a történetei se túl erősek. A karakterek viszik a vállukon az egészet, meg a személyiség fejlődésük. Az meg azért volt benne.

    Nem lett kedvenc film, de jobb volt mint a mostani felhozatal sztem. Aki gondolkodik rajta az nézze meg nyugodtan.

    A többieknek meg azt ajánlom, hogy mielőtt beülnek egy újjabb DC filmre, előtte olvassanak el pár füzetet.

  75. Lordboxi: megint ez a barom érvelés, h azért nem élveztük, mert nem olvastunk képregényt. Ha a film önmagában nem működik, akkor nincs rá mentség.

    Arról nem is beszélve, h Harley Quinn kurvára nem ilyen, különösen gáz volt, ahogy a kocsmában kiosztotta a tüzes srácot amiért felgyújtotta a családját…az a reakció nagyon karakteridegen volt, főleg, h ő ölte meg Robint a film szerint, szóval a kegyetlenkedés elvileg nem áll messze tőle.

  76. Hejj, egesz jol allok ahogy a commenteket elnezem. Kozepesen elveztem a filmet es probaltam nem megakadni a nyilvanvalo es latvanyos hianyossagokon.
    Sajnos nekem is nagy fajdalmam a ‘tortenet vezetes’, merthogy az nemigen volt. ‘Karakterek viszik a hatukon az egeszet’?? Kevered a szezont a..azzal. Karakterek sajnos konkretan nem voltak, vicces jelenetek voltak, kb 0 karakter-kozpontusaggal. Joker..nah tole/belole kifejezetten kiabrandultam, konkretan egy degeneralt-retardalt szociopata, nem az alvilag mindenhato ura. Hol van mar a Dark Knight-fele JOKER(csupa nagy betuvel)?!
    Es mindennek ellenere meg igy is felig-meddig elveztem a filmet! Legalabb nem akartam kifejezetten kopkodni kozben/utana. Szerintem kb +1 jatekido kellett volna es akkor _talan_ nem lett volna ennyire vazlatos az egesz.

  77. Northop: Nem azt mondta, hogy azért nem élvezitek, mert nem olvastátok. Azt mondom, hogy mást vártatok tőle mint ami, mivel nem olvastátok és a trailerek adták el nektek, nem az igazi alap, ezért kell előtte olvasni, hogy tudd érdekel-e. Én ezt a képregényt nem szeretem, úgyhogy ezért nem vártam tőle mást mint amit kaptam. Hozta a szintet, mint amit szokott.

    A másik meg Harley nem volt karakter idegen, ő nem szokott kegyetlenkedni, már nem is nagyon öl. Sőt már a Jokerrel is szakított, saját bandája van. Harley csak dilis, nem gyilkos.

  78. lordbox: Harley-t sosem zavarja, mikor Poison Ivy halálra mérgez egy embert, vagy átdöfi egy óriás tüskével, ugyanúgy lesmárolja és bátorítja hogy maradjon ilyen GYILKOS BŰNÖZŐ. de lehet te teljesen más világ képregényeit olvasod

  79. ha meg el kell olvasni egy halom képregényt hogy tudd mire ülsz be, akkor szar a marketing mert nem azt adja el amit kell. és ha rajongóknak készítik, akkor nem kell nyafogni ha mocsok keveset fog keresni, mert még a rajongók fele is csalódott benne, amihez tényleg tehetség kell

  80. Lordboxi: nem tudom melyik képregényeket olvastad, de alapból HQ nagyon is szokott durva dolgokat csinálni, a kalapácsa sem diótörésre van. De csak a film világánál maradva, már az elején kiderült, h nagyon is gyilkos, amikor kiírják a bemutatásánál, h ő ölte meg Robint. Ezek után az olyanok, h ‘own that shit’, vagy nem tudom a szinkronban mi volt, olyannak hatottak mintha egy lifecoach mondta volna. Ami szerintem a karakter bármilyen inkarnációjától messze van.

  81. Cardass: Már Poison Ivy se ilyen. A new 52 átformálta őket rendesen. Harley ilyen tini kis csaj mágnes lett a dc nél. De nem azt írják, hogy ő ölte meg Robint, hanem, hogy részt vett benne.

  82. Nem tudom honnan veszi azt ennyi ember, hogy Harley ölte meg Robint, valakik még oldalas cikkeket is írtak erről, hogy ő tette, pedig a filmben az van, hogy bűnrészes volt/segített benne.

  83. lordboxi: ugye nem olvastad az új Poison Ivy sorozatot? ahol ha idegesíti valaki, akkor könyörtelenül kivégzi? egy idős nőnek átszúrja a torkát mert nem bánt jól a kutyáival? és évek óta amúgy ökoterroristaként szerepel. ennyit a képregényismeretedről

  84. Nekem épp a képregények ismerete miatt (is) volt csalódás. A füzetekben ezek igazi mocskos bűnözők, akik egymást is gond nélkül hátba szúrják és amint egy kicsit is enyhül a felügyelet rajtuk, már szöknek is bármi áron, a filmben meg ilyen kicsit meg nem értett jófiúk, akik maguktól (!) is segítenek, amikor a helyzet úgy áll.

    A kritikával amúgy teljesen egyetértek, a DC folytatja az ívet, hogy minden filmjéhez tartozik egy animációs film, ami köröket ver rá. Itt ugye a Batman – Assault on Arkham az, ami egy koherens, képregényhű és kőkemény sztori, ahol Joker kb. ugyanennyi képernyőidővel is szenzációs.

    Jai Courtney pedig gombázzon még sokat, úgy tűnik szakmailag csak használ neki. Pinky :D

  85. A film nekem is nagy csalódás, nem részletezem az indokokat, azokat fentebb már jó páran leírták.

    Ennél a filmnél voltak utóforgatások. Nálam felmerül a kérdés, hogy az utóforgatásokat megelőző verzió vajon mennyivel volt jobb/rosszabb, mint az, ami a moziba került?…

  86. Nos,en is olvastam kritikakat a film elott es nagyon lehangolt, mar ugy volt h nem is nezem meg moziban. De vegul adtam neki egy esélyt imaxben. Eeeees nagyon kellemeset csalodtam a filmben, nekem nagyon tetszett, vegig elveztem az egészet, foleg harley quinn tetszett benne nagyon …lehet velem van a baj?? ..mindenesetre sztem senki ne adjon a kritikara,megeri a penzt ;)

  87. A rossz kritikák ellenére feldobtunk egy érmét a haverokkal, az érme döntött, beültünk rá.

    Pont olyan rossz ez a film mint ahogyan leírták. Nincsenek karakterek, csak random és erőltetett poénok. Végig zenei hangulat rombolás megy (3perc – 5féle zene.) annyira idegesítő volt, hogy sokszor befogtam a fülem hátha jobb lesz. Az film egész narratívája egy kalap szar, totális logikátlanság ahogy mozognak a történetben. Ha nem tudtak mit kitalálni akkor beültek egy kocsmába és csinálták a semmit, majd újult erővel mentek mert hát az már milyen ha nem.

    A pozitívum a színészek, mert ők miatt tudom 10/5-re pontozni ezt az egész valamit. Bár Jokerrel valahogy így nem tudtak mit kezdeni, nem értem, ez hogy nem sikerült (nem Leto hibája). De ott valahol a warner magasságaiban nagyon ki kellene rúgni pár fejest, mert ezek kurvára nem tudták, hogy mit csinálnak, és kivel.

    Szánalom, hányinger az egész a warner, hogy ez képes volt elbaszni.

  88. Egy bő órája jöttem ki a moziból, hát sajnos nem dobtam tőle hátast, van baja elég, de annyira nem borzasztó mint páran mondják.
    Tényleg lehet abban valami, hogy kapkodtak és bele is vagdostak. !!! SPOILER !!!
    Joker kurta jelenetei, a boszi testvérének megjelenése. Kb 1 perc alatt lerendezték, hogy kiszabadult, erőre kapott és parádézott a pályaudvaron, vagy Joker látogatása a nyakbombás gyárban. Miközben pár jelenettel előtte lövésük sem volt, hogy mi van Harleyval. Olyan érzésem volt, mikor a TV megvágott filmet ad.
    Pedig az alap story jó, csak olyan volt mintha a vázlatoknál nem jutottak volna tovább, gondolom a kapkodás miatt. A karaktereket mindenki jól hozta, még a kenguru Courtney is. Velük nem volt gond.
    Szóval dióhéjban ennyi. Nagyon vártam, de sajnos a Warner-DC duónak sikerült egy újabb ziccert kihagynia és ezt tudták kihozni. Aggódva várom a Wonder Womant és a Justice Leaguet.

  89. Joker meg ha jól láttam lezuhant egy helikopterrel, nem? na azt hogy élte túl. csak úgy..

  90. Az egyik trailerben volt egy olyan pár másodperces jelenete Jokernek, amikor a fél arca csupa vér, és foggal biztosít ki egy gránátot. Az ha jól emlékszem benne se volt a filmben. Gondolom akkor lett olyan az arca miután lezuhant a helikopáterrel.

  91. 124. Acheron:
    Nekem is úgy rémlik, hogy a trailerben látott jelenet nem szerepelt a filmben :S

  92. Nagyon útálom amikor vki dc-zik vagy marvelezik, ezért inkább, studióznék …

    Írták fentebb hogy tájékozatlanok vagyunk, ha elégedetlenek vagyunk a filmmel akkor olvasgassunk már kicsit utána az alapanyagnak …
    Nem igazán értem az összefüggést…

    Mert biztos vagyok benne hogy a fél világ szarik a képregényekre, de a disney által gyártott képregény filmeket ismeri, és a statisztikák alapján szeretik is …

    Na most ezen elindulva akkor nehogy a nézzőkben (főleg a csalódottakban) legyen már a hiba mert a warner filmekért nem rajonganak annyira.

    El kéne már felejteni kicsit ezt az egész darkos témát, vagy legalábbis nem kéne fő elemként kezelni. Nolannél működött mert új volt… képregényfilmeknél amúgy sem eléga látvány, oda kell egy olyan sztori is amivel a néző is azonosulni tud, bele tudja magát élni.

    Warnerék meg azt se tudják h mit akarnak csinálnak egy felnőtteknek való látványvilágot egy 12 éveseknek való történettel.

  93. @Abu
    Watchmen ?
    Képzeld el, mint Disney/Marvel féle filmet.
    Szerintem igen is ki kell emelni , hogy DC vagy hogy Marvel, mert ha a főbb elemeket elengedjük, idővel megöljük az egész lényét. Persze bevallom, én is mostanában vetettem bele magam ismét a képregényekbe, de azért fontos, hogy az alapok meglegyenek. Azzal egyetértek, hogy a Darkos hatást nem 72 filterrel kéne megoldani.

  94. De a warner egyszerűen nem képes normális filmet készíteni a DC képregényekből … legalábbis ez a BvS és a SS nagyon mellé ment. Az előzőek viszont nagyon tetszettek.

  95. Nem azt mondom h nem képregényhűek, mert azokat kevésbé ismerem, hanem mint film számomra rohadtul unalmas volt és sok olyan elemet tartalmazott, ami qrvára nem vitte előrébb a történetet.

  96. “Watchmen ?
    Képzeld el, mint Disney/Marvel féle filmet.”

    Az egy önálló képregény volt saját univerzummal és Alan Moore írta. semmi köze a tipikus Superman-Batman-WW univerzumohz (mostmár van, de eddig nem volt).
    szóval nehogy már egy különálló, szuperhős-szatíra képregényből készült filmet kellejen felhozni példaként, maradjunk a mainstream univerzumnál, mert enni erővel még a Sin City meg a Kick-Ass is jó példa lenne

  97. tegnap láttam a filmet, hát nem is tudom mi volt rosszabb, ez, vagy a war dogs előzetes magyarul…

  98. Lehet utálni fogtok a véleményemért, de megnéztem, és nem tetszett. Sokan a Batman vs Supermannel említik egy lapon. Pedig ha az a film rossznak volt titulálva, akkor ez még annál is rosszabbul teljesít.
    Igen, nekem a Batman film tetszett, ez pedig… pedig nem támosztottam túl nagy elvárásokat, és mindenképp szerettem volna látni a filmet. De csalódnom kellett. Pedig volt benne potenciál, nem kevés. De sajnos a film felére mind Harley mind Deadshot karaktere kifulladt, Leto Jokeréről meg már ne is beszéljünk. Totál félreértelmezte Joker jellemét a kedves művész úr. Attól nem lesz valakiből Joker, mert zöldre festi a haját, meg párszor az mondja hogy HA-HA-HA. Bár lehet a vágás is sokat rontott rajta, de ez így szerintem vállalhatatlan.

    Én értékelem a DC igyekezetét, hogy próbál kicsit elszakadni a Marvel féle vidám-színes-szagos-akrámilyen hangulattól és sötétebb tónust akar, amivel nincs is semmi bajom. Csak végre találnának megfelelő rendezőt/írókat, hogy mindez átjöjjön a vásznon. Mert ha egy Hulk-on több érzelem tükröződik mint az összes eddigi DC film szereplőin, akkor úgy érzem baj van.

  99. Rohadtul bíztam ebben a filmben. Azóta vártam, hogy meghallottam az első információkat róla. A trailerek is csak megerősítettek benne, hogy jó lesz ez. A bemutató után a kritikákat is szemellenzősen olvastam és nem akartam elhinni, hogy ez a film rossz lehet. Tegnap este meg is néztem.

    A film történetvezetése olyan kb. mint amikor a kutyám bezabál, és ki megy a kert végébe rókázni. Abban is van minden vegyesen. Történnek dolgok egyes események között, de nem derül ki, hogy hogy, meg miért, meg amúgy is, meg mi ez már?! Konkrétan olyan érzésem volt, mintha fogtak volna egy vödör trágyát és borították volna a pofámba. És még tölcsért is adtak hozzá, hogy egy csepp se menjen mellé.

    A karakterek: a legnagyobb csalódás Joker volt. Heath Ledger Jokerénél elhittem, hogy zakkant a fazon. Jack Nicholson Jokerénél elhittem, hogy dilis. Ez a Leto Joker, ez nem Joker. Ez J. a PIMP, piti gengszter – drogkereskedő. Vannak fegyverei és azt mondja ha-ha-ha. Elég menő. Se. Műmájer viselkedésénél már vártam, hogy bejöjjön az anyja kever neki egy nyaklevest és megmondja: Enyje kisfiam! Nem lesz ájfón 7 karácsonyra, ha ilyen kis izé vagy.
    Örültem is, hogy nem szerepelt többet kb. 10 percnél. Ez is sok volt belőle.

    Meg ez a tolják belénk 2 percenként, hogy mi rosszak vagyunk, rosszalkodjunk. Oké. Felfogtuk az elején, hogy rosszak. De csak mondják. Miért is? Ja, mert semmi rosszat nem csinálnak, ssak pofáznak róla.

    Órákig lehetne a filmet darabokra szedni. De most hirtelen ennyi. Tényleg nagyon akartam szeretni. Csalódott vagyok. A címe meg lehetne Harley Quinn és a hét törpe. Legalább voltak benne jó zenék.

  100. 10 millió filmkritikus országa vagyunk…de most tényleg…ez a film nem ígért sokat, de azt hozta is.
    Jó zenék, akciók, pár beszólás…
    A zene néha túl sok volt, a vágások néha gyorsak votak…de aki az előzetes után mást várt az mondja már el hogy mit…előre is köszönöm…
    A warner behúzta a nagy zsetont…aztán majd a folytatásban kijavítja a hibákat…
    Szerintem Joker jó volt, majd az új Batmanben több szerepe lesz…
    Margot Robbie megérdemelne egy spin offot…

    Amúgy meg én várom a folytatást!!

    Ez egy képregényfilm, ennek megfelelően kell kezelni…

  101. @Cardas
    Magára a DC stílusra gondoltam,azért hoztam fel a Watchment. Van mondanivaló a háttérben és nem csak annyi, hogy “együtt legyőzzük a gonoszt juhé pew pew”. Ezért szeretem a DC-t és azon belül is a Batman cuccokat. Van bennük mélység. Jobban belegondolva lehet nem a legjobb példa volt a Watchmen, de újra kellett néznem, hogy elfelejtsem ezt a förtelmet (SS).

  102. igaz, a marvel filmek javában nem sok tanulság van, de szerintem manapság ebből kezdenek kijönni, még a közepes filmjeikkel is:
    Vasember 3 – a nagy gonosz terroristákat a saját országaink pénzelik, kőkemény kritika
    Thor 2 – thor álma mindig is az volt, hogy király lehessen, erre ezt mondja végén: “Ha királynak lenni azt jelenti, hogy rosszabb ember leszek tőle, akkor inkább lemondok róla”
    Kapi 2 – a kormányba vetett bizalom miként megy tönkre egy olyan emberben, aki 100%-osan bízott benne
    Kapi 3 – a túl sok kontroll vs túl sok szabadság. mit tehetsz meg következmények nélkül, mi van ha elfojtod magadban a keserűséget éveken át és úgy kezeled mintha nem lenne bajod (Tony); mindkét félnek lehet igaza, és ettől mindketten azt hiszik hogy ők a végső nagy igazság, és nem látják a másik észérveit.

    de amúgy egyetértek hogy a watchmen jó film, mégha valaki nem is tartja mélynek, de vizuálisan és hangulatilag nagyon helyén van. csakannyira nem fő képregényuniverzum, hogy én mindig kihagyom a felsorolásból

  103. Megnéztem,egynek elment,az alapkoncepció bejött,a főellenségekkel nem volt nagy baj,inkább volt probléma néha a motivációval,pl az a kocsmai lelkizés mutáns kannibálokkal,metahumán volt drogkartell vezetőkkel,meg bérgyilkosokkal nem illett a képbe nekem egytalán.
    Joker gyalázat…semmi karizma,lökte a hülye dumáját,és úgycsinált mint egy tök “normális” bűnszervezet feje,aki totál odavan a csajáért,és állandóan megy megmenteni…értitek Joker,neki egy “párja” van,úgyhívják Batman,a többi számára felesleges,Harley is,azért hagyta a kocsiban a víz alatt pl.
    Semmivel sem lett volna kevesebb a film,ha nincs benne csak flashback erejéig,sőt pont elég lett volna.

    Ha kicsit jobban kidolgozzák a karaktereket,meg a sztorit,jobban jártunk volna,nemtudom miért nem merítenek többet pl az animációs filmjeikból,történetre egy Arkham Ostroma simán jobban bejött,de azért jókis popcorn mozi de alig ha fogok emlékezni rá 2 év múlva,bár jobban tetszett mint a Bat vs Superman.

  104. Most neztem meg. Sztem meg lehetett nezi. Nekem a bűn rossz am kapitanytol jobban bejott, bar margot sokat dobott rajta, cuki volt . Joker viszont allati erőltetett , tuljátszott es szinpadias volt. Deadshot meg profihoz képest tul erzelgős. De hát ilyen lett es kesz,. Nem tudom, h masodszorra végig tudnám-e nézni, baromi carra szamitottam de egy 10/6 vagy 7 megvan. Az tuti, h jól birják a heli zuhit..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.