Részlet az Indiana Jones and the Dial of Destiny-ből

Indy menekül kocsival, avagy egy akciójelenetbe nézhetünk bele, abba amit a trailerekben is mutogattak.

Tartalék ha a twittet törölnék.

18 hozzászólás a “Részlet az Indiana Jones and the Dial of Destiny-ből” bejegyzéshez

  1. Na, most ment el a kedvem, pedig eddig reménykedtem. Az eredeti sorozatban az akciójelenetek igyekeztek a fizika törvényeinek szellemében működni, ez meg kokrétan Tom & Jerry szintű blődség, tiszta F&F szint, ha azt szintnek lehet nevezni.

  2. totoro. A negyedik részben is szörnyű volt pl. amikor a dzsungelben autóztak nagy sebességgel és közben ment verekedés. Ez sajnos arra hajaz.

    Én teljesen nem írtam le a filmet, de ez mindenképpen negatívum.

  3. Én egy fokkal jobbnak látom, mint a 4 dzsungeles jelenetét. Az azért még nem fog berángatni a moziba, sőt, de ennek a franchise-nak már úgyis mindegy, a többségnek gondolom ez is inkább egy 3 részes sorozatként él a fejében tovább.

    Egyébként tippre sok practical effect van itt is, meglepődnénk, csak ezeket utána addig ‘csinosítgatják’ utómunkálatok során cgi-jal, hogy egy ilyen végeredményt kapunk.

  4. Skippy the Pup: Na nekem pont ez az egyik legnagyobb gondom a mai blockbusterekkel. A túlszaturált képszínezés és az egyéb utómunkák a practical effecteket, az épített díszleteket is műanyaggá, valószerűtlenné teszik.

  5. igen, ez érdekes, most legutóbb a Murder Mystery 2-nél is láttuk, el sem hittem, hogy voltak terepen, de csomót voltak és praktical oldottak meg
    De ugye a filmet egységes képi szintre kell hozni, így igazából lebutítják a praktikus effekteket a CGI-hoz.

  6. Kommenteket olvasva meg sem akartam nezni, de talan pont mert sokkal rosszabbra szamitottam, nekem nem volt vele kulonosebben bajom.

  7. nem tudom, ki mit nézett, de ennek semmi köze a 4 autós üldözéshez. friss az élmény, nemrég néztem újra a filmet.

    de hogy is lehetne, ebben az 1 percben éppen semmi nem történik, csak gyorsan robognak ilyen tuktukokkal, vagy mi a neve. az a para, hogy átugrik az egyikből a másikba? vagy nem tudom.

  8. Nemrég felkerült egy hat perces verziója ennek a jelenetnek, persze kalóz-telefonos képpel. Hamar le is kapták, gondolom, Walt intézkedett. Viszont jó volt! Megyek moziba, ahogy az első résznél is tettem 1985-ben.

  9. Szerintem a fizika törvényeit már az első három film is finoman szólva nagyvonalúan kezelte (gondoljunk csak a Végzet temploma gunicsónakkal repülőből kiugrására éa a hasonlókra), szóval ezt számon kérni a filmen kicsit túlzásnak érzem.

  10. A túláradó cgi ideje előtt, mikor nemegyszer elképesztően kreatív megoldásokkal hoztak össze effekteket. Hihetetlen kreativitás, innováció stb. húzódott mögötte nemegyszer. És igaz, egységes képi világ kell egy filmnek, de erre hadd legyen az analógiám, hogy az osztályban a tanár ne már a legbutább gyerekhez igazítsa a tananyagot.

    Illetve értem, hogy így megy ez, a cgi szakemberek is fantasztikus dolgokra képesek, de hogy a végeredménybe valahogy nagyon elfuseráltan tudják beleilleszteni sokszor sajnos a munkájukat, az is biztos. És igenis legyen (légyszi már) Spielberg Jurassic Parkja az etalon, ahol egy még kiforratlan technológiát mint egy bűvész illesztette bele a műremekébe.

    A csónakos jelenet is kapott tuti anno hideget és meleget, de emellett valahol az fun is volt, szemben a dzsungeles jelenettel, ami csak szakmai nyálverés, és erőltetett próbálkozás a funra, á’la majmok meg indákon himbálódzás. Viszont itt tényleg van némi szórakozás faktor (leszámítva a lány egész konszolidált, humornak szánt, mégis egotrip-szagú megjegyzését arról, hogy ő milyen okos, szép, meg önálló meg az apukája is erősebb nálam – szerintem egy igazán erős, talpraesett ember nem érzi szükségét, hogy a szájával (is) művelje mindezt; ez inkább vagy írói inkompetencia, vagy kötelező elem), és nekem személy szerint kifejezetten tetszett az átugrás tuktukról-tuktukra :)

  11. Rettenetes. Ez az egy perc végleg meggyőzött arról, hogy ezt nekem nem kell látni. Kurva idegesítő a csaj.

  12. Én sem láttam semmi különösebben gáz megmozdulást ebben a jelenetben, nem is értem hogy jön ide a 4. film dzsungeles borzalma.

  13. “szerintem egy igazán erős, talpraesett ember nem érzi szükségét”

    mivel még nem láttuk a filmet, így nem értem miért ragadnánk le ennél, hiszen lehet pont ez a karakter hibája, az ego, vagy épp a pont ennek ellenkezőjét érezi és kompenzál. bármi lehet.

  14. Egyetértek, nem kell ennél leragadni, csak megjegyeztem. Legyen igazad! (Statisztikailag, a tendenciákat figyelve nem lesz, de kihangsúlyoznám, hogy csak megjegyeztem, az alapján, ami a télerből kiszűrhető)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.