Christopher Nolan és az R besorolás

Hivatalosan “gyerekeknek csak felnőtt kísérettel” besorolást kapott az Oppenheimer a Variety értesülései szerint, így a rendező a 21 éves Insomnia remake után ki tudja pontosan mennyi pénzből pakolt az asztalra egy ilyet. Reméljük bejön. Mármint tudom, nem mindenki várja, de inkább 20 Oppenheimer szerű kockáztatásra adjanak pénzt a stúdiók, mint akárcsak 1 új Jurassic Worldre.

human
írta
2023. 06. 02. 01:11
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Christopher Nolan és az R besorolás” bejegyzéshez

  1. uh tegnap este olvastam, kicsit elkerekedett a szemem, de persze, legyen, miért ne? Az utolsó mondatra meg vadul bólogatok

  2. én ezt a posztot egyáltalán nem értem. o.O pedig szoktam érteni!

    mit csinált? milyen pénzből? miért fontos, vagy érdekes a korhatár besorolás? miért ne jönne be? mi ebben a kockázat? ez amúgy is felnőttfilm, nem gondolnám, hogy a tinik vagy gyerekek(?) tolonganának majd mikor lesz biztosan valami képregényfilm is mellette éppen.

  3. Szövegértésből lehet én vagyok a béna, de vagy 3-szor kellett elolvasnom,, hogy kb. összerakjam mi akar lenni a szöveg.

    Szerintem nagyrészt Nolan rajongók nézik meg a filmjeit, amiből inkább egyre kevesebb van, mint több, így talán bevételben is látszani fog.
    Azért Nolan-től megnéznék egy kis költségvetésű filmet is, amiben nem a látvány a lényeg, amire rá megy több százmillió dolcsi, hanem egy történetközpontú, feszültséggel teli mozifilm. Bár ő az egyik alkotó a kevesek közül, akinek filmjei nagyvászonra érettek, így persze a látvány is fontos, de szerintem e nélkül is tudna nagyot alkotni.

  4. Malachi: R besorolású filmek kockázatosabbak kivéve horrorban, és azt csinált, elvileg 100 milliót kapott egy drámára. Több 100 milliós R film jöjjön, olyan mint az Oppenheimer. Mástól is, ne csak Nolantól, legyen ezeknek is piaca (álmodozás off:))

  5. human – kösz!

    troc – nem vagyok biztos benne, de valahol azt olvastam lesz benne full frontal nudity. (haha!) (szóval szexjelenetek meg minden.) meg is lepődtem, nem értem mire fel, vagy miért. de az pl. magyarázhatja az R kategóriát.

  6. Látom van itt egy kis félreértés a besorolásokkal kapcsolatban.

    Az R besorolás annyit jelent, hogy 17 éven aluli csak felnőtt kísérővel nézheti meg. Régebben (80-90-es évek) nagyon sok ilyen film futott, sikerrel. Azóta részben pénzügyi, részben társadalmi okok miatt előtérbe került a PG-13 besorolás. Hogy ez jó vagy rossz, most nem fontos.

    A lényeg, hogy egy felnőtt viheti a bagázs gyereket rá. Legfeljebb belefutnak pár “felnőtteknek szánt” tartalomba (tudatmódosítók, szitokszavak, erőszakos cselekedetek, meztelenség). Semmi igazán komoly.

    Arra ott az NC-17 (korábban “X”) besorolás, amire nem mehet be kiskorú (17 év a korhatár). Ez az ahol szinte minden belefér, de anyagi okokból nem sok ilyen film készül manapság.

  7. human. Nem rád gondoltam, csak úgy általánosan tisztázni akartam a fogalmakat :-)

  8. Tehát lesz benne 1 mp erejéig cici. Meghalhatnak a vásznon milliárdok, szenvedhetnek százmilliók, de ha van egy pillanatnyi nude, akkor morgás-acsarkodás-korhatáros jelölés.

  9. @wittgen:
    Jah, Amerikában elég beteg ez a korhatár-besorolás, hogy jobban félnek a szexualitás ábrázolásától meg a káromkodástól, mint a véres erőszaktól. Sosem értettem az e mögött álló indokot, bár ha nem volnék lusta utánanézni, biztos lehet erről találni sok mindent.

    Ha már a Jurassic World szóba jött:

    Én azért megnéznék egy JP és Lost World “dilógia” remake-et kissé korszerűbb, reális méretű dínóábrázolásokkal , a 97-es LW minden f***sága nélkül, ragaszkodva a regényhez. Értsd: a tudósok már az első JP film idején is túlléptek a “sárkánygyík” és a “csupasz kétlábú krokodilcsirke” ábrázolásokon. Sokkal valószínűbb, hogy a mai állatokhoz hasonlóan színesek, változatos formájúak, a kétlábúak pedig sokkal madárszerűbbek voltak. És legfőképp, ez a godzilla-mánia is már kikophatna, hogy attól félelmetes egy dínó, hogy a valódi méretének a többszörösével ábrázolják.
    Elnézve az Adam Driver filmet is legutóbb, sajnos még sok idő lesz ez, ha kikopik egyáltalán valaha is…

  10. A Memento talán smafu? Nem volt nagy büdzsé, mind a mai napig megállja a helyét és nagyjából közelíteni nem tudták akik hasonlóval próbálkoztak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.