Mai DC fejlemények

Egyrészt James Gunn azt mondja, hogy a 10 éves tervhez idő kell, igen, sok pletyka kering (itt a tegnapi nagy szivárgás), de még semmiféle konkrét út nincs kijelölve. Bár tudja, hogy nem lesz minden fan boldog, de bízzanak bennük, az általuk is imádott karaktereknek igyekeznek a legjobb irányt megtalálni. Itt a twitter thread.

Mellé pedig a Deadline mai értesülése, hogy Patty Jenkins beállított a Wonder Woman 3-mal, de olyan karakter- és történetproblémák voltak vele, hogy kérték javítsa ki, nem akarták kirúgni, de erre elvileg a rendezőnő hagyta az egészet. Az értesülések szerint még a Wonder Woman 1984-nél is nagyobb hibák voltak vele.

És még az is jött, hogy a Jason Momoa mint Lobo az egy hatalmas fanspekuláció (tegnap ugyanez a Deadline hozta le azért:).

human
írta
2022. 12. 09. 02:37
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Mai DC fejlemények” bejegyzéshez

  1. “Az értesülések szerint még a Wonder Woman 1984-nél is nagyobb hibák voltak vele.”
    pedig azért az nem kis teljesítmény :))

  2. Akárhogy próbálok logikát látni az egészbe, egyre inkább érthetetlen.
    Józan paraszti ésszel nézve:
    Jövőre megjelenik a Shazam 2, The Flash, Aquaman 2.
    Eddig rendben.
    Eddigi infók alapján nagy esély van rá, hogy Gal Gadot, Momoa, Cavill marad az adott szerepre.
    De mi az a 10 éves terv, ami úgy tud építkezni normális rendszerrel, hogy az elmúlt pár év DC filmjei elkülöníthetőek legyenek.
    Nem lehet egy újabb eredettörténettel kezdeni, ezekkel a karakterekkel (hál Istennek).
    Most vagy találnak Gunn-ék egy olyan képregényt, aminek a történet vonalát lehet elcsepegtetve követni mint a Marvel esetében Thanos, kövek, stb. Vagy ők szülnek egyet összerakva több sztoriból. És erre valahogy rászövik a már “bemutatott” fő karaktereket, különböző mozikkal pl Man of Steel 2 aminek nyilván nem ez lesz a címe. Majd így kb. 2030-32-re eljutunk egy élvezhető Justice League filmig. Előző posztnál írták Green Lantern-t. Ahhoz olyan krvajó mozit lehetne összerakni, hogy nem igaz. Black Adam oké bukta, de az is behozott pár elég alapvető karaktert. De én abban egyszerűen nem találok ésszerű logikát, hogy fognák, kuka mindenki, plusz sorakoztassunk fel több olyan karaktert akiket senki nem ismer. Lőjetek le, és oké mostanra fake news, de tököm se tudta tegnapig ki az a Lobo.

    Basszus Dark Knight Trilogy stílusát kellett volna rendesen követni, dőlt volna rá a nép.

  3. Nem lehet könnyű olyan döntéseket meghozni, hogy mindent kidobjanak-e (nyilván nem fognak, ezért írja, hogy lesz transition period), vagy hogy oldják meg, hogy a kevésbé működő filmes stílust és sztori vonalakat kukázzák, de a népszerű (és zseniálisan kiválasztott) színészeket (Gadot, Cavill, Momoa) meg ne. Arról nem is beszélve, hogy tíz év hosszú idő, ők sem lesznek már fiatalabbak, nem lehet mindig CGI-vel leszedni a ráncokat.

    (Marvel párhuzam: ott is szenvednek az utóbbi években, ahogy kikopnak az eredeti karakterek, már nincs meg az a kohézió, keresik az új lehetőségeket, új arcokat, de még nem annyira működik)

    A filmek világában most történik az, ami a képregényekben már évtizedek óta bevett gyakorlat: vannak sokáig futó, hosszú szériák, cross-overek, aztán néha csinálnak egy robbantást, és Pókember vagy Batman karaktere megváltozik, vagy egyszerre fut többféle. Ezért sem lesz olyan, hogy a képregényfilm műfaja “elfárad”, mert a képregények sem fáradtak el, mindig jöhet egy fejreállított multiverzum, soft reboot, Earth #53562, akármi.

  4. Azért most le hatalmas fanspekulációzni egy momoa lobo recast hírt hihetőnek tűnik, mivel akkora baromság, de ugyanakkor emlékezzünk, hogy a dc/warner volt az, aki úgy gondolta, hogy nem baj, ha supermannek bajsza van, will fix it in post..

    Szóval azért na.

  5. Nyilván nem fogom védeni Patty Jenkinst annak ellenére sem hogy nekem olyan hatalmas bajom nem volt a WW84-el csak az a Trevor szál volt hülyén megoldva de az nem tetszik hogy szerencsétlen nőn csattan csak az ostor és Geoff Johns megint megússza pedig ő a féreg a háttérben és ugye Patty volt olyan hülye hogy őt kérje meg társírónak. Máig nem értem hogy lehet még képben ez az ember annak ellenére amiket csinált a háttérben és most nem csak a DCEU-ról hanem a képregényekről is beszélek. Rengeteg remek alkotót elüldött a DC Comics-tól. Ami a filmeket illeti, nekem elfogyott a türelmem, majd ha elkezdődik az új korszak és mondjuk 3-4 film után azt látom hogy tényleg van egy jó irány vagy legalább egy irány akkor majd bizakodni kezdek de addig nem.

    Egyébként a leggyorsabb út szerintem továbbra is a Flash film féle reboot lenne és mintha azt olvastam volna minap hogy előrébb akarják hozni a filmet.

  6. @ Gorlami

    The Flash mozi elvileg Flashpoint-on fog alapulni. Abból kiindulva pedig teljes reset-et lehet húzni. Attól függ, hogy már mi van leforgatva.
    Simán eltörölhetik azt a földet, amin a DCU játszódik, karaktereket meg átpakolhatnak más földekre, és új földet jelölhetnek ki. A Flashpont pont erre jó.

    Green Lantern kézenfekvő lenne. Gunn úgy is az intergalatikus történetekben jó. Vagyis hát a GoTG is az. :)

    Superman, Green Lantern, ezzel indítanék. Batman-t meghagynám most külön vonalon, az nagyon jól működik.

    Vizsont a Green Lantern sztorik óriásiak. Például, egy Blackest Night sztorit évekig kellene felfuttatni. De az legalább tiszta lap lenne.

    Más:

    Egyébként valahol olvastam, vagy hallgattam, hogy Cavill sem írt még alá semmit. Nem tudom ez mennyire igaz, de ha igaz, akkor semmi sem garantált itt.

  7. “Egyébként valahol olvastam, vagy hallgattam, hogy Cavill sem írt még alá semmit.”

    Még új szerződése sincs, nemhogy aláírt volna. Ettől persze még nem gondolnám, hogy Gunn recastingolni fogja, de az a bejelentés kicsit elhamarkodott volt.

    “szerencsétlen nőn csattan csak az ostor és Geoff Johns megint megússza”

    Mit úszik meg, mikor Jenkins a 3.filmre is őt kérte mint írótárs? Ez ugyanúgy az ő sara is. Ha meg igaz, ami fejlemények kijöttek nőről /a Warner filmes fejeseinek e-mailben küldte el, hogy mi az a character arc – karakterív, karakterfejlődés?, megkérték rá, hogy eszközöljön változtatásokat és nemet mondott/, akkor kicsit le kéne szállnia a magas lóról szerintem.

  8. Wonder Woman… már az első is botrány volt. A másodikat nem láttam, de felesleges. Lehet végre rájöttek hogy nem kéne minden trágyára sok pénzt adni? Nyomják csak a Joker-t meg a jelenlegi Batman-t és akkor én elégedett leszek.

  9. Én ìgy szeretem a DC világot amilyen. Kicsit kopottasak a színek és darkos képi világ. Remelem ezt nem változtatják meg, nem kezdik el majmolni a marvelt.
    LnB ötlete nekem is tetszik, hogy a lámpásokat lehetne beleszőni a háttérbe, amiből kialakulhatna valami intergalaktikus szövevényes történet.

  10. 6.
    Geoff Jonest nem ertem, hogy miert nem erőltette a JL szálat. Képregényekben us az tette sikeressé, es ott nagyon jo is volt.

    Doomsday Clockal a füzeteknél is elgurult neki vmi

  11. én nem tudom ezen mit vannak az emberek meglepődve, ilyen erőtlen, gyenge filmeket amiket az utóbbi évben produkáltak ez valahol várható volt, szinte az összes DC filmnél bukás vagy minimum rossz szájíz volt jellemző… már évek óta kellett volna valami változás

  12. starkiller én már a marvelnél is ezt érzem. Mármint, hogy rossz szájízzel jövök ki a filmekről. Már más is írta, hogy olyan, mintha csak random lövöldöznének. Elfogyott az az összetartó erő, ami az Endgame-ig összefogta az egészet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.