Ghosted – the farmer’s bodyguard’s knight and day

Bár sorozatok között húz nagyokat az Apple TV+, de filmekben eddig eléggé semmik. Vagyis igazságtalan vagyok, a Ghosted hozza a Netflixes The Red NoticeThe Gray Man vonalat, csak hát az igazából a nulla.

Eközben a film eléggé a Knight & Day újranézése után íródhatott, csak épp Ana De Armas karizmája nem működik annyira, mint ott Tom Cruise ámokfutása (I’m the guy), bár Chris Evans hozta a Cameron Diaz szintet ebben a hasonlításban.

Előreszaladtam? Nem baj. A történet egy farmer körül bonyolódik (Chris Evans), aki a vasárnapi piacon találkozik egy nővel, rögtön randiznak is egyet. Mindezek után a hölgy eltűnik, és az üzenetekre sem reagál. Mit lép erre a pasi? A trailer lelövi, lehet aki semmit nem látott, az jobban élvezte a fordulatot, de utána ered Londonba, ahol pár kétes alak elkapja, és innen a nő menti ki, akiről kiderül, hogy egy CIA ügynök.

Szóval ott van a civil farmer és a CIA ügynöknő, akik valami nagyobba keverednek, és a film végére mindketten kicsit máshogy állnak a kapcsolatokhoz, hiszen a “meg kell szerezni a MacGuffint” mellett civakodnak is. Vajon összejönnek?!?! Rögtön innen vicces amúgy a Ghosted, mivel csipkedik egymást, mintha valami könnyed film lenne, mondjuk a Smaragd románca, vagy a fent említettek, de közben engem is meglepett milyen brutálisan és néha nihilistán haltak meg a gonoszok. Annyira durva a kontraszt, mintha több film lenne egybegyúrva.

Amúgy “aranyos” olyan szempontból is a film, hogy az írója (írói) flörtölést nem tudtak papírra vetni, hiszen a két karakter az összeismerkedő pillanataiban borzasztó volt, bár az első randijuk aranyos lett végül. Szerintem a kezdeti nulla kémia a fókuszvetítéseken is feltűnt, így konkrétan másik karakterek mondják ki ‘köztetek tapintani lehetett a szexuális feszültséget’, amit az első találkozásuk után senki nem mondana.

Ezt külön emelte, hogy nem tudták miképp dobják a farmert a cselekménybe, mert láthatóan a 80-as 90-es évek romantikus komédiáiból akartak meríteni, elmegy az őt ghostoló lány után Londonba, de ez eléggé zaklatós pszichopata viselkedés, és mai filmekbe már nem lehet simán beletenni. Ennek következménye, hogy több jelenetben is igyekezték megmagyarázni/kommentálni miért romantikus gesztus igazából az a zaklatás, és nem is a jófiú Evans karaktere csinálja teljesen, hanem rábeszélik meg a többi. Próbáltak érzékenyek lenni, de vicces volt, ahogy vergődtek vele, ahelyett, hogy teljesen más lett volna a kalandra hívás.

Sajnos az akcióban is elhasaltak, mert míg korábban működött a film valamennyire, de a végső setpiece felvezetése…, hát még a jó esetben is legfeljebb közepes forgatókönyv mélypontja lett. Mondjuk Ana De Armas bevonulása a Taxmanre rohadt szexi, és gondolom a női nézőknek ott levő Chris Evans sem hátrány.

Mint mondtam, a Gray Man és Red Notice vonalat követi a megvalósítás, amit technikailag is értek, hiszen az egész film olyan, mintha végig zöld hátterek előtt lettek volna, de még egy Londoni utcakép vagy random sivatagnál is. Semmi sem érződött igazinak, ami alatt nem köldöknézős realizmust várok, csak valami kapcsolódási pontot nézőként, legalább a karakterek normális pillanatainak a szintjén, hogy onnan ugorjunk fejest a képtelenségbe. Érdekes amúgy, mert ezeket a sztáros valamiket “globetrotting adventure” dumákkal szokták eladni amikor a kezdetekkor olvasunk róluk, aztán látszólag nem mennek ki sehova.

Igazából ennyi a film: a két színésszel egy limonádé hülyülés, csak sajnos nem találja a helyét, és semmiképp sem igazi blockbuster, amit elégetett az Apple TV+ streamingen.

human
írta
2023. 04. 23. 14:42
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Ghosted – the farmer’s bodyguard’s knight and day” bejegyzéshez

  1. Én jól szórakoztam. Az említett Red Notice-tól sokkal jobb.
    Egy dolog zavart, mikor a buszt vezeti Ana és lőnek rá, akkor konkrétan egyszer se hajolt el. Lepattantak róla a golyók vagy wtf.
    Amúgy, micsoda cameok vannak a filmben. :)

  2. Egyszernézős, de szórakoztató. Hétvégi kikapcsolódásnak péntek estére teljesen jó volt.

    Ana de Armas viszont tökéletes akciószerepre, feltéve, ha lőfegyveres akciózást írnak neki, mert a bunyókhoz kicsit pici a termete (ellenben pl egy Noomi Rapace-ből kinézem, hogy agyon tudna csapni, pedig ő sem nagy).

  3. Szerintem a Red Notice ennél jobb, a Gray Man meg ehhez képest mestermű.
    Olyan ez a film mintha a Hallmark-ra készült volna, annyira béna és felszínes volt, a Red Notice-ba legalább az akciók rendben voltak, de itt még azok is olyan gyengék voltak, főleg a végső akció, az arcpiritóan rossz volt. Egyedül a két főszereplő közötti kémia, a két tél katonás cameo, és a két Dua Lipa szám volt pozítivum. Jó indulattal 10/3-as a film.

  4. Először meg sem akartam nézni, viszont egészen kellemes csalódás lett belőle. Buszos akciótól a cameokig volt a csúcs, nyilván nem annyira többszörnézős, de nekem jobban átjött mint a red notice/gray man.

    SPOILERES

    Reynolds úgy kellett bele, mint egy falat sz@r:D helyettesíthették volna bárki mással. Úgy vagyok vele már egy pár hónapja, hogy kicsit túltolta (free guy, adam project, bullet train) pihenjen egy nagyot.. írom ezt úgy, hogy a deadpoolban imádtam. Fura az ember..:D

    spoiler off.

    Evans kifejezetten szórakoztató volt, kivételesen nem értek egyet a fent leírtakkal, mert Diaz a knight and day-ben rettenetesen irritáló volt. Éveken keresztül, miatta nem tudtam végignézni egy amúgy Cruise miatt baromi vicces filmet. Ananak meg jól áll az akció, mégha pici is, valahogy neki elhiszem.

  5. A buszos rész volt a csúcs. Ott röhögtem párat. Red Noticenál szerintem is jobb volt.
    Ana és a kemény akció: Ballerina előtti próba, nekem nem adta el.
    Rendező: Jó nekünk ha vele készülne a Sherlock 3?
    Apple TV+ filmek: Csak jelzem, a Tetris rendben van.

  6. A fejvadász és RR cameok viccesek voltak.
    Jót nevettem azon, hogy apple film, meg apple termékek, köztük airtag, de még véletlenül sincs kimondva, hogy az lenne, mivel itt “észrevétlenül” tud követni vele egy gyakorlatot kémet..

    Amúgy nagyon gyenge volt.

  7. “mivel itt “észrevétlenül” tud követni vele egy gyakorlatot kémet..” – nem tudsz AirTaggel követni észrevétlenül senkit, mivel azonnal felhívja magára a figyelmet, ha nem az owner közelében van (vagy hanggal vagy notival).

    Az meg hogy egy gyakorlott kémet ezzel lehetett követni hát… nem a termék hibája :D sokkal inkább az íróké

  8. Én nagyon jól szórakoztam rajta. Ilyen is kell néha, na! Rég volt már olyan film, amin hangosan felnevettem, mert nem számítottam arra a poénra, ami következett.
    Igaz, hogy nem sok kémia volt köztük (valószínűleg nem volt kamerapróba, vagy olvasópróba, hogy ez kiderüljön), de néha meglepően aranyosak voltak, főleg a veszekedéseik.
    Az írók azonban lehettek volna kreatívabbak is, mint, hogy Evans-t zaklató fazonnak írják meg, ez kicsit kiakasztott.
    A cameók szerintem is jók voltak, vártam a végén, hogy besétál a másik két Chris közül még valamelyik. :)

  9. Ezzel tényleg ki lehet kapcsolódni. A sok apró hibája ellenére is szerethető volt. Csak azt nem értettem, hogy miért volt szükség arra a fura parókára, amit Ana de Armas viselt csaknem a film végéig, mert menet közben többször is elvonta a figyelmemet. :)

  10. anthony711: pont erre akartam felhívni a figyelmet, hogy elméletben a valóságban az airtag szól, mondjuk voltak már példa arra, hogy nem, de ugye ezzel van hírdetve.

    És akkor az apple ezzel akarja eladni a filmjét. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.