Röviden: Day Shift

Tudjátok szinte mivel kezd a Nappali műszak? A Netflix filmektől minőséget várók tökéletes elemzésével.

Áá, túl magas labda volt, olcsón lecsaptam, elnézést. A Day Shift valójában tipikusan olyan Netflix-film, ami tökéletesen elmegy félig háttérben is. El lehet lenni vele, érzésre a Gray Mannél jobban szórakoztam, mivel nem vették magukat annyira komolyan, de nem emlékezetes egy másodpercre sem.

A történet Los Angeles vámpírvadászos világában játszódik, ahol egy szakszervezet kezében van a vérszívók megölése utáni fogpénz szinte teljes irányítása. A Jamie Foxx által alakított főszereplő ide akar visszakerülni, viszont a szakszervezet vezetője egy kicsinyes senki, így az egyik seggdugóját a vámpírvadászra akasztja, hogy az összes szabályszegést (civilek bajba keverése, nem jelentés, stb) feljegyezve végleg kitehessék a szűrét.

A bonyodalom pedig onnan jön, hogy egy régi vámpír hozzátartozóját is elintézte Foxx karaktere, így az most a nyomába eredt.

Igazából teljesen franchise indítónak tűnik a film, vagy legalábbis igyekeztek sok aprósággal teli lore-t kitalálni, annyi származású vámpír van, meg ugye az egész szakszervezetesdi is a John Wicket idézi. Pont ez a körítés volt egy picit sok, néha csak leálltak magyarázni mi van. Azért a főszereplő Jamie Foxx és a szegdugasz szakszervezetist játszó Dave Franco párosa legalább szórakoztató volt.

Sajnos konkrét akcióban az ötletek nagyját ellőtték az első bunyóban, utána kicsit darabolós lett a móka, néha pár vicces beszólással. Tényleg az elmegy jelzőt tudom az egészre ráütni, ahova Dave Franco karaktere húzza fel.

human
írta
2022. 08. 15. 16:55
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “Röviden: Day Shift” bejegyzéshez

  1. Szerintem a végét nagyon elcseszték a vámpír főnökasszony egy helyben toporgásával, de Scott Adkins üde színfolt volt a filmben azzal a klassz bunyóval, amit kb a kisujjából rázhatott ki.

  2. Valóban legalább azt el lehet mondani róla, hogy az akciók kinéztek valahogy, mert a Netflixnek sokszor még ennyi sem megy, bár ezt főleg csak a közelharcokra értem, mert azokon kívül megint volt pár indokolatlan drónozás, meg az a tipikus netflixes olcsósított CGI, például az autós-motoros üldözés végén az egyik motor felrobbanása elég fájdalmasan nézett ki.

    Elég feleslegesnek tartottam az “univerzumépítést”, familiárisokkal, meg ilyenekkel, meg az emlegetett El Jefe-t sem lehetett látni (hacsak nem Snoop az). Úgyhogy sok mindent felvezettek egy olyan folytatáshoz, ami talán nem is lesz.

    Én is bírtam Franco-t és ezt a karótnyelt hivatalnok szerepet, aki folyton a szabálykönyvet erőlteti, kicsit a Dark Angelre emlékeztetett (Dolph Lundgrenes film), abban volt egy hasonló karakter, aki ott egy FBI ügynök, de ott jobban működött a két karakter között a kémia.

    Volt ebben a filmben minden, Evil Dead, Alkonyattól pirkadatig, Brooklyn 99, Supernatural részek (utóbbi még zeneileg is meg lett idézve), meg mindenféle egyéb nyúlás. Csak eredetiség nem sok.

    Sajnos humor terén sem erőltették meg magukat. Még mindig 10 évvel ezelőtti elhasznált poénokkal és “lassítva sétálunk a kamera felé”-típusú jelenetekkel ábrázolták, hogy mennyire viccesek vagyunk mi írók.

    Még mindig ez az egyik legnézhetőbb Netflix mozi a legelső Babysitter és az Adam Project mellett, de valószínüleg hamar elfelejtem, ha nem lesz folytatás.

  3. Pénteken néztük, nem túl nagy lelkesedéssel ültem neki, de – hihetetlen, hogy ezt leírom – kellemes csalódás volt.

    Dave Francot eddig nem kedveltem túlzottan, de az ő jelenetein borultam a legjobban. Értelmet nyert a belehánytam a számba mondat is:D:D istenem, most se értem, hogy lehet ilyeneket ( meg rágó átköpést) kitalálni… vártam volna egy John Wick cameot és teljes lett volna az összkép.

    Snoop Dogggal kapcsolatban meg az volt az érzésem, hogy több ilyen vadállatkodást kellene vállalnia:D

    A film egyetlen gyenge pontja a Jamie Foxx által alakított főszereplő feleségét játszó csaj volt, semmi keresnivalója a kamera közelében.

  4. Nekem a film első nagyjából 70%-a marhára bejött, nagyon jól szórakoztam rajta, én is kicsit éreztem a John Wick szerű univerzum építést, meg voltam arról győződve, hogy amúgy a vámpírok létezése ebben a világban köztudott, aztán meg mégsem, ez fura volt. Az utolsó 30% meg béna tucat hentelés volt, az már nagyon nem jött be.

  5. Eredetileg nem terveztem megnézni, de az előzetes elég fun filmet ígért. De persze még se lett annyira elszállt mint vártam. Az akciók többségét elnézegettem. Franco+, a feleség-. Végeredményben könnyen felejthető limonádé mint általában.

    Én már azt várom mi lesz itt a késő őszi és decemberi Netflix felhozatal ami akár oscarig is elérhet, de ha szoborért nem is mennek remélem kiszuszakolják a szokásos 2-3 többször nézhetőt magukból. Bevetik-e idén Fincher Killer-ét? Mennyire lesz jó a Bale féle The Pale Blue Eye? Sikerül-e hozni a Glass Onion-nak az első rész szintjét? stb.

  6. Spoilerek, de hát kit érdekel I guess: Jól indult, de aztán a felét se aknázták ki annak, amit megpedzegettek, plusz totál értelmetlen baromságokkal nyomták tele a végét. Nagyon elkezdték magyarázni, hogy többfajta vámpír van, amik nem szoktak együtt élni, aztán volt egy csapat, ami mégis együtt volt a lakásban, és hogy hú, meg ha, ez nagyon szokatlan, vajon mi lehet a háttérben? Tudja a franc, nem derül ki. Franco karaktere átváltozott, lett bármi következménye? Nem úgy tűnt. A némber miért hurcibálta A-ból B-be a családot, miért nem nyírta ki őket az otthonukban? Snoop karakterét is full kiaknázatlannak éreztem. Szóval szar volt, na, az első bunyótól eltekintve.

  7. Nem volt egy hatalmas eresztés de èn màr önmagában tudom értékelni ha akciójelenetnél nem 0,3 másodpercenként vágnak (jó filmek voltak a Bourne-ök de ezt a trendet soha nem bocsatom meg Matt Damonnak :D). Két John Wick között teljesen elment ez is.

  8. Elkezdtem, de csak azt néztem, hogy a filmen is ugyanolyan sárga a fű, mint a kertben. Kicsit még filóztam, hogy a szűrő vagy a szárazság-e az oka?
    Hát nem néztem tovább

  9. Spoiler
    Én 2 dolgon akadtam meg
    – Franco karakterét amikor lefejezték miért nem halt meg? Azért az első harc pont azt erősítette, hogy itt az összes mód továbbra is él ha vámoírt akarunk ölni(karó a szíbe, stb) azért egy fejlevágást nem kéne ívy kihordani
    – a történtetben még utalás sem volt hogy vannak a “jóvámpírok”, erre itt hirtelen 2 is lett
    Ezeket leszámítva szódával elment. Pont előző nap néztem “The lobster”-t. Na az után pont jó volt kikapcsolni az agyam

  10. a Foxx-Franco páras nálam működött, ennyi volt a pozitívum (meg a zene is többször) Viszont ahogy jópár komment is írja, itt nem volt világépítés, csak egymásra dobáltak egy csomó dolgot.

    Amit viszont nem értek, hogy többen dicséritek az akciókat. Hát szerintem ezek technikailag rettenetesek voltak, össze-vissza rossz belegyorsítások, darabos és rosszul kivitelezett repkedések (nem is tudom hogy lehettek ennyire rosszak, kb csak emiattérdekelne egy BTS video) Gyalázatos volt technikailag.

  11. “technikailag rettenetesek voltak, össze-vissza rossz belegyorsítások, darabos és rosszul kivitelezett repkedések”

    Szerintem célirányosan csinálták meg így:D pont azon röhögtem, hogy már annyira borzasztó, hogy vicces:D sőt, merem állítani, hogy a repkedések/dobálások voltak a kiindulópont és erre építették az egész filmet, még csak nem is a vámpírokra… de lehet, hogy csak én láttam így

  12. de számomra nem a repkedések dobálások a baj hanem hogy rettenetesen sz*rul voltak megcsinálva. De annyira annyira hogy nemhogy trash film szinten sz*r, hanem egy trash film paródiájának szintjén is sz*r. A 90es évek ZS kategóriás éjszakai videotékás szintje volt, és ennél Jamie Foxx viszont jóval nagyobb név.

  13. hát nem tudom, én a sleeplessnél éreztem azt, hogy Jamie ennél többre hivatott…sőt igazából felháborodtam azon, hogyan vállalhatott be akkora szutykot. Itt nem igazán jutott eszembe ilyesmi, végül is mi magunk is el tudjuk engedni magunkat a melóban és alkalomadtán el tudjuk baromkodni az időt/adott munkát, ő miért ne tehetné?

  14. Sleeplsst nem láttam még, most rákerestem és amúgy a rövid leírás alapján simán megnéztem volna- hát kár hogy akkor ahogy írod ez kerülendő :)) Azért majd guilty pleasurenek lehet hogy megnézem :)))

  15. Egy kicsit fölé ment,mint amire számítottam. Egy kaszkadőr első rendezéséhez képest alacsonyra tettem a lécet, de azt megugrotta.

  16. ezt egy kaszkadőr rendezte? és akkor leitatták a vágószobában vagy hogy bírta leokézni ezeket az akciókat? Halálos fenyegetéssel zsarolták a családját? Egyre kíváncsibb lennék egy így készült / behind the scene videora…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.