Jöhet az élőszereplős Hercules is?

Az Aladdint rendező Guy Ritchie úgy tűnik a Gentlemen és Wrath of Man (na meg várjuk a Stathames kémfilmjét épp, és még egy lesz majd) kirándulás után visszatér a Disneyhez, hogy megrendezze nekik a Hercules rajzfilm élőszereplős változatát. Dave Callaham már beadott egy első változatot a forgatókönyvből, szóval egyértelmű, hogy a stúdió épp új írókat keres.

Ki ugrik be színész a főbb szerepekre neked?

24 hozzászólás a “Jöhet az élőszereplős Hercules is?” bejegyzéshez

  1. Az immáron férfivá érett ifjú Herkules, Ryan Gosling. :)

    Na de aki nagyon adja magát, az Chris Hemsworth, megvan a fizikuma és a jó munkakapcsolata a Disneyvel.

    A rappelő múzsák meg lehetnének a felcseperedő egykori Disney Channel-gyereksztárok, Selena Gomez, Zendaya és Miley Cyrus. :D

  2. Legyen Octavia Spencer Herkules. Az első ötletem Melissa McCarthy lett volna, de ő túl fehér ide. Octavia amúgyis sokkal nagyobb eszköztárral játszik.

  3. Vajon miért gondolja mindenki azt, hogy Herkules (görögül: Héraklész) szőke volt? Nem északi isten, hanem görög származású római isten volt, vagyis ha a mediterrán népekből indulok ki, akkor nagy valószínűséggel barna vagy fekete volt a haja. De nem emlékszem egy filmbeli ábrázolására sem, ahol ne szőke lett volna. Fura. (Mondjuk ugyanez a helyzet Jézussal is. Még furább.)

  4. Ebatta: pár éve volt egy Herkules film a Rock-kal, ő az első tippem lett volna most is, ha az az amúgy elég gyengécske film nem történt volna meg.

  5. A hawaii Momoa, mint mediterrán görög? Hm… Én egy másodpercig sem gondolnám annak.
    Mondjuk Rock se volt az. :D

  6. Endymion: Idris Elba és Tessa Thompson sem az a klasszik szögletes fejű szőke skandináv, mégis tök rendben voltak a Thorban :)

    Amúgy a tényleges tippem az, hogy valami relatíve ismeretlen, huszas éveiben járó arc lesz, kb. mint az Aladdinban.

  7. Amíg az ilyen szirupos dolgaiból befolyt pénzéből leforgat három Ritchiesebb filmet addig nem zavar. Ugyanakkor továbbra sem értem hogy Downey felszabadult miért nem mennek Ritchievel közösen és nem mással a harmadik Sherlockra. Bár már annyi év telt el hogy lehet lassan felesleges is lenne?

  8. 5.
    Tévedsz!
    Lou Ferrigno nem éppen szőke, és volt ő már herkules nem sokkal Hulk után.
    Schwarzi New York-os herkulese se volt éppen szőke, csak jól fésült. Ez a szőke Herkules a dizni műve, hogy eladhatóbb legyen.

  9. Tekintve mennyire a carbon copyra megy a dizni ezekkel a feldolgozásokkal, egy nímandot fognak választani aki hasonlít a rajzfilmbeli karakterre.

  10. Valószínűleg már túlkoros, de Charlie Hunnam is lehetne, a SoA-s járása még el is menne a mesebeli herkuleses-lúdtalpas vonulásnak. :D

    A filmről meg annyit, hogy jó lenne, ha Ritchie több saját hangot és belevihetne, akkor még akár jó is lehet.
    (Mellesleg az egyik, ha nem a kedvenc Disney mesém.)

  11. Ki lenne Hádész? Ő a legjobb az egész rajzfilmben. Mindig szakadok, amikor azt mondja: Tudom, hogy tudjátok! :D
    És a lángcsóvák a fején :D

  12. Gondoltam, hogy előbb-utóbb mindenhez hozzányúlnak. Muszáj “kijavítaniuk” a régi történeteket. Majdnem mindent 100%-ban újraforgatnak, csak épp bele-bele raknak egy “jelenkor szellemét”. Kíváncsi leszek, hogy itt mi lesz.
    Ma gondoltam, hogy berakok valamit a 3 éves fiamnak, ha már va Disney+. Valami régi, jó és szép mesét. Az egy dolog, hogy kurvára el vannak dugva a klasszikus rajzfilmek, de vazze még egy rohadt Suzi és Tekergő előtt is figyelmeztetés van, hogy helytelen sztereotípiákat tartalmaz… Idáig süllyedtünk.

  13. FD: nem értem kontextusba helyezni miért baj. ezelőtt ugye törölték a részeket amik nagyon neccesek voltak, vagy cenzúrázták, annál sokkal normálisabb egy figyelmeztetés.

  14. ebatta: a görögök közt (akik ugyan keverék népek voltak már az ókorban is) sok volt a világos bőrű és akadt köztük kék szemű is. Az irodalmi műveikben emlegetik, hogy kék/zöld szemű, szőke vagy vörös hajú egy szereplő. Nyilván genetikailag vegyesek, de a hosszú török uralom ott is megtette a hatását. Illetve: ha belenézel a török sorozatokba, láthatsz a szereplők között több európai vonású színészt. Isztambul = Bizánc = Konstantinápoly = görög hatalmi központ világos emberekkel. A bizánci ikonokon is többnyire fehér embereket látni. A birodalmat görögök, arabok, kazárok, szlávok, örmények, gótok lakták.

    Nem hiteltelenek a Xena és a Hercules sorozatok szereplői vagy a WW-filmek szőke amazonjai.

  15. “de vazze még egy rohadt Suzi és Tekergő előtt is figyelmeztetés van, hogy helytelen sztereotípiákat tartalmaz… Idáig süllyedtünk.”

    imádom, hogy sokszor anélkül, hogy az emberek belegondolnának abba, hogy talán van abban valami, hogy bizonyos dolgok, amik régen voltak, nem voltak úgy helyesek, azokat revideáljuk (ahogy általában mindent idővel), jellemzően egyből elutasítanak mindent, ami változtat azon, amit megszoktak, ami “az ő idejükben volt”.
    nem arról van szó, hogy hülyeség lenne, ha egy film, mese vagy bármi elején figyelmeztetnek, hogy elavult sztereotípiákat tartalmaz, hiszen tényleg telis tele vannak a kultúrális produktumok ilyennek (elég ha az általános dohányzásra gondolunk a régi filmekben, vagy ahogy a háziasszony vagy feleség szerepét és viselkedését ábrázolták, vagy akár a feketéket).
    valószínűleg itt a kongnitív disszonancia miatt van az ellenállás: amit én megszoktam, ami nekem természetes és általános volt, annak nyilván jónak és elfogadhatónak kell lennie. de ha arról kiderül, hogy ma már nem igazán helyes vagy elfogadható, mert hogy ugye fejlődünk folyamatosan és egy csomó mindenről belátjuk, hogy az úgy nem okés, ahogy korábban volt (lásd. a nőnek nem csak a konyhában van a helye, nem kellene gyerekek közelében dohányozni stb.), akkor az feszültséget kelt a tudatunkban, hogy amit mi megszokottnak és helyesnek tartottunk, az ma már nem az (és talán régen sem volt az, csak nem gondoltunk bele, mert megszoktuk).
    semmi baj nincs azzal, ha egy mese előtt van egy ilyen figyelmeztetés. ez nem káros. felejtsük el ezt a “régen minden jobb volt” mentalitást. a saját életünkben is felismerjük, hogy nem megfelelő volt 1-2 berögzülés, megszokás, akkor kultúrális dolgokban, miért nem?
    szerintem is jobb megoldás egy ilyen figyelmeztetés, mint a cenzúra.

  16. Hádésznak Hugh Laurie jutott eszembe :D:D

    lehet, csak emiatt párosítottam össze:D
    https://www.youtube.com/watch?v=LDvMlVd8N84

    Egyik kedvenc mesém volt, Hádész miatt, volt belőle vmi pc-re dobott játék is, jópofa volt:D szerintem Ritchie humorával ebből ki lehet hozni valami jót is. Még mindig nem okozott csalódást, de a Sherlock 3 okozta sebeket akkor is nehezen fogja begyógyítani:D

  17. Szerintem ha kiírnak bármilyen figyelmeztetést filmek előtt, az már kicsit elveszi a nézőtől a gondolkodás lehetőségét…
    Persze még mindig jobb mint a neccesnek hitt jelenetet kivágni és szarrá cenzúrázni mindent ami régi, vagy rossznak gondolt, de egy ilyen “figyelmeztetés” is – szerintem – hülyének tekinti a nézőjét.
    Ez kicsit olyan, hogy szolgáltató szerint az előfizető, aki neki a pénzt adja, biztos “fullba nyomja a kretént”.:)

    Meg ez, hogy most épp mi az elfogadott társadalmi norma – ami jelenleg számára profitképes, hisz mégiscsak egy Disney szemszögéből pénzről van szó és nem a népnevelésről – és ahhoz igazítania a régi filmjeit, azt nem hiszem, hogy ebben a formában, egy figyelmeztetéssel kéne kikommunikálni.
    De persze a kivágásnál még mindig jobb, de talán a legjobb mégiscsak az lenne, ha nem lenne semmi és a nézőjére bízná a “naaaagy megfejtést”.:)

    OFF:
    Vegyük a Jurassic World Dominion-t. Van benne egy leszbi #ésmégráadásulfekete néni, aki a film során folyamatosan kanos.
    De most komolyan. Végig más se jár a fejében, csak folyamatosan stíröli a csajokat, tárgyiasítja a nőket (a kis “vöröskét”). Még a legdurvább akciók közt is csak ez jár a fejében, hogy dugná őket (az irányítóközpontos tyúk meg is volt neki korábban, ha jól emlékszem, ezt így le is dumálják mindenki előtt).:)
    (És ennek tetejében még ott van a Jézus-Tudós néni esete, aki úgy reprodukálja önmagát, hogy még #hím se kell hozzá).
    Na, az a film egy full PC-horror-rémálom-paródia. Amúgy nagyon vicces!:)
    De most akkor ha leszbiésfekete a karakter a filmben, akkor neki szabad zaklatnia a nőket?
    Ha mindezt férfi karakterrel adják elő, máris jönne a #Disneyfigyelmeztetés, hogy “ez a film régi sztereotípiákat mutat”?
    Vaaaagy, ha megfordítom: Mennyire fair dolog így ábrázolni filmen egy leszbikus karaktert? Tényleg ennyire “egyszerű népek” ezek a melegek, hogy csak arra gondolnak, hogy “muffmuffmuff”… muff…
    muff?
    :))

    ON:
    A Herkulesben kifejezetten görög származású színész kell, vagy játszhatja esetleg #nemgörög is?
    Pl. a Keresztapában játszhatta az ízig-vérig amerikai Brando a full olasz Keresztapát? Vagy ma már ezért járna a figyelmeztetés? Hisz ma már ez tilos lenne mert őőő #whitewashing vagy hogy mondják?:)

    Ez a sok faszság-szabály, amit Hollywood próbál itt felállítani magának, kiöli a kreativitást és biztos sok filmes anyázva gondol ezekre a megkötésekre.
    muffmuff…
    :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.