A Hulu legnagyobb sikere a Prey

Itt sincsenek konkrét adatok, szóval egy Red Man duóval nem hasonlítható össze, de a többi Hulu programhoz képest a legjobb első 3 napos nyitányt produkálta. A mérés a lejátszott órákra vonatkozott.

Akkor jöhet a folytatás? Mondjuk az 1800-as években is feltűnhetne a Predi.

human
írta
2022. 08. 10. 16:10
megjelenés
44
hozzászolás


44 hozzászólás a “A Hulu legnagyobb sikere a Prey” bejegyzéshez

  1. Kellene egy folytatást hiszen a flintának a Predatorokhoz kell kerülni valahogy. Szegény kiscsaj mégsem akkora vadász mint ahogy gondolta? :D

  2. Spoiler lehet?:D

    Sanszos, hogy a kiscsajt már a cast&crew előtt a földdel tették egyenlővé:D

    Én imádnám, ha sorozatot csinálnának, azt is.

    Hiába írják sokan, hogy már megmutattak mindent a Prediből, szerintem ez nem igaz. Ha újságot olvasna a konyhában én azt is feszülten figyelném:D

  3. Garantált a folytatás.Pár nap múlva bejelentik.Biztos vagyok benne. És jöjjön is minél hamarabb. Jó kis B-film volt ez.

  4. Jöhet! Nem baj az ha két lapáttal több pénzt kapnak rá amennyiben azt a még jobb látványra vagy akciókra fordítják.

  5. Ki hitte volna hogy a legnagyobb blockbuster film a Hulun lesz a legsikeresebb content. Gondolom mindenki csodalkozik

  6. na, hát ez ennyi, ezek szerint annyiból megcsinálható mint egy akváriumos képrenyővédő vagy a kandallótűz lobogás és egy kemény mag megnézi úgyis, tényleg tök felelsleges itt épkézláb történettel pepecselni :D
    “Ha újságot olvasna a konyhában én azt is feszülten figyelném:D”

    Mindenesetre az biztos hogy a várós kommentek engem még egyszer nem vernek át, az első rész anno tetszett (és az még mint zsánerdarab ma is megállja a helyét), az Antal Nimród félét megnéztem a magyar rendező iránti kíváncsiságból (nem volt túl jó de hát jobbára ártamatlan) meg anno az Alien vs Predator (abban legalább volt ötlet hogy miben akarnának többet és újat mondani, még ha mint film nem is volt jó) de ennél a mostaninál kár volt minden percért (talán mint katasztrofaturizmus úgy még azért értékelhető) De ha meglesz rá a közönségük akkor persze csinálják csak.

  7. Jöhet egy direkt folytatás vagy akár más korszakban játszodó, rengeteg lehetőség van a témában!

  8. Nincs ebben semmi meglepő. Kajálta a nép és ennyi. Ennél sokkal szarabb filmnek is készült már folyatás. Egyel több vagy kevesebb nem oszt nem szoroz.

  9. “rengeteg lehetőség van a témában!”
    ezt picit fejtse már ki valaki: mégis mi az a rengeteg lehetőség ami 1987 óta elkerülte a figyelmet, pedig aztán mekkora durranás lehetett volna belőle?
    (tudom hogy voltak hivatalos vagy semennyire sem könyvek, én nem olvastam olyanokat már, szóval olyat nyugodtan lehet írni ha tényleg jó ötlet)
    Ahogy írtam az Alien vs Preadtor az legalább egy jó és érvényes ötlet volt (csak nem túl jó film) Szóval ilyesmiről tud valaki?
    Mert azt értem hogy lesz egy kemény mag aki azt is feszülten figyelné ahogy a Predator olvas a konyhában (amúgy ez egy tényleg egy tök jó megfogalmazás :) de ez ettől még egy semmi, na ilyet tényleg már holnap reggelre meg lehetne csinálni. És kb. ugyanez a szint ha most majd nem 1719ben fog játszódni hanem 100 évvel később. Naés?

  10. És hogy mondjak pozitív példát, szélesebb értelemben ugyanebből a toposzból (ami minimum a 1924esThe Most Dangerous Game-ig mehet vissza) szintén Schwarzi, Menekülő ember. Igazi 80as évek film, és a primer vázra még egy médiakritika is tök jól rá van húzva (amúgy van francia előzménye, én is csak soksok évvel később láttam) Namost ezt le lehetett még csupaszítani színtiszta szadizmusra és rászabni a fénykorában futó Jean Claue Van Damme-ra (bár volt ugye Ice-T verzió is), de utána ez ennyi. Hogy aztán 2020ban mégis lehessen annyit csavarnirajta (The Hunt) ami miatt azt tényleg érdemes volt mind leforgatni, mind megnézni (na annak pl. pont az első fél órája volt különösen erős, ami első fél óra a Preyben meg még önmagához képest is rettenetes volt)

  11. bvr

    Szerintem kicsit túlpörgetted a dolgot, nem csak itt, a film posztja alatt is, lehet jobb ha elengeded.

  12. Ha hasonlo minosegben jon, mint a Preda, meg szep hogy johet a folytatas.

    OFF

    Felesleges csititgatni, nem csak o, a tobbiek is elszalltak kicsit. Mikor az evoluciot, a noi foszereplot meg a focimet kezdtek ocsarolni az volt a TOP. Nem is ertem miert olvasom a kommenteket, kiforgatott ervekkel dobaloznak es en hulye mar majdnem szarul erzem magam, hogy nekem bejott a film. De lehet velem van a baj.

  13. Örülök neki nagyon. Végre visszajönnek az alien és predator filmek! Mondom, hogy van rá igény, csak néhány rinyagép nyafog, hogy unalmas, meg lejárt lemez. Pedig hatalmas potenciál van bennük. Jó hír ez a javából.

  14. Bvr. : ilyen alapon elvitatod a komplett Marvel és DC filmek illetve úgy cakk pakk a szuperhős filmek létjogosultsàgàt is . Előre megmondom a történetüket 20 évre előre…. Vannak a jók és a rosszak. A rosszak megtámadják a jókat vagy valakiket akiknek a jók segíteni akarnak. Az első csatában a jók majdnem veszítenek , de túlélik. Elhatározzák hogy márpedig nem hagyhatják magukat és jön az 5 perces felkészülős montázs a végső harcra. A végén pici moralizálás, hogy még nemesebbnek tűnjön az önfeláldozásuk. Végső harc : már majdnem veszítenek a jók, amikor megjelenik a segítség vagy az egyik rossznak hitt karakter átáll és diadalmaskodnak. Vége…. A stáblista alatt pedig kiderül hogy a fő rossz nembis az igazi fő rossz volt , mert van egy nála is rosszabb, amolyan cudarul rossz figura, aki a háttérből irànyít …. és készül is a folytatàs. És igen a Predátor újság olvasást is meg lehefnd piszok szórakoztatónak csinálni.

  15. Tamas91: szuper, most hogy ezt így megbeszélted magaddal, tudsz esetleg Predator-témában jó ötletet abból a hatalmas potenciálból a továbbiakra nézve?

    Yo-Ker: szerintem nem értetted meg a problémát, mert az nagyon nem ezen a síkon van
    (ráadásul az Endgame-ig bezárólag színészek, karakterek, egyébként forgatókönyvírás és nyilván a rendelkezésre álló pénzből kihozható minőség folytán nagyságrendi minőségi fölényben vannak azok a mcu-mozik, de ez totál off, nem is értem miért keverted ide. Ehelyett több konkrét példát írtam ami ez a zsáner és amihez teljesen jól hasonlítani lehet, és amikkel szemben sajnos totál elvérzik)

  16. Tamas91: tehat akkor tudsz? (mert en errol kommenteltem) vagy csak velem szerettel volna foglalkozni? (amit inkabb ne tegyel)

  17. bvr

    Annyit írtam, hogy túlpörgetted a dolgot. De ha már kérded, mint előtted/előttem leírták kb. bármit néznének amiben Predator van. Valószínű ha öltönyben brókernek állna, annak is lenne közönsége. Vagy milyen megfejtést vársz, itt találjuk ki neked a film sztoriját, hogy megnyugodj, vagy mi? Az első Predator is ugye olyan furfangos sztori volt, hogy csak na. Bár ahogy láttam neked ebben a témában nem lehet megfelelni, de ki tudja, lehet a Prey folytatása meg pont a te filmed lesz.
    (Köszi a finom fenyegetést, többet nem is akarok az ilyen jellegű kirohanásokkal foglalkozni.)

  18. Kritikailag is siker lett a film és ezek szerint a nézők is szerették.Konkrétan a Disney feltámasztotta a szériát, míg a Fox 2018ban kinyírta.
    Ezek alapján jönni fog a folytatás, kérdés csak az, hogy hova.

  19. bvr

    Nagyon nem szeretném fejtegetni, olvastam az összes könyvet és rohadt jó sztorik vannak. Persze az alapfelállás ugyanaz mindig, de más helyszín, más korszak, mások az ellenfelek. Ha csak egyet lehet választani, akkor a Szerepcsere. A helyszín az alaszkai vadon. 3 ragadozó, egy vadőr és az orvvadászok. Mindenki mindenki ellen. De jöhetne a Betondzsungel + Jég és vér is!

  20. “Legnagyobb sikere” :)) az hogy talán ezt nézték meg legtöbben, még nem siker szerintem. Az elvakult fanokon kívül kb mindeni szerint egy kalap sz*r a film, ami marha nagy siker :)

  21. DnP: de most nem a legnézettebb a legsikeresebb?
    Moziban melyik a legsikeresebb film, nem amelyikre a legtöbbet vàltottak jegyet?

    Nem az volt a kijelentès hogy a legjobb, hanem a legnagyobb siker.
    Mindegy hogy sokaknak nem tetszett, mègis megnéztèk

  22. Korábban is írtam, A Prey nézettségétől és eredményétől más projektek is függenek. A múlthéten olvastam először hogy elkészült az Alien sorozat forgatókönyve. Az androidokon lesz a hangsúly és a Földön játszódik. Ezt mindenki döntse el mennyire jó vagy rossz hír. Én egy Covenant lezárásnak szánt sztorit jobban fogadtam volna és nem szeretném ha Raised by Wolves unalomba fulladna. A fenti Prey hírt olvasva valószínűleg a sori nagyon gyorsan zöld utat kap és remélhetőleg jövőre már láthatjuk is a HULU-n. És előkészületi fázisban – ami itt a blogon is hír volt nemrég – egy Alien film is jelen állás szerint Fede Alvarez rendezésében. De az az érzésem ezt sem kezdik addig forgatni amíg a sorozat nem pörgött le. Az biztos bármit készítenek komoly komment tenger várható mindenhol, itt is elég ránézni a Prometheus/Covenant kritikákra.

  23. @Yo-Ker

    A Marvel és a DC filmek pont az a kategória ahol 20 évre előre meg lehet mondani mi lesz a filmekben. Elég csak egy rövid pillantás vetni a képregényekre amiken alapulnak.

    Persze a nép ettől még kajálni fogja. Mondjuk egyre kevésbe veszi be a gyomruk amiket látnak.

  24. Tamas91: llyezusum mifele kirohanas meg mifele fenyegetes? Olvass mar kicsit figyelmesebben. Arrol szolt hogy ne velem foglalkozz hanem a filmmel (ha meg nekem szeretnel valaszolni akkor meg azzal amit irtam) De latod azt sem sikerult megertened hogy konkretan leirtam mennyire egyszeru az elso Predator tortene es hogy az ott tokeletesen elegseges volt. Egyaltalan nem ez a gond, hanem hogy mi, azt leirtam, csak ahhoz nem a szemelyemmel kene foglalkoznod hanem a tartalommal.

    blurayfan: koszonom, vegre valaki irt konkretumot! Bele fogok majd olvasni.

  25. Az első Predator film azért működött baromi jól a faék egyszerűségű sztorival mert kurva jó, emlékezetes karaktereket gyilkolt le a Predi. Dutch, Dilon, Blaine, Mac, Billy, Hawkins, Poncho. Mindenki kapott pár emlékezetes jelenetet, jól elkülöníthető személyiségek voltak, lehetett értük izgulni, sajnálni őket mikor elhullottak. Ez hiányzik az új filmből. Gyakorlatilag nem voltak benne karakterek csak papír vékony statiszták akiknek a nevét sem tudjuk. Még a főszereplő csaj is egy üres semmi. Trágya a film.

  26. hu most már tényleg meg kellene nézni. de hát ebben is csak a futi-futi, meg a trancsír-trancsír, gondolom, mint az összesben. eh. :(

  27. bvr: gondolj bele, mi történne, ha közben berepülne egy légy, mit művelne vele:D meg a konyhával:D:D:D:D csak egy kicsit tovább kell képzelni na.:D

    Viccet félretéve, én megnéznék egy aprítást egy kalózos közegben vagy az is simán jöhet, ha egy pici eredettörténet jön, honnan, miféle bolygóról származnak, milyen kiképzéseket/beavatásokat tartanak, én nem olvastam képregényeket, nem tartom magam hardcore fannak, de azt tudom, hogy magát a lényt, azzal a pattogó hanggal imádom. Azt is, ahogy tör-zúz, gyilkol, bénázik, fákon ugrál. Egyszerűen szenzációs maga a karakter és a titokzatosság ami évről évre övezi. Emiatt sokkal jobb, mint egy alien, mert azok olyan csak mint mondjuk egy krokodil:D

  28. Ayrons: a Prey-t még a Fox rendelte be, a streaming only premierrel a Disney ki akarta nyírni kb. :)

  29. “Az elvakult fanokon kívül kb mindeni szerint egy kalap sz*r a film”

    ööö, még 7 fölött van imdbn 60 ezer szavazat után, Rottenen is 79% még az audience score. Szal a közönség szerint nem kalap szar, hanem közepesnél picit jobb valami.

  30. bvr: az MCU-t azért hoztam ide mert ugyanaz a “semmi újat nem lehet már elmondani róla” dolog. És Te magad mondtad, hogy ha minőségi a kivitelezés akkor az MCUnak van létjogosultsága- ezen az alapon egy minőségi Predator filmnek épp annyi jogosultsága van… megcáfoltad saját magad. Ès ha érdekel akkor van több tucat érdekes könyv – a Predatorok bolygóján is összesen 30mp-et töltöttünk. Én olvastam olyan könyvet ( nem tudod mennyire a kanon része) hogy a Predatorok a technikát a “tervezők”-től szerzik be , akárcsak az aloen tojásokat is. Ha megnézed a vállukon látható ágyút az egy az egyben az Engineer pilótaszéke a Derelicten. Na mindegy , rengeteg potenciál van benne és nem csak az elvakult fanok számára…….. abban egyetérthetünk, hogy a kivitelezès minősége a kulcs.

  31. Yo-Ker: hat ugy latom hogy leginkabb  csak ellenkezel de amit irok azt nem gondolod vegig. De legyen meg egy proba. Az elso resz (ami tehat eddig az egyetlen szeles korben is jonak tartott resz) tartamat a multkor mar osszefoglaltam egy mondantban, es egy mondatot nem nehez beidezni:  a Predator járja az univerzumot hogy megmérkőzzön egy-egy bolygó legveszélyesebb élőlényével, és a földön Schwarzi karakterében méltó ellenfelére akad. Ahogy írtam ez egy Most dangerous game parafrázis, földönkívülivel. Nem is kell hogy ennél bonyolultabb legyen.
    De ha azt szeretnéd állítani hogy ebben merül ki egy Iron Man 1 – Winter Soldier – Civil War – Guardiens of the Galaxy – Infinity War + Endgame _bármelyike_ és depláne az egész folyam, ez annyira abszurd hogy azzal kiiírod magad a további beszélgetésből (továbbá nem fogod akkor sose megérteni hogy lehet az MCU a történelem gigantikus bevételeket termelő franchise-a. És ezt úgy mondom hogy nem vagyok egyáltalán rajongó, hanem egyszerűen csak nem megyek szembe tökegyértelmű dolgokkal) És akkor nem fogsz olyanokat írni hogy “ezen az alapon egy minőségi Predator filmnek épp annyi jogosultsága van…” mikor épp ez a lényeg hogy rohadtul nincs ilyen alap, hát látjuk, hát basszus szinte egy hete jött ki az aktuális verzió, oylan CGI állatokkal hogy azt még a legvérmesebb rajongó sem fogja és akarja megvédeni mert nem is lehet.
    blady: okés, csak az elmúlt 30+ év pont rácáfol a Predatorra és pont az általad negatív példaként hozott Alient meg igazolja. Abból a nagy állítólagos potenciálból a Predator esetében nem sikerült utána csinálni egy jót sem, ellenben az Alien folyton megújult, az elején ráadásul zseniálisan: egy űrhorror kamaradráma, a második rész egy vérbeli 80as évek adrenalinban tobzodó szörny scifi akciófilm (ez az első kettő feltétlen zzeniális minden téren), a harmadik rész egy holywoodi fejlesztési pokol de még úgy is tudott atmoszféra és világteremtésben újítani a börtönbolygóval. A negyediket én ugyan nem szerettem, de az is csavart megint a dolgokon. És akkor jött a Prometheus, aminek a forgatókönyvéről sok rosszat el lehet mondani (máig kedvenceim az akkori klasszikus kommentháborúk amiknek egy cikk és egy válasz cikk voltak az alapjai) , de azt nem lehet elvitatni hogy alapvetően megcsavarta a dolgokat, megvalósításában pedig elképesztően gyönyörű, abszolut csúcs. A Covenant ugyancsak méltó módon megkapta a forgatókönyvi kritikákat, de megintcsak másról akart szólni, közben a megvalósítás ismétcsa minőségi. Ezt azért kell kiemelni hogy Yo-Ker is láthassa, hogy lám van az hasonló korban induló sőt néha még kapcsolodó franchise amibe nem a rajongók nedves álmaiban teszik bele a pénzt hanem amiben tényleg látják a fantáziát Holywoodban és teszik is bele a pénzt mert látják hogy van mibe.

  32. Félreértettél, én nem negatívumkent írtam és nem a filmeket allítottam szembe, csak a két lényt, úgy értettem, hogy az alien csak egy egydimenzios ösztönlény (es tenyleg az a rohej, hogy megis kidolgozottabb vilagot kap a predivel szemben. De én bízom benne, hogy a Hulunak így lesz esélye kicsit javítani az arányon.

  33. blady: Sajni ebben egy deka kattogás sem volt, sőt semmi sem ami predátorrá tenné ezt a szánalmas próbálkozást.

  34. blady: jogos, bocsi, nem volt jó fogalomhasználat a részemről :) Igazából valami semleges kifejezés kellett volna részemről, hogy ellenpélda, vagy akár másik példa (az Alien a Preadtorhoz képest)

  35. Amúgy meg simán lehetne a nulláról egy nagyon komoly AvP univerzumot építeni. Lennének külön Alien és külön Predator filmek, néha AvP ha összefutnak egy bolygón vagy helyszínen. Néhány emberi szereplőnek átjárása lenne egyik szériából a másikba vagy néhány vadásznak, ők lennének az összekötő kapocs. Akár sorozat formájában is működne. A helyszínek: Föld, idegen bolygók, űrhajók, űrállomások. Nagyon adná!

  36. blurayfan:
    “A helyszínek: Föld, idegen bolygók, űrhajók, űrállomások.”

    Nana! A Föld-ön ne játszódjon AVP film. Pont az Alien filmek egyik főszempontja volt mindig, hogy a Xenomorphoknak esélyük se legyen a Föld-ön garázdálkodni.

  37. A távoli jövőben, amikor az emberiség már kirajzott a világűrbe, felfedeznek a bolygót, amelyet a Predatorok lakják. A gyilkos faj néhány tagját elrabolják, s elviszik egy messzi kutatóholdra, hogy a ragadozókat tanulmányozzák. Azonban néhányan megszöknek a rabságból. Az emberek pedig hajtóvadászatot indítanak levadászásukra… Szóval, én megfordítanám a dolgot, a Predator lenne az űzött préda, s menekülésüket, harcukat az életükért azok szemszögéből mutatnám be. Mindezt persze sok-sok vörös és zöld fröcsögő vérrel, kendőzetlen brutalitással. Mert egy Predator film sokkoló legyen, már-már horrorba hajló, és nem babazsúrokra való.

  38. bvr : de látod, hogy ugyanazt mondom, amit Te? Én csak azon részt vitattam a mondandódban, miszerint a Predatorban nincs több. És Te mondtad hogy az Alien mindig meg tudott újulni…… pedig az Alienekben sincs több egy dekával sem mint a predatorokban. Továbbra is úgy gondolom, hogy kizárólag megvalósítási minőség függő mindkettő. Ha megnézed a Thor 2-t az egy kalap szar lett…… a Thor 3-at meg imádták….. A predator filmeknek a minőségét kell fentebb tornászni és sokáig velünk maradhatnak.

  39. A ragadozóban (mint lény) sok potenciál már nincs, de időben elhelyezni és a körülményeket variálni rengeteg van. Erre az Alien a jó példa: első rész kemény horror, második akció, harmadik ötvözet, negyedik laza akció, de működik, mert jók a karakterek. Predi 1-2 szintúgy. Senki nem lepődött meg, hogy a második részben is csak ölt, de az a film nélküle is fasza lett volna, ha csak szimplán a bandaháború megy. El Scorpio, Willie király, vagy a szívkivágós rasztavezér, ezeknek az indiánoknak minimum egy olyan szintet kellett volna hozni, mert ha Los Angelesben a 90-es években ez ment, akkor nehogy már 300 évvel korábban ilyenek legyenek az indiánok :D Atmoszféra nulla, iskolában biztos tanítják a sablon operatőri alapokat, de egy Predi 1-2 színvonalat nem lehet elérni egy sínnel meg utószínezéssel. Ha a régi generáció nyugdíjba ment, akkor meg nézzék vissza és koppintsanak, ha saját maguk nem értik, mitől volt jó. A tököm kivan már ezekkel a felélesztésekkel, mikor nulla hangulatot nem tudnak hozni. Ha ez a film több pénzt kap és mozikba kerül, tuti megbukik, de én úgy látom, hogy úgy folyik a csapból mindenhonnan, hogy már-már kötelező szeretni. Magasról szrom le a pisztolyt, meg hogy folyatni kell, hogy az a pisztoly majd oda kerüljön… És akkor jönnek a magyarázatok, hogy ilyen easter egg, olyan utalás, meg ez azért így alakult, mert… Fossák a szót a nagy semmiről, egy nulla filmről. De azon meglepődtem, hogy milyen sokan vannak ellene.

    off: könyveket sorrendben hogyan ajánlanátok? (A Termikből 3 különböző sorozatot is kiolvastam, de gagyik, a Predi-könyvek csak jobbak lehetnek.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.